registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Pointa online nakladatelství

Autor Zpráva

Horydoly Open

avatar
3.12.2021 12:40

Pointa online nakladatelství

V online nakladatelství Pointa vychází v pondělí 6. prosince v pořadí již 200. vydaná kniha, titul o těle a pohybu lektora, trenéra a sportovce Matěje Šulce s názvem Od paty k hlavě. Je to zároveň i kniha s nejvyšší vybranou částkou v předprodeji (303 394 Kč), kterou podpořilo historicky i nejvíce přispěvatelů (561). Od paty k hlavě je kniha o lidském těle a jeho fungování v pohybu, o cvičení, problémech, které se mohou (a nemusí) vyskytnout, a o přístupu k jejich vysledování i řešení.

Online nakladatelská služba Pointa v listopadu také překonala 100 tisíc prodaných knih a 17 milionů Kč vybraných v crowdfundingu od svého spuštění. Listopad byl navíc dosud vůbec nejúspěšnějším měsícem co do počtu vydaných knih za jeden měsíc, vyšlo jich hned 20.

Knižní novinku Od paty k hlavě i spoustu dalších titulů je možné objednat na e-shopu Pointy a ve všech tradičních knihkupectvích nebo na e-shopech.

Od paty k hlavě

Kniha o pohybu, kloubech a svalech, ve které najdou všichni něco nového o těle a jeho fungování. 

„Jsem fanouškem pohybu ve všech jeho možných aplikacích, nikoliv zastáncem jedné metody či přístupu. Tato myšlenka se nese celou knihou napříč všemi kapitolami, ve kterých jsem se snažil sepsat jak teoretické poznatky, tak svou vlastní pohybovou a trenérskou praxi. Ta mě zavedla do posilovny, k józe, Pilates, četným fyzioterapeutickým metodám, k práci se ženami po porodu, ale i k silovému tréninku a vzpírání. Mou velkou snahou bylo přiblížit a zpřístupnit informace o těle a provázanosti jednotlivých kloubů a svalů v pohybu jednoduše, čtivě a tak, aby obohatily laiky, zkušené, trenéry, lektory i odborníky,“ říká ke své druhé knize její autor Matěj Šulc. 

Motto knihy: Lidské tělo je složité. Pohyb ne! 

Cena: 449 Kč 

Anotace

Jak chodidlo ovlivňuje páteř? Co je to meniskus? Co vlastně znamená výhřez ploténky a jak k němu dochází? A proč to, co bolí, nemusí nutně být to, s čím má tělo problém? Kniha nabízí odpovědi na tyto a mnohé další otázky. Zahrnuje i kapitoly o pohybu dětí i dospělých nebo o tom, jak postupovat, když se v těle objeví bolest, a jak s ní formou sebediagnostiky pracovat. Cesta napříč lidským tělem doslova OD PATY AŽ K HLAVĚ pohledem Matěje Šulce – lektora cvičebních kurzů, trenéra a sportovce v jedné osobě – zaujme nejen milovníky pohybu, kteří se chtějí o svém těle a jeho fungování dozvědět víc.

Matěj Šulc

Je lektor pohybu a vede cvičebně-vzdělávací kurzy pro ženy po porodu a širokou veřejnost. S klienty cvičí také individuálně a pomáhá jim zdravě zlepšit jejich pohyb nebo se zbavit bolestí. Zároveň se aktivně věnuje tréninku vzpírání. V roce 2020 vydal knihu Tělo není automat!, která má za cíl nakopnout čtenáře k přijetí zodpovědnosti za vlastní zdraví. Kniha měla velký úspěch. A proto je tu druhá kniha Od paty k hlavě, ve které nabízí ucelený náhled na lidské tělo v pohybu, který dále obohacuje o četné příklady z praxe a další kapitoly o tématech, se kterými se jako lektor denně setkává. 

Pointa

Pointa funguje jako online nakladatelská služba, která autorům pomáhá sestavit knižní tým a zafinancovat vydání knihy s pomocí crowdfundingu. Následně je provede celým procesem, zajistí tisk a distribuci, pomůže také s propagací.        

Ondřej Hampl
ACCEDO Czech Republic Communications 

Počet příspěvků: 313

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se