registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Přeprava zboží

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
24.1.2018 03:16

Přeprava zboží

Dárků není nikdy dost – přichází Valentýn 

Pokud jste vyznavači hesla, že dárků není nikdy dost, máte o svatém Valentýnu skvělou příležitost obdarovat svou lásku něčím milým. Ať už se rozhodnete pro maličkost či pro obrovské překvapení, máte to jednoduché. Vyberete si v oblíbeném e-shopu a pak už jen čekáte, kdy dárek dorazí.

Valentýnský balíček mnohdy urazí hodný kus cesty a zdolá spoustu překážek. „Než dárek objednáte, určitě prověřte, zda je na skladě a jaké podmínky a lhůty doručení e-shop nabízí. Doporučuji zvolit nejen prověřený obchod, ale také zavedeného a spolehlivého přepravce. Dárky přece musí chodit včas!“ radí Eva Děkanová, marketingová manažerka společnosti Geis. 

A jaká je cesta balíčku? 

Vaši objednávku vyzvedne kurýr přepravní společnosti. „Náš systém zajistí, že do centrálního překladiště se zásilky dostanou ten samý den. Zde ihned probíhá automatické třídění,“ vysvětluje Eva Děkanová.

Každá zásilka má v adresním štítku unikátní čárový kód s informacemi. Kamery je načtou a zásilka je automaticky tříděna a naložena k přepravě na konkrétní pobočku, kde probíhá finální třídění k jednotlivým kurýrům.

Každý doručující řidič má svoji stabilní doručovací oblast, takže ho nezaskočí rozkopané ulice, a ví, kde může zaparkovat. Zásilka se tímto způsobem dostane k adresátovi nebo na výdejní místo následující pracovní den po vyzvednutí z e-shopu.  

Sledování zásilky 

V okamžiku, kdy nám e-shop předá zásilku do přepravy, vám pošleme zprávu. Od té chvíle můžete její cestu v zaslaném odkazu sledovat. V den doručení obdržíte SMS s předpokládaným příjezdem kurýra a jeho telefonní číslo. Pokud jste nedůvěřiví, můžete u nás zaplatit dobírku kartou nebo v hotovosti. Víme, že tuto možnost platby lidé v elektronických obchodech vyhledávají,“ vyzdvihuje přednosti Eva Děkanová.

Kurýr doveze balíček na určenou adresu nebo do jednoho z vybraných 500 výdejních míst Geis Point. Některá jsou otevřena nonstop! Zde na vás balíček počká sedm dní.

V případě, že si jej ihned nevyzvednete, pošleme vám ještě další dvě upozornění, ale pozor, osmý den se zásilka vrací zpět odesílateli,“ uzavírá Eva Děkanová. 

Více informací na: www.geis-group.cz  

Kde se vzal svátek zamilovaných?

Svátek svatého Valentýna se slaví 14. února jako svátek lásky.

Legend a pověstí k jeho vzniku existuje hned několik. Jedna popisuje Valentýna jako moudrého a počestného muže, který dokázal vrátit zrak zamilované slepé dívce. Pohané, kteří se o zázraku dozvěděli, však nechali Valentýna popravit.

Podle jiné to byl kněz, který v Římě za vlády císaře Claudia II. tajně oddával zamilované vojáky a místní dívky. A císař ho za to potrestal. V tomto místě se však legendy rozcházejí – podle jedné verze skončil Valentýn 14. února na popravišti, podle druhé jej Claudius nechal nejprve uvrhnout do žaláře, kde jej navštěvovala žalářníkova dcera. Valentýn se do ní zamiloval a v den své popravy jí zanechal vyznání lásky podepsané „Od Tvého Valentýna“.

Za to, že dnes svatého Valentýna uctívají všichni zamilovaní, pak může Geoffrey Chaucer, anglický básník ze 14. století a autor romantické básně Ptačí sněm. Použil v ní totiž Valentýna jako patrona zamilovaných, přičemž vznikl chybný dojem, že tomu tak již bylo dávno a Chaucer tuto myšlenku jen zmínil. Ve středověku byl tento svátek velmi populární, dochovaly se například staré milostné básně, které posílal francouzský vévoda Karel Orleánský, vězněný v Toweru, své manželce.  

O skupině Geis

Skupina Geis má hlavní sídlo v německém Bad Neustadtu. Od svého založení v roce 1948 se neustále rozvíjí. Holding, který řídí přímo majitelé, je dnes globálním poskytovatelem komplexních logistických služeb. Zaměstnává kolem 6 200 lidí a v roce 2016 vygeneroval obrat 812 milionů EUR.

Do holdingu patří společnosti v Německu, Švýcarsku, Lucembursku, Rakousku, Polsku, České republice a na Slovensku. Hlavní oblasti podnikání skupiny Geis jsou Road Services (balíkové / paletové / kusové / celovozové přepravy), Logistics Services (kontraktní logistika, výroba obalů) a Air+Sea Services (letecké a námořní přepravy, speciální projekty přeprav).

V České republice patří do skupiny Geis firmy Geis CZ s.r.o., Geis Parcel CZ s.r.o., Geis CZ Air+Sea s.r.o., Geis Solution CZ s.r.o. a Spedition Feico, spol. s r.o. Na Slovensku je to Geis SK s.r.o. a Geis Parcel SK s.r.o. Česko-slovenská část skupiny zajišťuje komplexní logistické služby, a to od balíkových přeprav přes kusové, paletové a celovozové přepravy, letecké a námořní přepravy, skladovou logistiku včetně vývoje a výroby obalů až po sofistikované logistické projekty. Zaměstnává téměř 1600 pracovníků na 33 pobočkách a v roce 2016 dosáhla obratu více než 5 miliard Kč.

 

komunikační agentura Seteva
samkova@seteva.cz

Počet příspěvků: 1074

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se