registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Běžky v Česku

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
8.2.2022 12:48

Jizerská 50 - pojišťovna VZP

Pojišťovna VZP, a.s., (PVZP) podporuje běžecké závody v rámci Jizerské 50 a SkiTour z pozice hlavního partnera již 6. rokem. Letos figuruje jako hlavní partner závodů, které se v roce 2022 opět konají standardním „předkovidovým“ způsobem. PVZP bude mít přímo v Bedřichově celou řadu aktivit pro návštěvníky tohoto sportovního svátku.

Minulý rok se Jizerské 50 mohli zúčastnit pouze profesionální sportovci, všichni ostatní závodili jenom virtuálně. Tým PVZP se proběhl individuálně i v roce 2021, ale nic nenahradí závodní atmosféru a přátelskou rivalitu. PVZP bude letos mít svoje účastníky na startovní listině úplně každého závodu v rámci Jizerské 50 – od těch dětských až po ten hlavní na 50 kilometrů.

Letošní závodní víkend se uskuteční od 11. do 13. 2. 2022 v Bedřichově. PVZP jakožto hlavní partner Jizerské 50 a celé série SkiTour pojistila v den závodu zdarma všechny účastníky úrazovým pojištěním. Jizerská 50 je díky PVZP pojištěna i pro případ zrušení závodu v případě nepříznivých sněhových podmínek (málo sněhu). Nejmenší závodníci dostanou od PVZP za své sportovní výkony místo kovových medailí perníkové od tradiční pardubické firmy s více než stoletou tradicí – Perník Janoš. 

Stánek PVZP s fotokoutkem a „Jizerskou poštou“ na stadionu

V promo zóně na stadionu bude připravený stánek PVZP s horkou čokoládou na zahřátí. Ve stánku bude k dispozici fotokoutek s možností výběru z několika pozadí jak pro děti, tak pro dospělé. Fotky si návštěvníci mohou nechat na památku nebo je přímo na místě poslat „Jizerskou poštou“ jako pohled. Každý, kdo přijde, dostane malý dárek. 

Hosté z NO FOOT NO STRESS, z.s., na stánku PVZP

Organizace NO FOOT NO STRESS, z.s., sdružuje lidi, kteří přišli o dolní končetiny, a pomáhá jim co nejdříve se vrátit k plnohodnotnému životu. Na stánku PVZP budou jak zástupci právě z NO FOOT NO STRESS, z.s., tak samotní lidé po amputaci. Kdokoliv si s nimi bude moct pohovořit a/nebo si prohlédnout, jak fungují protézy, které jsou každodenní součástí života „amputářů“. Jedna celá štafeta PVZP (celkem do závodu firemních štafet startují dva týmy PVZP) bude složena pouze ze sportovců s diagnózou „amputace dolní končetiny“. 

NO FOOT NO STRESS, z.s., dlouhodobě spolupracuje s firmou Otto Bock ČR s.r.o., která už více než 100 let pomáhá handicapovaným prostřednictvím specializovaných kolenních kloubů a protéz. 

Jizerská tipovačka PVZP o zimní výbavu

Ve stánku PVZP bude připravena soutěž o zimní oblečení a vybavení. Návštěvníci budou mít za úkol jednoduše co nejpřesněji tipnout čas letošního vítěze hlavního závodu Jizerské 50. Soutěžit lze až do 13. 2. 2022, 9:00 hod.

Klára Bílá

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
15.2.2018 16:45

Lyžuj lesy

Projekt LYŽUJ LESY se v úterý představí dětem v Jablonci

Historicky první ročník projektu na podporu zájmu dětí o běžecké lyžování - LYŽUJ LESY - je ve své polovině. V úterý se pojede už třetí obratnostní závod čtyřdílného seriálu určeného pro žáky základních škol, tentokrát v Jablonci nad Nisou.

Jablonec nad Nisou měl podle původních předpokladů celý projekt LYŽUJ LESY na začátku nového roku odstartovat, vlivem nevlídného počasí ale musel být závod na severu Čech přeložen na 13. února. Bude tak nakonec už třetím závodem v pořadí. Obě předešlé zastávky seriálu pro děti na Božím Daru a ve Vimperku přilákaly velké množství žáků základních škol a víceletých gymnázií, dohromady se jich zúčastnilo už více než tři sta.

Patronem závodu v Jablonci bude mistr světa a olympijský medailista Martin Koukal, jenž bude děti podporovat přímo v areálu. „Celý sport se v současné době potýká s úbytkem dětí, což je velká škoda. Právě díky akcím, jako je projekt LYŽUJ LESY, jim můžeme ukázat, že běžecké lyžování je krásný sport na čerstvém vzduchu a v krásném prostředí. Věřím, že když si ho na vlastní kůži vyzkouší, tak je tento sport chytne a bude bavit,“ říká současný trenér juniorské reprezentace Koukal.

Závod v areálu Břízky bude stejně jako v prvních dvou podnicích zaměřen zejména na obratnost, mladí běžci na lyžích budou na trati potkávat stanoviště s různými disciplínami. Jejich úkolem bude správně a v co nejkratším čase zdolat překážky v podobě slalomu, houpačky, terénních vln či podlézání.

Závodníci budou rozděleni do věkových kategorií podle školních ročníků a také podle toho, zda už jsou registrováni v některém klubu, nebo s běžeckým lyžováním teprve začínají. Pořadatelé ze Ski klubu Jablonec nad Nisou jsou připraveni bezplatně pomoci s odbornou přípravou lyží na závod a půjčit lyžařské vybavení dětem, které nemají k dispozici vlastní.

Projekt LYŽUJ LESY vznikl díky partnerství Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů ČR se státním podnikem Lesy ČR. Jeho cílem je přivést děti k běžeckému lyžování. „Důraz klademe na začínající a neregistrované běžkaře, kterým přizpůsobíme trať závodu. Chceme dětem zábavnou a atraktivní formou představit svět běžeckého lyžování,“ říká sportovní ředitel Úseku běžeckých disciplín SLČR Lukáš Sacher. „Proto věnujeme pozornost běžeckým disciplínám Svazu lyžařů ČR, ale i novému závodu pro základní školy LYŽUJ LESY. Zájem tak chceme vzbudit u řady mladých nadšenců,“ říká generální ředitel státního podniku Lesy ČR Daniel Szórád.

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
22.2.2017 10:42

Pražský pohár v běhu na lyžích v Chuchli

Druhý Pražský pohár na běžkách se jede opět v Chuchli 

Navzdory oblevě a nočnímu dešti zůstává konec zimy v nedohlednu, aspoň na lyžařském okruhu v pražské Chuchli. Ve středu se tu odehraje další ze závodů, letošní druhý díl Pražského poháru v běhu na lyžích. 

„Lyžovat se tady bude hodně dlouho, předpokládáme aspoň do poloviny března,“ těší olympijskou vítězku Kateřinu Neumannovou, matku projektu. 

„Díky dlouhotrvajícím teplotám pod nulou v lednu a poctivé přípravě máme hodně vysokou vrstvu a dostatečně dlouhý okruh. Proto jsme se rozhodli vyhlásit další závod, abychom dali hlavně hobby lyžařům šanci poměřit síly,“ říká Martin Dvořák z organizačního týmu. 

Okruh od tribuny až k parkovišti měří 700 metrů a je široký, aby se na něm dalo jet vedle sebe nebo předjíždět. „Proto se tentokrát pojede volným stylem ve všech kategoriích včetně dětí a s hromadným startem,“ dodává Dvořák. 

Nejmladší děti začnou ve středu 22. února 2017 od 17 hodin (1 okruh), postupně přijdou na řadu další věkové skupiny (2 až 8 okruhů). Hlavní závod dospělých na 5 km se očekává po 18. Hodině, vyhlášení výsledků v 18.30.

 V době konání závodu bude omezený přístup veřejnosti. Jinak je areál v provozu po celý den od 8 do 21 hodin zdarma. K dispozici se nabízí půjčovna materiálu a také instruktoři. „Byli jsme tam v pátek a bylo to bezvadné. Vůbec jsem nečekala takovou kvalitu sněhu, tratí i organizace,“ potvrzuje Štěpánka Kratochvílová, učitelka sportovní výchovy ze Základní školy v Dolních Počernicích. Její třída přijela přes celou Prahu z východu na západ úplně v klidu vlakem. 

I druhý Pražský pohár půjde živě na webovém streamu zde: https://www.youtube.com/watch?v=LFTZA-0VBNA.

Z časových důvodů prosí pořadatelé o přihlášky mailem na zdravotnikpraha@email.cz nebo na místě 60 minut před startem. Prezentace je otevřena už od 15 hodin. 

Videokamery z areálu běží na adrese www.skiparkchuchle.cz.

Tomáš Nohejl

HORYDOLY: Čěte více o Pražskéom poháru v běhu na lyžích
 

Počet příspěvků: 1069

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se