registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

MISTROVSTVÍ ČR V OLYMPIJSKÉM ŠPLHU BUDE OPĚT HOSTIT GALERIE HARFA

Autor Zpráva

Horydoly Open

avatar
13.12.2013 00:16

MISTROVSTVÍ ČR V OLYMPIJSKÉM ŠPLHU BUDE OPĚT HOSTIT GALERIE HARFA

ZVÍTĚZÍ OPĚT ALEŠ NOVÁK?

Stejně jako vloni se v Galerii Harfa uskuteční mistrovství ČR v olympijském šplhu. Jeho již 12. ročník začne v sobotu 14. prosince 2013 od 12 hodin. Kromě netradičního sportovního zážitku čeká na návštěvníky mistrovství i vzdušná akrobacie a provazochodci a také divácká soutěž o věcné ceny. Velkým favoritem je český závodník Aleš Novák, který je i držitelem světového rekordu v této disciplíně. Vstup je zdarma.

Forma a pohybové dovednosti závodníků se budou testovat šplhem na laně do výšky 8 metrů bez přírazu. Všechny zraky budou určitě upřeny na favorita mistrovství ČR, Aleše Nováka, který 8metrovou délku dokáže zdolat za méně než 5 sekund.

Obdobně jako v loňském roce bude i 12. ročník Česká pojišťovna mistrovství ČR v olympijském šplhu rozdělen do 4 kategorií podle věku a pohlaví. Na 8metrovém laně budou šplhat závodníci z kategorie muži a senioři, zatímco lano kategorie dorostenců a žáků a žen s dorostenkami bude dlouhé 4,5 m.

Na mistrovství se může přijít podívat úplně každý a ocenit náročnost tohoto sportu, ve kterém zaujímá Česká republika v rámci celého světa významnou pozici,“ říká organizátor akce Mgr. Ondřej Košťák, LL.M.

Doprovodný program akce zajistí vystoupení provazochodců Equilibrium Slacklines Team a vzdušné akrobatky z Novocirkusového divadla Cirkusu Mlejn.

www.galerieharfa.cz

Jana Bakešová

jana.bakesova@crestcom.cz

Počet příspěvků: 313

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se