registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Vodní zvířata

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
31.7.2019 13:31

Vodní zvířata

Kanál Discovery odvysílá během Shark Weeku 2019 sedm pořadů o žralocích

 Shark Week, nejdéle vysílaná televizní a nejočekávanější letní událost je zpět na obrazovkách od pondělí 29. července do neděle 4. srpna. Úplně poprvé bude mít v rámci Shark Weeku na kanálu Discovery premiéru jejich první celovečerní film, Převrácená loď: Krvavá voda (Capsized: Blood In The Water), pravdivý příběh o setkání se žraloky z října 1982. Letos vezme pop kulturní fenomén diváky do světových oceánů, kde budou téměř dvě desítky světově uznávaných mořských biologů a vědeckých institucí vyprávět zcela nové, přelomové žraločí příběhy a provádět dosud nejsmělejší experimenty, aby nalezli přesvědčivé poznatky o tajemném světě žraloků. Vědci a odborníci na žraloky navíc naleznou nové loviště u pobřeží Jihoafrické republiky a budou svědky dramatických zápasů mezi predátorem a kořistí. 

Podívejte se na přehled úžasných pořadů Shark Weeku 2019: 

Výprava do neznáma: Megalodon (Expedition Unknown: Megalodon) – pondělí 29. července ve 23:00

Megalodon, s čelistmi schopnými rozdrtit tank a rozměry pětkrát větší než Tyranosaurus Rex, byl predátorem číslo 1. Tento 60tunový mega žralok vládnul světovým oceánům téměř 20 milionů let. Pak najednou zmizel. Jak ztratil pán hlubin svůj trůn? Paleontologové využívají fosilie zubů – jediný dochovaný důkaz o existenci Megalodonů – aby přišli na kloub záhadě jejich zmizení. Tyto pravěké zubní pozůstatky mohou být klíčem k odhalení záhady, kdy ohromný žralok vymřel a proč. Mezitím mořští biologové zkoumají Megalodonovy žraločí potomky, aby objasnili jeho zánik. Jejich poznatky odhalují něco, co připomíná mořskou „Hru o trůny”, v níž jeden druh vede s jiným boj o dominanci. Dobrodruh Josh Gates se potápí do žraločích vod, aby odkryl jedno z největších tajemství oceánu – co se stalo s mocným Megem? Produkce: Ping Pong Productions. 

Legenda o žralokovi Deep Blue (Legend of Deep Blue) – úterý 30. července ve 23:00

Experti na žraloky Brandon McMillan a Jimi Partington se vrací na ostrov Guadalupe hledat žraloka Deep Blue. Svou délkou 21 stop a vahou přes dvě a půl tuny je Deep Blue považován za největšího velkého bílého žraloka na světě. Pokud se jim samici podaří najít, mohli by objasnit tajemství těchto obrovských žraloků z hlubin oceánu. Produkce: Anomaly Entertainment.

 

Zákony čelistí: Nebezpečné vody (Laws of Jaws: Dangerous Waters) – středa 31. července ve 23:00

Chtěli jste víc, tady to je! Pro velký divácký úspěch se moderátoři Paul de Gelder, Mike Dornellas, Nick LeBeouf a Jamin Martinelli vrhnou do nebezpečí a provedou rekonstrukci 5 nedávných žraločích útoků, aby přišli na to, jestli se věci mohly vyvinout jinak. Co dělat, když jste obklopení lidskou nebo rybí krví? Mohou elektronická zařízení, která si do vody bereme, vyprovokovat útok? Naši moderátoři se pokusí odpovědět na tyto a další otázky při provádění těch nejodvážnějších pokusů všech dob. Klece nejsou dovoleny. Produkce: Lucky 8. 

Ztroskotání mezi žraloky: Ztroskotání (Sharkwrecked: Crash Landing) – čtvrtek 1. srpna ve 23:00

V rámci zvýšení hladiny adrenalinu - Paul de Gelder a James Glancy vyskočí z letadla ve výšce 3500 stop, aby na vlastní kůži zažili, jaké to je dopadnout do nejodlehlejších vod plných žraloků. Tentokrát je jejich destinací tichomořské Palau, skupina ostrovů známá hustou žraločí populací a mnoha troskami letadel. Produkce: Big Wave Productions.

Nebezpečná oblast v Guadalupe (Great White Kill Zone: Guadalupe) – pátek 2. sprna ve 23:00

Ostrov Guadalupe vzdálený 150 mil od mexického státu Baja California je notoricky známý hojným výskytem velkých bílých žraloků. Tito tiší lovci zde sledují a pak znenadání útočí na početnou tulení populaci. Vody kolem ostrova Guadalupe jsou ovšem křišťálově čisté. Jak to tedy dělají? V jiných místech na světě, kde se velcí bílí žraloci hojně vyskytují, je vždy zóna smrti – místo se zvýšeným počtem útoků predátorů. Ale tady v Guadalupe ještě nebyl zaznamenán ani jeden útok. Tým expertů v čele s doktorem Yannisen Papastamatiou a Melissou Marquez, vyrazí zaznamenat dosud nevídaný způsob lovu velkého bílého žraloka. S pomocí nejmodernější technologie a tří druhů speciálních kamer se snaží odhalit, kde se v Guadalupe nachází zóna smrti. Produkce: Arrow Media. 

Ostrov čelistí: Pokrevní bratři (Isle of Jaws: Blood Brothers) – sobota 3. srpna ve 23:00

Neohrožený tým žraločích badatelů se už třetí rok vydává na slavný Isle of Jaws (Ostrov čelistí), odlehlý ostrov u západního pobřeží Austrálie. Dva samci velkého bílého žraloka, které badatelé považují za bratry, svědčí o fascinujícím tajemství – rozpoznají tato zvířata pokrevního příbuzného a upřednostňují život a lov právě s ním? Tým zažije ztrátu kontroly nad ponorkou, střetnutí s čelistmi a vypustí mini-ROV kameru přezdívanou “Gupka”, která zajistí jedny z dosud nejmrazivějších detailních záběrů. Díky využití nejmodernější sledovací technologie je obrovská záhada konečně vyřešena. Produkce:Red Rock Films. 

Převrácená loď: Krvavá voda (Capsized: Blood in the Water) – neděle 4. srpna ve 23:00

Hrozivý příběh na základě skutečné události z října 1982. Během nečekané bouře se jachta směřující na Floridu převrhne a její posádka uvízne v mrazivých vodách Atlantiku, kde se stane kořistí skupiny žraloků tygřích. Naděje na záchranu postupně slábne a posádka musí udělat všechno, co je v jejích silách, aby se zachránila před pokračujícími útoky žraloků. V hlavních rolích Josh Duhamel, Tyler Blackburn, Rebekah Graf, Beau Garrett a Josh Close. Produkce: Stephen David Entertainment.    

Shark Week bude opět podporovat Discovery Education, globální lídr ve zdrojích standardního digitálního kurikula, zábavného obsahu a odborného učiva pro základní a střední školy. Více než 5 milionů vyučujících a 51 milionů studentů po celém světě používají oceněné učebnice od Discovery Education, STEM Connect, a nedávno představený program „Discovery Education Experience” brzy získá přístup k různým prémiovým videím, školním aktivitám, hodinám, obsahu s virtuální realitou a zábavným virtuálním zážitkům týkajícím se žraloků. Pomocí těchto skvělých zdrojů mají učitelé a studenti možnost zkoumat zásadní témata jako je biodiverzita, ochrana oceánů, mořský život a další. 

Minulý rok zaznamenal Shark Week při příležitosti svého 30. výročí obrovský skok v žebříčku hodnocení, když dosáhl celkové sledovanosti 34,9 milionů diváků během celého dne. Kanál Discovery byl během Shark Weeku na prvním místě ze všech TV v hlavním vysílacím čase, kdy porazil ostatní lineární televize – mezi M18-49 a M18-34 a měl své 4. nejvyšší hodnocení v historii mezi všemi věkovými skupinami 25-54, 18-49. Kanál Discovery se umístil na prvním místě mezi kabelovými TV v hlavním vysílacím čase pro skupiny 25-54, 18-49 a 18-34, zatímco pořad Shaq Does Shark Week byl na prvním místě mezi televizními přenosy v kabelové TV během Shark Weeku pro P25-54 & M25-54**. Shark Week 2018 navíc fanoušky zaujal na mnoho platformách a dosáhl 48 milionů uživatelů na Facebooku a Instagramu. Během toho týdne se také přehrálo 3,5 milionů streamů na všech digitálních platformách Discovery GO (DGO).

Matěj Senft
matej.senft@media-list.cz

Sabina Prokopcová
sabina.prokopcova@media-list.cz 

O Discovery Channel

Discovery Channel je věnovaný vytváření nefiktivního obsahu nejvyšší kvality, který baví své diváky a informuje je o světě v celé jeho kráse, rozmanitosti a zázračnosti. Síť, která je distribuována do 100,8 milionů amerických domácností, je možné vidět ve 224 zemích a teritoriích. Nabízí mix vážných témat, produkce vysoké hodnoty a živé kinematografie napříč žánry včetně vědy a techniky, výzkumu, dobrodružství, historie a zákulisní pohledy na lidi, místa a organizace, které formují a sdílejí náš svět.

Pro více informací navštivte facebook.com/DiscoveryChannelCS/ nebo discovery.com.

Počet příspěvků: 1069

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se