SOUTĚŽ: Soukromá dobrodružství

SOUTĚŽ: Soukromá dobrodružství
SDÍLEJ:
Tři dámské a tři pánské flísové vesty počkaly na čtenáře, kteří poslali do redakce Horydoly snímky ze svých akcí. Uveřejňujeme vítěze soutěže o nejlepší fotografie z jejich akcí v přírodě.
Jak na to

O co se hraje

1.-6. cena

Hlavními cenami jsou tři dámské (bleděmodré) a tři pánské (černé) flísové vesty značky Envy. Fotografie budou hodnoceny zvlášť v ženské a mužské kategorii, aby bylo možno správně rozdělit ceny.

Dvě ceny útěchy

Ceny útěchy se budou jako obvykle losovat ze všech došlých fotografií bez ohledu na jejich kvalitu. Výherci dostanou bavlněné triko Envy s dlouhým rukávem. Připravili jsme tmavě modré pro dámy a černé pro pány.

Pravidla soutěže

Zašlete nám jednu až pět fotografií na adresu redakce@horydoly.cz do pondělní půlnoci 5. září 2005. Hodnocení proběhne v úterý a ve středu a výsledky soutěže si budete moci přečíst ve čtvrtek 8. září 2005 na Horydoly.

Do mailu poznamenejte, prosíme, zda máme případnou výhru poslat poštou a nezapomeňte připojit svoji adresu, nebo zda je pro vás vhodnější si pro ni přijít do stánku Horydoly na veletrhu SportPrague, který se koná od čtvrtka 8. do soboty 10. září 2005 v Praze - Letňanech.

Vítězi soutěže se stanou autoři nejlepších fotografií, které bude hodnotit redakce Horydoly se svými spolupracovníky. Fotogalerie bude průběžně doplňována došlými fotografiemi.

Soutěže na Horydoly

Pošli fotku a leť!

Lyžařská čísla

Znáte zasněžené Krkonoše?

Česká a moravská města

Cítíte se na vodě bezpečně?

Jak se vám líbí?

Staří horští vlci

Oblíbené „české“ hory

V této soutěži jsme rozdělili kategorie na ženy a muže. Flísové vesty i trička, které jsme připravili jako ceny pro vítěze, mají prostě jiné parametry pro každé pohlaví...

Dámy

Na snímcích všech čtyř účastnic se ukázalo, že ženy mají na pohyb v přírodě daleko romantičtějí pohled než muži.

Tři hlavní ceny jsme udělili Darině Johanidesové, Veronice Vyhnisové a Lence Mackové. Cenu útěchy nebylo třeba kvůli poštu ženy v soutěži losovat a získala ji Naďa Hemrlíková.

Páni

Mužská kategorie se polarizovala na zástupce akčních snímků a poetických záběrů z přírody. Porota si lámala hlavu, jak z nejméně dvaceti dobrých snímků vybrat tři nejlepší. Nakonec udělila hlavní ceny Jakubu Cejpkovi, Rudolfu Růžičkovi a Romanu Raszkovi. Cenu útěchy bez ohledu na kvalitu fotografií vylosovala pro Vladimíra Vymětalíka.

Doporučujeme k nahlédnutí aspoň dalších pět snímků, které se dostaly do finálového výběru: foto1, foto2, foto3, foto4, foto 5.

Pětatřicet fotografů zaslalo celkem 110 snímků. Soutěž skončila v pondělí o půlnoci. Všem zúčastněným děkujeme! Všechny snímky jsou něčím zajímavé.

Server Horydoly.cz a reklamní internetová síť Outdoornet.cz jsou mediálními partnery veletrhu Sport Prague.

Snímky ve fotogalerii

6. září

Poslední série fotografií do soutěže poslal Roman Raszka z Karviné, který nasnímal romantické záběry z Vysokých Tater, a Samuel Schreiber z Praha, jenž byl fascinován nejvyšší bolívijskou horou. Peter Vojtek z Bratislavy udělal fotografii originálního bílého jezera na Altaji.

5. září

Na poslední chvíli přibyly ve fotogalerii snímky z Dolomit od Jiřího Marečka z Blanska, zimní treking od Brňana Rudolfa Růžička. Michal Šimon z Třince poslal obrázek dokumentující, že extrémní skoky na kajaku lze provozovat i na Moravě. Fotografie Jakuba Šourka ze Štěnovic naopak sálá trampskou pohodou.

3. září

Zatím dominantnímu Retezatu začaly v soutěži konkurovat Roháče. Snímky z jejich hřebenovky poslal Pavel Lipowski z Návsí a Pavel Hartman z Liberce. Nově ke shlédnutí jsou fotografie z pohodové cykloturistriky v okolí Lago di Garda od Václava Šmajrstly z Frenštátu, vysokohorská turistika Vladimíra Holečka z Mnichova Hradiště, Petra Němečka z Pardubic, Pražana Petra Šlajera, Vráti Plíhala z Bavorovic a Václava Mareše z Hradce Králové. Prozatím posledními obrázky přispěl Víťa Novák z Mostu, který dokumentoval výlet s dětským cyklistickým vozíkem na Panskou skálu.

26. srpna

Lenka Macková vyfotografovala vysokohorské turistické túry v okolí kyrgyzského vrcholu Pik Komunism. Košičan Ľubo Olejár poslal snímky, které potěší cyklisty, vodáky i skialpinisty.

25. srpna

Dramatickou krajinu ve francouzském kraji Ardéche nasnímala Veronika Vyhnisová z Prahy. Zdeněk Matula z Prahy poslal snímky z nedokončeného výstupu na Matterhorn a k tomu přidal i jednu fotografii z horního Labe. "Štěpánka Hilgertová má jistě zajímavější fotky, ale pro mě je soutěska ve Špindlu vždy malé dobrodružství," připsal do mailu Zdeněk. Obrázek plný zimní pohody od Brňana Ivo Mrázka ukazuje stoupání čerstvým prašanem s lyžemi na ramenou ve Francii.

24. srpna

Dnes přibylo do soutěžní fotogalerie mnoho fotografií z letošních výprav do vysokých hor. Ke Grossglockneru vyjel na kole Martin Duffek z Mostu. Vladimír Hůlka Vymětalík z Kralup a Darina Johanidesová z Vojkovic poslali mix náladových snímků. Jaroslav Kunc z Prahy vystoupal na třítisícový Grieskogel v Taurách a René Kujan trávil léto ve Wallisských Alpách.

23. srpna

Horolezecký výstup na nejvyšší ekvádorskou sopku Cotopaxi nasnímal Juraj Pekárek z Kysuckého Nového Mesta. Čerstvé fotografie z Retezatu, kde byl minulý týden, odeslal Pražan Martin Tyr. Klasické dolomitské feráty si prohlédněte na obrázcích Zdeňka Jeřábka. Lukáš Lukio Kobierský z Horní Suché zaznamenal podmračené a vážné počasí v Nízkých Tatrách. Pohodové popojíždění na inline bruslích po Letné si nafotila Naďa Hemrlíková z Prahy. Martin Kamarád z Přibyslavi se v roce 2003 a letos pokoušel vystoupit na Weisshorn. Z obou výstupů poslal obrázky.

Elegantní černobílý snímek ze srpnového výstupu na alpskou čtyřtisícovku Gran Paradiso poslal Jakub Cejpek z Českých Budějovic.

22. srpna

Prvním příspěvkem do fotosoutěže je série fotografií Davida Jaroše ze Sezimova Ústí, které nasnímal letos v létě při přechodu rumunského Retezatu. Podívejte se na jezera, pastviny a hory.

Každý zažívá něco jiného

Neklademe velký důraz na technickou kvalitu fotografií, ale především nás zajímá atmosféra, která ze snímků dýchá. Nezáleží proto, jestli obrázky budou z dalekých krajů, dlouhých cest, extrémních sportovních podniků, nebo třeba vycházek za město.

Každý z nás zažívá soukromá dobrodružství, každý si užívá pobytu v přírodě po svém, každý si z toho pamatuje něco jiného. A tyto zážitky bychom od vás čtenářů chtěli vidět.

Kvůli inspiraci na další cesty, pro potěchu očí i duše a nakonec i pro příjemnou zábavu. Podívejte se na stejnou fotosoutěž, která proběhla na Horydoly před letošními prázdninami.

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Skály v údolí Vrchlice: plotny u Malešova

Skály v údolí Vrchlice: plotny u Malešova

AKTUALIZACE Okolí Kutné Hory je malý lezecký ráj. Přímo ve městě se leze v Yosemitu, což je pás pískovcových skal na Královské vycházce. Další rulové plotny i pískovcové stěny najdete v historickém centru (skály... celý článek

Horolezecká nehoda se zázračně dobrým koncem v Zákolanech

Obrovský sesuv půdy na Bernině: vrtulníky hledaly zasypané

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Vzdělávání – cesta k horolezeckému úspěchu?

Vzdělávání – cesta k horolezeckému úspěchu?

Nový systém vzdělávání představil Český horolezecký svaz a reakce na něj přišly od členů prakticky okamžitě. Instruktor poskytuje metodickou přípravu, trenér se zaměřuje na výkonnostní stránku svěřenců. Oba vzdělávací směry jsou
Německo AKTUÁLNĚ 2024

Německo AKTUÁLNĚ 2024

Německo je zemí řek, jezer, hor, moře, památek, tragické historie, velké vědy a techniky. Najdete v něm vše, na co si vzpomenete. Čtěte horké novinky od našich severních, západních i jižních sousedů.
Zbranek se dostal mezi funkcionářskou elitu na olympiádě v Paříži

Zbranek se dostal mezi funkcionářskou elitu na olympiádě v Paříži

Lezení na Olympijských hrách v Paříži zveřejnilo všechny funkcionáře. Mezi nimi je i stavěč Jan Zbranek. Je určen ke stavbě cest na obtížnost.
4 horolezecké čtyřky na pravém břehu Bielatal

4 horolezecké čtyřky na pravém břehu Bielatal

Bielatal je doporučován jako cíl prvního lezení v Sasku. V minulém díle jsme zavítali na levý břeh potoku Biela, abychom našli pár cest pro méně výkonné a více bojácné lezce. Nyní pojďme dát dohromady
Malý Javorový štít, nepříjemná zimní hřebenovka

Malý Javorový štít, nepříjemná zimní hřebenovka

Zase jsme jednou naběhli na připravené vidle! Přelezli jsme celý hřeben Malého Javorového štítu ve Vysokých Tatrách. Místo očekávané lehké vyhlídkové túry jsme absolvovali těžký celodenní boj je skálou, trávou

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Tourbusiness - veletrh Bělorusko, Minsk 18.-20.4. 18.4.
Speleoforum Sloup 19.-21.4. 19.4.
Nauticampo - veletrh Portugalsko, Lisabon 17.-21.4. Turismus a karavaning 21.4.
Padání - bouldering Žihle 26.-28.4. 26.4.
Valné zhromaždenie JAMES Žilina, Dom techniky   27.4.
Spezi - veletrh Německo, Lauchringen 27.-28.4. Alternativní cyklistika 27.4.
Lodě na Labi Nymburk 29.4.-8.5. 29.4.
Gruzie, Svanetie - diashow Praha, Klub cestovatelů Přednáší Gabriela Jurzykuwska 30.4. 18:30
Adršpach - povolené lezení
Broumovsko Povolené lezení 1.5.-30.11. 1.5.
Melloblocco - bouldering Itálie, Val di Mello 8.-11.5. 8.5.

Diskuse

Nedej na nějaké rádobychy... Michael Beranek, 18.4.2024 17:34, 10 příspěvků
Prostě nehoda Horydoly, 18.4.2024 11:52, 10 příspěvků
Prostě nehoda EH, 18.4.2024 11:41, 10 příspěvků
Marťan se zastyděl? Lyžař, 18.4.2024 10:27, 10 příspěvků
Marťan se zastyděl? Prkoš, 18.4.2024 10:16, 10 příspěvků
Test test, 16.4.2024 18:32, 1 příspěvek
Jazyk Veronika, 15.4.2024 18:53, 10 příspěvků
milovníku cizích termitů PK, 15.4.2024 18:16, 10 příspěvků
INU IP, 15.4.2024 17:11, 10 příspěvků
z prde.. klika PK, 15.4.2024 10:05, 10 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

ČSK media - změny na PR p... Horydoly , 19.4.2024 12:00
S Winterbergem na Dobešku Horydoly , 11.4.2024 0:02
Re: Praha Horydoly Open, 10.4.2024 10:32
Tipy na dámské běžecké bo... Horydoly Open, 10.4.2024 10:11
Zákolany Horydoly , 8.4.2024 18:24
Lojzovka Horydoly , 8.4.2024 18:23
Re: Praha Kuba Turek, 8.4.2024 18:13
Re: Praha Horydoly Open, 8.4.2024 18:09