registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

S Jetíkem po českých horách

Autor Zpráva

Horydoly Open

avatar
3.9.2012 08:16

S Jetíkem po českých horách

Horská služba představila projekt

Největší projekt Horské služby České Republiky pro rodiny s dětmi jak české, tak zahraniční, S Jetíkem po českých horách, dnes Horská služba představila na tiskové konferenci v Praze.

Dvouletý projekt zahrnuje všech sedm horských oblastí, ve kterých působí Horská služba (HS). Primárně se zaměřil na prezentaci nejdůležitějších předností jednotlivých horských oblastí s důrazem na bezpečnost návštěvníků v letních i zimních měsících. „Každoroční zvyšující se návštěvnost českých hor přináší dle statistik HS i více úrazů. Osobně vidím příčinu v nedostatečné obecné prevenci, i když právě o zvyšování znalostí bezpečného pohybu v horách se snažíme dlouhá léta. Proto jsme se rozhodli aktivně vystoupit s tímto projektem a přímo oslovit návštěvníka hor zábavnou soutěžní formou a přitom návodně s pravidly pro bezpečný návrat,“ uvedl k projektu Jiří Brožek, náčelník Horské služby ČR.

V rámci soutěže "Po stopách Jetíka po českých horách" bude HS aktivně komunikována především bezpečnost pohybu osob v horských oblastech formou aktivní (plánovaných 7 akcí pro veřejnost ve velkých městech) i pasivní (kontakty na služebny HS na důležitých informačních materiálech k soutěži, pravidla chování na horách dle desater HS, ekologické chování na horách). Během soutěže budou vydány každoročně 4 čísla časopisu Horské služby a na jaře a v létě speciální vydání. Kromě toho projekt plánuje výrobu a distribuci DVD s představením českých hor a další DVD pro děti a mládež. To bude zaměřené hlavně na prevenci, bezpečnost, ekologii a bude distribuováno do škol, škol v přírodě.

Zahájení samotné soutěže o zajímavé ceny "Po stopách Jetíka po českých horách" plánují organizátoři k 1. lednu 2013. „Losování vítězů plánujeme vždy na poslední týden před Vánocemi, abychom měli čas do konce roku odměnit soutěžící. Všemi těmito aktivitami navazujeme na činnost agentury CzechTourism, tedy na její dosud realizované projekty,“ řekl Lukáš Vokatý, autor soutěže. Dodal, že projekt je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj Evropské unie. Dalšími partnery jsou Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a agentura CzechTourism.

Alice Dvořáková

Vedoucí tiskového oddělení

ČCCR – CzechTourism

Počet příspěvků: 309

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se