registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Bobr Cup

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
2.10.2022 00:49

Bobr Cup

MČR v extrémních štafetách bude! Litovel Bobr Cup startuje už tuto sobotu

Po dlouhé covidové pauze se do soutěžního kalendáře vrací mistrovství České republiky v závodě extrémních tříčlenných štafet. Oblíbené tratě v Litovelském Pomoraví ožijí legendární akcí Litovel Bobr Cup v sobotu 1. října. 

Naposledy jsme Bobra pořádali v roce 2019. Další dva ročníky být nemohly a také letos jsme docela dlouho čekali, co přinese podzim,“ přiznává za organizátory Tomáš Kutý. „Nasadili jsme takový vyčkávací režim, ale nakonec jsme se společně s hlavním partnerem shodli na tom, že by byl hřích nechat závod s tak dlouhou tradicí padnout. Po tříleté pauze se tak Litovel Bobr Cup opět vrací.“

Start závodu je v tradičním termínu a na tradičním místě. „Startujeme jako obvykle první říjnovou sobotu. Běžci letos vyběhnou už prvního října v pravé poledne ze soutěžního areálu u litovelské loděnice. Tratě pro běžce, cyklisty a vodáky jsou téměř beze změn. Závodníci i fanoušci se tak mohou těšit na divácky atraktivní brody řeky Moravy. Na druhou stranu letošní ročník přinese i určité novinky. Závodní areál bude mít zcela jinou podobu a také vodácký cílový skok bude odlišný,“ naznačuje Kutý.

Milovníci drsnějších zážitků si i letos mohou celý závod, který se skládá z patnácti kilometrů běhu, dvaceti pěti kilometrů na horském kole a šesti kilometrů na kajaku (případně jiném plavidle), střihnout sólo a registrovat se do speciální soutěže Bobr Man.

Litovel Bobr Cup je i tentokrát vypsán jako mistrovství ČR v extrémním závodě tříčlenných štafet. Kromě profesionálů a vrcholových sportovců se však v Litovli bojuje i o cenu určenou pro ryze amatérské sportovce. Vyhlášení tak ani v roce 2022 nezůstane ochuzeno o nejlepší Crazy team, tedy družstvo v nejlepších převlecích. „Vrátit Bobra zpět k životu je pro nás hodně náročný úkol. Ta laťka, kterou jsme v minulosti nastavili, byla opravdu hodně vysoko. Většinu věcí se proto snažíme udržet, i když některé dílčí věci budou vypadat trochu jinak. Coby organizátoři věnujeme závodu i tentokrát spoustu času a energie, proto věříme, že akce skončí úspěchem. Srdečně zveme všechny na Hanou a těšíme se na všechny fanoušky, hobbíky, amatéry, výkonnostní i vrcholové sportovce,“ uzavírá Kutý.

Litovel Bobr Cup 2022 startuje v sobotu 1. října v Litovli. Pro sportovce i účastníky je připraven doprovodný program. Registrace probíhá na oficiálním webu, zájemci se mohou přihlásit i přímo na místě.

Co je Bobr Cup?

Soutěž Bobr Cup vznikla v roce 1995. Původně šlo o závod na závěr vodácké sezony, kterou vymysleli a zorganizovali kanoisté z litovelského oddílu TJ VS. Vždy se jednalo o soutěž tříčlenných štafet v okolí Litovle. Prvním členem týmu je běžec, který předává cyklistovi a finišmanem družstva je vodák. Tratě se v průběhu let mnohokrát měnily, v současnosti se závodí na tratích 15 km (běh), 25 km (MTB) a 6 km (voda). Prvního ročníku se zúčastnilo zhruba 40 tříčlenných družstev. Během dalších let se věhlas Bobra zvyšoval a postupně se stal největším outdoorovým závodem extrémních štafet v ČR, kterého se pravidelně účastní okolo dvou set tříčlenných týmů.

Počet příspěvků: 1077

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se