registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Spodní prádlo

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
20.7.2023 23:33

Více než třetina českých žen chodí v létě bez podprsenky

Naostro bez spodního prádla se pak „obléknou“ častěji muži než ženy

Největší český internetový obchod s pánským spodním prádlem, který ovšem nabízí již také produkty pro ženy, realizoval mezi zákazníky a zákaznicemi anketu na odlehčené letní téma. Jak české dámy a pánové chodí v létě naostro a co říkají dámy na chození nahoře bez?

Chodí Češky často bez podprsenky?

„Nejvíce českých žen odpovědělo, že v létě chodí bez podprsenky občas, konkrétně 34 %. 5 % dokonce odpovědělo, že tak chodí většinou. 6 % Češek si podprsenku neobléknou ve výjimečných případech, například na rande,“ říká Ruslan Skopal, CEO Trenýrkárna.cz. 29 % žen se chození bez podprsenky naopak nelíbí. Velká část respondentek (22 %) sdělila, že se jim to sice líbí, ale nechodí tak. Většinou z důvodu, že se jim nelíbí jejich prsa. Další části žen (4 %) se to pak líbí, ale nechtějí
provokovat.

A jak je to s chozením dole naostro?

Na otázku, zda chodí ženy v létě naostro, odpovědělo 63 % respondentek, že ne, cítily by se nesvé. 17 % uvedlo, že ano, ale jenom výjimečně. 5 % chodí naostro často, 1 % pak téměř vždy. 14 % je pak zásadně proti. „Ani u českých mužů to není velké číslo. I když se tak chovají častěji: 33 % se tak „oblékne“ výjimečně, 3 % často, 7 % pak téměř vždy. 47 % pánů by se necítilo ve své kůži, 10 % je zásadně proti,“ dodává Ruslan Skopal, CEO Trenýrkárna.cz

Michal Hoblík

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
18.6.2021 10:58

Spodní prádlo

Ženy vlastní průměrně 34 kalhotek

Letní teploty a s tím související preference volnějších oděvů lákají mnohé ženy k chození bez kalhotek. Pro ty, které to ještě nevyzkoušely, je ideálním dnem právě 22. červen, na který připadá Mezinárodní den bez kalhotek. Víte, že průměrná žena dnes vlastní 34 kalhotek, nebo že nepohodlné a neatraktivní spodní prádlo negativně ovlivňuje náladu ženy či že v minulosti existovaly jednorázové papírové kalhotky?

Již od roku 2000 připadá na 22. červen Mezinárodní den bez kalhotek. V podstatě recesistický svátek nabádá zejména ženy, aby si alespoň jeden den užili „naostro“. V posledních letech ovšem přibývá lidí, kteří bez spodního prádla chodí běžně, především v létě. „Dámy u chození naostro oceňují pohodlí, volnost, ‚větrání‘ a také to, že jim nikde nic neprosvítá ani se nerýsují nevzhledné linky. Mnohým se to rovněž zdá hygieničtější. Nedochází totiž k zapaření a zapocení, vše větrá. Ženám, které často trpí na kvasinkové infekce, gynekologové letní chození naostro vysloveně doporučují,“ uvádí AdamDurčák z e-shopu Ruzovyslon.cz, který prodává erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou.

Dopřát volnost svým intimním partiím je tedy při vysokých teplotách vhodné, má to však svá „ale“. Pozor si je potřeba dát hlavně na náhlé změny teplot, třeba při přechodu z odpoledne do večera. Při ochlazení mohou ženy bez kalhotek snadno přijít k zánětům močového měchýře. Také se nedoporučuje absence spodního prádlo v prašném prostředí či při jízdě na kole. Není ani zrovna vhodné chodit naostro v kalhotách či kraťasech. Intimní partie tak totiž čelí mechanickému odírání o švy nebo syntetickým materiálům, které je mohou podráždit. Od kombinace holého klína a kalhot odrazuje i hygienický aspekt – kalhoty nebo kraťasy si neměníme ani nepereme každý den. Navíc se ztrácí i onen přínosný větrací efekt.

7 zajímavostí o kalhotkách 

1. Vede bikinový a klasický střih

Více než třetina Američanek upřednostňuje bikinové kalhotky, 23 % klasické kalhotky. Tanga volí 19 %, 17 % naopak kalhotky s nohavičkami. Oproti tomu více než polovina Britek sahá po osvědčených kalhotkách klasického střihu, zatímco tanga volí jen 8 % z nich.

2. Od roku 1999 se dámská zásoba ztrojnásobila

Průměrná žena dnes vlastní 34 kalhotek, zatímco ještě v roce 1999 to bylo jen asi 11 kusů. Průměrně 20 kalhotek bývá určeno pro každodenní nošení, 14 kousků je pak lepších a pro zvláštní příležitosti.

3. Jste to, jakou barvu nosíte

Preferujete spodní prádlo určité barvy? Pak to může leccos napovídat o vaší osobnosti. „Černé prádlo prý odkazuje na vlastnosti jako praktičnost, odvahu či ambicióznost. Bílá symbolizuje přirozenou krásu, sebevědomí, rozvážnost a citlivost, modrá zase tajuplnost, kreativitu a milou povahu. Žlutá je spojována s optimismem, láskyplností a dobrodružným duchem, zelená s nenuceností a nezávislostí. Červené spodní prádlo napovídá o nezbednosti, ztřeštěnosti a velké životní energii,“ popisuje Adam Durčák.

4. Mračí se na vás žena? Na vině je i obnošené nebo zařezávající se prádlo 

Podle průzkumu amerického deníku USA Today negativně ovlivňuje náladu více než čtvrtiny žen to, zda na sobě zrovna mají nepohodlné nebo špatně padnoucí spodní prádlo. Mrzutost však ženám přivodí i prádlo staré, obnošené nebo celkově neatraktivní. 

5. Čtvrtina Francouzek si na každodenně čisté kalhotky nepotrpí

Z hygienických důvodů je nutné měnit si spodní prádlo každý den. Přesto to hodně lidí nedodržuje. Podle zahraničních průzkumů si denně mění spodní prádlo 75 % Francouzek. To Britské ženy jsou důslednější, čisté kalhotky si každý den bere 95 % dam.

6. Jednorázovky pro cestovatelky

V šedesátých a sedmdesátých letech začali ženy i muži nosit jednorázové papírové kalhotky a slipy. Ty byly propagovány jako praktická alternativa pro náruživé cestovatele.

7. Chcete prožít rok v bohatství? Oblečte si na Silvestra žluté kalhotky

Italové věří, že budete-li mít při novoročních oslavách na sobě červené spodní prádlo, přinese vám nadcházející rok štěstí. Podobný zvyk najdeme i ve Španělsku, ten je ale o něco barevnější: Žluté spodní prádlo vám přinese úspěch, prosperitu a bohatství. Červeným prádlem zase můžete přivolat rok plný bouřlivých milostných dobrodružství a spalující vášně. Pro celoroční štěstí v milostných vztazích sáhněte po prádle růžovém. Rok plný radosti, harmonie a míru pro změnu zajistí prádlo bílé. Modrým prádlem přivoláte neochvějné zdraví, zelené zase přinese štěstí v osobním i profesním životě.

Počet příspěvků: 1074

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se