registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Knihy k Vánocům 2018

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
23.12.2018 14:54

O horách vážně i nevážně

Martin Úbl je dobrodruhem. S partou podobných nadšenců vyhledává ve světě lokality, kam vás žádná cestovka nepozve, a o své zážitky se dělí prostřednictvím blogu a přednášek. Ty nejzajímavější nyní vydává ve své knižní prvotině.

Co se stane, když expedici vede gumové kuře? Jaké jsou typické sny na treku? Jak to dopadá, když chlapec vezme svoji přítelkyni na 14 dní mimo civilizaci? Na tyto i další otázky najdete odpovědi v nové knize Martina Úbla Neuvěřitelné příhody z hor.

Autor už 15 let chodí po horách, přednáší a na svém úspěšném blogu se téměř deset let se čtenáři dělí o svůj pohled na každodenní situace i adrenalinové vysokohorské zážitky.

Podle názvu knihy se může na první pohled zdát, že se jedná o úsměvné a někdy až k smíchu přivádějící příběhy odehrávají v čistě horském prostředí, ale není tomu tak. Během prvních kapitol zjistíte, že jsou to příběhy napsané životem a o životě každého z nás. A jako i v životě, tak i na horách zdoláváte vrcholy i pády, ale s partou kamarádů jde všechno líp.

Ačkoliv jde o jeho první knihu, je znát, že autor dobře ví, co čtenáře pobaví a rozesměje. Z pohledu vypravěče popisuje cesty, které podnikl s partou kamarádů pod vedením gumového kuřete. Neuvěřitelné příhody z hor jistě potěší nejen horaly a cestovatele, ale i ty, kteří se rádi začtou do úsměvných vyprávění ze života plných někdy až lehce brutálního humoru.

Knihu doplněnou o autorovy fotky z cest a ilustrace Jana Kolomičenka vydává nakladatelství CPress. V duchu celé knížky autor již na obálce upozorňuje, pro koho není její četba vhodná: Nečtěte tuto knihu, pokud si nepamatujete, kdy jste se naposledy zasmáli – berete se příliš vážně; jste nudní a prudérní; máte společného s přírodou pouze to, že jste svým SUV kdysi srazili ovci.

Martin Úbl

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
9.12.2018 17:48

Knihy k Vánocům 2018

NAŠI NEJLEPŠÍ FOTBALOVÍ TRENÉŘI

Připomeňte si ty nejlepší trenérské osobnosti českého a československého fotbalu

 Karel Brückner, Pavel Vrba, Václav Ježek, Zdeněk Zeman a další osobnosti se zapsali jako velikáni české fotbalové trenérské školy.V knize Naši nejlepší fotbaloví trenéři najdete portréty nejslavnějších a nejúspěšnějších českých a československých trenérů, kteří nesmazatelně poznamenali nejen český fotbal, ale úspěšně působili i v zahraničí. Víte, kdo byl první opravdu profesionální trenér v československé lize? Kdo stál za největšími úspěchy našich reprezentačních týmů či kdo se prosadil v nejlepších zahraničních ligách? Kniha je doprovázena vizitkami a fotografiemi.

Autor knihy Karel Felt (*1957) je dlouholetým vedoucím sportovní redakce deníku Právo a redaktor webu sport.cz. Mimo novinářskou činnost se věnuje i psaní knih se sportovní tematikou. V květnu 2018 se stal laureátem novinářské Ceny Oty Pavla za celoživotní propagaci sportu a šíření olympijských hodnot v publicistice.

Karel Felt: Naši nejlepší fotbaloví trenéři, vydává Universum, 200 stran, doporučená cena 399 Kč
Knihu koupíte v knihkupectví Kosmas

Naši nejlepší fotbaloví trenéři

Počet příspěvků: 1077

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se