Apres Ski Praha 2012

Apres Ski Praha 2012
Civetta Alleghe.
Autor snímku Kuba Turek
SDÍLEJ:

Svět nadcházející zimní sezony se otevře v Praze u Vltavy na Rašínově nábřeží.  Osm tisíc čtverečních metrů poctivé pražské dlažby se o víkendu 13.-14. října přemění v malé ale velmi šikovné horské středisko. Na všechny lyžaře, prknaře, sáňkaře, bobaře, rolbaře, stavitele sněhuláků, profesionální i amatérské koulovače a milovníky mnoha dalších zimních radovánek se žene programová lavina.

Jak na to

Horydoly jsou tradičním mediálním partnerem Apres Ski Praha.

Na své si přijdou během Apres Ski Praha, festivalu a veletrhu v jednom, všichni od úplně nejmenších až po pamětníky kandahárů. Organizátoři nezapomněli ani na odlehčené kratochvíle pro maminky a zahuštěné rozptýlení pro tatínky. Přijďte strávit dva dny plné exhibic, soutěží, hudebních i sportovních vystoupení, prezentací novinek, odborných konzultací a hlavně zábavy.

Après Ski se koná v sobotu 13. října od 10 do 18 hodin,  večerní program se chystá na 20 - 22 hodin. V neděli 14. října bude otevřeno od 13 do 18 hodin.

První koulovačka sezóny aneb šlehačková bitva

Každý den bude na dvacet šťastlivců, kteří si účast vybojují v dílčích soutěžích nebo se včas přihlásí na výzvu moderátora, čekat volný prostor vyplněný dortovými korpusy, šlehačkou a protivníky. Ve šlehačkové bitvě nejde o vítěze ani o poražené. Jde jen o čistý pocit radosti ze sladkého řádění a splnění dětských snů. Nejoblíbenější terč navíc získá jedinečnou cenu, herní konzoli Nintendo 3DS. Každý den se bitva odehraje od 17:00 h. Pro více informací k účasti v bitvě sledujte pokyny moderátora akce.

O2 snowpark = největší sjezdovka v Praze

Těžká technika sveze hory sněhu z několika zimních stadiónů a odborníci z Freeride.cz postaví snowpark, za jaký by se nemuselo stydět nejedno horské středisko. Česká ski a snb elita se představí v exhibicích a ve zbývajícím čase si budou moci své schopnosti ověřit i odvážlivci z řad veřejnosti. A odvahy budou potřebovat opravdu hodně. Celý sešup totiž odstartuje obří rozjezdová věž. Na trati jezdci najdou pětimetrový wallride přilepený až na zábradlí nábřeží, přes 15 metrů vražedných railů a mohutný skok se silným navijákem pro získání rychlosti na dvojné triky s Air Bagem pro ztlumení dopadu.

Exhibiční jízdy těch nejlepších uvidíte v sobotu 11:00-11:30, 13:00-13:30, 15:00-15:30, 17:00-17:30 a v neděli 13:30-14:00, 15:30-16:00, 17:30-18:00.

Skialpinistou na vlastní kůži

Kam nevedou sjezdovky a vyšlapané stezky, se vydávají skialpinisté, aby za tvrdý výstup byli odměněni úžasným sjezdem v panenském sněhu. Na Après Ski ukážou dobrodruzi z Horydoly.cz základy svého umění. Provedou vás svým vybavením a předvedou řešení krizových situací při výstupu. Ochutnávku si můžete ozkoušet i na vlastní kůži. Aktivita probíhá v sobotu 11:45 a 15:45 a v neděli 16:40.

Dolomiti, Passo Rolle, Castellaz (2333 m). Jižní strž.

Móda na zimu 2013

Že základem zimního skotačení je dobré oblečení chránící před vlivy počasí, jistě není sporu. Jak však spojit funkčnost a estetickou stránku v nadcházející sezóně? Ty nejlepší podněty pro vás i vaše děti budou vidět na módních přehlídkách značek Reima, Alpine Pro, Didrickson 1913, Kjus a Burton. Těšte se na podívanou, která bude lahodit očím v sobotu 12:00-12:30, 16:00-16:30 a v neděli 15:00-15:30.

Škola domácího servisu

Začíná sezóna a skluznice, hrany, vázání potřebují úpravu. Naučíme vás, jak na to. Během celého víkendu budou zkušení mechanici Skia  bike Centra Radotín předvádět, co zvládne každý lyžař, běžkař a snowboardér sám. Nezapomeneme na úvod do výběru bezpečnostních prvků pro nejmenší děti i zkušené dospělé jezdce.

Dost možná revoluční bude pro mnohé návštěvníka tzv. bootfitting. Zázračný stroj vytvaruje přezkáče přesně na nohu. Aktivita probíhá po celý víkend minimálně v deseti opakováních. 

Na chvíli kapitánem lodi

Složité zkoušky a hodiny učení nejsou jedinou cestou za kormidlo lodě. Přesvědčí vás o tom kapitáni ze společnosti Cvičné plavby. Pod jejich vedením můžete proplout kolem náplavky a sledovat dění na sněžných plochách ze zcela jiného úhlu než ostatní. K vidění bude také unikátní replika čínské džunky odplouvající po Après Ski na expedici. Aktivita probíhá po celý víkend. 

Jízda v sedle snowbiku

Poslouchat o bláznech, co uprostřed třeskuté zimy brázdí zasněžené pláně na speciálních kolech je jedna věc, ale zkusit si takový sněžný speciál, to už je něco jiného. Na Après Ski se vám poštěstí obojí. Společnost Craft tu totiž bude mít hned několik takových speciálů i jezdce, kteří na nich mají odježděné tisícovky kilometrů. Aktivita probíhá po celý víkend. 

Snowbike. Kolo na sníh.

Burton svah pro první obloučky

Après Ski je výstava pro milovníky sněhu všech věkových kategorií. Dokazuje to i Burton svah pro první obloučky, který pro nejmenší prknaře i lyžaře bude zasněžený na na sjezdu z Výtoně k Vltavě. Zkušení instruktoři z legendární firmy Burton budou malé jezdce učit zacházet s jejich prvním prknem. Prostor se najde i pro otestování aktuální nabídky lyžiček. Jsme rádi, že těm nejmenším můžeme nabídnout první šanci vyzkoušet si opojný pocit z jízdy na sněhu. Aktivita probíhá po celý víkend.

Večerní snb a ski exhibice - Big Shock! Best Trick Contest

Po celý den v O2 snowparku se budou v rychlém sledu střídat exhibice profesionálů a jízdy amatérů. Triky se budou pilovat na railech, wallridu i skocích. Jak padne tma, O2 snowpark se rozsvítí a přivítá nejlepší závodníky z celého dne na soutěži o nejlepší trik Big Shock! Best Trick Contest. Snowboardeři i freeskieři budou létat nad náplavkou s jedinečným panoramatem Hradčan v pozadí. Do rytmu budou hrát DJ’s na Jagermeister baru. Bude to sobotní paráda. Aktivita probíhá v sobotu od 20:00 do 21:30.

Nitro & Armada public contest

Sněhové manévry jako na Après Ski v O2 snowparku nezažívá Praha často. Aby taková sněhová nadílka byla navíc k dispozici amatérům z řad veřejnosti, to je úplné unikum. Zástupci české jezdecké elity se budou tratí nejen prohánět, ale také hodnotit výkony, které na ní předvedou amatéři v rámci Nitro & Armada public contest. Ti nejlepší získají nejen cenné rady profesionálů a zážitek z jízdy přímo u Vltavy, ale i vybavení od firem Nitro a Armada. Aktivita probíhá v sobotu i v neděli od 14:00.

Nintendo turnaj v zimních hrách

Že hraní počítačových her už dávno není jen o sezení na židli, přesvědčí zástupci japonské herní ikony Nintendo. Mimo prezentace nové konzole Nintendo 3DS bude připraveno několik her se zimní tématikou. Alespoň ve virtuálním světě se tak na chvíli stanete bláznem stojícím na špici skokanského můstku nebo hokejovým útočníkem. Aktivita probíhá po celý víkend.

Rozzářené dětské tváře

Maminky si mohou v klidu projít novinky pro nadcházející sezónu, zatímco jejich ratolesti se budou královsky bavit. Mimo Burton svahu pro první obloučky a trampolíny si malý lyžaři budou moci nechat na obličej namalovat své oblíbené zimní motivy. Zkušené malířky vykouzlí na dětských tvářičkách úsměv, ať tvoří vločku, sněhuláka nebo třeba Yettiho. Používají zcela nezávadné barvy, a tak zaručují, že vzpomínka na tento den bude opravdu příjemná. Aktivita probíhá po celý víkend.

Jak se správně namazat

Vyznat se v záplavě nejrůznějších opalovacích, předopalovacích a poopalovacích krémů není hračka. Od kožního lékaře Petr Velčevského se na Après Ski dozvíte, jak se na horách chránit před slunečním zářením, ale třeba i větrem nebo mrazem. Pro zájemce bude také připravena možnost nechat si přímo na místě zkontrolovat svá mateřská znaménka. K dispozici budou i vzorky opalovacích krémů. Aktivita probíhá po celý víkend.

INFO: Apres Ski Praha

Horydoly.cz Apres Ski Praha 2011

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Alpy AKTUÁLNĚ 2024

Alpy AKTUÁLNĚ 2024

MERANO Co je v Alpách nového, jaké vládnou na horách podmínky pro horolezectví a turistiku, kde se lyžuje, jak fungují chaty i cokoliv jiného, co zajímá návštěvníky nejvyšších evropských hor.
České hory AKTUÁLNĚ 2023/2024

České hory AKTUÁLNĚ 2023/2024

KRKONOŠE Hory a doly v Čechách i na Moravě nabízejí pohádkové terény pro milovníky všech zimních dobrodružství. Sníh a led láká nejenom na běžky, sjezdovky a snowboard, ale také na sněžnice nebo ledové lezení.
Obří důl v Krkonoších

Obří důl v Krkonoších

Obří důl je divoké strmé údolí mezi Sněžkou a Studniční horou. Vodopády a nad nimi vysokohorské rašeliniště vytvářejí nejdivočejší kout krkonošské přírody.
Slovensko AKTUÁLNĚ 2024

Slovensko AKTUÁLNĚ 2024

ŽITNÝ OSTROV Zajímá vás, kde se dá projet na lyžích, kde se leze po skalách, jaké podmínky vládnou na hřebenech, jak jsou nateklé ledopády, nebo jaká chata je otevřená? Přinášíme
TEST Sportique Century Riding Cream proti otlačeninám a puchýřům

TEST Sportique Century Riding Cream proti otlačeninám a puchýřům

Po letech trápení jsem objevila krém na nohy, který mě zbavil otlačenin, odřenin a puchýřů na nohách. Při skialpinismu, horolezectví a náročnější turistice mažu chodidla, prsty, paty i nárty českým výrobkem s cizokrajným jménem

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Spezi - veletrh Německo, Lauchringen 27.-28.4. Alternativní cyklistika 27.4.
Lodě na Labi Nymburk 29.4.-8.5. 29.4.
ATM - veletrh Spojené arabské emiráty, Dubai 6.-9.5. 6.5.
Wellnesstourism - veletrh Japonsko, Tokio 8.-10.5. 8.5.
Hobby - veletrh České Budějovice, výstaviště 9.-12.5. 9.5.
Cestoslet - festival Běšiny 9.-12.5. 9.5.
IMEX - veletrh Německo, Frankfurt 14.-16.5. Cestovní ruch 14.5.
Rodina a volný čas - veletrh Louny 17.-19.5. 17.5.
Svět knihy - veletrh Praha, Holešovice 23.-26.5. 23.5.
ITE - veletrh Hong Kong 13.-16.6. Cestovní ruch 13.6.

Diskuse

fkplmumy prednisone pill, 27.4.2024 9:01, 4 příspěvky
dinqrrrk synthroid 112 mcg, 27.4.2024 8:59, 124 příspěvků
axxenued prednisone without a script, 27.4.2024 8:55, 13 příspěvků
xjgxlcur promo code for canadian pharmacy meds, 27.4.2024 7:54, 4 přísp...
колко часа е пътя до тайланд Sownlyo, 27.4.2024 6:31, 3 příspěvky
колко часа е пътя до тайланд Sownlyo, 27.4.2024 6:30, 3 příspěvky
lcymsasd happy family store pharmacy viagra, 27.4.2024 5:50, 4 příspěvky
cvlobthb rx pharmacy online 24, 27.4.2024 5:33, 4 příspěvky
pybcymwj happy family drug store, 27.4.2024 5:28, 124 příspěvků
fjszadvj zithromax capsules buy, 27.4.2024 4:30, 124 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Pink EXPO Horydoly , 26.4.2024 0:47
O novém poznání, kterému ... milan šupa, 25.4.2024 19:37
135 let turistického značení Horydoly , 20.4.2024 19:20
EXPEDÍCIE (jar 2024) Horydoly , 20.4.2024 17:50
ČSK media - změny na PR p... Horydoly , 19.4.2024 12:00
S Winterbergem na Dobešku Horydoly , 11.4.2024 0:02
Re: Praha Horydoly Open, 10.4.2024 10:32
Tipy na dámské běžecké bo... Horydoly Open, 10.4.2024 10:11