registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

ENŽE

Autor Zpráva

Horydoly Open

avatar
19.7.2013 14:46

Re: ENŽE

Velmi děkuji za podrobne info. Samozřejmě bereme bezpečnost na 1 místě tj komplet výbava helma,vesty,házečka a samozřejmě neoprén . Děkuji a nashledanou .

Počet příspěvků: 313

Kuba Turek

avatar
19.7.2013 10:47

Re: ENŽE

Zdravím,
v podstatě na všech rakouských řekách včetně Enže platí zákaz plavba na čtyř-a vícemístných člunech bez místní licence (tu dostávají jen komerční subjekty z Rakouska a občas i z ciziny). Jde o to, že Rakušané chtějí mít komerční zájezdy pod kontrolou a hlavně si chtějí pohlídat bezpečnost. Toto omezení míří především na rafting.

Normální výlety na kanoích a kajacích nejsou omezeny, pokud nejsou komerční akcí cestovní kanceláře. Pokud se tedy vydáte s partou kamarádů na barakách na Enži, nikdo Vám nebude v ničem bránit.

Jenom si dovolím malou poznámku - je to alpská řeka. Má velký tah, po případném zvrhnutí se těžko dostává ke břehu, trojková alpská obtížnost dokáže jezdce z českých řek velmi překvapit (něco jiného je technicky kličkovat mezi vrbičkami nebo bojovat se silným proudem a velkými vlnami, byť na rovné a široké řece). Jasnou podmínkou výpravy jsou helmy, nosné plovací vesty, házečky a další záchranný materiál a pod.

Pro zajímavost přikládám odkaz na článek od Petra Šlajera:
http://www.horydoly.cz/vodaci/enze-enns-pro-vodni-turisty.html

a popis loňského neštěstí české výpravy na pálavách:
http://www.horydoly.cz/vodaci/kulisek-se-utopil-na-enzi.html

Přeji příjemnou plavbu!

Počet příspěvků: 153

Horydoly Open

avatar
19.7.2013 10:31

ENŽE

Dobrý den chtěl bych se zeptat jak je to s Rakouskou řekou Enns , už leta letouci jezdime České řeky až před pár lety jsme se vydali za hranice na Slovensko,Polsko.... a ted bychom chtěli zkusit neco noveho .. pořád všude slyšim že je nutnost mit s sebou v rakousku nejakeho instruktora s licenci atd.. je tomu opravdu tak? chtěli bychom jed nekde od Schladmingu na 3 dny Kanoe BARAKA  ... Předem dík za odpověd s pozdravem VRBA.

Počet příspěvků: 313

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se