registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Wizz Air

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
4.4.2018 10:19

Evropská aerolinka roku

WIZZ AIR BYL ODBORNÍKY ZVOLEN NEJLEPŠÍ AEROLINKOU V EVROPĚ

Wizz Air, největší nízkonákladová letecká společnost ve střední a východní Evropě, se stala „Evropskou aerolinkou roku“. Ocenění od organizace Aviation 100 převzal v Londýně Owain Jones, CCO společnosti Wizz Air, na slavnostním večeru konference Airline Economics Growth Frontiers 2017.

Aviation 100 ocenila Wizz za mimořádně úspěšný rok. Společnost Wizz Air v posledním roce přepravila rekordní počet cestujících, opět rozšířila svou rozsáhlou síť a na Dubai Airshow navíc oznámila nákup 146 letounů Airbus z rodiny A320neo.

O vítězích ankety, která oceňuje nejvýznamnější a nejúspěšnější hráče leteckého průmyslu, se rozhoduje během dvouměsíčního průzkumu v celém odvětví. Dotazník dostane více než 10 tisíc lidí z celého světa a zároveň mohou nominovat své favority. V každé kategorii je pak oznámena desítka nejlepších, která se utká o prestižní post.

Wizz Air

 

Hlavní ředitel společnosti Wizz Air, Owain Jones, uvedl:

Jsme na toto prestižní ocenění hrdí. Opět to potvrzuje, že Wizz Air je nejen skvělá firma, ale především skvělá letecká společnost. Rok 2017 byl pro Wizz Air velmi úspěšný, protože jsme rostli o více než 24 % a také přepravili rekordní počet cestujících. Naše síť se rozrostla na více než 550 tras napříč 43 zeměmi a představila řadu nápaditých vylepšení pro naše zákazníky. Objednávka 146 nových letadel z rodiny Airbus A320neo vybavených nejnovějšími technologiemi nám umožní dále růst a dále nabízet nejlevnější cestování po Evropě i mimo ni. Usilovně pracujeme na tom, abychom se stali evropskou nízkonákladovou leteckou společností číslo jedna. I v roce 2018 se budeme soustředit na stimulaci poptávky po létání a zpřístupnění levného cestování všem, přičemž nezapomínáme ani na náš pověstný skvělý servis.“

Sorina Ratz
communications@wizzair.com

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
13.3.2018 11:29

V PŘÍŠTÍCH 17 TÝDNECH

21 NOVÝCH LETADEL, 4 NOVÉ DESTINACE, 700 DALŠÍCH LETŮ TÝDNĚ, 70 NOVÝCH LINEK 

Společnost Wizz Air, jedna z nejrychleji rostoucích leteckých společností v Evropě a největší nízkonákladová aerolinka ve střední a východní Evropě, dneškem startuje největší rozšíření své sítě v historii firmy. V následujících 17 týdnech bude na evropské letištní báze přiděleno celkem 21 nových letadel. Díky tomu se otevře 70 nových linek a každý týden uskuteční 700 dalších odletů. Spolu s otevřením nové západoevropské báze v rakouském hlavním městě budou do poloviny července představeny čtyři zbrusu nové destinace - Atény, Tallinn, Charkov, Vídeň. Expanze společnosti WIZZ v roce 2018 představuje investici ve výši více než dvou miliard dolarů* v 11 základnách ve Velké Británii, Rakousku, Polsku, Ukrajině, Maďarsku, Rumunsku a Gruzii.

Na oslavu tohoto významného dne WIZZ nabízí Seat Sale Day s 20% slevami** na všechny lety do 31. května rezervované dnes 13. března do půlnoci. Cestující dychtiví objevovat Evropu i místa za jejími hranicemi najdou nejnižší ceny na wizzair.com.

Zákazníci WIZZ mohou být svědky této impozantní expanze na kanálech sociálních médií, včetně zábavných překvapení na Facebooku, a to pod hashtagem #WIZZaroundEUROPE, případně oslavovat na palubě společně s posádkami Wizz Air. Cestující, kteří poletí prvními lety na nově nasazených linkách, budou mít totiž možnost získat vouchery WIZZ ve výši 1000 EUR.

První krok expanze společnost Wizz Air zahájila v tomto týdnu v Budapešti příchodem nového Airbusu A320. Je už jedenáctým členem budapešťské flotily a bude nasazen na novou trasu do Stavangeru v Norsku.

WIZZ roste v celé Evropě, podporuje růst letecké dopravy nejnižšími cenami letenek, stále se snaží zvyšovat spokojenost svých zákazníků, a příjemným zážitkem z cestování na palubě jedné z nejmladších evropských flotil si vysloužit jejich důvěru a loajalitu. Společnost Wizz Air významným způsobem přispívá k růstu místních ekonomik a vytváří nejen nová pracovní místa na svých bázích, ale stimuluje i trh práce v souvisejících službách a v cestovním ruchu a pohostinství. Od března do července 2018 do týmu WIZZ nastoupilo 700 odborníků z letectví více než 15 národností.

Owain Jones, Chief Corporate Officer Wizz Air, uvedl: „Dnešek je pro Wizz Air velkým milníkem, zahájení největší expanze v historii firmy. Společnost Wizz Air se bude i nadále zasazovat o to, aby letecká doprava byla přístupnější více lidem než kdy předtím, nejnižšími cenami letenek. Každý rok se s Wizz Air rozhodne letět více zákazníků. 70 nových tras, které otevřeme v následujících 17 týdnech, k tomu jen přispěje.“

Barbora Cihlářová

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
9.12.2017 13:14

POJIŠTĚNÍ CHUBB

 WIZZ AIR OZNAMUJE PARTNERSTVÍ S POSKYTOVATELEM CESTOVNÍHO POJIŠTĚNÍ CHUBB 

Wizz Air, největší nízkonákladový letecký dopravce ve střední a východní Evropě, nedávno uzavřel partnerství s pojišťovnou Chubb. V rámci nově navázané spolupráce bude poskytovat svým zákazníkům cestovní pojištění a pojištění pro případ zrušení letu.

Cestující, kteří si zarezervují letenku na portálu wizzair.com nebo prostřednictvím aplikace Wizz Air pro mobilní telefony, mohou nyní uzavřít také cestovní pojištění nebo pojištění zrušení letu, nebo obojí, v závislosti na jejich lokalitě, poskytované pojišťovnou Chubb. Pojistné krytí je nabízeno ve 23 evropských zemích a v 17 jazycích.

George Michalopoulos, obchodní ředitel společnosti Wizz Air, k tomu říká: „Ve společnosti Wizz Air se snažíme nabízet nejnižší možné ceny letenek a nejvyšší úroveň cestování s WIZZ. V pojišťovně Chubb jsme nalezli partnera, který bude poskytovat našim cestujícím na míru střižené pojištění. S výsledným pocitem jistoty bude jejich cestování ještě bezproblémovější a příjemnější. Budeme pokračovat ve zlepšování našich služeb a produktového portfolia, abychom dokázali nejlepším možným způsobem uspokojovat potřeby našich chytrých zákazníků.“

Donna Dorairajoová, regionální manažerka cestovního pojištění Chubb v Evropě, Eurasii a Africe, říká: „Jsme hrdí, že můžeme spolupracovat s jednou z nejúspěšnějších nízkonákladových leteckých společností v Evropě, která jde od úspěchu k úspěchu od svého založení v roce 2003. Zákazníci společnosti Wizz Air mohou nyní využít výhody našeho cestovního pojištění a pojištění zrušení letu, která kombinují dobré podmínky, atraktivní pojistné a především vynikající servis a podporu v případě nouze a pojistných událostí.“

Gabor Vasarhelyi

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
9.12.2017 13:12

WIZZ AIR OBJEDNAL DALŠÍCH 10 LETADEL A321ceo

Letouny budou dodány v letech 2018 a 2019 

Wizz Air, největší nízkonákladová letecká společnost ve střední a východní Evropě, objednal dalších 10 letounů Airbus A321ceo, poháněných motory V2500 IAE International Aero Engines AG. Nové letouny posílí flotilu společnosti Wizz Air v letech 2018 a 2019 a pomohou společnosti Wizz Air uspokojit silnou a stále rostoucí poptávku po letecké přepravě ve střední a východní Evropě.

Dohoda mezi Airbus S.A.S., IAE International Aero Engines AG a Wizz Air má dle ceníkových cen hodnotu 1,16 miliardy amerických dolarů, společnost Airbus však poskytla Wizz Air značnou slevu. WIZZ také může rozhodnout, jaký způsob financování nákupu letounů zvolí jako nejvhodnější.

Wizz Air létá s Airbusem A321 od listopadu 2015 a nyní provozuje celkem 19 těchto 230místných výkonných strojů. Do roku 2019 se k této flotile připojí dalších 22 letadel A321, které dosahují ve srovnání s modely A320 10% úspory, a tak přispívají k růstu sítě WIZZ v Evropě i mimo ni a poskytování těch nejnižších cen pro zákazníky. Do roku 2024 pak Wizz Air, jedna z nejrychleji rostoucích a nejziskovějších leteckých společností v Evropě, svou flotilu zdvojnásobí. Od roku 2019 přibude zejména 110 již závazně objednaných A321neo. Letecká společnosti by tak měla dosáhnout pozice největšího nízkonákladového dopravce ve střední a východní Evropě a udržet nízké provozní náklady na nejlepší úrovni ve své třídě.

Vzhledem k rozsahu objednávky může být smlouva se společností Airbus podmíněna schválením akcionářů Wizz Air.

József Váradi, výkonný ředitel Wizz Air, na Paris Air Show vyjádřil své potěšení nad uzavřenou dohodou o nákupu A321: „Touto investicí do naší rostoucí flotily navazujeme na pevné vztahy se společností Airbus. Od svého zavedení v listopadu 2015 přinesly letouny A321ceo společnosti Wizz Air významné úspory provozních nákladů a nový design interiéru zvýšil úroveň našich palubních služeb. Dnešní objednávka spolu s objednávkou 110 letounů A321neo znamená, že Wizz Air do roku 2024 převezme 140 nových letadel a stane se lídrem nízkonákladové letecké přepravy ve střední a východní Evropě. Reagujeme tak na příležitosti růstu v regionu CEE a nabídneme ty nejlepší ceny a také možnosti cestovat na palubě jedněch z nemladších a nejúspornějších letadel v Evropě.“

Těší nás, že Wizz Air, jehož flotila sestává výhradně z letounů značky Airbus, opět potvrdil svou důvěru v Airbus. A321ceo, největší člen řady A320 Family, se svými bezkonkurenčními provozními náklady, je ten pravý letoun nastupující v pravý čas pro podporu budoucího rozvoje Wizz Air. Umožní společnosti pokračovat v růstu a současně nabídne jejím zákazníkům pohodlí, které si zaslouží, a takový komfort, který dokáže poskytnout pouze Airbus,“ vzkázal John Leahy, provozní ředitel Airbus Commercial Aircraft. 

O flotile Wizz Air

Současná flotila Wizz Air sestává z 83 letounů řady A320 Family (64 A320 a 19 A321). S průměrným stářím letounů 4,4 roky je flotila Wizz Air nejmladší flotilou mezi evropskými leteckými společnostmi. Wizz Air již dříve uzavřel objednávku s Airbusem na 110 nových letounů A321neo s pokročilými systémy a motory. Dodávky začnou v roce 2019.

O letounu Airbus A321ceo

A321ceo je členem řady A320 Family s nejdelším trupem, nabízí nejlepší poměr nákladů a kapacity srovnatelný se širokotrupými dopravními letadly. Letoun s prodlouženým trupem má celkovou délku 44,51 metrů a kapacitu pro pohodlné usazení 185 cestujících nebo až 236 cestujících po zúžení mezer mezi sedadly.

Sorina Ratz

communications@wizzair.com

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
9.12.2017 12:43

WIZZ AIR ZAVÁDÍ NOVOU POLITIKU KABINOVÝCH ZAVAZADEL

OD 29. ŘÍJNA JIŽ ŽÁDNÉ POPLATKY ZA PŘÍRUČNÍ ZAVAZADLA

Wizz Air, největší nízkonákladová letecká společnost ve střední a východní Evropě, dnes oznamuje, že od 29. října nebude cestujícím u žádných letů Wizz Air účtován poplatek za velké příruční zavazadlo do kabiny letadla.

  • Cestující si budou moci vzít na palubu 1 kus příručního zavazadla, které odpovídá rozměrům 55x40x23cm. Toto zavazadlo bude zahrnuto v ceně letenky

  • Změna představuje 50procentní zvětšení objemu v porovnání se současným palubním zavazadlem zdarma

  • Zákazníci cestující 29. října 2017 nebo později, kteří si již zakoupili příruční zavazadlo prostřednictvím Wizz Air kanálů*, budou odškodněni 120 procenty uhrazené částky. Ty jim budou připsány na jejich účet WIZZ

V průzkumu spokojenosti více než 80% zákazníků Wizz Air vysoce hodnotí v oblasti palubního servisu, přátelského přístupu a profesionality posádky. Wizz Air neustále naslouchá zpětné vazbě zákazníků a proto věří, že nová pravidla pro příruční zavazadla posunou celkový dojem z cestování s WIZZ ještě dál.

Wizz air zavazadlo

 

Letecká společnost zároveň oznamuje novou službu pro cestující pod názvem WIZZ Priority. K dispozici je ode dneška pro všechny lety a zahrnuje:

  • Přednostní nástup do letadla

  • Cestující si mohou do kabiny přinést další menší zavazadlo (maximální rozměr: 40x30x18cm)

  • Od 29. října záruka umístění příručního zavazadla v kabině (k dispozici také pro cestující při nákupu WIZZ Go, WIZZ Plus a Wizz Privilege Pass)

Během dnešního oznámení hospodářských výsledků za Q1 József Váradi, Chief Executive Officer společnosti Wizz Air, řekl: „Dnešní oznámení jde ruku v ruce se závazkem Wizz Air poskytovat zákazníkům vynikající zážitky na každém kroku jejich cesty. Společnost Wizz Air je hrdá na své uživatelsky přívětivé softwarové řešení, nejmodernější technologie a efektivitu flotily, stejně jako na vynikající palubní obsluhu a profesionalitu týmu. Usilovně pracujeme na tom, abychom zajistili hladký a bezproblémový průběh cestování s WIZZ v maximální možné míře. V souladu s tímto závazkem tak od 29. října nebudeme účtovat poplatky za příruční zavazadla na žádných letech s WIZZ.“ 

Sorina Ratz
communications@wizzair.com

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
9.12.2017 12:37

WIZZ AIR OTEVŘEL ZÁKLADNU V MOLDAVSKÉM KIŠINĚVĚ

OSLAVA 500 000. CESTUJÍCÍHO S WIZZ V KIŠINĚVĚ A ZPROVOZNĚNÍ DVOU NOVÝCH LINEK V SÍTI WIZZ

 Wizz Air, největší nízkonákladový letecký dopravce ve střední a východní Evropě, oslavil významný milník v podobě otevření své 26. základny v Kišiněvě, v Moldavské republice. Na letišti Kišiněv má základnu jedno z nových letadel Airbus A320 letecké společnosti, která odtud provozuje sedm nízkonákladových linek, včetně dvou nových leteckých spojení do Berlína a Barcelony. WIZZ kromě slavnostního otevření nové základny oslavil včera také překonání hranice 500 000 cestujících, které přepravil na svých nízkonákladových linkách z Kišiněva. Šťastný cestující, který přicestoval z Říma, byl po příletu přivítán zpáteční letenkou WIZZ.

Založení nové základny v Kišiněvě představuje pro WIZZ v Moldavsku investici ve výši 99 milionů USD**. Přímo u letecké společnosti je zaměstnáno 36 lidí. Místní posádky společnosti Wizz Air jsou vyškoleny podle nejvyšších standardů. Díky tomu se všem cestujícím na palubách letadel WIZZ dostává vřelého přivítání, které přispívá k maximální spokojenosti cestujících na každém letu WIZZ. Nové letadlo se bude podílet na provozu na nových linkách do Berlína a Barcelony, na jejichž zprovoznění cestující z Kišiněva již netrpělivě čekali. Na každé lince jsou plánovány dva lety týdně. Nové letadlo kromě toho umožní společnosti Wizz Air zvýšit počet letů za týden na stávajících linkách z Kišiněva do Boloni a Benátek.

V roce 2016 využilo nízké ceny letenek, snadný rezervační systém a vynikající služby na palubách letadel na linkách WIZZ do Moldavska a z Moldavska téměř 225 000 cestujících. To představuje meziroční nárůst o 54 %. Společnost Wizz Air svými aktivitami podporuje 169 dodatečných nepřímých pracovních míst*** na letišti, v dopravě, pohostinství a cestovním ruchu. Wizz Air nabízí v roce 2017 více než 350 000 letenek, což odpovídá meziročnímu nárůstu o 43 %. Moldavsko se stalo 14. zemí, v níž WIZZ provozuje základnu.

WIZZ zahájil nízkonákladové lety z Kišiněva v září 2013, a stal se tak průkopníkem velmi kvalitní nízkonákladové letecké dopravy na moldavském trhu. Od té doby postupně rozšiřuje síť nízkonákladových letů z Moldavska a nabízí ještě více příležitostí pro skutečně cenově dostupnou leteckou dopravu. Wizz Air v uplynulých 4 letech přepravil na kišiněvských linkách 500 000 cestujících, čímž potvrdil své zaměření na tuto zemi, podpořil místní cestovní ruch i leteckou dopravu a posílil obchodní vztahy mezi zeměmi.

Cestující, kteří plánují svou dovolenou nebo víkendové cesty v jakékoli ze 7 oblíbených destinací ve 4 zemích, dostupných z letiště Kišiněv, si mohou rezervovat letenky na portálu wizzair.com od pouhých 29,99 EUR*.

 

 

 

NOVÉ LINKY WIZZ AIR Z KIŠINĚVA

 

Destinace

Dny

Zahájení provozu

Berlín

čtvrtek, neděle

26. března 2017

Barcelona

úterý, sobota

28. března 2017

 

 

Tamara Valloisová, vedoucí oddělení komunikace ve společnosti Wizz Air, na včerejší tiskové konferenci v Kišiněvě řekla:„Máme radost, že můžeme oslavit otevření 26. základny WIZZ v Moldavské republice. V roce 2013 jsme do Kišiněva přinesli nízké ceny letenek WIZZ a od té doby jsme na našich nízkonákladových linkách přepravili 500 000 cestujících, čímž jsme podpořili místní cestovní ruch i odvětví letecké dopravy a posílili obchodní vztahy mezi Moldavskem a ostatními částmi Evropy. Naše nová základna na letišti Kišiněv vytvořila velký počet lokálních pracovních míst u společnosti WIZZ i u našich obchodních partnerů a nabízí ještě více příležitostí pro Moldavsko díky většímu výběru 7 oblíbených linek z Kišiněva do 4 zemí. Na základě naší plodné spolupráce s letištěm Kišiněv chceme našim moldavským zákazníkům nabízet ještě více příležitostí pro cestování v Evropě za nízké ceny letenek WIZZ. Náš nadšený lokální tým zajistí každému cestujícímu excelentní zážitky z cestování s WIZZ na palubě našeho nového letadla Airbus A320.“

Dnes jsme svědkem důležité události v rozvoji letiště Kišiněv. Otevření základny Wizz Air v Kišiněvě znovu dokládá rostoucí důležitost našeho letiště v odvětví letecké dopravy. Provozní základna znamená více letů do různých evropských měst, což podpoří místní trh práce v letecké dopravě a cestovním ruchu. Avia Invest se těší na rozšiřování své nabídky o další nízkonákladové linky z letiště Kišiněv,“ řekl včera Petru Jardan, generální ředitel letiště Kišiněv.

* Jednosměrná letenka včetně všech daní a povinných poplatků

**http://www.airbus.com/newsevents/news-events-single/detail/2017-price-adjustment-for-airbus-modern-fuel-efficient-aircraft/

*** ACI odhaduje, že na každý 1 milion přepravených cestujících za rok připadá vytvoření 750 lokálních pracovních míst

Sorina Ratzová
communications@wizzair.com


Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
22.11.2017 03:21

Re: Wizz Air

WIZZ AIR OZNAMUJE PRO TUTO ZIMNÍ SEZÓNU NOVOU SLUNNOU DESTINACI

NÍZKONÁKLADOVÉ SPOJENÍ Z PRAHY DO EILAT OVDA (IZRAEL) 

 

NOVÁ LINKA: PRAHA – EILAT OVDA

START: 2. LISTOPAD 2017

ČETNOST: KAŽDÝ ČTVRTEK BĚHEM ZIMNÍ SEZÓNY*

CENY OD: 939 Kč

SOUČASNÁ SÍŤ WIZZ Z PRAHY: 10 DESTINACÍ DO 4 ZEMÍ (včetně spojení do Eilatu) 

Wizz Air, největší nízkonákladová letecká společnost ve střední a východní Evropě, dnes oznámila novou linku z Prahy do Eilatu. Nová destinace, ideální pro zimní dovolenou u moře, bude dostupná u WIZZ od 2. listopadu 2017 a bude provozována v zimních měsících* každý čtvrtek. Letenky jsou již v prodeji na wizzair.com za ceny od 939 Kč*.

 

Pro zákazníky Wizz Air, kteří si chtějí naplánovat dovolenou na jižním pobřeží Izraele, bude Eilat ideální volbou pro útěk za sluncem uprostřed zimy. Při průměrných zimních teplotách mezi 21 °C a 25 °C nabízí tyrkysově zbarvená voda Rudého moře šnorchlování, potápění a plavání a řadu outdoorových aktivit ve velkolepé pouštní scenérii. 

NEJNOVĚJŠÍ LINKA WIZZ AIR Z PRAHY

 

Destinace

Dny

Start

Ceny od**

Eilat Ovda

Čtvrtky

2. listopad 2017

939 Kč

 

Společnost Wizz Air je věrná závazkům vůči svým zákazníkům a nadále investuje do stále rostoucí sítě. Nedávno představila linku z Prahy do Reykjavíku. Od začátku roku 2017 na letech z Prahy společnost Wizz Air a její nízké ceny letenek, jednoduchý rezervační systém a vynikající palubní služby využilo již více než 225 tisíc cestujících. Tím WIZZ nepřímo podpořil vznik 167 pracovních míst *** na letištích, v dopravě, pohostinství a cestovním ruchu. 

Sorina Ratz, manažerka komunikace společnosti Wizz Air, uvádí: "S nadšením oznamuje novou slunnou destinaci z Prahy do izraelského Eilatu. Tím potvrzujeme náš závazek vůči regionu, těšíme se na pokračování našeho plodného partnerství s Letištěm Václava Havla v Praze a jsme odhodláni přinést našim zákazníkům další a ještě zajímavější destinace. Letos jsme přitom oznámili už jednu linku, a to do islandského Reykjaviku. Posádky Wizz Air se s úsměvem těší na všechny cestující, kteří zavítají na palubu naší mladé flotily!"

* Zimní sezóna 2017 dle IATA: 29. 10. 2017 - 24. 03. 2018

** Jednosměrná letenka včetně daní a nepovinných poplatků

***ACI navrhuje přepočet 750 nových pracovních míst na každý 1 milion přepravených cestujících ročně 

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
22.11.2017 03:12

Re: Wizz Air

PĚT NOVÝCH LINEK WIZZ Z LETIŠTĚ VARNA

Wizz Air, největší nízkonákladový letecký dopravce ve střední a východní Evropě a vedoucí dopravce v Bulharsku, 21. července 2017 otevřel svou 27. základnu ve Varně (Bulharsko) s jedním novým letadlem Airbus A320. Wizz Air již do Varny létá a toto letiště se stane druhou základnou společnosti Wizz Air v Bulharsku.

Základna WIZZ ve Varně bude vybudována investicí ve výši 98 milionů USD*, a zároveň tím vznikne 36 pracovních míst přímo u této letecké společnosti. Základna bude rovněž přispívat k rozvoji místní ekonomiky, protože podpoří vznik dalších pracovních míst v odvětvích letectví, dopravy, pohostinství a cestovního ruchu.

Nové letadlo zvýší počet linek z letiště Varna na sedm. Nejnovější linky WIZZ propojí Varnu s letišti Dortmund a Mnichov Memmingen v Německu, Eindhoven v Nizozemí, Larnaka na Kypru a Milán Bergamo v Itálii. Také se zvýší četnost letů na oblíbené lince na letiště Londýn Luton na 10 letů týdně. Wizz Air nabídne v roce 2017 více než 380 000 letenek na svých linkách z Varny a do Varny, což představuje meziroční nárůst o 260 %.

První let Wizz Air z letiště Sofie se uskutečnil v roce 2005 a od té doby se tato letecká společnost stala lídrem na trhu letecké dopravy v Bulharsku. Během uplynulých 12 měsíců do 30. listopadu přepravil WIZZ na svých nízkonákladových linkách ze tří bulharských letišť – Sofie, Varna a Burgas – více než 1,7 milionu cestujících. Aktivity společnosti Wizz Air v Bulharsku podpoří v letošním roce více než 1200 pracovních míst** v návazných odvětvích. WIZZ nedávno získal ocenění „Sky Award“ pro nejoblíbenější nízkonákladovou leteckou společnost v Bulharsku jako uznání nepřetržitého rozvoje a vynikajících služeb této letecké společnosti.

Wizz Air bude mít v roce 2017 na svých základnách v Bulharsku osm letadel, včetně jednoho nového letadla. Sedm z nich je v Sofii, jedno bude ve Varně. Posádky se zaměřením na uspokojování potřeb zákazníků bude tvořit více než 300 zaměstnanců. Bulharská síť WIZZ nyní zahrnuje 43 linek, včetně jedné vnitrostátní linky mezi Sofií a Varnou.

Wizz Air oslavuje oznámení o otevření své základny ve Varně výrazným 20% zvýhodněním*** u všech letů z Bulharska a do Bulharska. Tato jednodenní akční nabídka*** znamená pro bulharské zákazníky i návštěvníky této země ještě větší úspory. Letenky lze rezervovat od pouhých 19,99 EUR/39,99 BGN**** do dnešní půlnoci na wizzair.com. 

NOVÉ LINKY SPOLEČNOSTI WIZZ AIR Z VARNY: 

Destinace

Dny

Zahájení provozu

Ceny letenek od****

Dortmund

pondělí, středa, pátek

21. července

19,99 EUR/39,99 BGN

Eindhoven

čtvrtek, neděle

23. července

19,99 EUR/39,99 BGN

Larnaka

čtvrtek, neděle

23. července

19,99 EUR/39,99 BGN

Milán Bergamo

úterý, sobota

22. července

19,99 EUR/39,99 BGN

Mnichov Memmingen

úterý, sobota

22. července

19,99 EUR/39,99 BGN



 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZVÝŠENÍ ČETNOSTI LETŮ SPOLEČNOSTI WIZZ AIR NA STÁVAJÍCÍ LINCE Z VARNY:

Destinace

Počet letů týdně

Londýn Luton

Ze 7 na 10

 

 

 

 

 

Owain Jones, výkonný ředitel společnosti Wizz Air, k tomu řekl: „Jako vedoucí letecká společnost v Bulharsku s velkou radostí oznamujeme, že Varna bude druhou základnou WIZZ v této zemi. První let Wizz Air z Varny se uskutečnil v roce 2007 a od té doby jsme přepravili více než půl milionu cestujících na našich nízkonákladových linkách, čímž jsme podpořili místní odvětví cestovního ruchu a letecké dopravy. Vybudováním základny na letišti Varna vytvoříme velký počet pracovních míst přímo u naší letecké společnosti i u našich obchodních partnerů a zároveň přineseme ještě více příležitostí díky cenově dostupnému cestování do Bulharska. Značné rozšíření naší sítě nám navíc umožní zvýšit počet cestujících, kteří navštíví Varnu díky nízkým cenám našich letenek, což přinese další výhody místní ekonomice. Náš nadšený bulharský tým zajistí všem cestujícím společnosti WIZZ nejvyšší úroveň spokojenosti při letech na palubě našeho nového letadla Airbus A320.“

Gabor Vasarhelyi

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
5.11.2017 19:43

Re: Wizz Air na Island

Wizz Air, největší nízkonákladová letecká společnost ve střední a východní Evropě, otevřela dlouho očekávanou linku z Prahy do Reykjavíku. Hlavní město Islandu se stalo oblíbeným cílem turistů pro svou rozmanitou kulturu a neopakovatelná turistická lákadla. Reykjavík je například domovem nejrozsáhlejší výstavy velryb a také Perly, ikonické stavby, která je vyhledávána především pro panoramatický výhled do okolí, ale také unikátní zimní zahradu a umělý gejzír. Island nabízí i výlety do přírody, rybolov pod ledem, ale také místa, odkud lze sledovat a fotografovat polární záři. Přímé spojení mezi Českou republikou a Islandem, celoročně dvakrát týdně, ve středu a v neděli, je tedy dobrou zprávou pro všechny, kteří by Island chtěli objevit. 

Sedmkrát o Islandu:

  • Má 330 tisíc obyvatel.

  • Je zemí gejzírů. Ostatně i slovo gejzír pochází z islandštiny – najdete tu 170 geotermálních jezírek. A je spousta důvodů, proč je budete chtít vyzkoušet.

  • Domluvíte se jednoduše – i když hlavním úředním jazykem je islandština, hned druhým nejrozšířenějším je angličtina.

  • Na Island je nejlepší jezdit v létě. V červnu až srpnu tam bývá něco mezi 12-14 stupni. Polární záře je ale vidět za jasného a chladného počasí – a to panuje od září do března. To znamená, že i podzim a zima jsou na Islandu turistickou sezónou.

  • Island je překvapivě blízko - let z Prahy do Reykjavíku má 2 600 km a trvá jen necelé čtyři hodiny.

  • Na Island se dá s WizzAir jet na týden i na prodloužený víkend (od středy do neděle). Pokud vás nepřesvědčí gejzíry a ledovce, objevujte místní kulturu.  

Hlavní taháky do konce roku:

Červen

Festival Vikingů

Zajeďte do vikingské vesničky Hafnarfjörður a dozvíte se o jejich námořním umění, kuchyni, ručních pracích, pohádkách, bojovém umění a můžete sledovat i ukázky bitev a her. 

Srpen

Dovádění v bahně

Zahrajte si Swamp football, fotbal v bahně. Oblíbený turnaj se koná 5.-6. srpna v městečku Ísafjordur. Ani nemusíte shánět tým, stačí se k jednomu z týmů přidat. 

Ohňostroje v JOKULSARLON

Každoroční akce pod úpatím osvětlených ledovců koupajících se v barvách úžasné ohňostrojové show. Letos spadá na 12. srpna.

Září

Noc světel

V Reykjanesbær nedaleko letiště Keflavík najdete v kulturní a rodinný festival Noc světel. Začíná ve čtvrtek 31. srpna, když se rozzáří útesy, střídají se tu místní umělci, divadelníci, hudebníci a končí 3. září neuvěřitelným finále v podobě ohňostrojů. 

Říjen

RIFF – Mezinárodní filmový festival v Reykjaviku

Jeden z předních evropských filmových festivalů (28. září – 8. října) klade důraz na uvádění progresivních, nezávislých filmařů.

Prosinec

Islandské vánoční dobroty

Nudí vás už evropské vánoční trhy? Zaleťte se o adventu podívat na vikingské trhy do Hafnarfjörður. Nabízejí živá vystoupení i rukodělné výrobky. A ochutnat i odnést si můžete islandské speciality jako například hangikjöt (sušené jehněčí), kleinur (tradiční vánoční smažené pečivo podobné našim koblihám), laufabrauð (tradiční vánoční islandský chléb), bollur (dezert podobný naším větrníkům) a nezapomeňte na brennivín (islandský alkoholický nápoj). 

Ohromit vás může vánoční strom na Austurvöllurském náměstí v centru Reykjaviku. Vezou ho vždy až z norského Osla a rozsvicuje se tradičně na první adventní neděli. 

Simona Mrázková
simona.mrazkova@accpr.cz

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
5.11.2017 19:39

Re: Wizz Air v Kutaisi

WIZZ AIR UVEDL DO PROVOZU 25. ZÁKLADNU V GRUZÍNSKÉM KUTAISI

Wizz Air, největší nízkonákladový letecký dopravce ve střední a východní Evropě, dnes oslavil dosažení dalšího významného milníku a uvedl do provozu svou 25. základnu v gruzínském městě Kutaisi. Letiště Kutaisi se stalo základnou pro jedno z nových letadel Airbus A320 společnosti Wizz Air, které odtud bude startovat na sedmi nových nízkonákladových linkách do tak atraktivních destinací, jako jsou Berlín, Dortmund a Mnichov Memmingen v Německu, Larnaka na Kypru, Milán v Itálii, Sofie v Bulharsku a Soluň v Řecku. WIZZ nyní se svými nejnovějšími službami nabízí 11 nízkonákladových linek z Kutaisi do osmi zemí. V rámci sítě WIZZ mohou cestující navíc pokračovat v cestě do více než 70 dalších destinací ze základen WIZZ v Budapešti, Katovicích, Sofii, Vilniusu a Varšavě. Gruzínští zákazníci tak mají příležitost cestovat po celé Evropě za nejnižší ceny společnosti Wizz Air.

První let společnosti Wizz Air z Kutaisi se uskutečnil v roce 2012 a od té doby letělo s WIZZ z Gruzie a do Gruzie více než 600 000 cestujících. Lety společnosti Wizz Air nejenže poskytují cenově dostupné spojení mezi Gruzií a ostatními částmi Evropy, ale také podporují místní pracovní trh v odvětvích letecké dopravy a turistiky. Wizz Air přepravil v roce 2015 na svých linkách z Kutaisi více než 125 000 cestujících a podpořil přibližně 100 lokálních pracovních míst*.

Zřízení základny v Kutaisi představuje pro společnost WIZZ investici 98 milionů USD** a tímto krokem vzniklo 36 pracovních míst přímo v letecké společnosti. Místní posádky Wizz Air splňují z hlediska kvalifikace nejvyšší standardy, což se odráží v příjemném cestování během každého letu na palubě letadel WIZZ.

Gabor Vasarhelyi

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
23.6.2017 01:39

WIZZ AIR OTEVÍRÁ PRVNÍ BRITSKOU BÁZI – V LONDÝNSKÉM LUTONU

 

AEROLINKY SLAVÍ 30 MILIÓNŮ CESTUJÍCÍCH Z LUTONU A ZAHAJUJÍ LETY DO TŘÍ NOVÝCH DESTINACÍ 

Wizz Air, největší nízkonákladová letecká společnost ve střední a východní Evropě, dnes otevírá svou první britskou bázi, a to v londýnském Lutonu. Na letišti bude mít základnu jedno z nových letadel Airbus A320 Wizz Air a počet tras operovaných z Lutonu se zvýší na 42. Nově přibude izraelský Tel Aviv, kosovská Priština a gruzínské Kutaisi.

Zároveň WIZZ Air oslavuje přepravu 30miliontého cestujícího na linkách z Lutonu. Stal se jím cestující z bulharské Varny a při této příležitosti převzal voucher na libovolnou zpáteční letenku ze sítě Wizz Air. Slavit mohou i ostatní zákazníci WIZZ. Až do dnešní půlnoci (čtvrtek 22. června) získají slevu 20 procent na kteroukoli z 82 tras operovaných z Velké Británie.

Báze na letišti Londýn Luton představuje významnou investici. Společnost WIZZ přímo vytvořila 36 pracovních míst, místní posádka je vyškolena podle nejvyšších standardů. Flotila společnosti Wizz Air je navíc jednou z nejmladších v Evropě.

Díky novému stroji v Lutonu může Wizz Air zahájit lety na třech nových dlouho očekávaných trasách: do Tel Avivu (Izrael), Prištiny (Kosovo), Kutaisi (Gruzie), což je jediné přímé spojení mezi Kutaisi a Velkou Británií. S novým letadlem se také zvýší frekvence na některých z nejoblíbenějších tras WIZZ do Rumunska: do Suceavy se bude létat pětkrát týdně, do přímořské Constanty čtyřikrát týdně a do Iasi se s Wizz Air dostanete z Londýna každý den.

 

NOVÉ TRASY WIZZ AIR Z LETIŠTĚ LONDÝN LUTON

 

Destinace

Dny

Létá se od:

Ceny od:*

Kutaisi, Gruzie

čtvrtek, neděle

18. června 2017

GBP 23.99

Tel Aviv, Izrael

úterý, čtvrtek, sobota, neděle

24. června 2017

GBP 97.99

Priština, Kosovo

úterý, sobota

24. června 2017

GBP 30.49

 

 

V roce 2016 společnost WIZZ přepravila na trasách z Lutonu více než 5 milionů cestujících, čímž se WIZZ stal druhým největším operátorem na letišti. V roce 2017 nabídne Wizz Air na svých trasách v Londýně Luton téměř 6,3 milionu míst, což představuje meziroční nárůst o 13 %.

Spojení se Velkou Británii společnost Wizz Air odstartovala v květnu 2004 letem mezi Katovicemi a Londýnem (Luton). Dnes se síť WIZZ ve Velké Británii skládá z 82 tras do 42 destinací, z 9 letišť. V roce 2016 na svých nízkonákladových letech do/z Velké Británie společnost Wizz Air přepravila více než 6,6 milionu cestujících, což představuje meziroční nárůst o 30 % a podporu téměř 5 000 ** místních pracovních míst v přidružených odvětvích. Od začátku spojení s Velkou Británií si Wizz vybral více než 35 milionů pasažérů.

Letenky na nových trasách lze rezervovat již teď, a to už za 23,99 liber * na stránkách wizzair.com 

Owain Jones, ředitel společnosti Wizz Air, říká: „Na první bázi WIZZ ve Spojeném království jsme hrdí. Od prvního letu společnosti Wizz Air v roce 2004 z londýnského Lutonu jsme na našich nízkonákladových linkách přepravili 30 milionů lidí, pomohli místnímu cestovnímu ruchu i leteckému průmyslu a zároveň posílili obchodní partnerství mezi Velkou Británií a střední a východní Evropou. Nová základna WIZZ na letišti v Londýně Luton vytvoří řadu pracovních míst a nové destinace přidané do sítě – je to již 42 spojení s 18 zeměmi - z Londýna Luton znamenají nové možnosti pro zákazníky WIZZ ve Velké Británii. Fantastická posádka Wizz Air a jedna z nejmladších evropských flotil zajistí vynikající cestovní zkušenost pro každého cestujícího." 

Sorina Ratzová; Wizz Air Group; communications@wizzair.com

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
23.6.2017 01:27

WIZZ AIR OBJEDNAL DALŠÍCH 10 LETADEL A321ceo

Letouny budou dodány v letech 2018 a 2019 

Wizz Air, největší nízkonákladová letecká společnost ve střední a východní Evropě, objednal dalších 10 letounů Airbus A321ceo, poháněných motory V2500 IAE International Aero Engines AG. Nové letouny posílí flotilu společnosti Wizz Air v letech 2018 a 2019 a pomohou společnosti Wizz Air uspokojit silnou a stále rostoucí poptávku po letecké přepravě ve střední a východní Evropě.

Dohoda mezi Airbus S.A.S., IAE International Aero Engines AG a Wizz Air má dle ceníkových cen hodnotu 1,16 miliardy amerických dolarů, společnost Airbus však poskytla Wizz Air značnou slevu. WIZZ také může rozhodnout, jaký způsob financování nákupu letounů zvolí jako nejvhodnější.

Wizz Air létá s Airbusem A321 od listopadu 2015 a nyní provozuje celkem 19 těchto 230místných výkonných strojů. Do roku 2019 se k této flotile připojí dalších 22 letadel A321, které dosahují ve srovnání s modely A320 10% úspory, a tak přispívají k růstu sítě WIZZ v Evropě i mimo ni a poskytování těch nejnižších cen pro zákazníky. Do roku 2024 pak Wizz Air, jedna z nejrychleji rostoucích a nejziskovějších leteckých společností v Evropě, svou flotilu zdvojnásobí. Od roku 2019 přibude zejména 110 již závazně objednaných A321neo. Letecká společnosti by tak měla dosáhnout pozice největšího nízkonákladového dopravce ve střední a východní Evropě a udržet nízké provozní náklady na nejlepší úrovni ve své třídě.

Vzhledem k rozsahu objednávky může být smlouva se společností Airbus podmíněna schválením akcionářů Wizz Air.

József Váradi, výkonný ředitel Wizz Air, na Paris Air Show vyjádřil své potěšení nad uzavřenou dohodou o nákupu A321: „Touto investicí do naší rostoucí flotily navazujeme na pevné vztahy se společností Airbus. Od svého zavedení v listopadu 2015 přinesly letouny A321ceo společnosti Wizz Air významné úspory provozních nákladů a nový design interiéru zvýšil úroveň našich palubních služeb. Dnešní objednávka spolu s objednávkou 110 letounů A321neo znamená, že Wizz Air do roku 2024 převezme 140 nových letadel a stane se lídrem nízkonákladové letecké přepravy ve střední a východní Evropě. Reagujeme tak na příležitosti růstu v regionu CEE a nabídneme ty nejlepší ceny a také možnosti cestovat na palubě jedněch z nemladších a nejúspornějších letadel v Evropě.“

Těší nás, že Wizz Air, jehož flotila sestává výhradně z letounů značky Airbus, opět potvrdil svou důvěru v Airbus. A321ceo, největší člen řady A320 Family, se svými bezkonkurenčními provozními náklady, je ten pravý letoun nastupující v pravý čas pro podporu budoucího rozvoje Wizz Air. Umožní společnosti pokračovat v růstu a současně nabídne jejím zákazníkům pohodlí, které si zaslouží, a takový komfort, který dokáže poskytnout pouze Airbus,“ vzkázal John Leahy, provozní ředitel Airbus Commercial Aircraft. 

O flotile Wizz Air

Současná flotila Wizz Air sestává z 83 letounů řady A320 Family (64 A320 a 19 A321). S průměrným stářím letounů 4,4 roky je flotila Wizz Air nejmladší flotilou mezi evropskými leteckými společnostmi. Wizz Air již dříve uzavřel objednávku s Airbusem na 110 nových letounů A321neo s pokročilými systémy a motory. Dodávky začnou v roce 2019.

O letounu Airbus A321ceo

A321ceo je členem řady A320 Family s nejdelším trupem, nabízí nejlepší poměr nákladů a kapacity srovnatelný se širokotrupými dopravními letadly. Letoun s prodlouženým trupem má celkovou délku 44,51 metrů a kapacitu pro pohodlné usazení 185 cestujících nebo až 236 cestujících po zúžení mezer mezi sedadly. 

O společnosti Wizz Air

Wizz Air je největší nízkonákladová letecká společnost ve střední a východní Evropě, provozuje flotilu 83 letadel Airbus A320 a Airbus A321 a nabízí více než 500 tras z 28 základen spojujících 141 destinací ve 42 zemích. Pro špičkové služby cca 3300 leteckých odborníků a velmi nízké ceny letenek si Wizz Air zvolilo v minulém roce (končícím 31. 3. 2017) 23,8 milionu cestujících.

Společnost Wizz Air je kótována na londýnské burze cenných papírů (jako WIZZ) a je součástí indexů FTSE 250 a FTSE All-Share. Wizz Air je registrován v Mezinárodní asociaci pro leteckou dopravu (IATA), operačním bezpečnostním auditu (IOSA), což je globální měřítko v oblasti uznávání bezpečnosti letecké dopravy. Společnost byla nedávno jmenována 2016 Value Airline of the Year redaktory Air Transport World, jednoho z předních leteckých obchodních časopisů, stejně jako 2016 Low Cost Airline of the Year od Center for Aviation, předním poskytovatelem nezávislých průzkumů trhu leteckého průmyslu. 

O společnosti Airbus

Společnost Airbus je světovým lídrem v oblasti letectví, kosmonautiky a souvisejících služeb. V roce 2015 společnost dosáhla tržeb ve výši 64,5 miliardy eur a stala se zaměstnavatelem okolo 136 600 pracovníků. Spole

nost nabízí nejkomplexnější řadu letounů s kapacitami od 100 do více než 600 cestujících. Společnost Airbus je také evropským lídrem v poskytování tankovacích, bojových, dopravních letounů a letounů užívaných pro zvláštní mise, stejně tak jako evropský vesmírný podnik číslo jedna a druhý největší kosmický podnik na světě. V oblasti helikoptér Airbus poskytuje nejvýkonnější řešení civilních a vojenských rotorových letounů na světě.

Sorina Ratz; Wizz Air Group; communications@wizzair.com

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
20.3.2017 19:18

Didierk Pen

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
20.3.2017 11:47

Re: Wizz Air

  Wizz Air Holdings Plc: Jmenování provozního ředitele výkonným místopředsedou představenstva a provozním ředitelem 

Wizz Air Holdings Plc, největší nízkonákladový letecký dopravce ve střední a východní Evropě, jmenoval dosavadního provozního ředitele Diederika Pena na pozici výkonného místopředsedy představenstva a provozního ředitele s účinností od 1. dubna 2017. 

Diederik Pen nastoupil do společnosti Wizz Air v lednu 2013 jako provozní ředitel. Jím vedený tým zajišťuje letecké společnosti spolehlivý provoz na nejvyšší úrovni ve své kategorii a s nejnižšími náklady. S více než 12 hodinami denně dosahuje Wizz Air i nadále nejvyšší míry využití své flotily letadel Airbus A320 a A321, která patří mezi nejmladší letadlové parky v Evropě. Kromě toho se může pochlubit jedním z nejnižších počtů zrušení objednaných letenek v odvětví letecké dopravy. Nový výkonný místopředseda představenstva bude mít kancelář v provozním sídle společnosti v Budapešti a jako člen týmu vedoucích pracovníků bude podřízen předsedovi představenstva společnosti. Jeho přímými podřízenými budou vedoucí letového provozu a několik dalších vedoucích jednotlivých úseků. 

József Váradi, předseda představenstva společnosti, k tomu poznamenal: 

S radostí oznamujeme jmenování Diederika Pena na pozici výkonného místopředsedy představenstva a provozního ředitele. Diederik sehrál v uplynulých 4 letech důležitou roli v úspěšné realizaci výrazného růstu a rozvoje našeho podnikání. Jeho povýšení odráží důležitost silného provozního týmu pro pokračující expanzi. V aktuálním finančním roce zvyšujeme kapacitu o 20 % a v roce 2017 budeme mít základny již ve 28 městech v 15 zemích. A to vše při zachování nejvyšší míry využití letadel ve své třídě i maximální spolehlivosti letů. Těšíme se, že Diederik bude na pozici výkonného místopředsedy představenstva a provozního ředitele i nadále cenným přínosem pro naše podnikání.“

Tamara Valloisová

 

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
13.3.2017 17:01

WIZZ AIR SPOUŠTÍ WIZZ YOUTH CHALLENGE

STUDENTI MOHOU VYHRÁT NEOMEZENÉ CESTOVÁNÍ V SÍTI WIZZ PO DOBU 1 ROKU

Wizz Air, největší nízkonákladový letecký dopravce ve střední a východní Evropě, dnes oznámil, že spustil první WIZZ Youth Challenge, mezinárodní soutěž případových studií pro studenty univerzit a vysokých škol. Soutěž poskytuje nadcházející generaci manažerů fantastickou příležitost k nabytí profesionálních zkušeností při řešení reálných obchodních problémů. Hlavní cenou pro vítěze soutěže je neomezené cestování v síti WIZZ po dobu jednoho roku.

Aktivní studenti bakalářského (BA/Bsc) nebo magisterského (MA/MSc) studijního programu na univerzitě nebo vysoké škole se mohou zaregistrovat do soutěže, zaměřené na leteckou dopravu a marketing, do 5. dubna 2017 kompletním vyplněním formuláře přihlášky, dostupné na adrese https://wizzair.com/en-gb/wizz-youth-challenge, a jeho odesláním na e-mailovou adresu wizzyouthchallenge@wizzair.com.

Všechny přihlášené týmy obdrží dne 7. dubna 2017 zadání pro případovou studii včetně podrobných pokynů a podkladových materiálů. Termín pro odevzdání práce je 21. dubna 2017. Interní hodnoticí tým WIZZ vybere týmy s nejlepšími případovými studiemi. Jejich členové budou pozváni do finálového kola, které se uskuteční 18. května 2017 v Budapešti. Finalisté budou prezentovat své případové studie před porotou soutěže WIZZ Youth Challenge, která bude složena z členů nejvyššího vedení společnosti Wizz Air a nezávislých odborníků.

Členové vítězného týmu si budou moci užívat jeden rok neomezeného cestování v síti WIZZ, která v současnosti nabízí více než 500 linek z 28 základen a spojuje 138 destinací ve 40 zemích. Týmy, které se umístí na 2. a 3. místě, obdrží od letecké společnosti bezplatné zpáteční letenky.

Více informací o soutěži WIZZ Youth Challenge naleznete na https://wizzair.com/en-gb/wizz-youth-challenge.

Owain Jones, výkonný ředitel společnosti Wizz Air, k tomu říká: „Wizz Air je jako největší nízkonákladová letecká společnost ve střední a východní Evropě hrdý na příležitosti, které vytváří pro lidi, ať se jedná o příležitosti pro naše zákazníky, kteří si mohou užívat skvělou kvalitu letecké dopravy s nejnižšími cenami letenek, nebo o příležitosti pro naše talentované, nadšené členy týmu WIZZ k rozvoji jejich kariéry v jedné z nejrychleji rostoucích leteckých společností v Evropě. Proto s radostí spouštíme soutěž WIZZ Youth Challenge, která představuje výjimečnou příležitost pro novou generaci manažerů. Její účastníci si prověří své dovednosti a znalosti a zároveň získají skutečné profesionální zkušenosti, k nimž přispěje i komunikace s vedoucími pracovníky z odvětví letecké dopravy, včetně jejich zpětné vazby. Ve společnosti Wizz Air usilujeme o podporu studentů s vášní pro letectví a management a těšíme se na setkání s nejlepšími týmy ve finálovém kole v Budapešti.“ 

Stručně o společnosti Wizz Air

Wizz Air je největší nízkonákladovou leteckou společností ve střední a východní Evropě. Provozuje flotilu 77 letadel Airbus A320 a Airbus A321 a nabízí letecké spojení na více než 500 linkách z 28 základen, přičemž propojuje 138 destinací ve 40 zemích. Tým společnosti Wizz Air, složený z cca 3000 leteckých profesionálů, poskytuje služby nejvyšší kvality a velmi nízké ceny letenek. V roce 2016 se proto pro služby společnosti Wizz Air rozhodlo 23 milionů cestujících. Společnost Wizz Air je kotována na Londýnské burze cenných papírů LSE (London Stock Exchange) pod kódovým označením WIZZ a je zahrnuta do indexů FTSE 250 a FTSE All-Share. Wizz Air je držitelem registrace provozně bezpečnostního auditu IOSA (IATA Operational Safety Audit), který je považován za globální etalon v oblasti hodnocení bezpečnosti letecké přepravy. Wizz Air nedávno získal ocenění „Value Airline of the Year 2016“ od předního odborného časopisu Air Transport World a ocenění „Low Cost Airline of the Year 2016“ od Centra pro letectví CAPA, předního poskytovatele nezávislých informací o trhu letecké dopravy. 

Tamara Valloisová; Wizz Air Group

Počet příspěvků: 1074

Kuba Turek

avatar
7.4.2016 11:54

Příspěvek byl smazán autorem

Počet příspěvků: 153

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se