registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Teplice

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
3.7.2020 11:33

Město tisíce příběhů nabízí výlety všech chutí

Letošní turistická sezóna je ve znamení tuzemských výletů. Teplice a jejich okolí těží z toho, že mají co nabídnout jak příznivcům historie, tak vyznavačům přírody, ale fanouškům techniky, obdivovatelům šperků i lidem, kteří si rádi pochutnají. Společnost VisitTeplice připravila balíčky výletů pro každého.

Dali jsme dohromady několik tras, aby si Teplice užil každý, ať už od cestování očekává cokoli. „Můžu zaručit, že se u nás nikdo nebude nudit,“ slibuje Pavla Lehnerová, výkonná ředitelka VisitTeplice.

Bus Teplice

Jedna z variant láká na zámek Duchcov, kde svoje poslední roky strávil psaním svých pamětí světoznámý milovník žen Casanova. Z vyhlídky Komáří vížka turisté sjedou dolů nejdelší sedačkovou lanovkou ve východní Evropě a projdou si bývalou důlní štolu Starý Martin, kterou loni zapsalo UNESCO na Seznam světového kulturního dědictví.

Technické unikáty přibližuje i cesta na zámek Jezeří, který byl do dnešní barokní podoby přestavěn z renesančního slohu, přičemž původně šlo o gotický hrad. Ze zámku míří cesta na Fláje, jedinou pilířovou přehradní nádrž v Česku.

Jiná trasa nabízí výlet na horu Doubravku, odkud je dokonalý výhled na lázeňské město Teplice i Krušné hory. Na Doubravce je k vidění středověký hrad vystavěný rodem Vřesovců mezi patnáctým a šestnáctým stoletím.

Sladké mámení je trasa, která nabízí prohlídku města Třebenice, proslulého českými granáty ‒ ve zdejším muzeu je k vidění replika šperků Ulriky von Löwetzow, které jí daroval básník Johann Wolfgang von Goethe. V úpatí zříceniny hradu Košťálova pak výletníci navštíví i místní Čokolaterii. 

Pro milovníky národního moku je určená Pivní cesta, která začíná v pivovaru v Oseckém klášteře a přes rodinný pivovar Zichovec a Biskupský pivovar v Litoměřicích vede do teplického pivovaru Monopol, který v minulosti fungoval také jako Varieté U Labutě. 

Jednotlivé výlety trvají od tří do téměř sedmi hodin a vyjdou na 200-790 korun pro dospělého.

www.visitteplice.com
Zdeněk Fekar

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
3.7.2020 11:12

Teplice

Tip na prodloužený víkend: Malá Paříž a další koncerty

O prodlouženém svátečním víkendu se v Teplicích koná hned několik hudebních akcí. Tým VisitTeplice připravil několik koncertních doporučení.

V sobotu 4. července v Šanovské mušli odehraje Severočeská filharmonie svůj druhý letní koncert. Na programu jsou díla G. Ch. Wagenseila a P. J. Vejvanovského, sólově vystoupí Michal Černý (pozoun) a Jiří Šperk (trubka). Diriguje Charles Olivieri-Munroe. Koncert začíná v 16:30 hod. a potrvá půldruhé hodiny.

V neděli 5. července v Zahradním domě proběhne letos už šestý cyklus Malá Paříž, v rámci kterého vystoupí Helena Kolihová, pianistka z ulice U zámku (od 15 hod.), o hodinu později otec se svými třemi syny Vojnar family band. Na 17. hodinu dorazí děčínská hudební dvojice mladých učitelů - pianistka Iva Šulcová a kytarista Tomáš Kostka. V 18 hodin proběhne v rámci Malé Paříže první dadaistická diskotéka v podání kapely Kpt. Krab. Devatenáctá hodina je vyhrazená uskupení Nina Rosa, které tvoří slovenská zpěvačka Nina Marinová, akordeonista Michal Mihok a kytarista Tibor Žida. Na závěr od 20 hodin zahraje latinskoamerické melodie teplické Igor Barboi trio, složené z ruského akordeonisty Igora Barboi, cellisty Severočeské filharmonie Vojty Čermáka a legendárního teplického kytaristy Martina Herbsta.

Sváteční pondělí 6. července nabízí dvě hudební vystoupení: od 16:30 hod. letní promenádní koncert v Zahradním domě pod taktovkou Charlese Olivieri-Munroea a od 19 hod. letní koncert chrámové hudby Tria Bel Canto v kostele Svatého Jana Křtitele na Zámeckém náměstí.

Teplice Jan Křtitel

Turistické cíle v Teplicích o svátku fungují jako v neděli

Během svátku v pondělí 6. července jezdí městem teplický turistický vláček Humboldt podle nedělního jízdního řádu. „Jako v neděli je otevřená i botanická zahrada, zámek a další turistické cíle návštěvníků města,“ říká Pavla Lehnerová, výkonná ředitelka společnosti VisitTeplice.

Platí to i o vyhlídkové věži kostela Svatého Jana Křtitele. Vybrané památky je možné navštívit výhodněji s individuální nebo rodinnou kartou TepliceCARD, kterou prodává turistické informační centrum VisitTeplice v Dlouhé ulici.::

www.visitteplice.com
Zdeněk Fekar

Počet příspěvků: 1074

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se