České hory AKTUÁLNĚ 2012/2013

České hory AKTUÁLNĚ 2012/2013
24 hodin na Lysé hoře 2013.
Autor snímku Česká asociace extrémních sportů
SDÍLEJ:

Hory a doly v Čechách i na Moravě nabízejí pohádkové terény pro milovníky všech zimních dobrodružství. Sníh a led láká nejenom na běžky, sjezdovky a snowboard, ale také na sněžnice nebo ledové lezení.

Průběžně přijímáme informace ze zimních túr v Česku v diskusi pod tímto článkem nebo e-mailem redakce@horydoly.cz. Zajímají nás také novinky v ubytování, dopravě, na sjezdovkách i v běžeckých stopách.

7. dubna
Beskydy
Kohútka bude díky dobrým sněhovým podmínkám v provozu do neděle 14. dubna. Ski Bílá pojede ještě v pondělí 8. dubna a potom naposledy o víkendu 13.-14. dubna. Razula během pracovního týdne nepojede, ale téměř jistě se sjezdovky zpropvozní ještě o víkendu 13.-14. dubna.  

     

7. dubna
Jizerské hory
Tanvaldský Špičák bude bude lyžovat naposledy o víkendu 13.-14. dubna.

5. dubna
Lužické hory
Vleky na Jedlové pojedou tento víkend naposledy.

4. dubna
Stále se lyžuje
Omezený provoz hlásí krkonošskýc Špindlerův Mlýn (Medvědín, Svatý Petr a Mísečky. V Orlických horách budou jezdit do konce víkendu Říčky i Deštné. V Jizerských horách se lyžuje až do odvolání na Ještědu - ve všední dny na jedné lanovce, o víkendu na obou. V Krušných horách plánuje lyžovat celý duben Klínovec. Na Šumavě se přes původní rozhodnutí bude lyžovat ještě o nadcházejícím víkendu. Praděd v Jeseníkách odhaduje lyžování také do konce dubna. Na beskydské Razule se lyžuje do odvolání podle zájmu lyžařů. 

Špindlerův Mlýn, Svatý Petr.

29. března
Velikonoce
Podívejte se na nabídklu Velikonočního lyžování

26. března
Beskydy
Ukázky tradičních valašských řemesel a zvyků, ale také lyžování a gurmánské zážitky nabídnou návštěvníkům o velikonočním víkendu Velké Karlovice. Hotelu Lanterna podává jehněčí v mnoha podobách.  Razula pořádá  v sobotu veřejný sjezdový Open Cup. Karlovské muzeum zve v neděli na folklorní Velikonoční šmigrustování a jarmark. Souběžně se koná velikonoční program na Zvonici Soláň. Na Velikonoční pondělí večer se bude ochutnávat víno ve Valašské hospůdce hotelu Horal.

Velké Karlovice. Turistická stopa vede okolo hotelu Galik.

24. března
Beskydy
Výborné podmínky pro lyže i běžky hlásí vlekaři Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích. Na sjezdovkách po sněhové nadílce posledních dnů přibylo zhruba 15 centimetrů sněhu. "V takový důstojný návrat zimy už jsme ani nedoufali. Panuje u nás nádherné zimní počasí, podmínky pro lyžování jsou ideální a meteorologové slibují příjemné slunečné počasí s teplotami těsně pod nulou, což v kombinaci se zlevněnými mimosezónními cenami skipasů slibuje skvělé jarní lyžování,“ láká Lubomír Sušila ze Ski areálu Razula.

Beskydy, Velké Karlovice, dokonalá stopa.

19. března
Krkonoše
Ve Skiareálu Rokytnice nad Jizerou se bude konat slavnost na konec lyžařské sezony 30. března v retro-stylu. Celodenní permanantky bude stát jen 100 korun.

3. března
Jizerské hory
Příšernou reklamu na lyžování pod Ještědem okomentoval Jindřich Šídlo v Hospodářských novinách.

2. března
Podkrkonoší
Jako jeden z prvních skiareálů v Česku uzavřely sezonu Semily.

28. února
Beskydy
Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích panují ideální lyžařské podmínky. Na sjezdovkách leží 120 cm sněhu a i když v posledních dnech teploty v druhé polovině dne stoupají mírně nad nulu, sjezdovky drží a nijak neutrpěly ani běžecké trasy v okolí. "Přes noc mrzne a když kolem poledne sníh trochu změkne, mohou si už návštěvníci vychutnávat přímo ukázkové jarní lyžování se slunečným počasím. Očekáváme, že víkend bude ještě lepší, protože podle předpovědi teploty opět poklesnou pod nulu,! uvedl Lubomír Sušila ze Ski areálu Razula.

Sjezdovka Horal na Razule ve Velkých Karlovicích 28.2.2012.

24. února
Krkonoše a Jeseníky
Třetí stupeň lavinového nebezpečí byl vyhlášen v Krkonoších a Jeseníkách.

19. února
Česká republika

Radio Beat.AUDIO: Zajímavé malé skiareály (42 MB, WAV, 3:56 min) jsou už všechny v provozu.

16. února
Brdy
Turistické běžkařské stopy v Brdech jsou na hranici sjízdnosti, nad 700 m leží 15 cm sněhu, nad 500 m jen pět až deset centimetrů. V běžkařském skiareálu Těškov je upravený jen Těškovský okruh.

Brdské Hřebeny.

15. února
Vysočina
Rolba upravila turistické trasy v nejvýše položených částech Novoměstska: hotel Ski - Vlachovice - Sklené - Tři Studně hotel Pavla - Rokytno - Studnice - Rokytno - Tři Studně - Medlov - Tři Studně - Fryšava - Fryšava ledovec - Tři Studně - Vlachovice - hotel Ski. Stále platí objížďka z Nového Města na Moravě na Vlachovice z důvodu konání Mistrovstsví světa v biatlonu. Podrobnosti oznámil Vodák-sport.

7. února
Běžkařské trasy na Mapy.cz
Seznam vyznačil na Mapy.cz stopy pro běžkaře. Je jich celkem pět a půl tisíce kilometrů.

5. února
Lužické hory
Skiareál Polevsko ode dneška spustil vlek. Okolní běžkažské okruhy jsou sice uválcované, ale v lese na nich leží jen 5 centimetrů sněhu.

3. února
Krušné hory
Ideální sjezdařské podmínky v Perninku:

31. ledna
Šumava
Už druhý den řádí v německém středisku Arber takový vítr, že se nedá lyžovat.

31. ledna
Skibusy z Prahy
Z Prahy jezdí na sjezdovky tři skibusy. V ceně jsou jízdenky a permenentky. Do Herlíkovic jezdí denně v 6:35 h z Černého Mostu. Dospělí platí 680 Kč, děti 400 Kč. Do Harrachova odjíždí ve středu, sobotu a neděli v 6:50 h také z Černého Mostu. Platí se 580 a 380 Kč. Na Monínec se odjíždí každý den z Radlické v 7:50 h nebo Budějovické 8:15 h. Platí se 595 a 470 Kč. Každý večer se odjíždí v 15:45 a 16:10 h za 400 a 370 Kč.

30. ledna
Beskydy
Školáci do 14 let, kteří se prokáží na pololetním vysvědčení aspoň jednou jedničkou, dostanou poloviční slevu na permanentku v Razule v době od 31. ledna do 6. února.

28. ledna
Brdy
Skiareál Těškov nabízí dobře upravené stopy pro běžky a zasněžené terény na snowkiting. Otevřeno je občerstvení. Upravené stopy byly připojeny k okruhu u Volduch.

26. ledna
Beskydy
Lyžařské tratě v okolí Javorového vrchu od letoška nejsou upravovány, protože Klub českých turistů na to nemá peníze.

25. ledna
Beskydy
Okolí beskydské Razuly zasypaly příděly sněhu. Ideální čas na běžkování!

22. ledna
Krušné hory
Telemarkový film z Neklidu a Weissee se jmenuje Telefilm. Má celkem padesát minut.

20. ledna
Čertovo břemeno
Trasy na běžky jsou letos poprvé upravené.

18.ledna
Krušné hory, Lužické hory a střední Čechy
Krupka nepojede o tomto víkendu kvůli nedostatku sněhu. Na Jedlové dnes jezdí skibus zdarma, ale lyžování je kvůli nedostaku sněhu omezené. V běžkařské oblasti Čertovo břemeno jsou dnes upravovány všechny hlavní trasy. 

17. ledna
Krkonoše
Svazek obcí Horní Labe vydal novou mapu běžeckých tras v okolí Hostinného. Aktuální úpravu některých běžeckých stop je možné sledovat prostřednictvím GPS. V pátek a v sobotu je z Hostinného vypravován skibus, který jede přes Lánov do Dolního Dvora. V pátek přiveze lyžaře na večerní a v sobotu na denní lyžování. Provoz skibusu je zdarma, pokud si lyžaři v pokladně skiareálu při zakoupení skipasu potvrdí skibusenku, kterou získají u řidiče při nástupu cesty do areálu.

13. ledna
Krkonoše
Třetí stupeň lavinového nebezpečí je vyhlášeno ve všech lavinových katastrech Krkonoš. 

12. ledna
Jeseníky
Lyžařské středisko Annaberg, které leží v Jeseníkách asi deset kilometrů od Bruntálu, na leden připravilo sportovní program. Zve návštěvníky v neděli 13. ledna na Master Open Cup Annaberg - veřejné závody v obřím slalomu.  Veselo bude v sobotu 19. ledna, kdy a trať vyjedou závodníci v kostýmech a vybavení z 80. let minulého století. V 19 hodin začínají Retro závody. "Vytáhněte šponky, kulichy, okuly, svetry, botasky, artistky a přijďte se pobavit. Výherce závodu získá zlaté trenky, vyhlásíme i nejstylovějšího lyžaře,“ říká Petr Drápala ze skiareálu Annaberg. V sobotu 26. ledna bude otevřen Snow park.

11. ledna
Jeseníky
Do malého jesenického skiareálu Stříbrnice-Návrší jezdí skibus ze Starého Města a Hanušovic. Děti na malém vleku lyžují zdarma. Večerní lyžování se koná vždy ve středa a sobota od 18 do 21 hod.

7. ledna
Krušné hory
Jáchymov zastavil provoz kvůli nedostatku sněhu. Neklid má silně vydřené sjezdovky. Pěkně se lyžuje jen na Klínovci a  na německé straně v Oberwiesenthalu.

1. ledna
Jeseníky
Nejdelší sjezdovka v Česku měří 3381 metrů a vede v Ramzové v Jeseníkách. Druhá nejdelší sjezdová trať je modrá z Lysé hory v krkonošské Rokytnici a měří 3185 metrů.

26. prosince
Beskydy
Ski areál Razula rozšířuje ode dneška provozní dobu o večerní lyžování. Dalším vylepšením je skibus z Ostravy, který bude v provozu do 3. března. V prvních dnech jezdí skibus zdarma.

21. prosince
Jeseníky
Lyžuje se na Paprsku a ve Stříbrné na sjezdovkách i běžkách. Od soboty pojede Suchá Rudná a od 25. prosince se rozjede Annaberg.

20. prosince
Beskydy
Lyžařská sezóna na Razule ve Velkých Karlovicích pokračuje. Mírné oteplení v týdnu sjezdovkám nijak neublížilo. Areál byl dosud v provozu jen o víkendech. Od soboty 22. prosince budou vleky v provozu bez omezení. Lyžovat se bude také na Štědrý den od 9 do 13 hodin. Běžkařské trasy jsou zatím nesjízdné.

18. prosince
Monínec
V Monínci byl v létě otevřený nový hotel s bazénem.

   

14. prosince
Přímý telefon na Horskou službu
Horská služba spouští od zítřka jednotné telefonní číslo 1210. Nejedná se však o bezplatnou ani přednostní linku, a tak je to podle názoru Horydoly jenom další finanční tunel a navíc zbytečné zesložitění pohotovostních čísel. Jako by nestačila mezinárodně známá linka 112.. 

10. prosince
Krušné hory
Na Moldavě jsou dobré podmínky pro snowkiting.

Czech Republic - Moldava 9.12.2012 from Lukash KITE4FUN.CZ on Vimeo.

4. prosince
Budou si vás fotit!
Turnikety u vleků si vás vyfotí a zapamatují - to je realita, se kterou je nutno počítat od letošní zimní sezony na českých i moravských horách. Vlekaři tak chtějí zabaránit, abyste přeprodávali nevyužité permanentky dalším zájemcům o lyžování. Velkého Bratra hodlají nasadit následující skiareály: Kohútka, Dolní Morava, Ramzová, Klínovec, Bublava, Mariánské Lázně, Herlíkovice, Šachty, Rokytnice, Špindlerův Mlýn, Černá hora, Pec pod Sněžkou, Deštné a Železná Ruda. 

2. prosince
Jizerské hory
Běžky v plné palbě! Stopy upravené.

2. prosince
Lužické hory

První vlek v Česku se letos rozjel na Jedlové. Provozovatel však doporučoval lyžařům, aby si vzali staré kameňačky a nové lyže nechali doma. 

1. prosince
Beskydy
Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích se rozjela sněžná děla. "Od soboty 1. prosince zasněžujeme hlavní sjezdovku Razula i sjezdovku Horal u hotelu Horal," hlásí Martina Žáčková z tamního skiareálu. "Tak brzký začátek zimy, jako v roce 2010, kdy se začalo ve Ski areálu Razula lyžovat již 4. prosince, nás ale nejspíš letos nečeká."

Razula, zasněžování sjezdovek.

30. října
Slavkovský les
Kabinková lanová dráha Mariánské Lázně je mimo provoz kvůli pravidelné údržbě před zimní sezonou. Byl však zahájen předprodej sezonních jízdenek Skiareál Mariánky za 3800 Kč (dospělí), 2 300 Kč (junioři) a 1500 Kč (děti). 

29. října
Jizerské hory
Provozovatel jizerskohorských lyžařských středisek Skijizerky oznámil, že po mnoha letech zase spojil do jedné permanentky Severák, Bedřichov a Tanvaldský Špičák. Ceny ještě nejsou určené.

Horydoly.cz České hory na Horydoly:

20112010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Hory

Tak to my jsme byli na Silvestra v Krkonoších v http://www.sporthotel-bohemia.cz/ a moc se nám tam líbilo, i děti byli nadšené a to už je co říct :-)

Reaguj
Celkem 1 příspěvek v diskuzi


Poznejte nejkrásnější řecké ostrovy

Poznejte nejkrásnější řecké ostrovy

Je jich asi 2,5 tisíce, jen 200 z nich je obydlených. Některé jsou kosmopolitními hvězdami na mapě světových letovisek, zatímco charakter a atmosféra jiných se po staletí příliš nemění.... celý článek

Němci prohlásili pískovcové lezení za své kulturní dědictví

Exstarosta Pece vrací peníze z lanovky na Sněžku

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Paříž: ulice bez aut, zakázané elektrokoloběžky, drahá SUV

Paříž: ulice bez aut, zakázané elektrokoloběžky, drahá SUV

Starostka Paříže Anne Hidalgo tvrdě šlape do příjemné dopravy v hlavním městě Francie. Zakázala sdílené elektrokoloběžky, vyhradila ulice pro pěší a cyklisty a zdražila parkování autům SUV.
Keramické trhy v Kostelci nad Černými lesy

Keramické trhy v Kostelci nad Černými lesy

FOTOGALERIE Ve středočeském městečku Kostelec nad Černými lesy se každoročně konají vyhlášené Keramické trhy.
Reflexní trička - bezpečné oblečení pro cyklistiku a běhání

Reflexní trička - bezpečné oblečení pro cyklistiku a běhání

Chcete-li si běhání a cyklistiku užívat plnými doušky, bude dobré, když se na tyto sporty i vhodně oblečete. Na následujících řádcích pro vás máme zajímavé tipy na to, jak by takové oblečení
Rozhledna Šibenice Stěbořice připomíná vojenskou historii

Rozhledna Šibenice Stěbořice připomíná vojenskou historii

Betonová stavba s výškou 13 m je architektonicky atypickou rozhlednou připomínající vojenský bunkr. Nachází se na stejnojmenném návrší u obce Stěbořice. Zázemí slezské rozhledny doplňuje vojenské cvičiště pro děti a vnitřní stálá expozice o předválečném
Cestovní pojištění se na horách hodí více, než si myslíte. Proč neriskovat a sjednat si ho?

Cestovní pojištění se na horách hodí více, než si myslíte. Proč neriskovat a sjednat si ho?

Letošní zima je na českých horách spíše nic než moc, ale to neznamená, že nemůžete vyrazit za sněhovou nadílkou za hranice. Kromě sportovního vybavení si však nezapomeňte přibalit i cestovní pojištění.

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
MITT - veletrh Rusko, Moskva 19.-21.3. 19.3.
Caravan, Bike, Travel - veletrh Nitra, Agrokomplex 22.-24.3. 22.3.
For Bikes and Sport - veletrh Praha, Letňany 22.-24.3. 22.3.
Boot und Camping - veletrh Německo, Rostock 22.-24.3. 22.3.
Bahno Sokolov, Michal Horská kola, běh, canicross 23.3.
Bílina - odemykání Lbín   23.3.
Kovový muž Choceň Vodácký trojboj 23.3.
Primavera Bike - cyklomaraton Hrušovany nad Jevišovkou Horská kola 23.3.
Tatarkov memoriál Tatranská Lomnica Závod horských záchranářů 23.3.
Kamenice - úklid řeky Česká Kamenice 23.3. 09:00

Diskuse

Bivaky Sasko Michael Beranek, 18.3.2024 21:18, 2 příspěvky
INU Honza, 18.3.2024 10:48, 3 příspěvky
Bivaky Sasko XY, 18.3.2024 10:03, 2 příspěvky
INU Horydoly, 17.3.2024 23:02, 3 příspěvky
INU Honza, 17.3.2024 21:03, 3 příspěvky
INU Honza, 17.3.2024 20:56, 2 příspěvky
Chrupavka Lipo, 17.3.2024 0:16, 2 příspěvky
Richard Šlojíř, 16.3.2024 11:10, 1 příspěvek
Krásná Oblast Radim Pokorný, 15.3.2024 12:49, 1 příspěvek
Community ? Michael Beranek, 14.3.2024 19:02, 2 příspěvky

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Poklady Moravskoslezského... Horydoly Open, 15.3.2024 2:17
Vyberte si dovolenou z ve... Horydoly Open, 15.3.2024 2:14
Střední Čechy přivezou na... Horydoly Open, 15.3.2024 2:12
HOLIDAY WORLD & REGION WORLD Horydoly Open, 15.3.2024 2:10
Forum cestovního ruchu Horydoly Open, 15.3.2024 2:04
Holiday World 2024 Horydoly Open, 15.3.2024 1:55
Slzy bolesti nad masami, ... milan šupa, 14.3.2024 19:31
Konec lyžování? Horydoly Open, 8.3.2024 15:52