registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Jota - průvodce a publikace

Autor Zpráva

Horydoly Open

avatar
30.6.2020 08:50

Jota - průvodce a publikace

Nakladatelství JOTA právě vychází novinka z ediční řady Turistické průvodce.

Norm Longley

RUMUNSKO 

Vydejte se po stopách hraběte Drákuly s novým CELOBAREVNÝM průvodcem z řady Rough Guides. 

Ačkoli Rumunsko není na předních příčkách při výběru letní rodinné dovolené, určitě stojí za návštěvu. Dávno jsou pryč doby, kdy se Rumunskem jen rychle projíždělo cestou k bulharskému černomořskému pobřeží. Dnes se cestovatelé rádi zastaví v hlavním městě Bukurešti, ale i v dalších velkých městech, jako jsou Brašov, Segešvár, Temešvár anebo Sibiu, které se pyšní historickými památkami.

Přesto však největším lákadlem zůstává úchvatná rumunská krajina a odlehlá místa se starými vesnicemi, v nichž se udržují původní tradice. Do Transylvánie a Karpat směřuje stále větší množství turistů, které láká horská turistika a dobrodružství. Vyhledávají staré hrady a kláštery nebo míří k horským jezerům a jeskyním. Jednou z nejnavštěvovanějších tras je ta, která vede po stopách legendárního hraběte Drákuly.

Průvodce po Rumunsku samozřejmě nabízí podrobné mapy a barevné fotografie, nechybí v něm ani seznamy ubytování, stravování a tipy pro večerní zábavu. Rovněž v něm najdete základní informace týkající se této země, něco z historie i užitečný slovníček.

Průvodce obsahuje:

ÚVOD Co musíte vidět, co nesmíte minout, itineráře a ještě mnohem víc.

ZÁKLADNÍ INFORMACE Praktické informace před odjezdem.

PRŮVODCE Komplexní a velmi podrobný průvodce Rumunskem s nejzajímavějšími tipy a barevnými mapami.

SOUVISLOSTI Dějiny země, příroda, hudba, Drákula a upíři, doporučená literatura a navíc užitečný slovníček.

 

EAN: 9788075656438
brožovaná vazba, celobarevné provedení, 419 stran, běžná cena: 598 Kč
Originální název:
The Rough Guide to Romania
Přeložil: Boleslav Žemlík
Ukázka:
https://issuu.com/nakladatelstvijota/docs/rumunsko

Autorovy tipy k cestování po Rumunsku:

Působivá jízda Úchvatná, asi 90 km dlouhá dálnice Transfăgăraşan se klikatí přes jižní část Karpat a přímo láká na jedinečný rumunský road trip.

Pozorování zvěře Rumunsko je rájem volně žijících zvířat; můžete sledovat medvědy a stopovat vlky v Karpatech nebo pozorovat ptactvo a rybařit v deltě Dunaje.

Bydlete u hraběte Užijte si dovolenou ve společnosti opravdových šlechticů v penzionu hraběte Kálnokyho v odlehlé vesnici Micloşoara v hlubinách Transylvánie.

Fantastické opevněné kostely Jižní Transylvánie je plná prastarých saských kostelů, z nichž nejpůsobivější je impozantní pevnost Prejmer.

Úchvatný hrad Korvínův hrad v Hunedoaře, úžasné mistrovské dílo gotiky, je nejuhrančivější pevností Rumunska.

Cikánské tóny Neobyčejné polyfonní melodie Taraf de Haidouks nebo dunivé dechové rytmy Fanfare Ciocărlia; tyto ohromně talentované hudebníky si rozhodně nesmíte nechat ujít.

Velkolepé kláštery Zvlněné pohoří Bukovina ukrývá množství bohatě malovaných klášterů, z nichž asi nejkrásnější jsou Moldovița, Sucevița a Voroneț.

Těžké túryKlasickou rumunskou turistickou trasou je pětidenní přechod pohoří Făgăraş; kromě něj můžete navštívit špičatý hřeben Piatra Craiului nebo ohromující vrcholky a jezera masivu Retezat.

Jana Ptáčková
propagace@jota.cz

Počet příspěvků: 313

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se