registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Podpis u článku

Autor Zpráva

Kuba Turek

avatar
2.7.2012 12:08

Re: Podpis u článku

Vážený pane Klicpero,

děkuji za Váš e-mail. Zřejmě nejste od Vaší kolegyně Alice Dvořákové dobře informován. Nikdy jsem já osobně ani redakce Horydoly neuvažovali, že bychom cizí texty podepisovali našimi jmény. Neuděláme to ani v případě tohoto článku: http://www.horydoly.cz/business/nove-ceske-logo-4.html

Na žádost paní Dvořákové jsme pouze upřesnili, kdo je autorem textu, titulků a ilustrační fotografie. Běžně to sice neděláme, ale když si to ona dáma přeje, udělali jsme to. Z hlediska čtenářů je to ovšem podle mého názoru nesmyslné. A mi jinak než v zájmu našich čtenářů nepracujeme.

Onen text nám byl zaslán do redakce Horydoly paní Dvořákovou z oficiální e-mailové adresy CzechTourismu. Prošel pouze obvyklou jazykovou korekturou a poté jsme ho uveřejnili. Nic jiného v tom není.

Mohu Vás požádat o vysvětlení, proč důrazně žádáte o smazání jejího jména pod textem, který ona psala jako tiskovou zprávu a rozeslala ho mnoha redakcím včetně Horydoly?  Je v tom nějaké politické zadání, nebo spor uvnitř CzechTourism, případně něco jiného?

Je mi totiž divné, že se paní Dvořáková i Vy osobně ozýváte až skoro 3/4 roku po uveřejnění onoho článku. Při tom redakce Horydoly (a v případě CzechTourismu já sám), posíláme upozornění všem autorům bez výjimky, že jejich text nebo fotka byly uveřejněny a k tomu přidáváme přímý odkaz na článek ještě v ten den, kdy byly zveřejněny. Předpokládám tudíž, že kdyby bylo v článku něco nepravdivého nebo chybného, ozvala by se paní Dvořáková během pár hodin rovnou z Vašeho úřadu.

Předem děkuji za odpověď a zůstávám s pozdravem.

Počet příspěvků: 153

Kuba Turek

avatar
29.6.2012 14:26

Re: Podpis u článku

Dobrý den,

upravili jsme tedy přesné autorství textu, textu a ilustrační fotky, ačkoliv to pro čtenáře považujeme za zbytečné: http://www.horydoly.cz/business/nove-ceske-logo-4.html

Zní takto: Text: Alice Dvořáková (CzechTourism). Titulky: Horydoly. Ilustrační foto: Pavel Fojtík

Kdybych si takové a podobné záležitosti bral osobně, tak něco ošklivého udělám polovině úřednictva v této zemi. Takže sám zůstávám v klidu a myslím, že chápu Vaše důvody k tomuto nestandardnímu kroku.

Přeji pěkný slunečný víkend.

Počet příspěvků: 153

Horydoly Open

avatar
29.6.2012 14:18

Re: Podpis u článku

Pane Turku, nejsem Vašim redaktorem a nepřeji si být s redakcí Vašeho webu spojována. Neberte si to osobně.

Pokud takto změníte titulek, podepisujte se prosím např. jako redakce. Tisková zpráva publikovaná agenturou CzechTourism měla zcela jistě titulek jiný.

Prosím Vás o profesionalitu a korektnost.

Děkuji za pochopení.

S pozdravem

Mgr. Alice Dvořáková

Vedoucí tiskového oddělení

Head of Media Department

Počet příspěvků: 313

Kuba Turek

avatar
29.6.2012 13:20

Re: Podpis u článku

Vážená paní Dvořáková,
děkuji za e-mail. Nějak se mi to ale nezdá. Vždyť to je přesně text, který jste nám kdysi poslala. Je v tom jen pár gramatických úprav a přidali jsme titulek. Nemůžeme si přece přivlastňovat Vaši práci.
S pozdravem

Počet příspěvků: 153

Horydoly Open

avatar
29.6.2012 13:19

Podpis u článku

Dobré odpoledne, pane Turku,

ráda bych Vás poprosila, abyste odstranil mé jméno u tohoto článku

http://www.horydoly.cz/business/nove-ceske-logo-4.html a nespojoval mé jméno ani s dalšími články, které procházejí Vaší redakční úpravou.

Děkuji za pochopení.

S pozdravem

Mgr. Alice Dvořáková

Vedoucí tiskového oddělení

Head of Media Department

Počet příspěvků: 313

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se