Krkonošské TOP akce červen 2013

Krkonošské TOP akce červen 2013
Krkonoše, chata Mír nad Pecí pod Sněžkou.
Autor snímku Mates
SDÍLEJ:

Přinášíme přehled nejdůležitějších a nejzajímavějších akcí v Krkonoších před letními prázdninami.

www.krkonose.eu

FESTIVAL NOVÉHO CIRKUSU CIRK-UFF

31. května – 2. června
UFFO Trutnov www.cirkuff.cz

Akrobati, žongléři, klauni i herci rozvíří již potřetí atmosféru města Trutnova. Mezinárodní festival nového cirkusu Cirk-UFF vtrhne do podkrkonošské metropole o prvním červnovém víkendu. V rámci oficiálního programu této unikátní akce se v trutnovských ulicích, v multifunkčním divadle UFFO i v šapitó představí pět zahraničních a osm českých souborů. Pro začátečníky i pokročilé budou připraveny workshopy se zahraničními i českými lektory, na páteční i sobotní večer se chystají i nezbytné hudební party. Hned při svém prvním ročníku vnesl Cirk-UFF do města zcela novou a doposud nepoznanou atmosféru. Nejinak tomu bude i letos.

HAPPY WEEKEND, ANEB HARRACHOV ZA POLOVINU

7. – 9. června
Harrachov www.harrachov.cz

Letní sezona se nezadržitelně blíží a s ní i 3. ročník akce s názvem Happy weekend – neboli Harrachov za polovinu. Takže pokud nevíte, co s víkendem od 7. – 9. 6. 2013, vezměte svou rodinu, známé, či kamarády a přijeďte si užít Harrachov za poloviční ceny. 8. 6. 2013 je pro vás navíc v areálu pensionu Bílá voda připraven bohatý doprovodný program. Vaše děti se tu budou moci zdarma naučit bubnovat v bubenické škole Jury Nedavašky, nechat si pomalovat obličeje – také zdarma, nebo si vytvořit nějaké svoje originální dílko v tvořivé dílně Krasohled. Starší děti Krkonošská 8, 543 01 Vrchlabí tel.: +420 499 405 744 E-mail: info@krkonose.eu www.krkonose.eu www.krkonose.eu si jistě užijí biketrialovou show mistra světa Martina Šimůnka a jeho kolegy Honzy Sladkého a nenechají si ujít psí kusy kynologického klubu z Rokytnice nad Jizerou. K tomu všemu bude všem hrát vrchlabská kapela Vacancy. A samozřejmě nebude chybět ani bohaté občerstvení a pivečko.

KRAKONOŠOVA 100

14. - 15. června
Vrchlabí www.k100.ddmvrchlabi.cz

Dálkový pochod na 100 km za 24 hodin se zrodil v roce 1966. Trasa vedla poměrně náročným terénem, převýšení na 100 km bylo od začátku přes 3000 metrů. Vycházelo se z Vrchlabí přes Žalý, Mísečky do Harrachova, přes Voseckou boudu, Vysoké kolo, Špindlerovku, Luční boudu na Sněžku, dále přes Pomezní Boudy, Malou Úpu do Pece pod Sněžkou, přes Černý Důl zpět do Vrchlabí. Tak, jak ho tehdy první organizátoři připravili, se s malou změnou chodí dodnes. Kromě základního okruhu si můžete vybrat méně náročné trasy včetně výletů na kole.

DVOŘÁKŮV FESTIVAL

15. června
Společenský dům Jilm, Jilemnice www.ic.mestojilemnice.cz

Dvořákův festival je hudební festival s obrovskou tradicí a jeho počátky spadají do 50. let 20. století. Snahou pořadatelů festivalu je představit Dvořákovu tvorbu nejen v klasickém podání, ale interpretovat ji i v nových neotřelých aranžích a stylech či netradičních nástrojových složeních. Perličkou každého koncertu bývá některá z Dvořákových skladeb v aranži a podání vystupujícího umělce či souboru, což bývá velmi zajímavým zpestřením nejen pro širokou veřejnost, ale i pro odborníky. Téměř na každém koncertě touto cestou zazní premiéra provedení Dvořákova díla v nové aranži. Vystoupí Podkrkonošský symfonický orchestr, sólo housle – Jakub Sedláček. Zazní skladby Antonína Dvořáka, Ludwiga van Beethovena a Johannesa Brahmse. 

VÝSTUP LÁNOVSKÝCH NA SNĚŽKU PŘES TŘI VRCHOLY

22. června
Lánov - Sněžka infocentrum@lanov.cz

Infocentrum a obec Lánov Vás zvou na 9. ročník turistické akce Výstup Lánovských na Sněžku přes tři vrcholy (Špička, Sluneční hora, Liščí hora). Vybrat si můžete ze dvou tras: č. 1: Lánov - Sněžka – Lánov, č. 2: Lánov - Tetřeví boudy – Lánov. Na odměnu se mohou těšit všichni účastníci, zvláště pak pokořitelé Sněžky. Nezbývá než na sobotu objednat u Krakonoše pěkné počasí a s dobrou náladou dorazit do Lánova!

ŠPINDLEROVSKÁ POUŤ

22. června
Špindlerův Mlýn www.mestospindleruvmlyn.cz

Špindlerovská pouť se letos koná na náměstí Špindlerova Mlýna. Těšit se můžete na den nabitý kulturou, sportem, tradiční pouťovou zábavou a dalším bohatým programem. Slavnostní zahájení poutě proběhne v 10 hodin. Těšit se můžete na country kapelu Berušky, příjezd Krakonoše a jeho družiny, vystoupení folklorního souboru Špindleráček nebo hudební kapelu Andrepeste s Davidem Krausem.

KOLO PRO ŽIVOT – VRCHLABÍ ŠPINDL TOUR

22. června
Vrchlabí - Špindlerův Mlýn www.koloprozivot.cz

Kolo pro život je největší seriál závodů horských kol v České republice, určený pro amatérské i profesionální závodníky. Třetí ročník se uskuteční pod pořadatelskou taktovkou agentury Bike for Life a startem na vrchlabském náměstí. Děti si užijí závodní atmosféru. Zázemí závodu, všechny soutěže juniorských a dětských kategorii a také řada doprovodných akcí, budou v atraktivním prostředí vrchlabského letiště. 

MALOÚPSKÝ JARMARK

22. června
Malá Úpa www.malaupa.cz

Tradiční akce v krkonošském duchu, plná zábavy a pohostinnosti. Prodej tradičních krkonošských výrobků, projížďky kočárem taženým koňmi, ukázky dravých ptáků, souboje v historických kostýmech, ukázky tradičních řemeslných výrobců a řemeslné dílničky pro děti. To vše doplněné spoustou dobrého jídla a pití.

SETKÁNÍ ROKYTNIC

28. – 30. června
Rokytnice nad Jizerou www.rokytnice.com

Setkání Rokytnic je každoroční společenskou a sportovní akcí, která se koná vždy na přelomu června a července. Této akce se pravidelně účastní pět Rokytnic z celé České republiky – Rokytnice nad Jizerou, Rokytnice v Orlických horách, Rokytnice "u Přerova," Rokytnice nad Rokytnou a Rokytnice "nad Vláří." Kromě setkání představitelů obcí byl v minulosti hlavní aktivitou celého setkání fotbalový turnaj. Od roku 2005 byl tradiční turnaj v kopané rozšířen o soutěž hasičských družstev a turnaj ve stolním tenise. Akce však neprobíhá pouze ve sportovním duchu. V rámci programu je vždy organizován pro návštěvníky z jiných regionů výlet po místních zajímavostech a v odpoledních a večerních hodinách pak probíhá vystoupení místních hudebních kapel, které je velmi oblíbené nejenom mezi vlastními účastníky setkání, ale i širokou veřejností z pořádajícího města i okolí.

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Pašijový svatý týden Velikonoční

Pašijový svatý týden Velikonoční

Nejvýznamnější křesťanské svátky Velikonoce, kdy byl ukřižován a potom vstal z mrtvých Ježíš, jsou úzce spjaté se starými pohanskými rituály. Každý den tak zvaného Svatého týdne přes Velikonocemi (též zvaný Pašijový týden)... celý článek

Bruslení v Praze 2023/2024

Přírodní atrakce zadarmo v Nassfeldu

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Co je nového na hradech a zámcích ve středních Čechách?

Co je nového na hradech a zámcích ve středních Čechách?

Hrady a zámky ve středních Čechách nachystaly pro návštěvníky řadu novinek. Speciální prohlídky, přednášky a bohatý program připravili kasteláni už na Velikonoce. Na své si o velikonočních svátcích přijdou hlavně děti. Hlavní sezona
Lyžařští trpaslíci: v Kaiserwinkl lyžují děti od 3 let

Lyžařští trpaslíci: v Kaiserwinkl lyžují děti od 3 let

Děti mohou už během pár dní hrdě dělat první obloučky na sněhu. Zábavný faktor, bezpečnost a empatie - s nimi dokážou instruktoři lyžařských škol v Kaiserwinklu proměnit menší i větší děti v nadšené lyžaře. Zvládnou to
Sněhu ubývá. Lyžování vyžaduje lepší přípravu

Sněhu ubývá. Lyžování vyžaduje lepší přípravu

Ve většině tuzemských skiareálů je sníh už jen na sjezdovkách, řada z nich už provoz předčasně ukončila. Vlivem vysokých teplot a deště sníh rychle taje a sjezdovky jsou kvůli náročnému terénu zejména v odpoledních
Bruslení v Praze 2023/2024

Bruslení v Praze 2023/2024

AKTUALIZACE Praha zprovozňuje zimní bruslařské plochy. Přinášíme přehled možností na bruslení v hlavním městě. 
Pašijový svatý týden Velikonoční

Pašijový svatý týden Velikonoční

Nejvýznamnější křesťanské svátky Velikonoce, kdy byl ukřižován a potom vstal z mrtvých Ježíš, jsou úzce spjaté se starými pohanskými rituály. Každý den tak zvaného Svatého týdne přes Velikonocemi (též zvaný Pašijový týden)

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Šemberské stezky - otevření Tuchoraz 29.3.
Velikonoce Turnov, Dlaskův statek 30.3.
Chrudimka - splutí Seč 30.3.
Pool Party Špindlerův Mlýn, Svatý Petr 8.-9.12. 31.3.
Mastník - splutí Sedlčany, kasárna 31.3.
Banální situace, fatální následky - přednáška Praha, Městská knihovna Prevence úrazů páteře 3.4. 17:00
Hannibal - sněhové divadlo Rakousko, Sölden 5.4.
Doubrava - splutí Ronov 6.4.
Otava - odemykání Sušice, kemp Splutí do Horažďovic 6.4. 11:00
Myslivost a příroda - veletrh Kroměříž, Výstaviště 6.-7.4. 6.4.

Diskuse

Обеспечьте стабильный пот... Seo-Ul-per, 28.3.2024 20:10, 1 příspěvek
strašná rychlost Skiák, 26.3.2024 17:25, 1 příspěvek
INU Horydoly - Andrea Černá, 25.3.2024 13:57, 2 příspěvky
INU Honza, 25.3.2024 13:26, 2 příspěvky
Nebudeme přece poukazovat... Michael Beranek, 25.3.2024 9:42, 5 příspěvků
INU Pišišvor, 24.3.2024 23:21, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 20:40, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 16:35, 5 příspěvků
re kladivo, 23.3.2024 14:08, 2 příspěvky
O otázku jak se nám všem ... Michael Beranek, 23.3.2024 13:49, 6 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Re: Karel IV. Horydoly , 28.3.2024 15:06
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:46
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:45
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:42
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:40
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:37
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:36
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:35