Až roku 1961 vyšla Velká kniha receptů Pragomixu! Spustila neuvěřitelný boom. Každá rodina chtěla mít doma mixér a vyrábět v něm těsta, koktejly, omáčky, kaše a haše, pomazánky a stravu pro batolata. Dlužno dodat, že koncem 60. let už Pragomix měla téměř každá domácnost.
Brožovaná kuchařka vyšla v dnes neuvěřitelném nákladu 100 000 výtisků. Stála 7 československých korun. Průměrná hrubá mzda tehdy činila 1100 Kčs. V přepočtu na dnešní ceny by tedy kuchařka vyšla na 280 Kč. Dotisk ve stejně obrovském nákladu sto tisíc kusů a za stejnou cenu vyšel roku 1964.
Inovativní reklamní kampaň spojená s kuchařským vzděláváním měla úspěch. Byla přesně zacílena na pracující ženy, kterým vyjde během přípravy rodinné večeře čas i na vodovou ondulaci. Kdyby ovšem nebylo dokonalého produktu, který Pragomix dlouhá desetiletí představoval, obchod by vyšel naprázdno.
Mixér Pragomix se dostal do prestižního seznamu 100 Czech Design Icon minulého století.

Uvádíme příklady receptů:
Masité hašé pro děti
15 dkg masa (maso hovězí, telecí nebo játra apod.), 1 a ½ dkg másla, 1 a ½ dkg hladké mouky, sůl, citron
Z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vodou a povaříme. Po prochladnutí dáme do mixéru a po částech přidáváme na kousky nakrájené maso. Mixujeme jednu až dvě minuty, podle tuhosti masa. Přendáme na kastrolek a dobře podusíme. Větším dětem můžeme přidat trochu jemně sekané cibule, menším přidáme jen pár kapek citronové šťávy. Nejmenším dětem připravíme hašé méně a vmícháme je do bramborové nebo slané rýžové kaše.
Majonéza ze žervé
2 tvarohová žervé ve váze dohromady asi 12 dkg, 1 žloutek, 10 dkg oleje, šťáva z poloviny citronu, sůl, cukr
Do mixéru dáme žervé a žloutek a mixujeme asi 15 vteřin. Potom začneme přilévat otvorem ve víčku mixéru olej a mixujeme ještě asi 1 minutu. Hotovou majonézu podle chuti přisolíme, přisladíme a okyselíme. Tato lehká majonéza se hodí zvláště na rybu a na zeleninu.
Fazolový krém
40 dkg vařených bílých fazolí, krém, 2 žloutky, 5 dkg cukru, 2 lžíce hladké mouky, 3 dkg másla, 1/8 litru mléka
Fazole den předem namočíme a v téže vodě vaříme asi 2 hodiny, až jsou měkké. V hrnku uvaříme vanilkový krém a necháme prochladnout. Toto množství dáme nadvakrát do mixéru (to znamená polovičku fazolí a polovičku krému). Do skleněné misky dáme dětské piškoty slepované pikantní zavařeninou a zalijeme je řídkým fazolovým krémem. Navrchu zdobíme šlehačkou.
Vinný krém
3 vejce, 3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 2 žervé, trochu bílého vína
Do mixéru dáme celá vejce bez skořápek, přidáme cukr, žervé a bílé víno. Mixujeme do pěny. Hned podáváme, ať samotný, nebo s piškoty.