Praha AKTUÁLNĚ 2012

Praha AKTUÁLNĚ 2012
Vltava, Praha, Čechův most.
Autor snímku Kuba Turek
SDÍLEJ:

Malé, ale důležité zprávičky z velkého města.

25. prosince
Praha se chce propagovat za 15 milionů na Nově
Zastupitelé hlavního města Prahy odsouhlasili smlouvu s Novou, že za 14,6 milionů korun bude propagovat bazén Šutka v lednu, ostrov Štvanice v červnu a ohňostrov v prosinci.

23. prosince
Příručka o betlémech
Betlémy od zítřka 24. prosince vystavují kostely po celé Praze. Arcibiskupství pražské k tomu vydalo příručku s historií jednotlivých jesliček. Je k dostání v kostelech a v Pražské informační službě.

7. prosince
Oslavy Prahy
7. a 8. prosince probíhají Oslavy Prahy, jejichž hlavním magnetem jsou zlevněné vstupenky do mnoha muzeí, galerií a památek.

22. listopadu
Pražským úředníkům se rozsvítilo
Komise pro turistický ruch pražského Magistrátu přizve na jednání zástupce internetových vyhledávačů. Úředníkům konečně došlo, že se mají zaměřit také na individuální turisty, kteří využívají internet k nezávislému cestování. 

17. listopadu
Lezecký kroužek Ruzyně
Umělá lezecká stěna Ruzyně pořádá lezecké kurzy pro dospělé a provozuje lezecký kroužek pro děti a mládež.

6. listopadu
Incheba skončí v Praze
Nájemce holešovického Výstaviště slovenská výstavnická firma Incheba opustí Prahu na konci roku 2014. Magistrát chce provozovat výstaviště sám.

Praha. Holešovické výstaviště v noci.

1. listopadu
Žižkovská věž je otevřená
Po rekonstrukci byla otevřena Žižkovská věž. Ve špičce jsou umístěna telekomunikační zařízení, ale pod nimi je rozhledna pro veřejnost, restaurace a chystá se otevření exkluzivního apartmánu. Vstupné pro dospělého se zvýšilo na 150 korun. Rodinné přijde na 350 korun. Restaurace, bistro i bar patří mezi dražší podniky - pivo stojí 50 korun, polévka od padesáti do sedmdesáti korun a hlavní jídlo sto až dvě stě korun. Noc v apartmánu by měla přijít na pětadvacet tisíc korun. Oteveřeno je 8-24 hodin denně.

13. září
Památky v Praze 10
Radnice Prahy 10 umístila na důležité památky smaltové tabulky s QR kódy, které stačí nasnímat mobilním telefonem a objeví se odkaz na informace ve Wikipedii.

4. září
Minibus na letišti
Od parkoviště D určeného k dlouhodobému stání jezdí k letištnímu terminálu v Praze Ruzyni minibus. Od 5 do 22 hodin je v provozu každých patnáct minut, v noci přijede na telefonickou žádost.

28. srpna
Povodeň v Divoké Šárce
Havárie silného vodovodního řadu v Praze - Ruzyni nezpůsobila jen problémy s dodávkou vody do domácností, ale také ohrozila dětskou klubovnu v horní části Divoké Šárky, kterou obhospodařuje oddíl Skasapa. Včera začal úklid z nejhoršího. Lesní cesta se během vodárenské havárie změnila v potok s průtokem 1000 l/vteřinu.

18. srpna
Kubismus se stěhuje do Holešovic
Muzeum kubismu se stěhuje z domu U Černé matky boží do Veletržního paláce v Holešovicích k ostatním sbírkám moderního umění Národní galerie. Kubistická díla tam budou k vidění od 3. září.

7. srpna
Místostarostka Prahy 10 připouští, že se na Trojmezí bude stavět
V rozhovoru pro lokální web DESÍTKA.cz připouští zástavbu přírodního parku Trojmezí v blízké budoucnosti místostarostka Prahy 10 Ivana Cabrnochová (Strana Zelených).

2. srpna
Bývalý primátor Bém půjde na veřejné práce
Tehdejší primátor Pavel Bém (ODS), který je zodpovědný za tunel Blanka (ve faktickém i přenesením smyslu), by měl v nejbližších dnech nastoupit na veřejně prospěšné práce. Magistrát oznámil, že tunel nás stojí o patnáct miliard korun více, než byl rozpočet na jeho stavbu. Celkem zaplatil každý Pražan za tunel 36 000 Kč.

4. července
Rotopedy na Hamru
U Hamerského rybníku si můžete lehce zacvičit na rotopedech. Použití je bezplatné. Poslouží starším lidem na rozcvičení a cyklistům na vyjetí po delším výletě, než si odpočinou se sklenkou vína v Lechovickém sklípku.

Volně přístupný rotoped na Hamerském rybníce v Praze.

30. června
Vojenské hudby na Hradě
V zahradách Na valech pod Pražským hradem hrají každou prázdninovou sobotu vojenské hudby celého světa. Začátek je v 10 hodin a vstupné se neplatí.

18. června
Prý nesmíme fotit na Karlově mostě
Absurdní stanovisko zastává radnice městské části Praha 1 (TOP09+ČSSD) a Sdružení výtvarníků ohledně fotografování na Karlově mostě přes Vltavu. Prý nelze bez zaplacení mafiánského výpalného fotit na mostě, a když už tam někdo něco vyfotografuje, nesmí to zveřejnit třeba na webu nebo v sociálních sítích. Kdyby měly oba subjekty pravdu, byly by Horydoly zločinecká organizace, která už několik let páchá zlo. Uveřejnili jsme například fotoreportáže: Karlův most je opravdu postavený z vajec a Parníkem po Vltavě.

23. května
BMX dráhy pro veřejnost
Tři cyklistické dráhy na BMX (bikros) jsou v provozu v Praze. Veřejnost na nich může volně jezdit mimo hodiny vyhrazené pro oddílové tréningy. K dispozici jsou Bikrosclub Řepy (ulice U Boroviček), Polis XIII (na haldě v ulici Pod Hranicí) a TJ Slovan Bohnice (Čimická ulice).

Bikrosová dráha Praha - Řepy.

19. května
Nev-Dama se přestěhovala na Pankrác
Pobočka cestovní kanceláře Nev-Dama se přestěhovala z Vršovického náměstí na novou adresu do budovy Gemini, Na Pankráci 127 proti obchodnímu centru Arkády. Otevřeno je každý pracovní den 9-18 hodin.

3. května
Smíchovská pláž je zrušena
Radnice Prahy 5 letos neotevře Smíchovskou pláž na vltavské náplavce. Místo písku bude na břehu řeky trh.

Cider v Praze u Vltavy.

17. dubna
Lanový park na Proseku
Lanový park v areálu bobové dráhy na Proseku byl uveden do provozu. 

10. dubna
Druhé Ferrino v Praze
Italská značka outdoorového vybavení Ferrino otevírá svůj druhý obchod v Praze v Jičínské ulici 8.  "Prodejna vznikla na místě, kde donedávna prodávala podobný sortiment společnost Glum store," upřesňuje ředitel českého zastoupení Karel Kadečka. Obchod je umístěný na Vinohradech u stanice metra Flóra.

For Outdoor Praha 2012. Stanové městečko.

6. dubna
Rudolfinum: Doly. Hutě. 
Tuhle výstavu musítě vidět! Pražská galerie Rudolfinum vystavuje fotografie klasiků industriálního žánru  Bernda a Hilly Becherových. Výstava trvá do 3. června.

Výstava v pražském Rudolfinu. Bernd & Hilla Becher: Doly. Hutě.

29. března
Pražský hrad je jednička
Pražský hrad je abolutně nejnavštěvovanější památkou v Česku. Milion lidí zaplatilo vloni vstup do některého z prostorů a další čtyři miliony Hradem prošly bez placení. V závěsu za Hradčany jsou z pohledu návštěvnosti Staroměstské náměstí a Karlův most. Z muzeí hrají prim Národní a Židovské. Mimopražské památky s největším počtem návštěvníkůl jsou Karlštejn a Konopiště. České země vzdálenější od metropole a zvláště Morava jsou pro větší počet turistů nezajímavé. Vyplývá to z čísel uveřejněných Národním památkovým úřadem.

22. března
Lezecká stěna Smíchoff zdražila vstupné
Zdražení a různé ceny podle časů návštěv čeká klienty lezecké stěny Smíchoff.

11. března
Corrupt Tour jede do Motola
Tři velké pražské nemocnice navštíví dnešní zájezd Corrupt Tour, která se specializuje na místa, kde proběhla korupce. Motolská nemocnice se proti tomu brání.

4. března
Metro zase jezdí jen do půlnoci
Pražská hromadná doprava dnes ukončila popůlnoční provoz, který zavedl primátor Pavel Bém. Metro bude končit zase ve 24 hodin a tramvaje i autobusy budou jezdit podle okleštěného nočního jízdního řádu. Ušetří to sice městské finance, ale omezí cestovní ruch.

6. února
Běžky v Chuchli
Na koňském závodišti ve Velké Chuchli stříkají sněžná děla dnem i nocí. V úterý nebo ve středu by měla být běžkařská dráha otevřena pro veřejnost. Vstupné bude zdarma.

23. ledna
Branické ledy
Soutěž v zimní plavání Branické ledy, která se koná 4. února ve Vltavě, se stává Memoriálem Ladislava Nicka. Tento legendární otužilec plaval v osmadevadesáti letech ještě minulý rok.

22. ledna
Týnská stěna
Lezecká stěna v Týnské má o víkendu zavřeno až do odvolání.

9. ledna
Modřanská cyklostezka
Začátek ledna, v Praze se dá jezdit na kole, neuvěřitelné! Vychutnejte si zimní modřanskou cyklostezku bez sněhu.

Horydoly.cz Pražské zajímavosti na Horydoly: 2011 2010 2009 2008 2006-2007

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Střední Čechy AKTUÁLNĚ 2024

Střední Čechy AKTUÁLNĚ 2024

KONĚPRUSY Co je nového na Karlštejnsku, Křivoklátsku, Rakovnicku, v Českém krasu a dalších zajímavých místech středních Čech? Přečtěte si krátké zprávy.... celý článek

Obrovský sesuv půdy na Bernině: vrtulníky hledaly zasypané

Neumětely: Horymír a Šemík sem utekli před Křesomyslem

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Německo AKTUÁLNĚ 2024

Německo AKTUÁLNĚ 2024

Německo je zemí řek, jezer, hor, moře, památek, tragické historie, velké vědy a techniky. Najdete v něm vše, na co si vzpomenete. Čtěte horké novinky od našich severních, západních i jižních sousedů.
Velikonoční veselí na zámcích a hradech ve středních Čechách

Velikonoční veselí na zámcích a hradech ve středních Čechách

Oslavit Velikonoce můžete ve středočeských zámcích a hradech Loučeň, Mcely, Okoř, Křivoklát a Týnec nad Sázavou.
Bitva u Sudoměře ukázala sílu husitů naplno

Bitva u Sudoměře ukázala sílu husitů naplno

Žižka opustiv dle oné smlouvy Plzeň, byl po dvakrát napaden od věrných a dvakrát uživ lsti, vyvázl jako vítěz, byv skoro poražen. Místo, na němž měla být bitva svedena, bylo nepříhodné,
Co je nového na hradech a zámcích ve středních Čechách?

Co je nového na hradech a zámcích ve středních Čechách?

Hrady a zámky ve středních Čechách nachystaly pro návštěvníky řadu novinek. Speciální prohlídky, přednášky a bohatý program připravili kasteláni už na Velikonoce. Na své si o velikonočních svátcích přijdou hlavně děti. Hlavní sezona
Praha AKTUÁLNĚ 2024

Praha AKTUÁLNĚ 2024

PŘÍVOZY Malé zprávy z velkého města přinášíme pro turisty a návštěvníky.

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Tourbusiness - veletrh Bělorusko, Minsk 18.-20.4. 18.4.
Nauticampo - veletrh Portugalsko, Lisabon 17.-21.4. Turismus a karavaning 21.4.
Irácký Kurdistán a Írán obytnou dodávkou - diashow Praha, Klub cestovatelů Přednáší Jindra a Daniela 22.4. 18:30
Roadtrip Afghánistánem - diashow Praha, Klub cestovatelů Přednáší Tereza Inková a Jirka Weinzettl 23.4. 18:30
Regenerace po zátěži běh/trek - přednáška Praha, Klub cestovatelů Přednáší Dagmar Lisá 24.4. 18:30
Argentina - diashow Praha, Klub cestovatelů Přednáší Karel Štěpánek 25.4. 18:30
Černobylské deníky - diashow Brno, základní škola Svážná 26.4. 16:00
Prague Bike Fest Praha, Výstaviště Holešovice 27.-28.4. 27.4.
Krakonošovo Labíčko Labe, Vrchlabí ZRUŠENO! 27.-28.4. Divoká voda 27.4.
Čarodějnický rej na zámku Benešov nad Ploučnicí 27.-28.4. 27.4.

Diskuse

tmfebwlnk valtrex canada, 19.4.2024 16:18, 117 příspěvků
Nedej na nějaké rádobychy... Michael Beranek, 18.4.2024 17:34, 10 příspěvků
Prostě nehoda Horydoly, 18.4.2024 11:52, 10 příspěvků
Prostě nehoda EH, 18.4.2024 11:41, 10 příspěvků
Marťan se zastyděl? Lyžař, 18.4.2024 10:27, 10 příspěvků
Marťan se zastyděl? Prkoš, 18.4.2024 10:16, 10 příspěvků
Test test, 16.4.2024 18:32, 1 příspěvek
Jazyk Veronika, 15.4.2024 18:53, 10 příspěvků
milovníku cizích termitů PK, 15.4.2024 18:16, 10 příspěvků
INU IP, 15.4.2024 17:11, 10 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

ČSK media - změny na PR p... Horydoly , 19.4.2024 12:00
S Winterbergem na Dobešku Horydoly , 11.4.2024 0:02
Re: Praha Horydoly Open, 10.4.2024 10:32
Tipy na dámské běžecké bo... Horydoly Open, 10.4.2024 10:11
Zákolany Horydoly , 8.4.2024 18:24
Lojzovka Horydoly , 8.4.2024 18:23
Re: Praha Kuba Turek, 8.4.2024 18:13
Re: Praha Horydoly Open, 8.4.2024 18:09