Pražská zabíjačka

Pražská zabíjačka
SDÍLEJ:
Vepřové dobroty provoněly centrum
Jak na to Zabíjačka v číslech

Více než 700 návštěvníků v časovém rozmezí 11 -17 hodin spořádalo na místě nebo si odneslo 107 porcí zabíjačkové polévky, 148 porcí ovaru, 152 porcí jitrnic a 77 kg k pozdější konzumaci. Pak ještě 84 porcí jelítek a 40 kg k pozdější konzumaci, 47 porcí jitrnicového prejtu a 2 kg k pozdější konzumaci a 80 porcí kroupového prejtu a 13 porcí světlé tlačenky a 43 kg k pozdější konzumaci a 12 porcí tmavé tlačenky a 25 kg k pozdější konzumaci a 27 porcí zabijačkového guláše, 67 ks horkých preclíků, 153 ks škvarkových placek a 232 ks plněných českých buchet s náplní mák, povidla a tvaroh.

V samém centru Prahy nedaleko od Právnické fakulty u neméně známého hotelu InterContinental Praha probíhala druhou únorovou sobotu česká zabíjačka.

Velký zájem o vepřové pochoutky

V dosahu nákupního bulváru Pařížská na náměstí Curieových se vařilo v kotlích jako na venkově na selském dvoře. Prostě paráda.

Pokus oživit atmosféru masopustů a podívat se přímo na umění českých řezníků, a pak se nechat unést vůní prejtu, jelítek, jitrnic a tlačenky a vše nebo jen něco z toho ochutnat, se povedl.

Letos provázela zabíjačku pořádná fronta. Staročeskou veselici jsme navštívili a sledovali, jak typické zabijačkové speciality v prostředí uvolněné atmosféry s veselou muzikou, mizí z pultů.

Ve frontě se potkávali zdejší lidé, ale zastavili se tu i cizinci, kteří do Prahy přijeli jen na pár dní na návštěvu.

Z Petry se stala selka

"Málo se ví, že právě vepřové speciality, včetně výroby jelit a jitrnic, mají zrod při masopustu. Dokonce některé z těchto kulinářských vynálezů se staly tak populární, že je můžete najít téměř po celý rok na jídelních lístcích v mnoha místních restauracích. Pro InterContinental Praha je poctou, že jsme oživili tradici masopustu letos již potřetí, a oslavili svátek zabíjačkou, která každým rokem získává na stále větší popularitě," svěřila se v kostýmu selky Petra Kazdová, která měla v hotelu zabíjačku organizačně na starosti.

Kdo se na výrobě pochoutek podílel?

Veselou náladu řezníků z davelského řeznictví U Dolejších, se stoletou rodinnou tradicí, kteří na místě připravovali jitrnice a jelítka, umocňovalo krásné zimní počasí. Na samotnou přípravu dohlížel nejen legendární řezník pan Dolejší, ale i Miroslav Kubec, šéfkuchař hotelu InterContinental Praha, President Asociace kuchařů a cukrářů a nedávno zvolený WACS Continenatal Director pro Střední Evropu, to vše v jedné osobě.

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Krkonoše AKTUÁLNĚ 2025

Krkonoše AKTUÁLNĚ 2025

JILEMNICE Přinášíme turistické novinky z Krkonoš - nejvyšších českých hor, národního parku a eldoráda outdoorových nadšenců.... celý článek

Rybáři loví Bezdrev. Extra prodloužený víkend láká do Hluboké nad Vltavou

Jak správně připravit steak?

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.



Nejčtenější články

AUDIO Tipy na nejzajímavější výlovy

AUDIO Tipy na nejzajímavější výlovy

Výlovy rybníků sledují Horydoly dlouhodobě. Stovky termínů zveřejňujeme každý rok na podzim. Poslechněte si naše doporučení na nejzajímavější výlovy.
Jeseň pokračuje: Zemplínske lakocinky

Jeseň pokračuje: Zemplínske lakocinky

Festival Zemplínske lakocinky v rekreačnom areáli Kaluža na Zemplínskej Šírave, sa mimoriadne vydaril. Počas oboch dní panovala výborná nálada, areál zaplnili návštevníci z celého regiónu i zo vzdialenejších kútov Slovenska.
Houby AKTUÁLNĚ 2025

Houby AKTUÁLNĚ 2025

RALSKO Přinášíme zprávy z lesů a luk. Přejeme dobrou chuť, ať už připravujete smaženici, sušíte nebo nakládáte jakékoliv jedlé houby!
Vysoké Tatry AKTUÁLNĚ 2025

Vysoké Tatry AKTUÁLNĚ 2025

BATIZOVSKÝ ŠTÍT Zprávy, novinky, aktuality, fotografie a videa z Vysokých Tater, z nejvyššího pohoří Karpat.
Ve světě kaštanů Törggelen

Ve světě kaštanů Törggelen

AKTUALIZACE Mezi oblíbené podzimní výlety v italském Jižním Tyrolsku se řadí vycházky do kaštanových alejí. Chodí sem místní lidé na procházku i pro sklizeň, ale také turisté, aby zažili originální atmosféru.

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Mezinárodní festival outdoorových filmů Řepiště, U Máně 30.10.-5.12. 30.10.
Svatohubertské slavnosti Loučeň, zámek   1.11.
Klenoty pralesa - výstava Olomouc 17.10.-2.11. 2.11.
Mezinárodní festival outdoorových filmů Hradec Králové, Bio Central 3.-5.11. 3.11.
Žaludy, potrav minulosti a budoucnosti - přednáška Praha, Toulcův dvůr 4.11. 17:30
WTM - veletrh Velká Británie, Londýn 4.-6.11. Cestování 4.11.
Středočeské forum cestovního ruchu Voděrádky 4.11.
EICMA - veletrh Itálie, Miláno 6.-9.11. Cyklistika a motocykly 6.11.
Caravaning - veletrh Brno, Výstaviště 6.-9.11. 6.11.
Mezinárodní festival outdoorových filmů Ostrava, Minikino 6.-8.11. 6.11.

Diskuse

Jak, nevalné kvality??? Kuba Turek, 28.10.2025 15:32, 2 příspěvky
Jak, nevalné kvality??? Václav, 28.10.2025 14:57, 2 příspěvky
Podvodnici? Honza, 28.10.2025 10:39, 5 příspěvků
Podvodnici? Kuba Turek - šéfredaktor Horydoly, 28.10.2025 9:14, 5 příspěvků
Podvodnici! student, 28.10.2025 5:29, 5 příspěvků
Inu Honza, 27.10.2025 10:19, 10 příspěvků
jinak možná Pišišvor, 26.10.2025 22:50, 1 příspěvek
traverz climber, 25.10.2025 12:48, 3 příspěvky
opravy Nenufer, 25.10.2025 9:57, 5 příspěvků
??? Elektrika, 23.10.2025 16:41, 2 příspěvky

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Velké Popovice Horydoly , 26.10.2025 23:07
Krumlovský vodácký maraton Horydoly , 22.10.2025 20:56
Sv. Martina oslaví Na Spi... Horydoly Open, 22.10.2025 10:03
Kosmetika Horydoly Open, 22.10.2025 9:59
Mezinárodní úspěch Kutné ... Horydoly Open, 20.10.2025 9:30
Podzimní výlovy Horydoly , 17.10.2025 19:45
Jižní Čechy Horydoly , 15.10.2025 1:17
Czech Travel Press Horydoly , 12.10.2025 18:41