Azub versus 2+2

Azub versus 2+2
SDÍLEJ:
Na trhu alternativní cyklistiky začala válka. Řežba se sice rozhořela na českém trhu, ale tuzemští rivalové mají za zády mocné spojence. Azub sází o něco více na své síly, ale bojuje také americkými zbraněni. Firma Dvě plus dvě se plně spoléhá na kanadské a německé zboží.
Jak na to

Jakou vybrat značku cyklistického vozíku?

Všechny vozíky poskytují dětem podobnou bezpečnost.

Burley, Charioty a Croozery jsou komfortem pro děti srovnatelné. O něco hůře jsou na tom Azuby a Benecykly.

Cenově vycházejí srovnatelné typy vozíků od nejlevnějších po nejdražší: Azub, Benecykl, Croozer, Burley a Chariot.

Chariot a Burley poskytují nejvíce možností pro přestavbu cyklistického vozíku na provoz jako kočárek, terénní vozík, nebo lyžařský vozík. Mají také nejvíce doplňků pro variabilní použití. Croozer a Benecykly mají těchto prvků omezený počet a Azub je k dispozici především v základním provedení.

Chariot a Croozer mají akční a sportovní design. Burley a Azub vypadají konzervativně. Benecykl nabízí jakoby levný vzhled.

Moravský Azub na letošním veletrhu Sport Life 2006 posílil na úroveň velkých cyklistických značek.

Skládačky Dahon

Hodně mu k tomu pomohl americký Dahon, který se v Česku snaží prosadit se svými skládačkami všech možných druhů. Platil velkou část expozice a Azub se s ním svezl.

Azub totiž dováží jeho skládací kola už delší dobu a v alternativní cyklistické komunitě za něj odvedl propagační černou práci. Vloni sice jednu skládačku Dahon prodával Author pod svojí značkou, ale to bylo zřejmě jenom na nepříliš povedenou zkoušku.

Vozíky Burley

Moravané letos úplně zavrhli prodej vozíků za kolo Chariot a Croozer, které odebírali od českého dovozce Dvě plus dvě. Důvodem měla být nespokojensot s organizačním zabezpečením obchodní stránky věci.

Tuzemský trh byl díky tomu obohacen o americké vozíky Burley. Cenou i kvalitou se pohybují mezi Charioty a Croozery. Na nejnižším stupni cenového spektra se již od loňska pohybují vozíky značky Azub. "Sami jsme je vymysleli a zkonstruovali, ale výrobu jsme zadali spolehlivému výrobci," říká majitel Azubu Aleš Zemánek.

Lehokola Azub

Jeho firma tradičně vyrábí lehokola. Letošní novinkou je horské kolo pro polohu ležmo. Naopak zapadl lehokolový tandem. Obrovské monstrum sice bylo možné řídit, ale nastaly potíže s jeho vysokou cenou a technickými nedostatky. U plně naloženého tandemu praskaly pneumatiky, ničila se kola a namáhání celého tandemu bylo extrémní. Protagonisté ostrého testu z Česka na Krym Jan Gala a Eliška Malíková proto také vyměnili na letošní cestu do Albánie tandem za dvě lehokola.

K tomu všemu Azub nabízí mnoho doplňků. Vozíkům lze vyměnit kola za lyže. K lehokolům můžete například připojit nákladní vozík, nebo je vybavit brašnami či plexisklovým štítem. Součástí nabídky jsou dětská odrážedla, tyče na spojení dospělého a dětského kola (gator) a další pomůcky.

Vozíky Chariot a Croozer

Česká firma Dvě plus dvě je čistým dovozcem kanadské značky Chariot a německé Croozer. Nic nevyrábí. Proto se může specializovat na obchod a marketing, což se mu daří.

Majitel Dvě plus dvě vybudoval oběma značkám nejlepší pověst, provozuje obchod i vekoobchod a velmi ceněná je půjčovna dětských cyklistických vozíků.

Obě značky dosud využívaly na vozících především jasné červené a žluté barvy z důvodu bezpečnosti. Od letoška je možné koupit vozíky v tlumených okrových, hnedých a zeleých odstínech.

Charioty jsou na tuzemském trhu jednoznačně nejsportovnější vozíky. Je nutno dodat, že také nejdražší.

Tandemy a doplňky Croozer

Od Croozeru letos nabízí Dvě plus dvě zboží, které šlape do zelí Azubu. Vybírat je z čeho. Nákladní cyklovozíky, cyklovozíky pro turisty i speciální pojízdná bouda pro psa jsou základem nabídky v tomto oboru.

K tomu lze přikoupit transportní tašky, lyžařské sety na vozíky, tažné tyče (gator) a odrážedla. Novinkou je cestovní tandem pro dospělé. Představit si tedy lze, že na cyklostezce někdy potkáme monstrózní konstrukci sestávající z tandemového kola obsazeného dvěma dospělými, na něm budou navěšené cyklotašky a vzadu připojený široký cyklovozík pro dvě děti a zavazadla. Celková váha bez osazenstva může činit třeba metrický cent, po připočítání živé váhy může stoupnost na více než třetinu tuny.

Handbike Benecykl

Malým hráčem, který do souboje Azubu a Dvě plus dvě nezasáhne, ale stojí za pozornost, je Benecykl. Jeho dětský vozík Kozlík je přestavitelný na dětský kočárek, ale jinak patří do nižší kategorie stejně jako Azub.

Stěžejní výrobek od Benecyklu je ovšem handbike Kozoroh. Speciální tříkolka na ruční pohon umožňuje sportování a cykloturistiku tělesně postiženým lidem.

...a ti další

Na veletrhu Sport Life 2006 bylo k vidění ještě mnoho podivných kol, koloběžek, tříkolek, vozíků, jednokolek a dalších jezdících bizarností. Troufáme si ale tvrdit, že žádný z nich se v Česku nedočká prodeje většího několika desítek kusů.

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Cyklomaratony pro každé kolo 2024

Cyklomaratony pro každé kolo 2024

AKTUALIZACE S dlouhými závody na horských kolech se doslova roztrhl pytel. Bikemaratony jsou stále populární nejen mezi profesionálními závodníky, ale přijíždějí na ně i tisíce amatérů. Od března do října si lze... celý článek

Paříž: ulice bez aut, zakázané elektrokoloběžky, drahá SUV

Reflexní trička - bezpečné oblečení pro cyklistiku a běhání

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Cyklonovinky 2024

Cyklonovinky 2024

ZÁKOLANY Krátké zprávy ze světa velkých kol, tlustých pneumatik, odrážedel, skládaček, lehokol, koloběžek a cyklostezek.
Cyklomaratony pro každé kolo 2024

Cyklomaratony pro každé kolo 2024

AKTUALIZACE S dlouhými závody na horských kolech se doslova roztrhl pytel. Bikemaratony jsou stále populární nejen mezi profesionálními závodníky, ale přijíždějí na ně i tisíce amatérů. Od března do října si lze

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Rychlebské stezky - začátek sezony Černá voda Horská kola 29.3.
Šemberské stezky - otevření Tuchoraz 29.3.
Banální situace, fatální následky - přednáška Praha, Městská knihovna Prevence úrazů páteře 3.4. 17:00
Myslivost a příroda - veletrh Kroměříž, Výstaviště 6.-7.4. 6.4.
Orlice Cup - štafeta Choceň Běh, kolo, kanoe 6.4.
Morkovské bajk - cyklomaraton Morkovice Horská kola 6.4.
Vars - konec lyžování Francie, Vars 7.4.
Silva Regina - veletrh Brno, Výstaviště 7.-11.4. Myslivost a lesnictví 7.4.
ILTM - veletrh luxusního cestování Jižní Afrika, Cape Town 7.-9.4. 7.4.
Extrem bike - cyklomaraton Most Horská kola 11.4.

Diskuse

opggzjlo 100 mg lisinopril, 29.3.2024 1:21, 11 příspěvků
strašná rychlost Skiák, 26.3.2024 17:25, 1 příspěvek
INU Horydoly - Andrea Černá, 25.3.2024 13:57, 2 příspěvky
INU Honza, 25.3.2024 13:26, 2 příspěvky
Nebudeme přece poukazovat... Michael Beranek, 25.3.2024 9:42, 5 příspěvků
INU Pišišvor, 24.3.2024 23:21, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 20:40, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 16:35, 5 příspěvků
re kladivo, 23.3.2024 14:08, 2 příspěvky
O otázku jak se nám všem ... Michael Beranek, 23.3.2024 13:49, 6 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Re: Karel IV. Horydoly , 28.3.2024 15:06
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:46
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:45
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:42
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:40
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:37
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:36
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:35