registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Livigno lyžování

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
24.2.2021 10:10

Ubytování a život v Livignu

Zdravím všechny horaly, 

Ráda bych Vás pozvala na moji stránku: www.facebook.com/KataLivigno kde uveřejňuji informace ohledně aktuální situace v Livignu, života zde a pomalu budu přidávat i tipy na výlety či výšlapy v létě či v zimě. Můžete se na mne obrátit s jakýmkoliv dotazem či Vám pomohu zajistit ubytování. Těším se na Vás 

Zdraví,

Káťa v Livignu
katalivigno@gmail.com 

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
19.3.2018 12:10

Zimní sezona v Livignu 2017/2018

Zimní sezóna v Livignu slibuje pestrý program. Co si nenechat ujít? 

Vůně pečených kaštanů, alpské štíty, závody na lyžích, freestyle, relaxační centrum Aquagranda, karnevalový rej, festival telemarku, freeride… To je jen malá ochutnávka toho, co nabízí italské středisko Livigno. Zimní sezóna je v plném proudu a s ní i akce, o něž se nesmíte nenechat připravit.

První na řadě jsou prosincové vánoční trhy poblíž kostela Santa Maria, jejichž atmosféru si budete moci vychutnat až do 23. prosince. Vánoční výzdoba ulic táhnoucích se mezi tradičními dřevěnými domky, ochutnávka typických valtellinských dezertů, pečených kaštanů a jablek, svařeného vína či horké čokolády vám pomůže na chvíli zastavit čas a prožít neopakovatelné kouzlo Vánoc.

Den po oficiálním zahájení zimní sezóny 2. 12. si nenechte uniknout buď jako diváci, nebo dokonce jako účastníci populární závod v běhu na lyžích La Sgambeda, který je součástí seriálu světového poháru v běhu na lyžích na dlouhé vzdálenosti. Startovní výstřel 35kilometrového běhu na lyžích klasickou technikou zazní v samotném centru města. A ani nejmenší závodníci nepřijdou zkrátka, protože je pro ně přichystán závod Minisgambeda v rozsahu 1 až 5 kilometrů.

Druhá polovina ledna bude patřit snowboardingu a především jedné z největších mezinárodních soutěží WORLD ROOKIE FESTu, který proběhne ve dnech 21.–25. 1.ve Snowparku Mottolino a v němž se utkají mladé naděje do 16 let. Kromě závodu se všechny děti mohou účastnit World Rookie Campu, jímž by měl projít každý, kdo to se snowboardingem myslí vážně.

V únoru Livigno ožije karnevalovými tradicemi a ulice ovládnou hry na sněhu a ledu či alegorické vozy. Karneval se spoustou zábavy pro malé i velké proběhne od 10. do 17. 2.a 18. března fanoušky telemarku čeká nejslavnější mezinárodní festival La skieda nabitý akcemi, přičemž největšími lákadly je pozorování východu slunce v průsmyku Eira nebo oblíbená barbecue party Trepallina.

Skipass zdarma i slevové akce

Kromě uvedených akcí rozhodně stojí za to využít speciální nabídky skipassů zdarma v předvánoční době od 1. do 22. prosince a na jaře od 7. 4. do 1. 5. při rezervaci min. 4 nocí v partnerském hotelu či 7 nocí v partnerském apartmánu a nezapomeňte ani na Family week od 27. 1. do 3. 2. a od 17. 3. do 24. 3., který nabízí lukrativní slevy na skipassy, lyžařské školy pro děti či na vstup do relaxačního komplexu Aquagranda, z něhož odejdete jako znovuzrození a plní nových sil.

Podrobné informace nově i v češtině naleznete na webové stránce www.livigno.eu.
Jana Kalinová
Nedori

Počet příspěvků: 1067

Kuba Turek

avatar
30.3.2012 00:40

Zimě už odzvonilo - lyžařská sezóna však ještě nekončí

Kalendář už hlásí jaro, hodiny jsou nastaveny na letní čas, v šatníku si co nevidět vyměníme letní oblečení za zimní a nezbytnými doplňky se stanou sluneční brýle a opalovací krém. To vše je fakt, který však neznamená konec lyžování!

Kdo si chce sníh a zimní sporty ještě vychutnat, může stále vybírat ze zajímavých nabídek a středisek s dobrými sněhovými podmínkami. Jarní dovolená na horách je ideální možností postavit se naposled v letošní sezóně na lyže. Během poslední zimy napadlo ve většině lyžařských oblastech skutečně hodně sněhu, což jim zaručilo dostatek bílé pokrývky i během následujících týdnů.

Jarní lyžování v Rakousku
V rakouském středisku Hinterglemm jsou u horní stanice lanovky ještě 2 m sněhu a v provozu je skoro 100% lanovek a vleků. O báječné zimní radovánky je tedy rozhodně postaráno. Po náročném dni na sjezdovkách můžete ve wellness zařízení načerpat nové síly a i co se après ski a nočního života týče, nemusí se Hinterglemm schovávat za ostatními rakouskými středisky. Například týdenní pobyt v šestimístném apartmánu ve tříhvězdičkovém hotelu Hubertushof je možné přes SnowTrex objednat již za 14 284 Kč na osobu. V ceně je přitom zahrnutá polopenze a skipas na celé lyžařské středisko Saalbach-Hinterglemm-Leogang se 200 km sjezdovek. Zde si vychutnáte sníh a jarní sluníčko plnými doušky! Dalšími rakouskými středisky s vysokou jistotou sněhu jsou aktuálně třeba St. Leonhard v Pitztalu, St.Anton, Mühlbach am Hochkönig, Mallnitz nebo Flachau.

Skvělé sněhové podmínky i ve Francii
Ve Francii během posledních týdnů rovněž vydatně sněžilo. Ve středisku Les 2 Alpes je v nadmořské výšce 3 200 m ještě 2,5 m sněhové pokrývky. Lyžařská oblast zaručuje fanouškům zimních sportů rok co rok skvělé sněhové podmínky až do konce dubna. Se skipasem „Les 2 Alpes“ se nadšenci lyžování a snowboardování mohou vyřádit na 220 km sjezdovek. Ve Francii se ubytovací zařízení běžně nacházejí přímo v lyžařských střediscích i blízko sjezdovek. Résidence Le Flocon D'or je toho skutečným příkladem, budete z ní mít dech beroucí výhled na údolí Les 2 Alpes. SnowTrex nabízí ubytování například od 14.04.2012 již za 7 129 Kč na osobu v šestilůžkovém apartmánu a včetně skipasu. Tipy na další sněhu jistá francouzská střediska jsou Saint Sorlin, Courchevel, La Plagne a mnoho dalších! 

http://www.snowtrex.com

info-cz@snowtrex.com
Dana Beňušová        

Počet příspěvků: 153

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se