
Se zimou přichází do Grund Resort Golf&Ski nový jídelní lístek

Změny v jídelním lístku odráží zpravidla příchod nového šéfkuchaře, inovace a v neposlední řadě i sezónnost surovin, ze kterých jsou pokrmy připravovány. Odhoďte obavy. Nadějný a talentovaný šéfkuchař krkonošského Grund Restaurantu, Jiří Středa, je stále na svém místě a je připraven překvapit své hosty nejednou delikatesou z kompletně proměněného jídelního lístku.
Pro nové zimní menu jsou typické houby, zvěřina a různé druhy masa. Z lístku je patrný italský a francouzský gastronomický vliv.
V nepříznivém počasí, kdy se vrátíte do Grund Resort Golf&Ski promrzlí z lyžování, se můžete zahřát Soupe a l'oignon. Komu tradiční francouzská cibulačka není vhod, může se přiklonit k bramborovému krému s restovanou kořenovou zeleninou a hříbkovou kroketou nebo ke consommé s hovězím žebrem a jullien zeleninou.
Malé předkrmy se hodí spíše pro uspokojení chutě, než hladu a přináší pestrý výběr. Tartar z muškátové dýně doplněný chipsy z bílého chleba a ovčím sýrem potěší svojí překvapivou kombinací. Kdo má konzervativnější chutě, tak může vyzkoušet králičí ledvinky na červeném víně nebo srnčí hřbet obohacený pistáciovými oříšky a kaštanovým pyré. Nabídku předkrmů uzavírají mušle svatého Jakuba s pyré z fava fazolí.
Jiří Středa neopomněl ani na ty, kdo upřednostňují saláty či pokrmy s vyšším podílem zeleniny. Co takhle vyzkoušet Ratatouille, francouzský slaný koláč Quiche Lorraine, marinované hříbky nebo uzené kachní prso na listech salátu?
Ani milovníci těstovin a noků nepřijdou zkrátka. Tagliatelle jsou podávané na Grund Restaurantu od začátku listopadu s restovaným kuřetem, krémovou omáčkou a špenátem nebo s jehněčím ragout a ovčím sýrem. Gnocchi pak s pancettou, cuketou a mini tomaty nebo hříbkovým ragout, sypané parmazánem.
Hlavní chody jsou přehlídkou rozličných druhů a úprav mas. Těšit se můžete na kuřecí, králičí, telecí, kachní, jehněčí nebo hovězí maso. Telecí řízek je například podáván s tradičním vídeňským salátem a bramborovou slámou. Kachní prsa zdobí pastyňákové pyré, omáčka z calvadosu a listy mladé kapusty. Konfitovaného králíka servírují na Grund Restaurantu se zeleninovými krupkami, glazírovanou šalotkou a slaninovými křížalami.
Komu by se zachtělo mušlí, tak může vychutnat svatojakubské hřebenatky s rizotem.
Každá opulentní hostina by měla být završena sladkou tečkou. K těžším dezertům patří mousse z mascarpone ozdobený griliášem, švestkovým coulis a karamelovou sušenkou nebo hutnější Varlhona créme brûlée. Pokud se chcete osvěžující dezert, tak sáhněte po variaci švýcarských zmrzlin a sorbetů.
INFO: Grund Resort
Diskuse
Diskuze k článku

Vysoké Tatry AKTUÁLNĚ 2025
Houbařské a mykologické akce 2025
Může se hodit
Nejčtenější články
Houbařské a mykologické akce 2025

Vysoké Tatry AKTUÁLNĚ 2025

Krkonoše AKTUÁLNĚ 2025

Attersee - Attergau: bohatství ve vodě
Ohníčkové desatero
Regiony
Kalendář akcí Zobrazit všechny akce
AKCE | KDE | INFO | KDY | ČAS |
---|---|---|---|---|
IBTM - veletrh | Mexico, Mexico City | 20.-21.8. | 20.8. | |
Země živitelka - veletrh | České Budějovice, výstaviště | 21.-26.8. | 21.8. | |
Výstava stanů | Praha, Letňany | 16.6.-24.8. | 24.8. | |
Mezinárodní horolezecký filmový festival | Teplice nad Metují | 28.-31.8. | 28.8. | |
Caravan Salon - veletrh | Německo, Düsseldorf | 29.8.-7.9. | 29.8. | |
Cestovatelská Střela - festival | Dolní Hradiště | 29.-31.8. | 29.8. | |
Yachtfestival - veletrh | Německo, Hamburg | 5.-7.9. Lodě a čluny | 5.9. | |
Člověk v přírodě - veletrh | Louny | 5.-7.9. | 5.9. | |
IBF - veletrh | Itálie, Misano | 5.-7.9. | 5.9. | |
Česnekové slavnosti | Rosice, zámek | 6.9. |
Diskuse
Geometry Dash: A Comprehe... | geometry dash, 20.8.2025 8:41, 15 příspěvků |
Geometry Dash: A Comprehe... | gjfjfkukh, 20.8.2025 8:40, 15 příspěvků |
odkud byla sjeta Mohelka | Kuba Turek, 19.8.2025 23:12, 2 příspěvky |
Centrální žlab Sněžky | Lukáš Kortiš, 19.8.2025 21:57, 21 příspěvků |
odkud byla sjeta Mohelka | Zdeněk Hudec, 19.8.2025 21:05, 2 příspěvky |
Via Ferrata | Pišišvor, 19.8.2025 12:58, 1 příspěvek |
boulderista | boulderista, 17.8.2025 23:06, 1 příspěvek |
Inu | Honza, 17.8.2025 17:46, 1 příspěvek |
Hádky na dovolené | Andreasina, 16.8.2025 8:18, 1 příspěvek |
Inu | Honza, 15.8.2025 10:42, 1 příspěvek |
Fórum Zobrazit všechny příspěvky
Brdský půlmaraton | Horydoly , 19.8.2025 0:39 |
Re: Pozor! Dojde k otevře... | Horydoly , 16.8.2025 17:22 |
Střední Čechy turistické ... | Horydoly , 16.8.2025 14:42 |
Pozor! Dojde k otevření b... | milan šupa, 14.8.2025 19:46 |
Chrudim hostí kultovní zá... | Horydoly , 13.8.2025 12:19 |
Zdeněk Štybar vstupuje do... | Horydoly , 12.8.2025 0:41 |
Bublinky ovládnou Brno | Horydoly , 9.8.2025 2:46 |
Polička | Horydoly , 9.8.2025 2:44 |