registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

HZS

Autor Zpráva

admin@ngs.cz

avatar
9.9.2020 12:32

Re: Breithorn

Ahoj, nejspíš v tamních novinách ????    Ale vážně: hledal jsem to ve švýcarských a rakouských novinách, na stránkách Air Zermatt i horských služeb. Nenašel jsem nic.

Kuba
Počet příspěvků: 13

admin@ngs.cz

avatar
9.9.2020 12:31

Breithorn

Ahoj, vím že občas informuješ o nehodách v horách atd. Kde lze prosím získat nějaké info (pokud se nejedná zrovna o Čechy?). V pátek se zřítilo Francouzské družstvo při traverzu Breithornů zhruba v oblasti Central Breithorn. Zasahoval vrtulník. Zajímalo by mě jak to dopadlo, ale nikde jsem nebyl schopen dohledat nějaké aktuální info... Případně moc díky za pomoc.

Milan Hojší Průžek

Počet příspěvků: 13

Kuba Turek

avatar
28.12.2013 20:52

Re: HZS

Ahoj Tomáši!
Moc toho bohužel nevím. Celá událost se zpackanou záchranou a následnou smrtí na Široké věži šla do ztracena. Nikde není k dispozici oficiální výsledek vyšetřování, soud na Slovensku se nakonec nekonal, moje dva osobní dotazy na tiskové mluvčí letecké záchranky skončily s tím, ať jim napíšu otázky, že se k tomu nemohou sami vyjádřit, a žádná odpověď už písemně nepřišla.

Nás (Horydoly.cz, potažmo vydavatele UpDown Media sro a také mne jako šéfredaktora) nakonec po několika marných pokusech dohnali k soudu. Soudce to ale ještě před soudním jednáním jejich advokátovi rozmluvil s tím, že se soudí o blbost, když jsem jim nabízel, aby oni uvedli svoji verzi události a oficiální výsledek vyšetřování. Nakonec to skončilo tak, že advokát sice vyžadoval, abychom se k tomu už nevyjadřovali (to jsem soudci neslíbil), abychom zakázali diskuse o tomto problému všude na Horydoly.cz (to jsem také odmítl slíbit) a abychom uveřejnili jimi dodaný text a zakázali diskusi pod ním (souhlasil jsem s podmínkou, že bude jasně podepsaný od nich).

Onen text, o který vlastně bojovala HZS celou dobu a vyměnila při tom postupně tři  advokáty, jsme uveřejnili zde: http://www.horydoly.cz/horolezci/horska-zachranna-sluzba-slovenskej-republiky.html

Myslet si o tom mohu co chci, jistě to není nic proti ničemu, ale o celé smutné události v něm není ani slovo. 

Přeji pěkný nový rok!

Kuba

Počet příspěvků: 153

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se