Pražská zabíjačka

Pražská zabíjačka
SDÍLEJ:
Vepřové dobroty provoněly centrum
Jak na to Zabíjačka v číslech

Více než 700 návštěvníků v časovém rozmezí 11 -17 hodin spořádalo na místě nebo si odneslo 107 porcí zabíjačkové polévky, 148 porcí ovaru, 152 porcí jitrnic a 77 kg k pozdější konzumaci. Pak ještě 84 porcí jelítek a 40 kg k pozdější konzumaci, 47 porcí jitrnicového prejtu a 2 kg k pozdější konzumaci a 80 porcí kroupového prejtu a 13 porcí světlé tlačenky a 43 kg k pozdější konzumaci a 12 porcí tmavé tlačenky a 25 kg k pozdější konzumaci a 27 porcí zabijačkového guláše, 67 ks horkých preclíků, 153 ks škvarkových placek a 232 ks plněných českých buchet s náplní mák, povidla a tvaroh.

V samém centru Prahy nedaleko od Právnické fakulty u neméně známého hotelu InterContinental Praha probíhala druhou únorovou sobotu česká zabíjačka.

Velký zájem o vepřové pochoutky

V dosahu nákupního bulváru Pařížská na náměstí Curieových se vařilo v kotlích jako na venkově na selském dvoře. Prostě paráda.

Pokus oživit atmosféru masopustů a podívat se přímo na umění českých řezníků, a pak se nechat unést vůní prejtu, jelítek, jitrnic a tlačenky a vše nebo jen něco z toho ochutnat, se povedl.

Letos provázela zabíjačku pořádná fronta. Staročeskou veselici jsme navštívili a sledovali, jak typické zabijačkové speciality v prostředí uvolněné atmosféry s veselou muzikou, mizí z pultů.

Ve frontě se potkávali zdejší lidé, ale zastavili se tu i cizinci, kteří do Prahy přijeli jen na pár dní na návštěvu.

Z Petry se stala selka

"Málo se ví, že právě vepřové speciality, včetně výroby jelit a jitrnic, mají zrod při masopustu. Dokonce některé z těchto kulinářských vynálezů se staly tak populární, že je můžete najít téměř po celý rok na jídelních lístcích v mnoha místních restauracích. Pro InterContinental Praha je poctou, že jsme oživili tradici masopustu letos již potřetí, a oslavili svátek zabíjačkou, která každým rokem získává na stále větší popularitě," svěřila se v kostýmu selky Petra Kazdová, která měla v hotelu zabíjačku organizačně na starosti.

Kdo se na výrobě pochoutek podílel?

Veselou náladu řezníků z davelského řeznictví U Dolejších, se stoletou rodinnou tradicí, kteří na místě připravovali jitrnice a jelítka, umocňovalo krásné zimní počasí. Na samotnou přípravu dohlížel nejen legendární řezník pan Dolejší, ale i Miroslav Kubec, šéfkuchař hotelu InterContinental Praha, President Asociace kuchařů a cukrářů a nedávno zvolený WACS Continenatal Director pro Střední Evropu, to vše v jedné osobě.

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Kolik váží plynová bomba? Řekne vám to tara

Kolik váží plynová bomba? Řekne vám to tara

Pokud si nejste jisti, kolik plynu na vaření, grilování či vytápění v bombě ještě zbývá, zjistíte to velmi jednoduše převážením. Na každé plynové láhvi je vyražen údaj "tara", který uvádí přesnou... celý článek

Výlovy rybníků 2025 listopad

MAPA: Výlovy rybníků v Česku

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Plzeň a Plzeňsko AKTUÁLNĚ 2025

Plzeň a Plzeňsko AKTUÁLNĚ 2025

NEPOMUK Novinky ze západočeské metropole a okolí.
Houby AKTUÁLNĚ 2025

Houby AKTUÁLNĚ 2025

RALSKO Přinášíme zprávy z lesů a luk. Přejeme dobrou chuť, ať už připravujete smaženici, sušíte nebo nakládáte jakékoliv jedlé houby!
Jak správně připravit steak?

Jak správně připravit steak?

RECEPT Připravit steak je možné několika způsoby. Někteří z nás preferují obyčejnou pánev, jiní ji kombinují s troubou, někdo se nemůže nabažit steaku opečeném na grilu. Jak správně postupovat, abychom si šťavnatý steak
Pražské vinice: 19 vinic o víkendu

Pražské vinice: 19 vinic o víkendu

Putování pražskými vinicemi pro všechny obyvatele a návštěvníky metropole se uskuteční o víkendu 31. května a 1. června vždy od 10 do 17 hodin. Podobně jako mají vinařské obce na Moravě a v Čechách
Day Trip to Chefchaouen from Fes

Day Trip to Chefchaouen from Fes

Escape the hustle and bustle of Fes and journey into the serene beauty of Morocco’s north with our fes to chefchaouen day trip. Known as the “Blue Pearl,” Chefchaouen is a charming

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
ISPO China - veletrh Čína, Shanghai 4.-6.7.. 4.7.
ILTM Asia - veletrh Čína, Shangai 4.-6.7. Luxusní cestování 4.7.
Řinčobraní - historický šerm Krašov 12.7.
Slavnosti Jakuba Krčína Třeboň 18.-19.7. 18.7.
Hrdané slávnosti Stará Ľubovňa, hrad 25.-27.7. 25.7.
Americana - veletrh Německo, Augsburg 3.-7.8. Westernový styl 3.8.
IBTM - veletrh Mexico, Mexico City 20.-21.8. 20.8.
Země živitelka - veletrh České Budějovice, výstaviště 21.-26.8. 21.8.
Výstava stanů Praha, Letňany 16.6.-24.8. 24.8.
Mezinárodní horolezecký filmový festival Teplice nad Metují 28.-31.8. 28.8.

Diskuse

Cesty pro lidi Kletr, 30.6.2025 14:44, 1 příspěvek
Mladí horalové Honza, 29.6.2025 21:28, 1 příspěvek
Docela důležité... Honza, 26.6.2025 21:13, 6 příspěvků
Docela důležité... Kuba Turek, 26.6.2025 14:47, 6 příspěvků
Docela důležité... Honza, 26.6.2025 14:18, 6 příspěvků
Docela důležité... Laura Novotná, 26.6.2025 12:12, 6 příspěvků
Solná komora Novinář, 26.6.2025 11:27, 2 příspěvky
Solná komora Skiák, 25.6.2025 23:02, 2 příspěvky
Inu Piký, 23.6.2025 18:47, 6 příspěvků
Inu Honza, 23.6.2025 12:17, 6 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Světový pohár Troja Horydoly , 26.6.2025 15:16
Světový pohár Troja Horydoly , 26.6.2025 2:57
Prskavec jako hologram Horydoly Open, 25.6.2025 0:13
Livigno na kole Horydoly , 24.6.2025 19:48
Cyklistický maraton Vysočiny Horydoly , 19.6.2025 22:32
Pivo na Náplavce Horydoly , 19.6.2025 21:22
Sportovní prádlo Horydoly , 13.6.2025 16:44
Přípravy vrcholí Horydoly , 13.6.2025 14:01