Alta Badia: s dobrou chutí lyžovat

Alta Badia: s dobrou chutí lyžovat
Dobře uložená permanentka.
Autor snímku Kuba Turek
SDÍLEJ:

Kouzelné lyžování po příkladně upravených sjezdovkách v srdci Dolomit doplňuje Alta Badia kulinářskou akcí nazvanou S chutí lyžovat. Navíc část zisku z každého prodaného jídla a pití půde na podporu dětské paliativní péče.

Alta Badia: s dobrou chutí lyžovat
Dolomity, Sella Ronda, lanovka na sedlo Gardena.
Autor snímku Kuba Turek

Projekt zaštiťují místní šéfkuchaři Norbert Niederkofler a Massimiliano Alajmo, ocenění třemi michelinskými hvězdami v seznamu The World's 50 Best Restaurants 2022.

Různé akce jako Gourmet Skisafari, SunRisa, Sommelier na sjezdovkách, Roda dles Saus a Wine Skisafari budou lákat lyžaře po celou zimní sezónu.

Legàmi v italštině znamená spojení, vazby, pouta a harmonii mezi lidmi a mezi lidmi, ale také touhu sdílet emoce v absolutní svobodě, kterou krajina Dolomit nabízí. To je základ pro třináctý ročník této oblíbené kulinářské akce. Koncept zůstává stejný: každý z osmi michelinských šéfkuchařů bude přidělen do jedné horské chaty na svazích Alta Badia a vytvoří menu, který bude lyžařům nabízeno po celou zimu.

Pokrmy lze ochutnat na horských chatách: Ütia Lé, Ütia L’Tamá, Club Moritzino, Ütia Las Vegas, Ütia I Tablá, Ütia de Bioch, Ütia Pralongiá a Ütia Jimmy po celou zimní sezónu.

Šéfkuchař Norbert Niederkofler z restaurace St. Hubertus v Hotelu Rosa Alpina (3 hvězdičky Michelin, 1 zelená hvězda) vede další michelinské kolegy: Massimiliano Alajmo (Restaurant Le Calandre, Rubano-Padova, 3 hvězdy) v pouhých 28 letech byl nejmladším šéfkuchařem na světě oceněným třemi michelinskými hvězdami, Ciccio Sultano (restaurace Duomo, Ragusa, 2 hvězdy) a jeho kuchyně neustále na cestách mezi pevninou a mořem, mezi vzpomínkami na domov a cestování, mezi vysokou kulturou a kulturou ulice, mezi minulostí a současností.

Poprvé bude angažována Antonia Klugmann (Restaurant L'Argine ve Vencó, Dolegna del Collio-Gorizia, 1 hvězda) z Terstu, která ve své kuchyni používá především místní produkty, aniž by se však vzdala vnějších vlivů a silný smysl pro respekt k udržitelnosti v kuchyni, a Alessandro Dal Degan (restaurace La Tana Gourmet, Asiago-Vicenza, 1 hvězda), kuchař-bylinkář, který zná každý výhonek, bylinku nebo kořen, které rostou na náhorní plošině Asiago. Fabrizia Meroi (Restaurant Laite, Sappada, 1 michelinská hvězda), která nachází inspiraci pro vymýšlení, vytváření a zdokonalování svých jídel z každodenního života, je opět nedílnou součástí skupiny, stejně jako Simone Cantafio (Restaurace La Stüa de Michil at Hotel La Perla, Corvara), který ve své kuchyni navrhuje tradici a inovace s cílem představit světu italské produkty a vyprávět příběh chutí tohoto území. Peloton šéfkuchařů uzavírá italský top šéfkuchař pro většinu gastronomických kritiků Fulvio Pierangelini.

Zúčastnění kuchaři byli požádáni, aby vytvořili své recepty a zároveň snížili množství odpadu a věnovali zvláštní pozornost ochraně planety, čímž přispějí k udržitelným iniciativám Alta Badia. Turistická destinace totiž získala certifikaci GSTC (Global Sustainable Tourism Council).

Alta Badia patří do nejúžasnějšího lyžařských zážitku Dolomit. Sedmatřicetikilometrový okruh Sella Ronda kolem stejnojmenného obrovského skalního masivu naprojektovali lanovkáři tak, aby se dalo jet na sjezdovkách přes čtyři významná sedla Gardena, Campolongo, Pordoi a Sella. Projíždí se tři údolí Alta Badia, Val di Fassa a Val Gardena.

INFO: Alta Badia a Alta Badia - Dolomiti Superski

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Houbařské a mykologické akce 2025

Houbařské a mykologické akce 2025

Houbaři, mykologové, přírodovědci, turisté, kuchaři, fotografové a mnozí další se zajímají o houby z mnoha různých hledisek. Přinášíme přehled akcí pro veřejnost z oboru mykologie - vycházky, exkurze, přednášky.... celý článek

Houby AKTUÁLNĚ 2025

Vysoké Tatry AKTUÁLNĚ 2025

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.



Nejčtenější články

Rybáři loví Bezdrev. Extra prodloužený víkend láká do Hluboké nad Vltavou

Rybáři loví Bezdrev. Extra prodloužený víkend láká do Hluboké nad Vltavou

Rybáři z Hluboké se chystají zatáhnout druhý největší rybník v Česku. Výlov Bezdreva proběhne 26. - 29. října. Chybět nebudou ani tradiční rybářské slavnosti na hrázi rybníka 28. října. Návštěvníky čeká tradiční trh,
Krkonoše AKTUÁLNĚ 2025

Krkonoše AKTUÁLNĚ 2025

JILEMNICE Přinášíme turistické novinky z Krkonoš - nejvyšších českých hor, národního parku a eldoráda outdoorových nadšenců.
Ve světě kaštanů Törggelen

Ve světě kaštanů Törggelen

AKTUALIZACE Mezi oblíbené podzimní výlety v italském Jižním Tyrolsku se řadí vycházky do kaštanových alejí. Chodí sem místní lidé na procházku i pro sklizeň, ale také turisté, aby zažili originální atmosféru.
Vysoké Tatry AKTUÁLNĚ 2025

Vysoké Tatry AKTUÁLNĚ 2025

ZIMNÍ HOROLEZECTVÍ Zprávy, novinky, aktuality, fotografie a videa z Vysokých Tater, z nejvyššího pohoří Karpat.
Jak správně připravit steak?

Jak správně připravit steak?

RECEPT Připravit steak je možné několika způsoby. Někteří z nás preferují obyčejnou pánev, jiní ji kombinují s troubou, někdo se nemůže nabažit steaku opečeném na grilu. Jak správně postupovat, abychom si šťavnatý steak

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
EICMA - veletrh Itálie, Miláno 6.-9.11. Cyklistika a motocykly 6.11.
Caravaning - veletrh Brno, Výstaviště 6.-9.11. 6.11.
Mezinárodní festival outdoorových filmů Ostrava, Minikino 6.-8.11. 6.11.
Obzory - cestovatelský festival Praha, Filozofická fakulta 7.-9.11. 7.11.
Philoxenia - veletrh Řecko, Soluň 14.-16.11. Cestování 14.11.
Mezinárodní festival outdoorových filmů Opava, Na Rybníčku 14.-15.11. 14.11.
Pelikánův seminář Vršatec 14.-17.11. Horská medicína 14.11.
Sto let českých Vánoc Loučeň, zámek 17.11.-17.1. Výstava 17.11.
IBTM - veletrh Španělsko, Barcelona 18.-20.11. 18.11.
Touristik a Caravaning - veletrh Německo, Lipsko 19.-23.11. 19.11.

Diskuse

dobré video vodák Marek, 6.11.2025 4:43, 1 příspěvek
Liška, václavka Michael Beranekdeveloppex.beranek@wanadoo.fr, 5.11.2025 15:36,...
Hmm před 11 lety Horydoly, 5.11.2025 14:48, 2 příspěvky
Hmm Honza, 5.11.2025 12:45, 2 příspěvky
Hmm lišky a kuřátka Lukas B., 4.11.2025 12:06, 5 příspěvků
Hmm lišky a kuřátka Honza, 3.11.2025 20:04, 5 příspěvků
Hmm lišky a kuřátka Kuba Turek, 3.11.2025 12:57, 5 příspěvků
Hmm Honza, 3.11.2025 11:59, 5 příspěvků
Inu Honza, 3.11.2025 11:53, 3 příspěvky
Tolik keců k jednomu svít... Matúš Čák Trenčanský, 3.11.2025 8:57, 1 příspěvek

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Společenské oděvy Horydoly , 28.10.2025 21:27
Velké Popovice Horydoly , 26.10.2025 23:07
Krumlovský vodácký maraton Horydoly , 22.10.2025 20:56
Sv. Martina oslaví Na Spi... Horydoly Open, 22.10.2025 10:03
Kosmetika Horydoly Open, 22.10.2025 9:59
Mezinárodní úspěch Kutné ... Horydoly Open, 20.10.2025 9:30
Podzimní výlovy Horydoly , 17.10.2025 19:45
Jižní Čechy Horydoly , 15.10.2025 1:17