Co vaří na Velikonoce jihotyrolské farmy Roter Hahn?

Co vaří na Velikonoce jihotyrolské farmy Roter Hahn?
Velikonoční výzdoba.
Autor snímku Frieder Blickle - Roter Hahn
SDÍLEJ:

RECEPT Značku kvality Roter Hahn (Červený kohout) uděluje Sdružení zemědělců Jižního Tyrolska. Propojuje farmy, které nabízejí turistům možnost strávit aktivní dovolenou v italských Dolomitech - v malebném prostředí Jižního Tyrolska. V nabídce je více než 1600 farem specializovaných na chov dobytka, pěstování vína a ovoce. Návštěvníci se mohou zblízka seznámit se životem na farmě a ochutnat vynikající domácí speciality - čerstvé mléko, sýry, džusy, chléb a mnoho dalších pochoutek. Přečtěte si, co nachystaly na Velikonoce.

Tradiční pokrmy jsou významnými tématy mnohých festivalů a slavností, které probíhají v Jižním Tyrolsku po celý rok. Například letos v dubnu můžete v městečku Sand in Taufers navštívit Festival sýrů. Konát se od pátku 8. dubna do neděle 10. dubna. Více než sto producentů z celé Itálie, mezi kterými budou také farmáři Roter Hahn, zde nabídne nepřeberné množství různých druhů sýra a pokrmů z něj. Také místní restaurace, oblíbené šenky v originále zvané Buschenschank využijí příležitost nabídnout svým hostům sýrové speciality a delikatesy. 

Velikonoce.

Místní farmáři své hosty rádi seznamují s jihotyrolskými tradicemi a neváhají je zapojit do velikonočních oslav. Jeden z oblíbených velikonočních zvyků, který můžete vyzkoušet na farmách Rote Hahn, je ťukání vajec. Probíhá tak, že proti sobě stojí dva lidé, z nichž každý drží natvrdo uvařené vajíčko. Soutěžící ťuknou vajíčky o sebe a ten, kterému zůstane vejce celé, vyhrává.

Velikonoce.

Jehněčí žebírka s chřestem

Vynikající jihotyrolská specialita, která již dlouhodobě zaujímá přední místo mezi velikonočními pochoutkami, jsou pečená jehněčí žebírka s chřestem. V Buschenschanku Oberlegar u Terlan je podle tradičního receptu připravuje Helene Schwarz. Příprava není složitá, a jak zmiňuje farmářka Helen, čerstvě sklizený chřest, se k jehněčímu masu skvěle hodí.

Na pečená jehněčí žebírka s chřestem pro 8 osob budeme potřebovat:
• 3 kg jehněčího masa
• 4 kg chřestu, kořenovou zeleninu a vývar
• ¼ l bílého vína
• sůl a koření (tymián, rozmarýn, kmín)

Jehněčí žebírka naporcujte a krátce opečte na pánvi. Až budou žebírka z obou stran opečené pěkně do hněda, můžete přidat koření, kořenovou zeleninu a bílé víno. Vše dejte péct do trouby a žebírka pravidelně otáčejte a podlévejte vývarem. Celková doba pečení se pohybuje mezi 60 a 90 minutami, podle toho, jak vám peče trouba. Chřest oloupejte, uvařte do křupava, ideálně v páře a servírujte k jehněčímu masu.

Velikonoce.

Pokud tuto farmu navštívíte, nesmíte vynechat ani místní Buschenschank, ve kterém vám na jaře připraví vynikající pochoutky z chřestu. Ať už se jedná o polévku, štrůdl či ragů, vše chutná báječně. Tyto speciality jsou připravovány z čerstvě sklizeného terlanského chřestu, který má právě nyní svou sezónu.

Knedlíky s kopřivami a medvědím česnekem

Ochutnat byste měli také knedlíky s kopřivami a medvědím česnekem, které dokonale doplňují kůzlečí nebo jehněčí pečeni.

Jestli chcete vyzkoušet přípravu kopřivových knedlíků doma, nachystejte si tyto ingredience:
• 300 g pečiva na knedlíky
• špetka soli
• 1/8 l mléka
• pepř z mlýnku
• 300 g kopřiv
• 1 na špičku nože muškátového oříšku
• 1 cibule
• 2 polévkové lžíce mouky
• 2 stroužky česneku
• 40 g másla
• 40 g nastrouhaného parmazánu
• 4 vajíčka
• 60 g hnědého másla

Pečivo na knedlíky namočte do mléka. Kopřivy omyjte, blanšírujte, dobře vymačkejte, nasekejte najemno a poté smíchejte s pečivem. Najemno nakrájejte také cibuli, česnek a poduste spolu na másle. Poté přidejte pečivo s vejci. Okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem, celou hmotu dobře hněťte. Nakonec přidejte trochu mouky a vytvořte malé knedlíčky. Vařte je ve slané vodě asi 10 minut. Posypejte parmazánem a servírujte s povoleným zhnědlým máslem.

Velikonoční knedlíky.

INFO: Rote Hahn

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Turistická strava? Lehké, malé a energetické jídlo

Turistická strava? Lehké, malé a energetické jídlo

AKTUALIZACE Jíst a pít se musí. Spát také. Tři základní podmínky je nutné splnit, abychom mohli přežít na dlouhých cestách do přírody. Týdenní přechod horského masivu je turistickou maturitou, horolezecká expedice... celý článek

Houby AKTUÁLNĚ 2022

MAPA: Pivovary v Čechách, na Moravě i ve Slezsku

registrovat

Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
Super volbou na letní rekreaci je určitě ubytování Velký Meder. Turistům a nadšencům hor by se mohlo hodit ubytování Vysoké Tatry, kde najdete ty nejlepší chaty a chalupy.
Získejte bonus za vklad v nejlepším online kasinu v České republice.
Cestovní pojištění od Porovnej24.cz
Online cz casino s licenci slot-vegas.cz







Nejčtenější články

Zdokonalování kulinářské fotografie

Zdokonalování kulinářské fotografie

Všichni víme, že chuť k jídlu, ale i jeho chuť jsou do značné míry ovlivněny tím, jak vypadá. To je důvod, proč je dobrá fotografie nutností, pokud jde o vaše menu. Výzkumy navíc
Houby AKTUÁLNĚ 2022

Houby AKTUÁLNĚ 2022

Přinášíme zprávy z lesů a luk. Přejeme dobrou chuť, ať už připravujete smaženici, sušíte nebo nakládáte jakékoliv jedlé houby!
Turistická strava? Lehké, malé a energetické jídlo

Turistická strava? Lehké, malé a energetické jídlo

AKTUALIZACE Jíst a pít se musí. Spát také. Tři základní podmínky je nutné splnit, abychom mohli přežít na dlouhých cestách do přírody. Týdenní přechod horského masivu je turistickou maturitou, horolezecká expedice

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Zahájení lázeňské sezony Poděbrady, kolonáda 20.-22.5. 20.5.
Zahájení lázeňské sezony Lázně Bělohrad 21.5. 10:00
Yachtfestival - veletrh Německo, Hamburg 27.-29.5. Lodě a čluny 27.5.
130 let důlního neštěstí Příbram, Březové Hory 27.-31.5. 27.5.
Ratolest Fest Praha, Rašínovo nábřeží 28.5.
Pražské vinice Praha, Botanická zahrada 28.-29.5. 28.5.
Ukrajina krojů a tradic - výstava Hradec Králové, Muzeum východních Čech 23.4.-29.5. 29.5.
Smetanova Litomyšl Litomyšl 9.6.-5.7. Hudba 9.6.
Slavnosti pětilisté růže Český Krumlov 17.-19.6. 17.6.
Bitva u Hradce Králové Hradec Králové 2.7.

Diskuse

foto Paddelman, 20.5.2022 15:07, 3 příspěvky
foto:-) Kuba Turek, 20.5.2022 10:58, 3 příspěvky
foto:-) Paddelman, 20.5.2022 10:18, 3 příspěvky
Vendulko nemáte zcela pravdu Michael Beránek, 19.5.2022 14:42, 27 příspěvků
Airsoft Petr S., 19.5.2022 12:54, 1 příspěvek
Potrava není vždy jídlo Pic, 17.5.2022 0:42, 27 příspěvků
Potrava není vždy jídlo Vendulka, 16.5.2022 16:18, 27 příspěvků
Potrava není vždy jídlo Pic, 16.5.2022 0:05, 27 příspěvků
Potrava není vždy jídlo Vendulka, 15.5.2022 20:16, 27 příspěvků
Potrava není vždy jídlo Michael Beranek, 15.5.2022 16:47, 27 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Adam Ondra v magazínu Sport Petr Šlajer, 20.5.2022 7:45
Táborisko pod Vysokou Horydoly , 19.5.2022 22:48
Praha odstraňuje bariéry ... Horydoly Open, 1.5.2022 15:26
Re: Střední Čechy turistické Horydoly , 28.4.2022 10:02
Re: Střední Čechy turistické Horydoly , 28.4.2022 9:59
Praha bude hostit Světový... Horydoly Open, 27.4.2022 11:10
Vodácké závody 2022 Horydoly Open, 27.4.2022 9:05
Češi si již vybírají svou... Horydoly , 26.4.2022 12:40