registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Lyžování v Orlických horách

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
21.2.2024 23:49

Re: Dolní Morava foto

Mamutí horská dráha

Dolní Morava

Visutý most Sky Bridge

Dolní Morava

Sjezdovky, visutý most, horská dráha

Dolní Morava

Stezka v oblacích

Dolní Morava

Lyžování na sjezdovce

Dolní Morava

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
20.2.2024 14:15

Dolní Morava

Dolní Morava hlásí stále velmi dobré lyžařské podmínky

Rozmary zimního počasí hoďte za hlavu a vyrazte bez obav lyžovat do Horského resortu Dolní Morava. Díky pečlivé přípravě a dostatečné vrstvě technického sněhu na sjezdovkách nabídne lyžařský areál příjemné lyžování i zážitky mimo sjezdovku. Lyžovat tu aktuálně můžete na více než 10 kilometrech sjezdovek v plné šíři a bez omezení.

Lyžařská škola je tu pro vás každý den v týdnu a kromě sjezdovek si užijete i špičkovou crossovou trať, na které trénuje i česká reprezentace pod vedením Evy Adamczykové. Ať už jste začátečník nebo zkušený jezdec, vždy si vyberete svah odpovídající vaší úrovni dovedností. Pro nejvýhodnější ceny skipasů zamiřte na e-shop. Děti do 6 let mají lyžování na Dolní Moravě zdarma.

Na svazích čeká návštěvníky také spousta zajímavých akcí. Rodiny s malými lyžaři si mohou každý pátek v dětském skiparku vyzkoušet Mamutíkův závod v obřím slalomu. Pro dobrodruhy, kteří milují večerní aktivity, jsou připraveny skupinové večerní výšlapy na skialpecha sněžnicích na Sky Bridge 721 s večeří na chatě Slaměnka. Bezpečnost na sjezdovkách podpoří pravidelná akce Kooperativa SKI SAFE & CHILL, která poučí o bezpečnosti na horách a nabídne také zábavu v podobě soutěží a chill zóny s DJs. Každý víkend si také vyzkoušíte nejnovější modely lyží nebo snowboardů známých značek v rámci pravidelných testovacích akcí. 

A co když nejste zrovna lyžař? Na Dolní Moravě se každý den v týdnu můžete těšit na neotřelou zimní zábavu. Prozkoumejte nekonečné výhledy z nejdelšího visutého mostu na světě, Sky Bridge 721. Nebo pohodlným tempem vystoupejte až do oblak na síťovou kapku ve výšce 55 metrů nad zemí na Stezce v oblacích. Adrenalinová jízda na Mamutí horské dráze, nejdelší bobové dráze ve střední Evropě, pak zaručí nezapomenutelné zážitky při cestě dolů do údolí. 

Ubytování si můžete rezervovat přímo na sjezdovce a užít si tak zimu naplno ve dvou nebo s celou rodinou. Nečekejte a přijeďte si užít pořádné zimní radovánky na Dolní Moravu! Informace o atrakcích, vstupech či ubytování najdete na webu Dolní Moravy www.dolnimorava.cz

Dagmar Kutilová

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
12.2.2021 11:56

Dolní Morava spustila lanovku

Vyjádření resortu Dolní Morava na reakce v souvislosti s otevřením provozu lanové dráhy:

„Vládní opatření a nařízení v resortu Dolní Morava i nadále dodržujeme a provoz lanové dráhy je legální a v souladu s vládními opatřeními,“ říká obchodní ředitel resortu Martin Palán.

Rádi bychom informovali, že provozem lanové dráhy v našem horském středisku neporušujeme vládní nařízení a opatření a její provoz je legální a v souladu se všemi opatřeními. Pro lyžaře na sjezdových tratích je nadále uzavřen.

Lanová dráha je smluvně v provozu v rámci dopravní obslužnosti jako veřejné služby turistického významu.

Horský resort Dolní Morava je turistickým centrem, kde se mimo jiné nachází desítky kilometrů obcí upravovaných běžeckých stop, které jsou součástí Jesenické lyžařské magistrály. Nástupní místo těchto tras se nachází právě v blízkosti horní stanice lanové dráhy. Zároveň je zde několik provozoven, které je nutno zásobovat a provozně udržovat. 

Provoz lanové dráhy je v tomto období jediný možný způsob, jak zajistit obslužnost této části a jak také umožnit turistům, a především běžkařům přístup k upravovaným běžeckým trasám a turisticky značeným cestám v oblasti Králického Sněžníku.

Domníváme se, že je to i v souladu s dalšími doporučeními, kdy ze zdravotního a preventivního hlediska je pobyt ve volné přírodě a sport nadále možný, a tedy zdraví prospěšný.

V celém středisku i nadále dbáme na dodržování obecně platných opatření v souvislosti s covid-19 a návštěvníky v tomto duchu informujeme a organizujeme.

www.hotel-dolnimorava.cz                                   

 
Počet příspěvků: 1077

Horydoly Open

avatar
6.4.2012 17:34

Velikonoce v Říčkách

Jarní lyžování v Říčkách v Orlických horách

Plánujete o Velikonocích poslední lyžování? Jedním ze středisek, které bude díky dobrým lyžařským podmínkám otevřené i během velikonočních svátků, je Ski centrum Říčky v Orlických horách. V současné době jsou přístupné všechny sjezdovky, množství sněhu se pohybuje od 40 do70 cm.

Provoz Ski centra Říčky bude od 5.4. do 9.4. vždy od 8.00 do 16.00 hodin. Za jízdné zaplatí návštěvníci mimosezónní ceny: celodenní permanentka pro dospělého přijde na 250,- Kč, pro děti a seniory 200,- Kč. Uplatnit lze také řadu slev. Ty jsou přichystané pro větší skupiny, školní výlety a seniory. Zkrátka nepřijdou ani rodiny – děti do 6 let jezdí v Říčkách zcela zdarma, pro vícedenní jízdenky pak rodiny můžou využít 20% slevy.

Ubytovat se lze v Aparthotelu pod Zakletým, který kromě restaurace s domácí kuchyní disponuje i wellness včetně bazénu. Levnější variantou, vhodnou pro početnější skupiny, je Alma chata nebo chalupa U Bigena. Především pro rodiny s dětmi je ideální ubytování v Chalupě Polesí, Pensionu Macháček či hotelu Anenský mlýn.

Pokud Vás lyžování omrzí, můžete vyrazit do blízkého Rychnova nad Kněžnou. Ve zdejším plaveckém bazénu mohou návštěvníci vyzkoušet tobogán, suchou saunou či aroma páru.

Kde se ubytovat:

http://www.anenskymlyn.cz/

http://www.aparthotelpodzakletym.cz/

http://www.upotucku.wz.cz/

http://www.almachata.cz/

http://ubytovani-orlicko.cz/

http://www.chalupapolesi.cz/

O projektu Region Říčky v Orlických horách

Říčky v Orlických horách patří mezi největší lyžařská centra Orlických hor. Svou rozmanitostí uspokojí každého nadšence zimních sportů. Areál nabízí čtyři kilometry sjezdovek různé náročnosti, více jak 42 kilometrů strojově upravovaných běžkařských tratí a snowpark. Je specifický nejenom kvalitní nabídkou služeb (půjčovna, ski servis, úschovna, lyžařská a snowboardová škola, občerstvení, bezplatné parkoviště), ale i atmosférou a výhodnou cenovou nabídkou. Je alternativou pro ty, kteří nevyhledávají rušná střediska, ale preferují klidnější dovolenou a kladou důraz na kvalitu služeb i prožitku. Pro zimu 2011/2012 se několik subjektů spojilo a vytvořilo sdružení s názvem Region Říčky v Orlických horách. Hlavním cílem projektu, jehož členy jsou jak Ski klub, tak i zástupci ubytovatelů a samozřejmě i obce, je zviditelnit region a přitáhnout pozornost nových návštěvníků.

Více informací na www.skiricky.cz nebo www.rickyregion.cz

Jakub Koutek
E: jakub.koutek@smart-point.cz

 

Počet příspěvků: 313

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se