registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Krkonoše

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
22.1.2024 10:24

Nejlepší lyžování v Česku

Skiareál Špindlerův Mlýn nabízí přes 20 kilometrů sjezdovek a perfektní sněhové podmínky!

Plánujete s rodinou dovolenou na horách? Pak je nejvyšší čas vyrazit do Česka a navštívit největší zdejší horské středisko v Krkonoších. Skiareál Špindlerův Mlýn hlásí ideální sněhové podmínky, přes 20 kilometrů perfektně připravených a umrzlých sjezdovek, zbrusu nové tratě, nízké ceny skipasů i široké spektrum doprovodných zážitků a bohaté après-ski zábavy.

Chystáte-li se vyrazit na hory, neměli byste rozhodně minout Skiareál Špindlerův Mlýn v českých Krkonoších. Díky komplexním službám, perfektně upraveným sjezdovkám, modernímu zázemí a bohaté aprés-ski zábavě patří resort právem na vrchol lyžařských středisek ve střední Evropě. Aktuálně zde panuje pravé zimní počasí a skiareál hlásí vynikající sněhové podmínky. „V provozu je již celé středisko a všechny lanovky. Zalyžujete si tak na více než 20 kilometrech sjezdových tratí jak ve Svatém Petru a Hromovce, tak i na Medvědíně, Horních Mísečkách nebo Labské. Úbytek lidí po svátcích navíc znamená poloprázdné svahy a minimální fronty u lanovek. V příštích dnech nám navíc bude přát i počasí. Lepší podmínky, než teď v lednu si nemůžeme přát,“ uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš s tím, že velkou premiéru mají letos i zbrusu nové sjezdovky, které skiareál vybudoval u horní stanice Hromovky (Přehradní) a na Medvědíně (Lesní). 

Dáváte-li ale přednost rannímu lyžování za svítání a prázdným, perfektně upraveným sjezdovkám, vyzkoušejte zážitkový Fresh Track. Díky prémiové službě se dostanete na sjezdovku o hodinu dříve před začátkem běžného provozu lanovek a do sytosti si budete moci užít čerstvý manšestr a následně i bohatou horskou snídani. Pro opravdové požitkáře je ve Svatém Petru otevřený i champagne lounge s unikátním výhledem přímo na sjezdovky. Díky pravidelným après-ski zde budete neustále v centru dění, a kromě špičkového lyžování si užijete i plno zábavy. Ve Skiareálu Špindlerův Mlýn nechybí ani možnost večerního lyžování na Hromovce, kde si zalyžujete i po setmění na osvětlené trati dlouhé 1540 metrů. Pro začínající lyžaře je připravena i lyžařská škola Skol Max s profesionálními instruktory a bohatě vybavená půjčovna. Skiareál Špindlerův Mlýn je tak ideální volbou pro rodinnou dovolenou na horách i vyznavače sportovního lyžování.

Martina Voráčková 

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
2.1.2024 13:40

Re: Krkonoše

Na českých horách kraluje pravé zimní počasí. Špindl i Ještěd hlásí perfektní sněhové podmínky.

Zatímco v některých městech a níže položených oblastech panují spíše jarní teploty, oblíbené skiareály Špindlerův Mlýn a Ještěd nabízí skvěle připravené a umrzlé sjezdovky s dostatkem sněhu. 

Ve Špindlerové Mlýně je v provozu téměř celé středisko, zalyžujete si tak na více než 20 kilometrech sjezdových tratí jak ve Svatém Petru a Hromovce, tak i na Medvědíně, Horních Mísečkách nebo Labské. Užijete si tak vynikající sněhové podmínky jak na stávajících, tak i nových sjezdovkách. Vyznavači čerstvého manšestru si mohou vyzkoušet i ranní Fresh Track zakončený bohatou snídaní. 

Špindl

V denním provozu je i Skiareál Ještěd, který je svou vynikající dopravní dostupností ideální volbou pro vyznavače především krátkodobého lyžování. Zde je pro všechny fanoušky aktivně stráveného času připravena 1,5 kilometru dlouhá a 45 metrů široká sjezdovka Efecta Nová Skalka, vhodná pro začínající lyžaře, rodiny s dětmi i sportovní vyznavače carvingu. Oblíbená sjezdovka navíc nabízí i večerní lyžování, které je rovněž v provozu každý den od 18 do 21 hodin. I pod Ještědem je možné zakusit prémiový produkt Fresh Track, stejně tak využít i služeb profesionální lyžařské školy, vybavené půjčovny a dalších doprovodných služeb.

Ještěd ski

Až do konce vánočních prázdnin, tedy 2. ledna, lze celodenní skipasy kupovat nejvýhodněji na www.gopass.travel, a to do Špindlu již od 890 Kč a na Ještěd již od 540 Kč. 

Martina Voráčková

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
6.4.2022 09:56

Špindlerův Mlýn uzavře zimní sezónu na Velikonoční pondělí

Zima ještě rozhodně neřekla své poslední slovo. Na horách začíná znovu sněžit, a dokonce i mrznout. Jarní lyžovačku ve Špindlerově Mlýně si tak mohou zájemci užít až do pondělí 18. dubna.

Skiareál stále nabízí dobré lyžařské podmínky, půl metru sněhu na sjezdovkách, poloprázdné svahy a nulové fronty u turniketů. K dispozici je šestisedačková lanovka ve Svatém Petru. S přestávkami je v provozu i Hromovka.

Přestože je jaro v plném proudu, do hor se vrátila zima a sníh. "Zdá se, že zima opravdu ještě neřekla své poslední slovo. Ve Špindlu začalo sněžit a sněhové podmínky jsou stále vynikající. Rozhodli jsme se proto prodloužit letošní sezónu ještě o týden, a to až do Velikonoc. Věříme, že se nám každodenní provoz šestisedačkové lanovky Innogy Line podaří udržet. Lyžaři mají nyní k dispozici celkem třináct kilometrů sjezdovek ve Svatém Petru, které jsou díky své poloze stále pod půl metrem sněhu. Od 4. dubna bude již navíc možné přímo ve Svatém Petru také parkovat, a to zcela zdarma," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš s tím, že do neděle 3. dubna je v běžném provozu i Hromovka. V příštím týdnu bude lanovka uzavřena, návštěvníci ji budou moci zase využít až na víkend.

Parádní lyžařské podmínky navíc podtrhují poloprázdné svahy a nástup na lanovky bez čekání.

O Velikonočním víkendu 15. – 18. dubna se po jarní údržbě navíc vrátí do provozu i lanovka na Medvědín, která tak již zahájí letní sezónu a výjezdy v půlhodinových intervalech. K dispozici bude pro pěší, cyklisty, běžkaře nebo třeba skialpinisty. Sjezdovky na Medvědíně jsou již mimo provoz.

Skiareál spustí prodej CHYTRÉ SEZÓNKY

V první polovině dubna spustí Skiareál Špindlerův Mlýn prodej sezónních skipasů CHYTRÁ SEZÓNKA Premium na lyžařskou sezónu 2022/2023. Lyžaři a snowboardisté ji budou moci využívat ještě v letošní sezóně, a to jak ve Špindlu Velikonočního pondělí, tak třeba na rakouském ledovci Mölltaler Gletscher. Více informací k CHYTRÉ SEZÓNCE zveřejní skiareál se zahájením prodeje.

Tip!

Ve Špindlerově Mlýně probíhá speciální akce, díky které můžete lyžovat zcela zdarma. Stačí, když se ubytujete v některém z vybraných hotelů nebo pensionů na alespoň 2 noci a k ubytování získáte skipas na každý den vašeho pobytu zcela zdarma. Seznam hotelů, ve kterých akce platí, společně s kompletními informacemi a novinkami ze Špindlu najdete na www.skiareal.cz 

Martina Voráčková

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
15.3.2022 17:42

Sezóna ve Špindlu ještě nekončí

Lyžovat v největším krkonošském středisku můžete téměř do poloviny dubna

Prázdné sjezdovky, slunečné počasí, nulové fronty u turniketů a přes půl metru sněhu – ve Skiareálu Špindlerův Mlýn panují aktuálně ideální podmínky. Jarní lyžovačku si v největším krkonošském středisku můžete užít až do 10. dubna. Nenechte si ujít ani ranní Fresh Track, večerní lyžování nebo největší snowboardový závod s nezapomenutelnou atmosférou SNOWJAM.

Přemýšlíte, kam na dovolenou nebo jen na víkend? Dáváte přednost aktivnímu odpočinku na čerstvém vzduchu? Vyrazte do Krkonoš! Přestože začíná jaro, skiareál ve Špindlu hlásí ideální podmínky. A zimní sezónu plánuje ukončit až 10. dubna! Pokud ještě nemáte rezervované ubytování, co takhle vyzkoušet hotel se skipasem v ceně? Stačí se ubytovat v jednom z vybraných hotelů minimálně na dvě noci a skipas zdarma za každý den pobytu máte v kapse. Nabídku hotelů naleznete zde. Akce platí v období od 28. 3. do 10. 4. 2022.

Skiareál Špindlerův Mlýn nabízí sjezdovky všech obtížností, jarní slunečné počasí, poloprázdné svahy a bát se nemusíte ani front u turniketů. Na sjezdovkách leží přes půl metru zmrzlého sněhu, který díky aktuálnímu počasí vydrží perfektně sjízdný po většinu dne. Chcete-li navíc ušetřit za skipasy, zapomeňte na kamenné pokladny a nakupujte je jako letenky online v dostatečném předstihu, a to přes věrnostní program GOPASS. Ceny nejsou fixní, ale zobrazují se dynamicky podle vytíženosti střediska, počasí nebo třeba podle aktuálního počtu prodaných lístků. Čím dříve skipas koupíte, tím víc stovek ušetříte.

Nonstop Skipas Pointy

Koupili jste si online skipas v e-shopu, ale ještě nemáte vlastní GOPASS čipovou kartu? Vyzvedněte si GOPASS kartu s vaším nahraným SKIPASEM kdykoliv a bez čekaní ve SKIPAS POINTU! Jde o zcela nové automaty na samoobslužný výdej GOPASS karty, na níž je nahraný váš skipas zakoupený online. Kartu si můžete vyzvednout kdykoliv, Skipas point funguje totiž nepřetržitě a najdete ho u infocentra GOPASS ve Svatém Petru, na Hromovce, Horních Mísečkách a na Medvědíně. 

Na svahu za svítání i po setmění

Chtěli byste mít sjezdovku celou jen pro sebe? Splňte si svůj sen a vyzkoušejte ranní Fresh Track. Sjezdovka se vám otevře už v půl osmé ráno a ranní manšetr bude ještě před oficiálním spuštěním lanovek jenom váš. Po lyžování vás čeká bohatá snídaně v horské restauraci, a tak vám nebude ani líto, že jste si ráno museli přivstat. Nezapomeňte si ale kvůli omezenému počtu lyžařů Fresh Track dopředu rezervovat. Ve Skiareálu Špindlerův Mlýn nechybí ani možnost večerního lyžování v areálu Hromovka na osvětlené trati dlouhé 1540 metrů. Ani po setmění tu nechybí aprés-ski bar nebo půjčovna lyžařského vybavení.

Světový pohár ve freestyle snowboardingu opět ve Špindlu

Pokud jste příznivci freestyle snowboardingu nebo chcete zažít zajímavou podívanou, nenechte si rozhodně ujít SNOWJAM. Jde o předposlední zastávku světového poháru FIS 2022. Ve dnech 16. – 20. března změří ve Svatém Petru své síly naprostá snowboardová špička, a to v kategorii mužů i žen v disciplíně slopestyle. V programu nebude chybět ani večerní exhibice, těšit se můžete i na bohatý doprovodný program plný sportu, adrenalinu, hudby a zábavy.

Martina Voráčková Špindl
Počet příspěvků: 1067

Kuba Turek

avatar
12.10.2017 14:18

Dotaz ke sjezdu ze Sněžky

Dobrý den,

na začátek - všechny sjezdy na lyžích ze Sněžky mimo značené cesty jsou v současné době nelegální, ačkoliv se jedná o tradičně sjížděné svahy déle než století.

Přímo do Pece vedou nejkratší sjezdy Obřím dolem. Směry jsou popsané tady: http://www.horydoly.cz/lyzari/pet-sjezdu-ze-snezky-na-jih-3.html 

Údolím Obřího dolu po letní turistické značce je to v mlze nebo v noci orientačně náročné, po celou zimu je to lavinově nebezpečný terén.

Přímo ze Sněžky Centrálním žlabem dolů je potřeba vychytat podmínky, které se ne-Krkonošákovi nepodaří zastihnout třeba několik let. Sněhu musí být dost, raději utuhlý firn, ale někdy se dá i v pevnějším prašanu. Obvykle to bývá ve vrcholné zimě. V lednu a naopak v březnu  dubnu už tam sníh nebývá. Je to strmý a objektivně nebezpečný sjezd kvůli úzkým žlabům a kamenným hřebínkům.

Dolů podél lanovky a pak z Růžového sedla je asi nejbezpečnější varianta pro toho, kdo to tady zase tak úplně nezná. Zvláště když je stopa projetá, je to i bez orientačních obtíží. Pokud netrefíte sedélko a nájezd z něho dolů, ještě můžete sjet až na mezistanici lanovky na Růžohorky a sjet pod lanovkou dolů, v orientaci vám pomohou sloupy. Za úplně špatných podmínek je možné pokračovat na Portášky po hřebenové turistické značce lesem a po loukách a pak po sjezdovce dolů. Tady jsou záběry z této cesty na snowbike: http://www.horydoly.cz/cykliste/snowbike-je-v-peci-lepsi-nez-lyze.html 

Můžete jet také vyhlídkovou trasu ze Sněžky po turistické značce  přes Svorovou horu na Soví sedlo a klesajícím traverzem až na Pomezní boudy a potom přes Horní Malou Úpu pod Pec a vrátit se buď busem nebo pomocí lanovky na Portášky.

Lepší sněhové podmínky se dají obvykle chytit na severu směrem do Polska. Sjedete severní stěnou do údolí na hranici lesa. Odtud máte pro návrat tři základní možnosti:

1) Vyjdete nazpátek ke Slezskému domu a sjedete potom Obřím dolem do Pece, viz: http://www.horydoly.cz/lyzari/sjezd-severni-steny-snezky.html  

2) Sjedete do Karpacze a vyvezete se nazpátek lanovkou na Kopu a sjedete Obřím dolem do Pece, viz: http://www.horydoly.cz/lyzari/na-jare-ze-snezky-na-sever.html 

3) Sjedete do Wilcza Poreba a dlouze potom stoupáte na Soví sedlo a jedete do Pece přes Pomezky a Úpu, viz: http://www.horydoly.cz/cykliste/snowbike-je-v-peci-lepsi-nez-lyze.html     

Počet příspěvků: 83

Horydoly

avatar
12.10.2017 13:34

Re: Krkonoše

Dobrý den, 

Dostal jsem se k Vašemu článku o sjezdu ze Sněžky do Pece. Rád bych spojil noční výstup na Sněžku s ranním freeride sjezdem do Pece. Máte nějaké podrobnější info o možných trasách?
Počet příspěvků: 1067

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se