Alta Badia: s dobrou chutí lyžovat

Alta Badia: s dobrou chutí lyžovat
Dobře uložená permanentka.
Autor snímku Kuba Turek
SDÍLEJ:

Kouzelné lyžování po příkladně upravených sjezdovkách v srdci Dolomit doplňuje Alta Badia kulinářskou akcí nazvanou S chutí lyžovat. Navíc část zisku z každého prodaného jídla a pití půde na podporu dětské paliativní péče.

Alta Badia: s dobrou chutí lyžovat
Dolomity, Sella Ronda, lanovka na sedlo Gardena.
Autor snímku Kuba Turek

Projekt zaštiťují místní šéfkuchaři Norbert Niederkofler a Massimiliano Alajmo, ocenění třemi michelinskými hvězdami v seznamu The World's 50 Best Restaurants 2022.

Různé akce jako Gourmet Skisafari, SunRisa, Sommelier na sjezdovkách, Roda dles Saus a Wine Skisafari budou lákat lyžaře po celou zimní sezónu.

Legàmi v italštině znamená spojení, vazby, pouta a harmonii mezi lidmi a mezi lidmi, ale také touhu sdílet emoce v absolutní svobodě, kterou krajina Dolomit nabízí. To je základ pro třináctý ročník této oblíbené kulinářské akce. Koncept zůstává stejný: každý z osmi michelinských šéfkuchařů bude přidělen do jedné horské chaty na svazích Alta Badia a vytvoří menu, který bude lyžařům nabízeno po celou zimu.

Pokrmy lze ochutnat na horských chatách: Ütia Lé, Ütia L’Tamá, Club Moritzino, Ütia Las Vegas, Ütia I Tablá, Ütia de Bioch, Ütia Pralongiá a Ütia Jimmy po celou zimní sezónu.

Šéfkuchař Norbert Niederkofler z restaurace St. Hubertus v Hotelu Rosa Alpina (3 hvězdičky Michelin, 1 zelená hvězda) vede další michelinské kolegy: Massimiliano Alajmo (Restaurant Le Calandre, Rubano-Padova, 3 hvězdy) v pouhých 28 letech byl nejmladším šéfkuchařem na světě oceněným třemi michelinskými hvězdami, Ciccio Sultano (restaurace Duomo, Ragusa, 2 hvězdy) a jeho kuchyně neustále na cestách mezi pevninou a mořem, mezi vzpomínkami na domov a cestování, mezi vysokou kulturou a kulturou ulice, mezi minulostí a současností.

Poprvé bude angažována Antonia Klugmann (Restaurant L'Argine ve Vencó, Dolegna del Collio-Gorizia, 1 hvězda) z Terstu, která ve své kuchyni používá především místní produkty, aniž by se však vzdala vnějších vlivů a silný smysl pro respekt k udržitelnosti v kuchyni, a Alessandro Dal Degan (restaurace La Tana Gourmet, Asiago-Vicenza, 1 hvězda), kuchař-bylinkář, který zná každý výhonek, bylinku nebo kořen, které rostou na náhorní plošině Asiago. Fabrizia Meroi (Restaurant Laite, Sappada, 1 michelinská hvězda), která nachází inspiraci pro vymýšlení, vytváření a zdokonalování svých jídel z každodenního života, je opět nedílnou součástí skupiny, stejně jako Simone Cantafio (Restaurace La Stüa de Michil at Hotel La Perla, Corvara), který ve své kuchyni navrhuje tradici a inovace s cílem představit světu italské produkty a vyprávět příběh chutí tohoto území. Peloton šéfkuchařů uzavírá italský top šéfkuchař pro většinu gastronomických kritiků Fulvio Pierangelini.

Zúčastnění kuchaři byli požádáni, aby vytvořili své recepty a zároveň snížili množství odpadu a věnovali zvláštní pozornost ochraně planety, čímž přispějí k udržitelným iniciativám Alta Badia. Turistická destinace totiž získala certifikaci GSTC (Global Sustainable Tourism Council).

Alta Badia patří do nejúžasnějšího lyžařských zážitku Dolomit. Sedmatřicetikilometrový okruh Sella Ronda kolem stejnojmenného obrovského skalního masivu naprojektovali lanovkáři tak, aby se dalo jet na sjezdovkách přes čtyři významná sedla Gardena, Campolongo, Pordoi a Sella. Projíždí se tři údolí Alta Badia, Val di Fassa a Val Gardena.

INFO: Alta Badia a Alta Badia - Dolomiti Superski

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Krkonoše AKTUÁLNĚ 2025

Krkonoše AKTUÁLNĚ 2025

LABSKÁ BOUDA Přinášíme turistické novinky z Krkonoš - nejvyšších českých hor, národního parku a eldoráda outdoorových nadšenců.... celý článek

Houby AKTUÁLNĚ 2025

Pašijový svatý týden Velikonoční

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Krkonoše AKTUÁLNĚ 2025

Krkonoše AKTUÁLNĚ 2025

LABSKÁ BOUDA Přinášíme turistické novinky z Krkonoš - nejvyšších českých hor, národního parku a eldoráda outdoorových nadšenců.
Vysoké Tatry AKTUÁLNĚ 2025

Vysoké Tatry AKTUÁLNĚ 2025

ŽELEZNICE Zprávy, novinky, aktuality, fotografie a videa z Vysokých Tater, z nejvyššího pohoří Karpat.
Houby AKTUÁLNĚ 2025

Houby AKTUÁLNĚ 2025

SMRŽ Přinášíme zprávy z lesů a luk. Přejeme dobrou chuť, ať už připravujete smaženici, sušíte nebo nakládáte jakékoliv jedlé houby!
Pašijový svatý týden Velikonoční

Pašijový svatý týden Velikonoční

Nejvýznamnější křesťanské svátky Velikonoce, kdy byl ukřižován a potom vstal z mrtvých Ježíš, jsou úzce spjaté se starými pohanskými rituály. Každý den tak zvaného Svatého týdne před Velikonocemi (též zvaný Pašijový týden)

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Interalpin - veletrh Rakousko, Innsbruck 6.-9.5. Horské technologie 6.5.
Lodě na Labi Nymburk 7.-11.5. 7.5.
Zahájení lázeňské sezony Poděbrady, kolonáda 7.-11.5. 7.5.
Cestoslet - festival Běšiny 8.-11.5. 8.5.
Otevírání pramenů Luhačovice, lázně 9.-11.5. 9.5.
Hrnčířské trhy Beroun 10.-11.5. 10.5.
Živé dějiny Jenštejna Jenštejn 10.5. 10:00
Czech Travel Press - valná hromada Praha, CzechTourism 13.5. 14:00
Svět knihy - veletrh Praha, Holešovice 15.-18.5. 15.5.
Hobby - veletrh České Budějovice, výstaviště 15.-18.5. 15.5.

Diskuse

Kořeny zla Horydoly - Andrea Černá, 8.5.2025 20:03, 22 příspěvků
Kořeny zla Honza, 8.5.2025 19:12, 22 příspěvků
repre do OH Horydoly, 7.5.2025 17:15, 2 příspěvky
Kořeny zla Pivoň, 7.5.2025 13:28, 22 příspěvků
No a kto že sa Horydoly, 7.5.2025 13:15, 22 příspěvků
repre do OH vodák Marek, 7.5.2025 8:56, 2 příspěvky
zelené řasy? Andreas, 6.5.2025 8:12, 6 příspěvků
Inu proč brigády? Honza, 5.5.2025 20:10, 3 příspěvky
S.K.Neumann Bretislav Polák, 5.5.2025 20:00, 2 příspěvky
Inu proč brigády? HR, 5.5.2025 10:25, 3 příspěvky

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Paddle Worldwide Horydoly , 7.5.2025 19:44
Vodácké závody 2025 Horydoly , 7.5.2025 19:39
Lodě na Labi Horydoly , 7.5.2025 19:29
60 let Czech Travel Press... Horydoly , 4.5.2025 19:06
Proběhněte Prahou s Janke... Horydoly , 2.5.2025 14:29
Jižní Čechy startují cykl... Horydoly , 2.5.2025 10:03
Payments To Uzbekistan Horydoly , 30.4.2025 1:30
Trhy na Mariánském náměst... Horydoly , 19.4.2025 2:52