registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Změny ve vedení firem

Autor Zpráva

Horydoly Open

avatar
19.1.2022 16:00

Letiště Vary

Co tam paní Undusová vede, když Vary nemají ani jednu linku a charterů z Ruska přilétá jenom minimum?

Počet příspěvků: 305

Horydoly

avatar
14.1.2022 09:55

Muzeum stříbra

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
13.1.2022 21:52

Undus vede Karlovarské letiště

Letiště Karlovy Vary má novou jednatelku jménem Alice Justina Undus. Rozhodla to rada Karlovarského kraje. Nová jednatelka byla dosud viceprezidentkou Aero Vodochochy Aerospace.


Foto: Svaz českého leteckého průmyslu

Dříve vedl karlovarské letiště Jiří Pos, současný předseda představenstva Letiště Praha.

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
27.5.2021 20:00

Jihočeská centrála cestovního ruchu hledá nového ředitele

Jihočeský kraj hledá nového ředitele Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR), kterou se po svém šestiletém působení rozhodl ke konci června opustit na vlastní žádost její dosavadní šéf Jaromír Polášek. Výběrové řízení na tuto pozici vyhlásili krajští radní v úterý 25. května. Uchazeči se mohou hlásit do pátku 4. června.

„Přihlášku s požadovanými údaji doručte osobně, popřípadě zašlete nejpozději do 4. 6. 2021, do 12.00 hodin na adresu: Jihočeský kraj - Krajský úřad, odbor kancelář hejtmana, Mgr. Jiří Gruntorád, U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice. Podrobnější informace podá: Mgr. Jiří Gruntorád, tel. 386 720 495, e-mail: gruntorad@kraj-jihocesky.cz. Informace včetně povinných příloh jsou k dispozici na internetovém portálu: www.kraj-jihocesky.cz, v rubrice OBČAN A ÚŘADY,“ stojí v závěru oznámení o vypsání výběrového řízení podepsaném hejtmanem Martinem Kubou.

Základními kvalifikačními předpoklady pro funkci ředitele či ředitelky JCCR jsou minimálně tři roky praxe v řídící pozici, praxe v oblasti marketingu a cestovního ruchu, orientace v problematice příspěvkových organizací, znalost základních principů a právních předpisů, orientace v oblastech dotační politiky státu, Evropské unie a dalších subjektů, orientace v oboru a všeobecný přehled, vysokoškolské vzdělání v magisterském či bakalářském studijním programu a samozřejmě občanská a morální bezúhonnost. Podrobnosti na: https://www.kraj-jihocesky.cz/volna-mista-vyberova-rizeni .

Jaromír Polášek, významná tvář českého destinačního managementu a cestovního ruchu, za jehož šestiletého působení se JCCR, tehdy více méně formálně působící organizace, proměnila v ČR v jednu z nejlépe hodnocených organizací destinačního managementu, za sebou dveřmi nebouchne. Nový kormidelník cestovního ruchu v regionu se naopak může spolehnout na jeho pomoc a spolupráci.

„„Důvodem rezignace bylo mé osobní rozhodnutí a zároveň snaha o plynulé předání řízení Jihočeské centrály cestovního ruchu novému vedení. Po šesti letech prostě cítím, že změna u kormidla je třeba. Rozvojová fáze je u konce a nyní je třeba nová energie ke stabilizaci a dalšímu posunu. K výměně ředitele dojde v klasickém západním stylu. Slíbil jsem, že odejdu, až bude do funkce jmenován můj nástupce, kterému předám veškeré kontakty, rozpracované projekty a podobně. V podstatě celé know-how Jihočeské centrály cestovního ruchu,“ konstatoval odstupující ředitel JCCR Jaromír Polášek.

Těsně před dokončením je totiž mimo jiné například Koncepce rozvoje cestovního ruchu Jihočeského kraje 2021-2030. Její součástí bude mimo jiné investiční strategie, která pro následující desetiletí určí hlavní investiční priority v oblasti turismu. Nabídka turismu na jihu Čech by podle ní měla být do deseti let SMART. Moderní, efektivní, hravá, a hlavně chytrá a inovativní. „Nový ředitel, či ředitelka, dostanou koncepci, jak se říká, v mašličkách, přesto bude mít ještě čas a prostor do ní zasáhnout dřív, než projde závěrečným schvalováním. Vše je připraveno k tomu, aby předání bylo plynulé,“ poznamenal Polášek.

Od roku 2015, kdy se Jaromír Polášek ujal své funkce, se podařilo hned několik zásadních věcí v oblasti cestovního ruchu v Jihočeském kraji. Z JCCR vyrostla profesionální organizace destinačního managementu, která se stala v ČR vzorem. Podařilo se nastartovat nový systém řízení cestovního ruchu, který následně převzalo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR. Povedlo se výrazně zvýšit návštěvnost i počty přenocování nejen domácích, ale i zahraničních návštěvníků, čímž bylo dosaženo růstu příjmů z cestovního ruchu pro soukromé i veřejné rozpočty.

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje na www.jiznicechy.cz. JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism, včetně jejích zahraničních zastoupení, komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Jihočeská centrála cestovního ruchu

www.jccr.cz www.jiznicechy.cz tel.: +420 387 201 283, e-mail: info@jccr.cz 

Klára Wawreynová, asistentka ředitele

e-mail: wawreynova@jccr.cz tel.: +420 601 085 032

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
12.5.2021 16:39

Změny ve vedení firem

26. dubna nečekaně zemřela po krátké nemoci Waltraud Lenhartová, majitelka společnosti Leki zaměřené na trekingové, nordicwalkingové, běžkařské a sjezdové hole. Po tragické smrti manžela Klause v roce 2012 firmu převzala a přesunula výrobu do Tachova. V rodině Lenhartů zůstal synové Frederik a Markus.

Společnost LEKI nadále povedou podle zprávy www.skiracing.com stávající jednatelé Martin Rominger a Matthias Hatt.

Počet příspěvků: 1067

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se