SOUTĚŽ: Soukromá dobrodružství 2007

SOUTĚŽ: Soukromá dobrodružství 2007
SDÍLEJ:
Každý z nás zažívá soukromá dobrodružství, každý si užívá pobytu v přírodě po svém, každý si z toho pamatuje něco jiného. A tyto zážitky jsme od vás čtenářů viděli na téměř dvou stovkách soutěžních fotografií. Během včerejší noci porota vyhodnotila nejlepší snímky!
Jak na to

Pravidla soutěže

Zašlete nám jednu až pět fotografií na adresu redakce@horydoly.cz do soboty 15. září (termín byl posunut z 31. srpna). Hodnocení proběhne o následujícím víkendu a výsledky soutěže si budete moci přečíst v internetovém portálu Horydoly.cz a v říjnovém čísle tištěného měsíčníku Horydoly.

Do mailu poznamenejte, prosíme, kam máme případnou výhru poslat poštou. Nezapomeňte připojit své jméno.

Vítězi soutěže se stanou autoři nejlepších fotografií, které bude hodnotit redakce Horydoly se svými spolupracovníky, redakce odborného časopisu Marketing Journal a zástupce importní firmy Sprint, která soutěž dotuje svým zbožím. Fotogalerie bude průběžně doplňována došlými fotografiemi.

Ze soutěže jsou vyloučeni zaměstnanci firem Turek Media a Sprint, jejich rodinní příslušníci a blízké osoby.

Soutěže na Horydoly

Čtyři roky s Horydoly
Odhadneš pražská čísla?
Margita na Váhu
Znáš skály v Česku?
Znáš české řeky?
Adrenalin plus
Soukromá dobrodružství
Pošli fotku a leť!
Lyžařská čísla
Znáte zasněžené Krkonoše?
Česká a moravská města
Cítíte se na vodě bezpečně?
Jak se vám líbí?
Staří horští vlci
Oblíbené „české“ hory

Neklademe velký důraz na technickou kvalitu fotografií, ale především nás zajímá atmosféra, která ze snímků dýchá.

Vyhrát mohli jen někteří, ale všem děkujeme za snímky, které nás v redakci (a doufáme, že i vás u počítačů), inspirovaly k budoucím cestám a rozjeli naši představivost.

1.-3. cena (batoh High Peak San Pedro 28)

Tomáš Sigl: Malá Fatra, květen 2007. Na rozdíl od mnoha snímků z lesa zachytil Tomáš atmosféru sychravé mlhy v hlubokém horském lese tak emotivně, že by člověk nejraději sbalil okamžitě batoh a vyrazil do Malé Fatry. Přestože jede o momentku ze syrové reality, snímek nepostrádá formální fotografické kvality.

Tomáš Marek: Máme rádi zvířata a ona nás - dobrou chuť. Na této fotce nejde o žádné umění ani techniku. Fotograf ale dokázal dostat do obrázku překvapení medvěda i člověka, když se potkali ve volné přírodě.

Anna Holečková: bez názvu. Vzpomínáte na Hrabalovy Postřižiny? Aktérka i fotografka výstupu na komín v pražské čtvrti Břevnov na ně jistě myslely také. A my si jejich atmosféru můžeme vychutnat také.

4.-6. cena (sandále Koflach Rhodos)

Tomáš Marek: Snad jsem tady dobře. Druhá úspěšná Tomášova fotka ukazuje jeskyňáře v plazivce. Takhle to pod zemí opravdu vypadá.

David Nesvadba: Večer nad Jabloncem. Nad tímto snímkem se v porotě diskutovalo nejvíce. Je to kýč, umění, klišé, originalita, je to vůbec outdoor...? Nakonec převládl názor, že Davidova fotka stojí za koukání. Tak si ji užijte.

Pavel Nuhlíček: Já letím. Cítíte, jak fotograf spolu se skokanem zastavili čas a přivlastnili si prostor? Na nás v porotě udělala neostrá a technicky nekvalitní fotografie velký dojem. Někdy a někomu se to prostě podaří.

Čestná uznání (cykloturistické mapy Shocart 1:60 000)

Dobrých fotek se sešlo v této soutěži hodně, a tak jsme neplánovaně ohodnotili ještě další čestnými uznáními. Všem oceněným autorům zasíláme nejnovější cykloturistickou mapy z okolí jejich bydliště.

Originální záběry ulovili Petr Nuhlíček, Jana Veselá, Jiří Mareček, Ivo Ostřížek 1 a 2, Josef Franc, Tomáš Marek, Petra Králová, Stanislav Wiesner 1 a 2, Jiří Chára, Martin Duffek a Karel Wolf 1, 2, 3, 4.

Cena útěchy (CD-ROM Jizerské hory, Lužické hory, České středohoří)

Náhodně jsme sáhli mezi došlé maily a vylosovali cenu útěchy bez ohledu na hodnocení poroty. Fotografické cédéčko posíláme Vlastě Vlčkové.

SOUTĚŽNÍ SNÍMKY - 1. část

SOUTĚŽNÍ SNÍMKY - 2. část

Uzávěrku soutěže jsme na na četné žádosti čtenářů posunuli o dva týdny na 15. září, aby stihnuli poslat své fotografie z letošních prázdnin.

16. září
Do letošní fotosoutěže Soukromá dobrodružství bylo přihlášeno 172 snímků. Porota právě pracuje na vyhodnocení nejlepších fotografií. Výsledky budou uveřejněny zítra v pondělí ráno.

15. září
Poslední fotografie do soutěže přišly těsně před půlnocí. Tomáš Chleborád z Meziboří na nich ukazuje turistické výlety. Lukáš Picmaus z Prahy se zaměřil na výstupy v Alpách a Zdeněk Kamrla z Ostravy na létajícího motorkáře.

13. září
Fotografie z ledovcových hor poslal Emil Čelustka z Brna. Anna Spurná z Troubelic vyfotila mobilem Zelené pleso z vrcholu Kriváně.

12. září
Vysokohorskou turistiku v Alpách fotografoval Michal Sylla z Prahy.

10. září
Obrazy z divoké přírody udělal Tomáš Sigl z Pardubic.

7. září
Anna Středová z Liberce zachytila cyklistické putování přes Balkán.

4. září
Kolo, pohorky a loď používá na turistických výletech Martin Duffek z Mostu. Jiří Chára z Velké Veleně poslal fotku fotku nadupaného psa. Jan Sedláček z Českého Krumlova poslal snímky z letních pěších túr.

31. srpna
Krajinu v Alpách viděl přes objektiv Tomáš Nejeschleba z Olomouce.

30. srpna
Mořské ptáky fotografovala Alena Francová z Prostějova. Cestovatel Karel Wolf z Prahy sestavil sérii smějících se obyvatel Ekvádoru. "Přesto, že nás tam okradli padouši kapsáři," dodává Karel Wolf.

29. srpna
Podívejte se na širokoúhlý obrázek z mobilního telefonu, na kterém zachytil Matterhorn Josef Beran z Tachova. "Jednalo se o Sony Ericsson K800i."

28. srpna
Trampské ráno ve spacáku poslal Tomáš Marek z Prahy. Josef Franc z Prostějova černě orámoval své snímky z cestování v Pobaltí. Pohodovou dovolenou v Černé Hoře u moře nafotografoval Pavel Pilát z Břeclavi. Poslal více snímků, než dovolovala pravidla soutěže, a proto jsme udělali výběr pěti nejlepších obrázků za něj.

27. srpna
Snímky z lyžařské turistiky na Moravě pořídil Stanislav Wiesner z Mohelnice.

26. srpna
Dětské výlety v zimě i v létě zachytila Petra Králová z Frýdlantu nad Ostravicí.

25. srpna
Do dnešního dne jsme uveřejnili devadesát sedm fotografií. Bez ohledu na kvalitu zaslaných soutěžních fotografií jsme vylosovali Jaroslava Zajíčka ze Vsetína, kterému zasíláme potápěčskou masku a ploutve značky Salva. O hlavní ceny se bude bojovat až do 31. srpna. O půlnoci uzavíráme letní fotosoutěž a necháváme pracovat porotu.

24. srpna
Lenka Filipová z Litovle fotila řeky ve Slovinsku.

23. srpna
Snímky z Krkonoš a Vysokých Tater poslala Eva Fardová z Českého Brodu.

20. srpna
Přírodu Norska a Rumunska nasnímala Renata Zemanová z Harrachova.

16. srpna
Fotky barevných květů udělal Ivo Ostřížek z Krumvíře. Velkou Fatru přešla Vlasta Vlčková ze Štěnovic. Pavel Nuhlíček z Tábora doplnil svoji kolekci snímků o skok do moře.

12. srpna
Fotografie ze své cesty po amerických národních parcích zaslal Karel Horáček z Březiny.

10. srpna
Lom Velká Amerika v Českém krasu nafotil Jaroslav Zajíček ze Vsetína.

8. srpna
Dva snímky ze zasněžených jihoamerických Kordillier poslal Jakub Cejpek z Českých Budějovic. Z Brodu nad Tichou přišla od Antonína Janovce série snímků z bulharského Pirinu.

7. srpna
Jana Veselá
z Uhlířských Janovic udělala snímky v zimních Rejdicích. Jiří Mareček z Blanska se specializuje na rakouské feráty.

6. srpna
Do dnešního dne jsme uveřejnili pětapadesát fotografií. Bez ohledu na kvalitu zaslaných soutěžních fotografií jsme vylosovali Ladislava Szilágyi ze Smržovky, kterému zasíláme potápěčskou masku a ploutve značky Salva. Stejnou cenu mají možnost získat účastníci soutěže ještě jednou během prázdnin. O hlavní ceny se bude bojovat až do 31. srpna.

3. srpna
Vysoké Tatry a Roháče nafotografovala Katarina Gatialová mladší z Martina.

2. srpna
Fotografie z Yosemitů a Údolí Monumentů udělala Zdeňka Horáčková z Loukova.

30. července
David Horák z Prahy poslal snímek z jeskyně.

26. července
Snímky z komínářských aktivit jsme obdrželi od Anny Holečkové z Liberce. Jarní Jizerské hory nasnímal Ladislav Szilágyi ze Smržovky.

24. července
Fotky z vysokých hor poslal Martin Kleštinec z Českých Budějovic. Nivnické ženy Jana Bradáčová a Jiřina Hromčíková nafotografovaly okolí svého bydliště. Stíny u moře zaujaly Moniku Vágnerovou z Ústí nad Labem. Jarní výlet do Krkonoš dokumentovala Pavla Bednaříková z Mohelnice. Tomáš Rosta také z Mohelnice zachytil svoji předškolní dceru na umělé lezecké stěně.

23. července
Do konce tohoto týdne přišlo na redakční e-mail devatenáct snímků. Bez ohledu na kvalitu zaslaných soutěžních fotografií jsme vylosovali Pavlu Kovářovou z Liberce, které zasíláme potápěčskou masku a ploutve značky Salva. Stejnou cenu mají možnost získat účastníci soutěže ještě dvakrát během prázdnin. O hlavní ceny se bude bojovat až do 31. srpna.

22. července
Romana Černá z Obrnic poslala čtyři žánrové fotografie zvířat a krajin. Pavla Kovářová z Liberce píše o své sérii: "Jedná se o fotky z dámské jízdy, která se uskutečnila 4. prosince loňského roku a během které jsme se v brzkých ranních hodinách vydaly z Pece pod Sněžkou Obřím dolem na Sněžku, abychom okolo sedmé hodiny uviděly nejkrásnější východ slunce. Za bezchybně inverzního počasí měl neuvěřitelné kouzlo, budeme si ho pamatovat do konce života." Tomáš Marek z Prahy nafotil všehochuť z Aljašky, okolí Kutné Hory a z Českého krasu. Davida Nesvadbu z Jablonce zaujal východ a západ slunce v Jizerských horách. "Normálně nic neposílám, ale protože vám fandím, tak jsem jednu fotečku upravil a posílám," připsal ke svému snímku z kiteboardingu Petr Nuhlíček z Týna nad Vltavou. Dramatické obrázky z rakouských ferát poslali do soutěže Jan Strnad z Herálce a Jan Svoboda z Velkého Beranova.

14. července
Pavel Nuhlíček z Tábora zaslal letecký snímek kosovského jezera Batlava a horolezeckou fotografii svého syna.

Každý zažívá něco jiného

Nezáleží proto, jestli obrázky budou z dalekých krajů, dlouhých cest, extrémních sportovních podniků, nebo třeba vycházek za město.

Uveřejňujeme snímky kvůli inspiraci na další akce, pro potěchu očí i duše a nakonec i pro příjemnou zábavu. Podívejte se na podobné fotosoutěže, které proběhly na Horydoly v minulých letech: Pošli fotku a leť! a Soukromá dobrodružství a Adrenalin Plus

Ženy a muži

V minulých fotosoutěžích se ukázalo, že ženy mají na pohyb v přírodě daleko romantičtějí pohled než muži. Zatímco zástupci silnějšího pohlaví upřednostňují sport, napětí, adrenalin a humor, něžnější část lidstva vychutnává krajinu, odpočinek a zábavu.

Kombinace obou přístupů k outdooru je k vidění nejen ve fotosoutěžích, ale také v příspěvcích spolupracovníků i stálých přispěvatelů na Horydoly. Přejeme proto všem účastníkům této fotosoutěže dobré světlo a kritické oko při vybírání soutěžních snímků.

O co se hraje

1.-3. cena: High Peak San Pedro 28

Batoh určený pro jednodenní trekking, feráty a lezecké výstupy. Odvětraný zádový systém je z materiálu Airtex, který odvádí vlhkost. Dokonalé upnutí batohu zabezpečují bederní a hrudní popruh. Batoh je dodáván s pláštěnkou proti dešti. Materiál polyester PU, záda Airtex, objem 28 l, váha 933 g, rozměry 44x31x18,5 cm, barvy červená/šedá/černá modrá/světlemodrá/černá, cena 939 Kč.

4.-6. cena: Koflach Rhodos

Lehké a pohodlné sandály určené pro outdoorové aktivity i každodenní použití. Materiál nylonové přezky vyztužené neoprénem, přezky na suchý zip, anatomická vložka, barvy černá/oranžová (man), černá/světle modrá (lady), velikosti: 39-46 (man), 36–42 (lady), cena 795 Kč.

Cena útěchy: Jizerské hory, Lužické hory, České středohoří

Bez ohledu na verdikt poroty bude vylosovaný jeden ze všech účastníků soutěže. Dostane průvodce na CD-ROM z edice Turistické encyklopedie, který vydalo nakladatelství Omega software.

Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se

Další ceny mají možnost získat účastníci v průběhu fotosoutěže. Potápěčskou masku Salva Puzzle a ploutve Salvas Caiman dostane vždy jeden vylosovaný fotograf 20. července, 3. srpna a 17. srpna.

Losováni budou autoři, kteří v mezidobí mezi dvěma losováními pošlou do redakce své snímky, bez ohledu na množství a kvalitu fotografií. Vyplatí se tedy posílat fotografie průběžně.

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

S tim Vecerem nad Jabloncem to ale nemyslite vazne, ze? To muze myslet vazne jen ten, co o fotografovani nema ani paru. Takovy cvak bez kompozice i napadu a navic technicky naprosto otresny na prilis vysoky ISO udela i moje maminka (nic proti ni:-).Tak tohle opravdu nebyla soutez, kam by se obtezovali posilat fotky skutecne dobri fotografove (ano, par fotek tam naladu ci napad ma, ale je jich poskrovnu).
  • Autor laren
  • Datum a čas 17.9.2009 19:27
Reaguj
S tim Vecerem nad Jabloncem to ale nemyslite vazne, ze? To muze myslet vazne jen ten, co o fotografovani nema ani paru. Takovy cvak bez kompozice i napadu a navic technicky naprosto otresny na prilis vysoky ISO udela i moje maminka (nic proti ni:-).Tak tohle opravdu nebyla soutez, kam by se obtezovali posilat fotky skutecne dobri fotografove (ano, par fotek tam naladu ci napad ma, ale je jich poskrovnu).
  • Autor laren
  • Datum a čas 17.9.2009 19:27
Reaguj
zaujalo mě..
"Neklademe velký důraz na technickou kvalitu fotografií, ale především nás zajímá atmosféra, která ze snímků dýchá." ta technická kvalita i atmosféra je tedy u některých katastrofální,mám pocit že někteří opravdu nemají soudnost...
  • Autor dalimil
  • Datum a čas 17.9.2007 12:05
Reaguj
Re: Re: Fotosoutěž
Děkuji
Reaguj
Re: Fotosoutěž
Behem vikendu dodame do fotogalerie vsechny dosle fotografie.
Reaguj
Fotosoutěž
Také jsem poslal snímky do fotosoutěže, ale dodnes nejsou uvěřejněny mezi soutěžními snímky, na mailový dotaz nikdo nereaguje, tak nevím, jestli redakci funguje mail a nebo jej nikdo nesleduje..
Reaguj
Ahojte
zapomel jsem pridat k mím fotografiím jmeno a adresu tak vam ji napiši zde Ostřížek Ivo Krumvíř 38 69173 Děkuji
  • Autor Ivoš
  • Datum a čas 16.8.2007 13:38
Reaguj
boží kluk
Bude hlasování? Mě se líbí speleolog!!!!
  • Autor Ivča
  • Datum a čas 23.7.2007 09:38
Reaguj
Můj mail je martin.klestinec@lumen.cz
  • Autor Kleboň
  • Datum a čas 23.7.2007 07:17
Reaguj
Došlé fotky
Fotografie přicházejí postupně, v pondělí 23.8. bude zpracována várka za tento týden. Od paní Kovářové zásilka dorazila, pana Kleboně nyní nedokážu ověřit, ale v pondělí bude redakce kompletní, takže si sladíme noty a dáme vědět. Jaká je ctěný mail pana Kleboně?
Reaguj
Celkem 11 příspěvků v diskuzi


Zbranek se dostal mezi funkcionářskou elitu na olympiádě v Paříži

Zbranek se dostal mezi funkcionářskou elitu na olympiádě v Paříži

Lezení na Olympijských hrách v Paříži zveřejnilo všechny funkcionáře. Mezi nimi je i stavěč Jan Zbranek. Je určen ke stavbě cest na obtížnost.... celý článek

Vzdělávání – cesta k horolezeckému úspěchu?

Zprávy od horolezců 2024

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

České Švýcarsko AKTUÁLNĚ 2024

České Švýcarsko AKTUÁLNĚ 2024

Malé, ale důležité zprávy z české i německé strany hranice, z kraje pískovcových věží a vysokých skalních masivů, z Českého a Saského Švýcarska.
Akce horolezců a pracovníků národního parku Saské Švýcarsko

Akce horolezců a pracovníků národního parku Saské Švýcarsko

V mnoha lezeckých oblastech Saského Švýcarska se v současnosti leze ještě dříve než se horolezec dostane ke skalám. Přístupové cesty jsou mnohy blokovány padlými suchými stromy, které sežral kůrovec.
Alter Weg na Herkulesstein - krásně ukrytá dvojka na významnou věž v Bielatalu

Alter Weg na Herkulesstein - krásně ukrytá dvojka na významnou věž v Bielatalu

CLIMBING GUIDE Na pískovcové skály vede jen málo lehkých, bezpečných a hezkých výstupů. Horolezci jsou za každou takovou cestu vděční. V Bielatal kousek za německou hranicí, se jedna taková skrývá uvnitř obrovského
Pit Schubert je v metodickém nebi

Pit Schubert je v metodickém nebi

Významný německý horolezec Pit Schubert, kterého znají všichni evropští lezci jako nedostižného bezpečnostního metodika, odešel do nebe. Zemřel v požehnaném věku 88 let.
Dolomity a Julské Alpy 2024

Dolomity a Julské Alpy 2024

TRIGLAV Přinášíme aktuální zprávy z Dolomit - Trentina a Jižního Tyrolska. Doplňujeme je o novinky z italských i slovinských Julských Alp.

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Banální situace, fatální následky - přednáška Praha, Městská knihovna Prevence úrazů páteře 3.4. 17:00
Hannibal - sněhové divadlo Rakousko, Sölden 5.4.
Myslivost a příroda - veletrh Kroměříž, Výstaviště 6.-7.4. 6.4.
Kamarád ze skal - film Turnov, Muzeum Českého ráje 6.4. 20:00
Vars - konec lyžování Francie, Vars 7.4.
Silva Regina - veletrh Brno, Výstaviště 7.-11.4. Myslivost a lesnictví 7.4.
ILTM - veletrh luxusního cestování Jižní Afrika, Cape Town 7.-9.4. 7.4.
Slovakiatour - veletrh Bratislava, Incheba 11.-14.4. 11.4.
Regiony České republiky - veletrh Lysá nad Labem 11.-14.4. 11.4.
Valná hromada ČHS Praha 13.4.

Diskuse

In depression, longer, ex... iaznizfibawis, 28.3.2024 9:10, 12 příspěvků
The mechanism aim: descri... oxeqewuyifub, 28.3.2024 9:04, 12 příspěvků
Would how to buy nizagara... oacfigacvabal, 28.3.2024 8:38, 12 příspěvků
More floppy department, i... uwobjevi, 28.3.2024 8:28, 12 příspěvků
zxvlblpc legal online pharmacies in the us, 28.3.2024 7:58, 119 příspěvků
ASDASD ASDASD, 28.3.2024 7:56, 119 příspěvků
Normokalaemia states: epi... osetigaluh, 28.3.2024 7:50, 12 příspěvků
Miscarriage joining occur... imibusiuudu, 28.3.2024 7:12, 12 příspěvků
Обучение и примеры внешне... Brianlot, 28.3.2024 5:11, 12 příspěvků
Flex obvious, tumour, buy... cequhapuq, 28.3.2024 4:55, 12 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Cyklistika jako národní s... Horydoly Open, 27.3.2024 0:51
Zdeno Chára se zúčastní z... Horydoly Open, 27.3.2024 0:46
Česko běží modře Horydoly Open, 27.3.2024 0:42
Běžecké závody 2024 Horydoly Open, 27.3.2024 0:40
Poklady Moravskoslezského... Horydoly Open, 15.3.2024 2:17
Vyberte si dovolenou z ve... Horydoly Open, 15.3.2024 2:14
Střední Čechy přivezou na... Horydoly Open, 15.3.2024 2:12
HOLIDAY WORLD & REGION WORLD Horydoly Open, 15.3.2024 2:10