SOUTĚŽ: Chceš lyžovat?

SOUTĚŽ: Chceš lyžovat?
SDÍLEJ:
Lyžařský zájezd od cestovní kanceláře Nev-Dama, batoh Boll, nebo ledvinku plnou lyžařských vosků Skivo mají své majitele. Stačila maličkost: Zúčastnit se zimního kvízu, roztočit mozkové závity a vyhrát. Najděte se mezi vítězi, nebo si aspoň porovnejte správné odpovědi se svými znalostmi.

ZIMNÍ KVÍZ O SKVĚLÉ CENY

Správné odpovědi na test univerzálního lyžaře

1 Sjezdovky: Na čerstvě nafoukaný technický sníh volíme sjezdové vosky: b o stupeň tvrdší než by odpovídalo teplotě sněhu

2 Sjezdovky: Děti do 14 let musejí povinně nosit přilbu v následujících zemích: c Itálie

3 Sjezdovky: Skiroute je c značená sjezdová trasa v neupraveném terénu

4 Běžky: Sníh se lepí na skluznice a lyže zadrhávají, příčinou je: c příliš měkký vosk

5 Běžky: Na upravené běžkařské tratě se platí vstupné: a ve vybraných střediscích především v Itálii

6 Běžky: V Krkonoších jsou pravidelně upravovány stopy v délce: b 520 km

7 Skialpinismus: Batoh na skialpinistickou túru balíme: a těžké věci co nejblíže k zádům

8 Skialpinismus: "Svatá trojice" pohybu v lavinézním terénu obsahuje: c vyhledávač, sonda, lopata

9 Skialpinismus: Ve Vysokých Tatrách je pohyb na lyžích mimo značené cesty: c povolený jen někde a pro někoho

10 Snowboarding: Splitboard je: b podélně rozříznutý snowboard, aby se na něm dalo chodit jako na lyžích

Kdo vyhrál?

1x zájezd s cestovní kanceláří Nev-Dama dle vlastního výběru za 15 000 Kč do 30. dubna vyhrála Jana Pokorná.

3x batoh Boll Master 28 vyhráli Marie Zavadilová, Běla Slezáková a Jan Kubeček.

14x balíček lyžařských vosků Skivo v praktické ledvince vyhráli Jana Pokorná, Hana Pekárková, Otakar Pitrmuc, Zuzana Brtnová, Radim Jandík, Petra Smištíková, Alexandra Ponížilová, Jiří Dvořák, Tomáš Mandys, Radka Drescherová, Alena Miskufova, Martin Korous, Martina Čermáková, Terezie Kouřilová a Monika Gojová.

Ceny útěchy: Outdoorový průvodce Jizerské hory dostane Oluše Popelková, outdoorový průvodce Beskydy zašleme Pavlu Hartmanovi a Cyklomapu okolí Prahy pošleme Jaroslavu Pekárkovi. (Cen útěchy bylo možné získat bez ohledu na výsledek soutěže. Losovali jsme je ze všech účastníků.)

Od všech výherců máme pouze jména a e-maily. Pošleme jim proto oznámení o výhře a požádáme je o sdělení adresy kam jim můžeme výhru zaslat. Pokud chcete tuto věc urychlit, prosíme zašlete nám svoji poštovní adresu na e-mail redakce@horydoly.cz.

AKTUÁLNÍ ZPRÁVY ZE ZÁKULISÍ
17. února
O půlnoci jsme zimní kvíz uzavřeli. Přišlo 31 správných odpovědí, ze kterých jsme vylosovali výherce. Celkem se soutěže zúčastnilo 253 soutěžících. Nejvíce jich mělo správně devět odpovědí. Našel se i jeden, který odpověděl dobře jen jednou a dalších šest mělo jen dvě správné odpovědi.
16. února
Do dnešního poledne se již sešlo 30 správných odpovědí. Soutěž se zahušťuje!
15. února
Zítra 16. února končí soutěž. Poslední odpovědi přijímáme do pondělní půlnoci.
14. února
Soutěž zaregistrovaly všechny soutěžní servery včetně nejvýznamnějšího České soutěže a mnohé soukromé blogy na téma soutěžení.
9. února
Během uplynulého víkendu narostl počet účastníků soutěže na 232. Pouhých patnáct ale zatím odpovědělo zcela správně.
4. února
Kvízu se zatím zúčastnilo 152 účastníků. Většina si nechává čas do poslední chvíle, jako ve všech ostatních soutěžích na Horydoly. Zatím jsme obdrželi jen 12 zcela správných odpovědí.
28. ledna
Drtivá většina soutěžících má správně devět odpovědí. Nejlehčí je zjevně otázka číslo 4 a nejtěžší číslo 5.

Jak je můžete získat?

Je to jednoduché! Stačí dobře odpovědět na deset soutěžních otázek.

Kvíz je zaměřený na lyžování - běžky, sjezdovky a skialpinismus. Ptáme se na fakta, která by měl znát každý lyžař, zimní turista, běžkař i skialpinista.

Odpovědi na kvízové otázky můžete najít na internetových stránkách firem, které do soutěže poskytly své dárky: www.nev-dama.cz, www.boll.cz a www.skivo.cz. Další odpovědi obsahuje zpravodajství tohoto portálu www.horydoly.cz.

Žádná z otázek neobsahuje chytáky. Ptáme se na nejzákladnější věci.

Poslední šance je 16. února

Soutěž probíhá od čtvrtka 15. ledna do pondělí 16. února 2009 a může se jí zúčastnit každý zaregistrovaný čtenář internetového portálu Horydoly.cz

Podrobné odpovědi a seznam výherců soutěže zveřejníme během úterý 17. února. Vyhrávají soutěžící, kteří pošlou nejvíce správných odpovědí. V případě rovnosti počtu správných odpovědí rozhoduje los.

Každý, kdo se zúčastní kvízu, bude zařazen do soutěže o tyto hodnotné ceny. Vyhrává ten, kdo pošle nejvíce správných odpovědí, v případě rovnosti počtu správných bodů rozhoduje los.

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Ale kdeže..........
  • Autor Láďa
  • Datum a čas 14.3.2009 21:52
Reaguj
Však ono to nakonec zapadne v balastu. Trochu serióznosti by neškodilo.
  • Autor Láďa
  • Datum a čas 2.3.2009 06:39
Reaguj
Láďo to bylo jasné každému, kdo si to přečetl, pouze redakce H.D. to nechápe. Stačí pročíst veškeré diskuse tady a pochopíte že je to marný boj. Co není na Gůglu, v odpovědi nebo přípisku nenajdete.
  • Autor pozorovatel
  • Datum a čas 18.2.2009 20:16
Reaguj
Milá redakce,myslím že jste plně nepochopily, co Vám chtěl olso říci. On a jeho šest kamarádů poslali sedm nezávisle na sobě zcela správně vyplněných testů (ve vaší řeči sedm "správných odpovědí"). A dále: 16.2. jste psali, že k poledni dorazilo 30 "správných odpovědí". Olso a jeho kamarádi posílali testy (7 jednotlivých testů) až odpoledne (tedy v té době, kdy již 30 správně vyplňených testů dorazilo). Z toho vyplývá: Nemělo by tedy být konečných minimálně 37 "správných odpovědí", ze kterých by se měli losovat výherci? Na toto by bylo dobré reagovat.
  • Autor Láďa
  • Datum a čas 18.2.2009 16:50
Reaguj
Re: vysledky ???
Vážený pane, vaše odpovědi jsou registrované v systému celého kvízu. Pokud jste nevyhrál Vy ani Vaši kamarádi, bohužel jste nebyl vylosován. Přejeme štěstí v příští soutěži, která se zase bude na Horydoly konat.
Reaguj
Re: vysledky ???
Pokud čekáš odpověď, tak marně. Kuba Turek totiž na Guglu odpověď nenešel, a proto ti těžko napíše. Holt ani Gůglík nezná všechno. To je totiž jediný zdroj informací Kuby Turka.
  • Autor pozorovatel
  • Datum a čas 18.2.2009 12:20
Reaguj
vysledky ???
Tak se divam ze v tom mate pekny zmatek nebo je to pekny podvododesilali jsme to s partou vcera odpoledne kdyz jste psali ze je 30 spravnych odpovedi a uvadite ze konecnych spravnych odpovedi je jen 31, ale nas je 7 a odpovedi mame vsichni spravne tudiz byt melo byt nejmene 38 spravnych odpovedico na to????Test univerzálního lyžaře 1. Na čerstvě nafoukaný technický sníh volíme sjezdové vosky:a)o stupeň tvrdší než by odpovídalo teplotě sněhub)podle teploty sněhuc)o stupeň měkčí než by odpovídalo teplotě sněhu2. Děti do 14 let musejí povinně nosit přilbu v následujících zemích:a)v Itálii a Andořeb)v Itáliic)v Itálii, Francii, Německu a Andoře3. Skiroute je:a)značená sjezdová trasa v neupraveném terénub)okružní lyžařská trasa okolo skiareáluc)neznačená sjezdová trasa v terénu4. Sníh se lepí na skluznice a lyže zadrhávají. Příčinou je:a)příliš tvrdý voskb)přemrzlý sníhc)příliš měkký vosk5. Na upravené běžkařské tratě se platí vstupné:a)pouze v Rakousku na Dachsteinub)ve vybraných střediscích především v Itáliic)nikde6. V Krkonoších jsou pravidelně upravovány stopy v délce:a)250 kmb)380 kmc)520 km7. Do batohu na skialpinistickou túru balíme:a)těžké věci co nejblíže k zádůmb)těžké věci co nejvýše pod víkoc)těžké věci na dno8. Co tvoří Svatou trojici pohybu v lavinézním terénu?a)vyhledávač, lékárnička, lopatab)vyhledávač, sonda, lopatac)vyhledávač, mobil, vysílačka9. Ve Vysokých Tatrách je pohyb na lyžích mimo značené cesty:a)povolený jen někde a pro někohob)všude zakázanýc)všude povolený10. Co označuje termín splitboard?a)snowboard do railůb)podélně rozříznutý snowboard, aby se na něm dalo chodit jako na lyžíchc)snowboard ze zvednutými špičkami i patkami, aby se na něm dalo couvatTakovehle uvadite odpovedi!!!!!spravne ale pod jinymi pismeny nez jsou v testuSprávné odpovědi na test univerzálního lyžaře1 Sjezdovky: Na čerstvě nafoukaný technický sníh volíme sjezdové vosky: b o stupeň tvrdší než by odpovídalo teplotě sněhu2 Sjezdovky: Děti do 14 let musejí povinně nosit přilbu v následujících zemích: c Itálie3 Sjezdovky: Skiroute je c značená sjezdová trasa v neupraveném terénu4 Běžky: Sníh se lepí na skluznice a lyže zadrhávají, příčinou je: c příliš měkký vosk5 Běžky: Na upravené běžkařské tratě se platí vstupné: a ve vybraných střediscích především v Itálii6 Běžky: V Krkonoších jsou pravidelně upravovány stopy v délce: b 520 km7 Skialpinismus: Batoh na skialpinistickou túru balíme: a těžké věci co nejblíže k zádům8 Skialpinismus: "Svatá trojice" pohybu v lavinézním terénu obsahuje: c vyhledávač, sonda, lopata9 Skialpinismus: Ve Vysokých Tatrách je pohyb na lyžích mimo značené cesty: c povolený jen někde a pro někoho10 Snowboarding: Splitboard je: b podélně rozříznutý snowboard, aby se na něm dalo chodit jako na lyžích
  • Autor olso
  • Datum a čas 17.2.2009 18:15
Reaguj
Celkem 7 příspěvků v diskuzi


Palán vyhrál stříbro a bronz ve speed skiing

Palán vyhrál stříbro a bronz ve speed skiing

Fantastický úspěch vybojoval rychlostní lyžař Radim Palán. Na mistrovství světa ve Vars získal stříbrnou medaili a na stejném místě potom ještě bronzovou ve světovém poháru. Je to nejlepší výsledek v disciplině speed... celý článek

Emerich Rath: olympionik, všestranný sportovec, Evropan

Výbava na hory na dluh? Někdy dává smysl. Jenže kdy?

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Za dva dny přes Krkonoše

Za dva dny přes Krkonoše

AKTUALIZACE Zimní inverze, horský hřeben nad mraky, ostré slunce září na bílý prašan. Tak takhle často vypadají ve vrcholné zimě Krkonoše. Obětujme tedy víkend, opusťme pošmourné nížiny a vyražme na nejkrásnější
Slovensko AKTUÁLNĚ 2024

Slovensko AKTUÁLNĚ 2024

Zajímá vás, kde se dá projet na lyžích, kde se leze po skalách, jaké podmínky vládnou na hřebenech, jak jsou nateklé ledopády, nebo jaká chata je otevřená? Přinášíme aktuální zprávy
Lyžařští trpaslíci: v Kaiserwinkl lyžují děti od 3 let

Lyžařští trpaslíci: v Kaiserwinkl lyžují děti od 3 let

Děti mohou už během pár dní hrdě dělat první obloučky na sněhu. Zábavný faktor, bezpečnost a empatie - s nimi dokážou instruktoři lyžařských škol v Kaiserwinklu proměnit menší i větší děti v nadšené lyžaře. Zvládnou to
Sněhu ubývá. Lyžování vyžaduje lepší přípravu

Sněhu ubývá. Lyžování vyžaduje lepší přípravu

Ve většině tuzemských skiareálů je sníh už jen na sjezdovkách, řada z nich už provoz předčasně ukončila. Vlivem vysokých teplot a deště sníh rychle taje a sjezdovky jsou kvůli náročnému terénu zejména v odpoledních
Jarní sjezd ze Zbojnické chaty do Tatranské Lesné

Jarní sjezd ze Zbojnické chaty do Tatranské Lesné

SKI GUIDE Do Vysokých Tater přišlo jaro velmi brzy. Ze Zbojnické chaty tedy sjíždíme na lyžích jarní trasou. Nahoře projíždíme Generál Šús, ve středu kličkujeme Húpačky a dole jdeme pěšky podél

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Pool Party Špindlerův Mlýn, Svatý Petr 8.-9.12. 31.3.
Banální situace, fatální následky - přednáška Praha, Městská knihovna Prevence úrazů páteře 3.4. 17:00
Hannibal - sněhové divadlo Rakousko, Sölden 5.4.
Den Nahoru a Dolů Špindlerův Mlýn, Medvědín Skialpinismus 6.4.
Myslivost a příroda - veletrh Kroměříž, Výstaviště 6.-7.4. 6.4.
Vars - konec lyžování Francie, Vars 7.4.
Silva Regina - veletrh Brno, Výstaviště 7.-11.4. Myslivost a lesnictví 7.4.
ILTM - veletrh luxusního cestování Jižní Afrika, Cape Town 7.-9.4. 7.4.
Slovakiatour - veletrh Bratislava, Incheba 11.-14.4. 11.4.
Regiony České republiky - veletrh Lysá nad Labem 11.-14.4. 11.4.

Diskuse

strašná rychlost Skiák, 26.3.2024 17:25, 1 příspěvek
INU Horydoly - Andrea Černá, 25.3.2024 13:57, 2 příspěvky
INU Honza, 25.3.2024 13:26, 2 příspěvky
Nebudeme přece poukazovat... Michael Beranek, 25.3.2024 9:42, 5 příspěvků
INU Pišišvor, 24.3.2024 23:21, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 20:40, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 16:35, 5 příspěvků
re kladivo, 23.3.2024 14:08, 2 příspěvky
O otázku jak se nám všem ... Michael Beranek, 23.3.2024 13:49, 6 příspěvků
Holandsko - země byciklů Michael Beranek, 23.3.2024 13:15, 5 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Re: Karel IV. Horydoly , 28.3.2024 15:06
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:46
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:45
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:42
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:40
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:37
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:36
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:35