V Karlovicích si pohraji s cuketou, růží a jelenem
Gurmánská akce potřetí ovládne horské údolí Léskové ve Velkých Karlovicích od 4 do 11. listopadu. Letošní ročník obohatí několik novinek - mezinárodní farmářský trh, galavečeře s držitelem Michelinské hvězdy, barmanské večery a degustační Valašské menu. Bude zavedeno jednotné platidlo Valašský gastroš.
Návštěvníci Gastro tour mohou zajít do vybraných restaurací a ochutnat jejich speciality. Část podniků nabídne speciální Valašské menu, které vzešlo ze soutěže o nejlepší valašský recept – nechybí v něm kyselice, trnčená omáčka, neobvyklý dezert metyja, frgál či slivovice. Jinde nebude chybět zvěřina, jehněčí speciality či zabíjačka.
Ital Alessandro Gavagna (37 let), šéfkuchař restaurace Al Cacciatore della Subida, připraví v sobotu 5. listopadu galavečeři v hotelu Horal ve Velkých Karlovicích. V neděli 6. listopadu předvede svůj um při kuchařské show.
Pane Gavagno, proč jste se stal kuchařem?
Neuměl bych dělat nic jiného, co by mne bavilo stejně jako vaření.
Kdo vás ovlivnil ve vaší kariéře?
Nejvíce staré kuchařky z oblasti Collio. Naučily mne místní tradiční kuchyni, od které jsem se odrazil vlastními inovacemi. A také velký chef a přítel Walter Eynard.
Jaká ocenění jste dosud získal?
Největším oceněním je pro mne spokojenost hostů. Ale nezapomenu ani na velké emoce při získání Michelinské hvězdy.
Které jídlo vás proslavilo?
Nevím, zda mne proslavilo, ale určitě jsem jím uspokojil mé klienty: I Gitini - kousky trhaných těstovin, cuketové květy, cukety, pravé hřiby a květy divokého česneku.
Je možné jednou větou definovat váš styl?
Sezónní speciality, místní produkty a neustálé hledání zlehčení a nového pojetí tradiční kuchyně.
Bez které suroviny byste se v kuchyni neobešel?
Bez květů a divokých bylin.
Co nejraději vaříte svým hostům?
Na podzim obecně zvěřinu.
A co vaříte pro sebe a svou rodinu?
Ryby, které v restauraci na jídelníčku nemáme.
Co jste si připravil pro návštěvníky Karlovského gastrofestivalu?
Jak pro galavečeři, tak pro kuchařské show mám v hlavě menu propletené fantazií. Jak je u nás zvykem, použijeme jednoduché produkty a místní plody z naší oblasti Itálie a pohrajeme si nejen s cuketou, květy a naší růží z Gorície (zimní čekankou), ale také s jelenem a pstruhem.
Byl jste už vůbec někdy v Česku?
Ne, nikdy. Je to skvělá příležitost poznat z něj alespoň kousíček a určitě pak budu mít velkou chuť se tam vrátit. Velké Karlovice mne lákají a se ženou už plánujeme, že se k vám vrátíme někdy v budoucnu na dovolenou bez vaření.
Prohlédněte fotogalerii Karlovský gastrofestival 2010:
Diskuse
Diskuze k článku
Zimní slunovrat začíná opravdovou zimu a vrací nám světlo
Horolezecký slovník
Nejčtenější články
České Budějovice: bruslení na náměstí, zimním stadionu i v přírodě
Teskný osud Zakarpatské Ukrajiny podepsal prezident Beneš
Výlovy rybníků 2025 listopad
Praha každý den, každou hodinu, každou minutu: město k objevování
Salzburg's world-famous Christmas market opens its doors
Regiony
Kalendář akcí Zobrazit všechny akce
| AKCE | KDE | INFO | KDY | ČAS |
|---|---|---|---|---|
| Zimní slunovrat | Česko | 21.12. | ||
|
Lužnice - vánoční jízda
|
Suchdol | Pořádá Vodácký klub Suchdol nad Lužnicí | 25.12. | 10:00 |
| Živý betlém | Praha, Hostivař | 25.12. | 17:00 | |
| Živý betlém | Ústí nad Orlicí, Mírové náměstí | 26.12. | ||
| Vánoční prohlídky zámku | Lysice | 30.-31.12. | 30.12. | |
| Vánoční výstava | Praha, Botanická zahrada Univerzity Karlovy | 28.11.-31.12. | 31.12. | |
| Silvestrovská šermířská procházka | Krašov | 31.12. | ||
| Vánoční výstava | Praha, Betlémská kaple | 29.11.-2.1. | 2.1. | |
| Vakantie - veletrh | Nizozemsko, Utrecht | 8.-11.1. | 8.1. | |
| Regionální velká výměna zkušeností | Praha, Prosek | 9.-11.1. | 9.1. |
Diskuse
| FobertProft | Dichaelrerce, 18.12.2025 1:58, 120 příspěvků |
| Hezká vzpomínka. | Climber 2, 17.12.2025 9:07, 2 příspěvky |
| děláte to dobře | Kouďalo, 16.12.2025 10:47, 2 příspěvky |
| Hmm turecké hospodářství | Honza, 15.12.2025 14:16, 3 příspěvky |
| WC | Novinář, 15.12.2025 9:46, 2 příspěvky |
| Inu | Honza, 15.12.2025 8:41, 2 příspěvky |
| Karwendel Gut | Pišišvor, 14.12.2025 22:03, 2 příspěvky |
| Kontakt na farmu | Horydoly, 11.12.2025 0:06, 10 příspěvků |
| Kontakt na farmu | Bára Zemanová, 10.12.2025 22:12, 10 příspěvků |
| hrozný | Paulse, 10.12.2025 14:37, 1 příspěvek |
Fórum Zobrazit všechny příspěvky
| Re: Má někdo zkušenos | kiheto6821 kiheto6821, 17.12.2025 0:36 |
| Re: Má někdo zkušenos | BAZAKS mitiy82567, 17.12.2025 0:36 |
| Má někdo zkušenos | kawiye2339 kawiye2339, 17.12.2025 0:35 |
| Re: Má někdo zkušenost | kawiye2339 kawiye2339, 17.12.2025 0:35 |
| Re: Má někdo zkušenost | BAZAKS mitiy82567, 17.12.2025 0:34 |
| Má někdo zkušenost | kiheto6821 kiheto6821, 17.12.2025 0:32 |
| S.Pellegrino oznamuje dlo... | Horydoly , 15.12.2025 20:21 |
| Jižní Čechy nabízí origin... | Horydoly , 15.12.2025 12:49 |
VIDEO
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM
PINTEREST
ENGLISH