Se zimou přichází do Grund Resort Golf&Ski nový jídelní lístek
Změny v jídelním lístku odráží zpravidla příchod nového šéfkuchaře, inovace a v neposlední řadě i sezónnost surovin, ze kterých jsou pokrmy připravovány. Odhoďte obavy. Nadějný a talentovaný šéfkuchař krkonošského Grund Restaurantu, Jiří Středa, je stále na svém místě a je připraven překvapit své hosty nejednou delikatesou z kompletně proměněného jídelního lístku.
Pro nové zimní menu jsou typické houby, zvěřina a různé druhy masa. Z lístku je patrný italský a francouzský gastronomický vliv.
V nepříznivém počasí, kdy se vrátíte do Grund Resort Golf&Ski promrzlí z lyžování, se můžete zahřát Soupe a l'oignon. Komu tradiční francouzská cibulačka není vhod, může se přiklonit k bramborovému krému s restovanou kořenovou zeleninou a hříbkovou kroketou nebo ke consommé s hovězím žebrem a jullien zeleninou.
Malé předkrmy se hodí spíše pro uspokojení chutě, než hladu a přináší pestrý výběr. Tartar z muškátové dýně doplněný chipsy z bílého chleba a ovčím sýrem potěší svojí překvapivou kombinací. Kdo má konzervativnější chutě, tak může vyzkoušet králičí ledvinky na červeném víně nebo srnčí hřbet obohacený pistáciovými oříšky a kaštanovým pyré. Nabídku předkrmů uzavírají mušle svatého Jakuba s pyré z fava fazolí.
Jiří Středa neopomněl ani na ty, kdo upřednostňují saláty či pokrmy s vyšším podílem zeleniny. Co takhle vyzkoušet Ratatouille, francouzský slaný koláč Quiche Lorraine, marinované hříbky nebo uzené kachní prso na listech salátu?
Ani milovníci těstovin a noků nepřijdou zkrátka. Tagliatelle jsou podávané na Grund Restaurantu od začátku listopadu s restovaným kuřetem, krémovou omáčkou a špenátem nebo s jehněčím ragout a ovčím sýrem. Gnocchi pak s pancettou, cuketou a mini tomaty nebo hříbkovým ragout, sypané parmazánem.
Hlavní chody jsou přehlídkou rozličných druhů a úprav mas. Těšit se můžete na kuřecí, králičí, telecí, kachní, jehněčí nebo hovězí maso. Telecí řízek je například podáván s tradičním vídeňským salátem a bramborovou slámou. Kachní prsa zdobí pastyňákové pyré, omáčka z calvadosu a listy mladé kapusty. Konfitovaného králíka servírují na Grund Restaurantu se zeleninovými krupkami, glazírovanou šalotkou a slaninovými křížalami.
Komu by se zachtělo mušlí, tak může vychutnat svatojakubské hřebenatky s rizotem.
Každá opulentní hostina by měla být završena sladkou tečkou. K těžším dezertům patří mousse z mascarpone ozdobený griliášem, švestkovým coulis a karamelovou sušenkou nebo hutnější Varlhona créme brûlée. Pokud se chcete osvěžující dezert, tak sáhněte po variaci švýcarských zmrzlin a sorbetů.
INFO: Grund Resort
Diskuse
Diskuze k článku
Krkonoše AKTUÁLNĚ 2025
Rybáři loví Bezdrev. Extra prodloužený víkend láká do Hluboké nad Vltavou
Nejčtenější články
AUDIO Tipy na nejzajímavější výlovy
Jeseň pokračuje: Zemplínske lakocinky
Houby AKTUÁLNĚ 2025
Ve světě kaštanů Törggelen
Jak správně připravit steak?
Regiony
Kalendář akcí Zobrazit všechny akce
| AKCE | KDE | INFO | KDY | ČAS |
|---|---|---|---|---|
| Mezinárodní festival outdoorových filmů | Řepiště, U Máně | 30.10.-5.12. | 30.10. | |
| Svatohubertské slavnosti | Loučeň, zámek | 1.11. | ||
| Klenoty pralesa - výstava | Olomouc | 17.10.-2.11. | 2.11. | |
| Mezinárodní festival outdoorových filmů | Hradec Králové, Bio Central | 3.-5.11. | 3.11. | |
| Žaludy, potrav minulosti a budoucnosti - přednáška | Praha, Toulcův dvůr | 4.11. | 17:30 | |
| WTM - veletrh | Velká Británie, Londýn | 4.-6.11. Cestování | 4.11. | |
| Středočeské forum cestovního ruchu | Voděrádky | 4.11. | ||
| EICMA - veletrh | Itálie, Miláno | 6.-9.11. Cyklistika a motocykly | 6.11. | |
| Caravaning - veletrh | Brno, Výstaviště | 6.-9.11. | 6.11. | |
| Mezinárodní festival outdoorových filmů | Ostrava, Minikino | 6.-8.11. | 6.11. |
Diskuse
| Umí!!!! | T.S. Hakan, 31.10.2025 10:47, 5 příspěvků |
| Ztuhlé klouby a osteoartróza | Libor Šafránek, 30.10.2025 15:50, 6 příspěvků |
| Jak, nevalné kvality??? | speleo, 29.10.2025 14:23, 5 příspěvků |
| Wax | Horydoly, 29.10.2025 14:21, 2 příspěvky |
| Wax | Papouš, 29.10.2025 9:34, 2 příspěvky |
| Jak, nevalné kvality??? | Lukas B., 29.10.2025 8:52, 5 příspěvků |
| Jak, nevalné kvality??? | Kuba Turek, 28.10.2025 15:32, 5 příspěvků |
| Jak, nevalné kvality??? | Václav, 28.10.2025 14:57, 5 příspěvků |
| Podvodnici? | Honza, 28.10.2025 10:39, 5 příspěvků |
| Podvodnici? | Kuba Turek - šéfredaktor Horydoly, 28.10.2025 9:14, 5 příspěvků |
Fórum Zobrazit všechny příspěvky
| Společenské oděvy | Horydoly , 28.10.2025 21:27 |
| Velké Popovice | Horydoly , 26.10.2025 23:07 |
| Krumlovský vodácký maraton | Horydoly , 22.10.2025 20:56 |
| Sv. Martina oslaví Na Spi... | Horydoly Open, 22.10.2025 10:03 |
| Kosmetika | Horydoly Open, 22.10.2025 9:59 |
| Mezinárodní úspěch Kutné ... | Horydoly Open, 20.10.2025 9:30 |
| Podzimní výlovy | Horydoly , 17.10.2025 19:45 |
| Jižní Čechy | Horydoly , 15.10.2025 1:17 |
VIDEO
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM
PINTEREST
ENGLISH