
Se zimou přichází do Grund Resort Golf&Ski nový jídelní lístek

Změny v jídelním lístku odráží zpravidla příchod nového šéfkuchaře, inovace a v neposlední řadě i sezónnost surovin, ze kterých jsou pokrmy připravovány. Odhoďte obavy. Nadějný a talentovaný šéfkuchař krkonošského Grund Restaurantu, Jiří Středa, je stále na svém místě a je připraven překvapit své hosty nejednou delikatesou z kompletně proměněného jídelního lístku.
Pro nové zimní menu jsou typické houby, zvěřina a různé druhy masa. Z lístku je patrný italský a francouzský gastronomický vliv.
V nepříznivém počasí, kdy se vrátíte do Grund Resort Golf&Ski promrzlí z lyžování, se můžete zahřát Soupe a l'oignon. Komu tradiční francouzská cibulačka není vhod, může se přiklonit k bramborovému krému s restovanou kořenovou zeleninou a hříbkovou kroketou nebo ke consommé s hovězím žebrem a jullien zeleninou.
Malé předkrmy se hodí spíše pro uspokojení chutě, než hladu a přináší pestrý výběr. Tartar z muškátové dýně doplněný chipsy z bílého chleba a ovčím sýrem potěší svojí překvapivou kombinací. Kdo má konzervativnější chutě, tak může vyzkoušet králičí ledvinky na červeném víně nebo srnčí hřbet obohacený pistáciovými oříšky a kaštanovým pyré. Nabídku předkrmů uzavírají mušle svatého Jakuba s pyré z fava fazolí.
Jiří Středa neopomněl ani na ty, kdo upřednostňují saláty či pokrmy s vyšším podílem zeleniny. Co takhle vyzkoušet Ratatouille, francouzský slaný koláč Quiche Lorraine, marinované hříbky nebo uzené kachní prso na listech salátu?
Ani milovníci těstovin a noků nepřijdou zkrátka. Tagliatelle jsou podávané na Grund Restaurantu od začátku listopadu s restovaným kuřetem, krémovou omáčkou a špenátem nebo s jehněčím ragout a ovčím sýrem. Gnocchi pak s pancettou, cuketou a mini tomaty nebo hříbkovým ragout, sypané parmazánem.
Hlavní chody jsou přehlídkou rozličných druhů a úprav mas. Těšit se můžete na kuřecí, králičí, telecí, kachní, jehněčí nebo hovězí maso. Telecí řízek je například podáván s tradičním vídeňským salátem a bramborovou slámou. Kachní prsa zdobí pastyňákové pyré, omáčka z calvadosu a listy mladé kapusty. Konfitovaného králíka servírují na Grund Restaurantu se zeleninovými krupkami, glazírovanou šalotkou a slaninovými křížalami.
Komu by se zachtělo mušlí, tak může vychutnat svatojakubské hřebenatky s rizotem.
Každá opulentní hostina by měla být završena sladkou tečkou. K těžším dezertům patří mousse z mascarpone ozdobený griliášem, švestkovým coulis a karamelovou sušenkou nebo hutnější Varlhona créme brûlée. Pokud se chcete osvěžující dezert, tak sáhněte po variaci švýcarských zmrzlin a sorbetů.
INFO: Grund Resort
Diskuse
Diskuze k článku

Kolik váží plynová bomba? Řekne vám to tara
Výlovy rybníků 2025 listopad
Může se hodit
Nejčtenější články

Houby AKTUÁLNĚ 2025

Je libo konzervu? Lečo, guláš, párky...

Jak správně připravit steak?
MAPA: Výlovy rybníků v Česku
Regiony
Kalendář akcí Zobrazit všechny akce
AKCE | KDE | INFO | KDY | ČAS |
---|---|---|---|---|
ISPO China - veletrh | Čína, Shanghai | 4.-6.7.. | 4.7. | |
ILTM Asia - veletrh | Čína, Shangai | 4.-6.7. Luxusní cestování | 4.7. | |
Řinčobraní - historický šerm | Krašov | 12.7. | ||
Slavnosti Jakuba Krčína | Třeboň | 18.-19.7. | 18.7. | |
Hrdané slávnosti | Stará Ľubovňa, hrad | 25.-27.7. | 25.7. | |
Americana - veletrh | Německo, Augsburg | 3.-7.8. Westernový styl | 3.8. | |
IBTM - veletrh | Mexico, Mexico City | 20.-21.8. | 20.8. | |
Země živitelka - veletrh | České Budějovice, výstaviště | 21.-26.8. | 21.8. | |
Výstava stanů | Praha, Letňany | 16.6.-24.8. | 24.8. | |
Mezinárodní horolezecký filmový festival | Teplice nad Metují | 28.-31.8. | 28.8. |
Diskuse
Re: Pelmo | doku.pes, 2.7.2025 10:47, 7 příspěvků |
Postalmklamm via ferrata | pikovoda, 30.6.2025 23:32, 3 příspěvky |
Cesty pro lidi | Kletr, 30.6.2025 14:44, 1 příspěvek |
Mladí horalové | Honza, 29.6.2025 21:28, 1 příspěvek |
Docela důležité... | Honza, 26.6.2025 21:13, 6 příspěvků |
Docela důležité... | Kuba Turek, 26.6.2025 14:47, 6 příspěvků |
Docela důležité... | Honza, 26.6.2025 14:18, 6 příspěvků |
Docela důležité... | Laura Novotná, 26.6.2025 12:12, 6 příspěvků |
Solná komora | Novinář, 26.6.2025 11:27, 3 příspěvky |
Solná komora | Skiák, 25.6.2025 23:02, 3 příspěvky |
Fórum Zobrazit všechny příspěvky
Karlovarský filmový festi... | Horydoly , 3.7.2025 0:31 |
Světový pohár Troja | Horydoly , 26.6.2025 15:16 |
Světový pohár Troja | Horydoly , 26.6.2025 2:57 |
Prskavec jako hologram | Horydoly Open, 25.6.2025 0:13 |
Livigno na kole | Horydoly , 24.6.2025 19:48 |
Cyklistický maraton Vysočiny | Horydoly , 19.6.2025 22:32 |
Pivo na Náplavce | Horydoly , 19.6.2025 21:22 |
Sportovní prádlo | Horydoly , 13.6.2025 16:44 |