registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Velikonoce 2013

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
14.4.2022 11:51

Re: Velikonoce v Krkonoších

S měsícem dubnem, provoněným probouzející se přírodou a zpěvem ptáků, přicházejí Velikonoce a vítání jara. Konečně, po dvou letech různých omezení, si můžeme velikonoční veselí do sytosti užít. Nabízíme vám pestrou nabídku zábavy pro malé i velké, někde ještě na sněhu, jinde již na rozkvétajících lukách. Z kraje měsíce se vydají skialpinisté do Špindlerova Mlýna prožít na sněhu Den nahoru a dolů. Tvořivé odpoledne s připomenutím velikonočních tradic a zvyků nabízí Velikonoce v muzeu v Trutnově. Připravovat Velikonoce s dětmi můžete také v Žacléři ve Velikonoční výtvarné dílně. Na Jarní vrchlabský flerjarmark se vydejte nakoupit originální dárky. Nenechte si ujít další ročník tradičního Velikonočního jarmarku v Hostinném. Program nabitý adrenalinem, snowboardingem a den plný zábavy to je Never Summer na Dvoračkách v Rokytnici nad Jizerou. Přijďte si užít Velikonoční pomlázkování na Stezku a Velikonoce v Kolonádě do Janských Lázní. Dětské programy plné legrace, tvoření a rej masek uvidíte na Velikonočním veselí ve Špindlerově Mlýně. Skladby Antonína Dvořáka zazní na Velikonočním koncertě ve Velké Úpě. Pobavit se na Minipárty s Karlem Šípem zajeďte do Jilemnice. Na Dnech řemeslných výrobců v Kolonádě v Janských Lázních budete obdivovat různorodá řemesla. Oslavy Dne Země v Horním Maršově zaujmou jak malé, tak velké návštěvníky. 

Užijte si voňavé jaro plnými doušky a načerpejte energii při procházkách v našich krásných horách.

Krásné jarní dny

Dáša Vokatá

Počet příspěvků: 1069

Horydoly Open

avatar
29.3.2013 13:18

Velikonoce na statku Piletice

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost spolu s Klubem lidové tvorby za podpory Statutárního města Hradec Králové zvou veřejnost na velikonoční svátky do Piletic. Na Šrámkově historické usedlosti mohou zájemci obdivovat například bohatou sbírku kraslic Klubu lidové tvorby v rámci akce „Velikonoce na statku“. Výstava bude pro návštěvníky otevřena v tomto naprosto stylovém prostředí od soboty 30. března do až do Pondělí velikonočního – 1. dubna, vždy od 10 do 16 hodin.

Současně s tím budou po všechny tři dny v roubené chalupě předvádět členky Klubu lidové tvorby některé techniky zdobení kraslic (drátkováním, voskem, slámou), navíc také paličkování, tkaní a síťování. Návštěvníkům se tak od soboty až do pondělí (od 10 do 16 hodin) skýtá možnost vyzkoušet si šikovnost vlastních rukou pod laskavým dohledem zkušených „maléreček“.
Součástí programu bude rovněž výstava velikonočních prací a jarních dekorací žáků Základní školy Pouchov. Navíc si návštěvníci budou moci prohlédnout stálou národopisnou expozici hospodářských, řemeslnických, kuchyňských a zařizovacích předmětů, které přibližují život na vesnici na přelomu 19. a 20. století.

Všichni jsou srdečně zváni.

Doprava: MHD bus č. 13, parkování zajištěno.
Občerstvení: od 10 do 16 hodin v přilehlé stylové cyklohospůdce.

E-mail: baldrychova@mcom.cz
Internet: http://www.mcom.cz

Počet příspěvků: 309

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se