Praha AKTUÁLNĚ 2021

Praha AKTUÁLNĚ 2021
Doubravka, rozhledna v Praze.
Autor snímku Kuba Turek
SDÍLEJ:

BABIŠOVA PUMPA Malé zprávy z velkého města přinášíme pro turisty a návštěvníky.

Horydoly.czČtěte články z regionu PRAHA

 

1. prosince

Babišova pumpa v Průhonicích

Nabíjecí stanice pro elektromobily kombinovaná s čerpací stanicí a restaurací je v provozu na sjezdu z brněnské dálnice do Průhonic u Prahy. Objekt patří společnosti Imoba, kterou ovládá Andrej Babiš, i když tvrdí opak.  

Dálniční čerpací stanice Průhonice.

24. listopadu

Střední průmyslová škola zeměměřická

Střední průmyslová škola zeměměřická a nedávno přidružené Geografické gymnázium oslavila 70 let výuky. K výročí vyšel almanach se soupisem všech studentů po celou historii střední školy. Sídlí v pražských Hrdlořezích. Unikátní je, že za celou dobu měla pouhé čtyři ředitele. Prošla jí většina odborníků, kteří v Česku zaměřují, kreslí a vydávají mapy. 

19. listopadu

Dotace na životní prostředí

Hlavní město Praha vyhlásilo Program na podporu projektů ke zlepšení stavu životního prostředí pro rok 2022. Zájemci o dotaci mohou podávat žádosti od 6. prosince do 5. ledna. Dotace budou přidělovány v oblastech: Veřejná zeleň, Zelené učebny, Ochrana přírody, Ekologická výchova, Specifické projekty, Výukové a vzdělávací programy pro školy a Adaptace a mitigace na klimatickou změnu.

Alenka v říši divů.

13. listopadu

V Praze skončily žně

Poslední pole byla sklizena na území Prahy. Naposledy jezdily kombajny a traktory dnes večer na kukuřičných polích mezi Křeslicemi a Milíčovským lesem.

23. září

Architekt Rajniš dostane medaili

Architekt Martin Rajniš dostane Stříbrnou medaili hlavního města Prahy za celoživotní přínos metropoli. Jeho nejznámější dílo z poslední doby je dřevěná rozhledna Doubravka mezi čtvrtemi Kyje a Hloubětín. Nejvýraznější zásah do města učinil jako spoluautor obchodního domu Máj v 70. letech minulého století.

Rozhledna Doubravka v Praze Kyjích.

7. srpna

Opravuje se Vyšehradský tunel, místo tramvaje jezdí parník

Tramvajová trať se opravuje ve Vyšehradském tunelu od 7. do 27. srpna. Tunel zůstává otevřený pro chodce a cyklisty, auta a tramvaje mají vjezd zakázaný. Místo nich jezdí okolo Vyšehradské skály loď. Je to jedinečná příležitost, jak se svézt po Vltavě na Lítačku nebo lístek MHD. Náhradní lodní linka X21 jezdí od 6 do 22 h trase Výtoň – Podolská vodárna. Zároveň je možné využít zdarma sdílená kola v systému Rekola.

Vyšehrad.

5. srpna

Příměstské tábory v Letňanech

Jungle Park v Letňanech pořádá příměstské tábory průběžně po celé prázdniny. Stále má ještě volná místa. Tábory jsou zaměřené na pohyb, který by mělo zvládnout každé dítě - gymnastika, parkour, lezení. 

1. srpna

Zdražení městské hromadné dopravy

Jízdné v pražské hromadné dopravě a také ve Středočeském kraji se zdražuje. Pouze cena měsíční, čtvrtletní a roční Lítačky zůstává stejná.

11. července

Rorýsi nad Botičem

Hejno rorýsů se jako každý rok zjevilo nad údolím Botiče v květnu. Mladé vyvedlo koncem června. Teď v červenci probíhá výcvik mláďat ve vzduchu. Jejich oblíbeným terénem je obloha nad Záběhlicemi a Hostivaří.

Rorýs.

19. května

Dívčí hrady

Na pastvinách Dívčí hrady se pasou čtyři klisny koně Převalského, jeden hřebec k nim přibyde později. Na 20 hektarech mají výběh zvířata z chovné stěnice v Dolním Dobřejově, která patří pražské ZOO.

Praha, Prokopské údolí.

15. května

Přívozy nejezdí

Všech sedm přívozů v Praze přes Vltavu přerušilo provoz až do odvolání. Důvodem je zvýšená hladina řeky po deštích. Ve Velké Chuchli dosáhla Vltava 1. stupně povodňové aktivity.

5. května

První tramvaj ve schematu PID

Tramvaj 14T číslo 9121 se stala první, která vyjela v novém barevném schematu. Již dříve začal v tomto provedení jezdit autobus SOR. Během následujících 15 let budou takto nabarvené všechny prostředky Pražské integrované dopravy - nový nátěr budou dostávat během oprav a během výroby.

Tramvaj.

21. března

Vlak do Čakovic

Čakovice vybrala stavební firmu Hans Wendel, která zprovozní cukrovarskou vlečku pro osobní vlakovou dopravu. Počítá se s prodloužením až k zámeckému parku. Vlaky linky S34 by měly jezdit do Čakovic již letos a na plánovanou konečnou by mohly dojet roku 2024.

20. března

Vlakem z Hostivaře do Libně

Správa železnic vypsala soutěž zdvoukolejnění malešické trati mezi Libní a Hostivaří, konkrétně úseku z Hrdlořez. Trať z Libně do Hostivaře přes Malešice je důležitou spojkou pro nákladní dopravu. Malešická jednokolejná trať je na hraně kapacity. Kromě nákladních vlaků tudy jezdí osobní linka S49 z Hostivaře do Roztok u Prahy. "Práce budou zahrnovat výstavbu nového souběžného jednokolejného tunelu pod vrchem Tábor,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Stavba má vyjít na šest miliard korun.

10. února

Petřínské schody na snowboardu

8. února

Petřín jako sjezdovka

Petřínská lanovka slouží držitelům Lítačky jako nejlevnější lyžařský výtah v Česku. Snowboardisté a lyžaři se nechávají vyvézt na Nebozízek a sjíždějí petřínskými sady dolů na Újezd. Připomeňme, že hlavní město Praha už v roce 2001 výslovně zakázalo sáňkování a lyžování v této oblasti.

8. února

Staré Město pod sněhem

Na Staroměstském náměstí a Karlově mostě probíhal úklid sněhu až ráno. Do té doby se přes most i na náměstí prohánělo několik běžkařů.

Staroměstské náměstí, Praha.

Horydoly.cz Praha: 20202019 - 2018 - 2017- 2016 - 2015 - 2014 
2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2007

Rezervujte si ubytování v Praze a okolí:

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Rozlučka s demagogy

Nemá cenu tady s demagogy, kteří tu mají "fiundované" názory, diskutovat:-) Můj názor je pořád stejný a neměnný. Ti, kteří pobíhají po obchodech s aplikací a vyřazují zboží, domnívajíc se, že bojují efektivně proti Babišovi, jsou prostě blázni, kterým se o Babišovi určitě i zdá:-) A pokud mě někdo nazývá agentem a zaměstnancem kohokoliv od Babiše, tak ať si dá mokrý hadr na čelo a vymáchá si přirození ve studené vodě. To mu možná pomůže:-)  S blbostí nemá cenu bojovat. Proto se tu už nebudu k těm hovadinám a demegogickým výtrusům vyjadřovat. Nemám rád Babiše, většinu jiných politiků, bývalé i současné estébáky, komunisty a hlupáky. Přeji úspěšné nákupy:-) 

  • Autor Martys
  • Datum a čas 5.12.2021 17:21
Reaguj
Aneb když má Babiš hodně peněz

Evidentně jsme pro Babiše důležití, když se mu vyplatí, aby za něj tohle někdo dělal.

Reaguj
Aneb když má Babiš hodně peněz

:-))))) jasně, Agrofert bude na nějakém bezvýznamném webu rozpoutávat nějakou kampaň:-))) Nedělej se důležitějším než jsi:-) Všimni si laskavě, že já nic nerozpoutával. Číst, jak je patrné, umíš:-) 

  • Autor Martys
  • Datum a čas 4.12.2021 19:50
Reaguj
Aneb když má Babiš hodně peněz

Andrejův Agrofert má jistě hodně peněz, aby si platil takové kampaně, které tady předvádíte. Tedy vlastně Moničin Agrofert - abych zachoval tuzemské dekorum, které je ovšem na západ od našich hranic směšné.

Melete neustále nesmysly, znejisťujete fakta a podrýváte fundované názory. Posmíváte se lidem, kteří o něco usilují a evidentně to dělají z morálních důvodů.

Účel je jasný - abyste poněkud zakryl pachuť, kterou má pro mnoho zákazníkůl byť malá zmínka o Andreji Babišovi. 

Pro Agrofert, jeho výrobce a jeho prodejce je velmi těžká rána, když ztratiliy reputaci. Přicházejí díky tomu o dost peněz, protože mnoho lidí odmítá jeho zboží kupovat. Je při tom principiálně jedno, zda spotřebitelé důsledně nekupují od Babiše vůbec nic, nebo jen vybrané zboží. Vždy je to pro něj finanční problém. A zdá se, že jedině na něj slyší.

Znovu připomínám, že tuto sáhodlouho debatu jste rozpoutal kvůli třem a půl řádkům, kterou má zpráva o nové Babišově pumpě na tomto webu.

Reaguj
Omluva se přijímá

Díky:-) Ano, já jím všechny šmakulády, které mi chutnají a nerozlišuji, od koho jsou. Již jsem tu jednou napsal, že nejsem úchyl, který běhá s aplikací po krámě. Ty ale ty Babišovi šmakulády jíš samozřejmě také:-) jen tu machruješ:-)

  • Autor Martys
  • Datum a čas 4.12.2021 18:04
Reaguj
Omluva se přijímá

Od toho si kupuješ všechny šmakulády? No to teda ti přeju Dobrou Chuť!

Nebo to má být tahle, kdo to všechno řídí?

  • Autor PK
  • Datum a čas 4.12.2021 16:04
Reaguj
Omluva se přijímá

A vodáku, není to náhodou ztráta času zmateně pobíhat po obchodě s aplikací? Opravdu si myslíš, že se jeho výrobkům vyhneš. Ani náhodou.:-) Nebo jsi opravdu tak naivní?https://www.podnikatel.cz/clanky/babisova-republika-vime-v-jakych-vsech-oborech-podnikani-ma-babis-vliv/

Agrofert třeba koupil Procházku, to je jeden z pěti největších zpracovatelů masa. Takže masu od Babiše se tvůj žaludek opravdu nevyhne. :-)

A když se ti náhodou stalo, že jsi pozřel něco z Arofertu, že jsi natankoval palivo, ve kterém je určitě Babišova řapka, pozoroval jsi na sobě nějaké změny? Psychické, kožní a podobně? Myslím, že buď bys měl být zásadový, opravdu vynechat vše z Agrofertu, důsledně se dopátrat, odkud je potravina v hospodě, nebo je to, co děláš, pokrytecké.

  • Autor Martys
  • Datum a čas 4.12.2021 13:56
Reaguj
Omluva se přijímá

O politice se klidně bavme, ale ve vší slušnosti. Urážet ostatní diskutující není možné.

Reaguj
Omluva se přijímá

Vidím, že redakce si tady z toho udělala nějakou politickou buňku.-)

  • Autor Linda
  • Datum a čas 3.12.2021 13:44
Reaguj
Omluva se přijímá
Redakce HORYDOLY vymazala diskusní příspěvek, protože diskutér dehonestuje ostatní diskutující.
  • Autor Martys
  • Datum a čas 3.12.2021 11:01
Reaguj
Celkem 27 příspěvků v diskuzi


Paříž: ulice bez aut, zakázané elektrokoloběžky, drahá SUV

Paříž: ulice bez aut, zakázané elektrokoloběžky, drahá SUV

Starostka Paříže Anne Hidalgo tvrdě šlape do příjemné dopravy v hlavním městě Francie. Zakázala sdílené elektrokoloběžky, vyhradila ulice pro pěší a cyklisty a zdražila parkování autům SUV.... celý článek

Deliveo Delivery Software spravuje zásilkové služby

Muzeum Škoda Mladá Boleslav: cesta českou automobilovou historií

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Paříž: ulice bez aut, zakázané elektrokoloběžky, drahá SUV

Paříž: ulice bez aut, zakázané elektrokoloběžky, drahá SUV

Starostka Paříže Anne Hidalgo tvrdě šlape do příjemné dopravy v hlavním městě Francie. Zakázala sdílené elektrokoloběžky, vyhradila ulice pro pěší a cyklisty a zdražila parkování autům SUV.
Europe's top campsite is located in Austria

Europe's top campsite is located in Austria

On the basis of ratings by campers Camping.info , one of Europe's top camping guides, has selected the most popular from over 23,000 campsites in 44 European countries.

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
MITT - veletrh Rusko, Moskva 19.-21.3. 19.3.
Caravan, Bike, Travel - veletrh Nitra, Agrokomplex 22.-24.3. 22.3.
For Bikes and Sport - veletrh Praha, Letňany 22.-24.3. 22.3.
Boot und Camping - veletrh Německo, Rostock 22.-24.3. 22.3.
Myslivost a příroda - veletrh Kroměříž, Výstaviště 6.-7.4. 6.4.
Silva Regina - veletrh Brno, Výstaviště 7.-11.4. Myslivost a lesnictví 7.4.
ILTM - veletrh luxusního cestování Jižní Afrika, Cape Town 7.-9.4. 7.4.
Slovakiatour - veletrh Bratislava, Incheba 11.-14.4. 11.4.
Regiony České republiky - veletrh Lysá nad Labem 11.-14.4. 11.4.
Nauticampo - veletrh Portugalsko, Lisabon 17.-21.4. Turismus a karavaning 17.4.

Diskuse

Lano? Novinář, 19.3.2024 12:24, 1 příspěvek
Bivaky Sasko XY, 19.3.2024 10:22, 3 příspěvky
Bivaky Sasko Michael Beranek, 18.3.2024 21:18, 3 příspěvky
INU Honza, 18.3.2024 10:48, 3 příspěvky
Bivaky Sasko XY, 18.3.2024 10:03, 3 příspěvky
INU Horydoly, 17.3.2024 23:02, 3 příspěvky
INU Honza, 17.3.2024 21:03, 3 příspěvky
INU Honza, 17.3.2024 20:56, 2 příspěvky
Chrupavka Lipo, 17.3.2024 0:16, 2 příspěvky
Richard Šlojíř, 16.3.2024 11:10, 1 příspěvek

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Poklady Moravskoslezského... Horydoly Open, 15.3.2024 2:17
Vyberte si dovolenou z ve... Horydoly Open, 15.3.2024 2:14
Střední Čechy přivezou na... Horydoly Open, 15.3.2024 2:12
HOLIDAY WORLD & REGION WORLD Horydoly Open, 15.3.2024 2:10
Forum cestovního ruchu Horydoly Open, 15.3.2024 2:04
Holiday World 2024 Horydoly Open, 15.3.2024 1:55
Slzy bolesti nad masami, ... milan šupa, 14.3.2024 19:31
Konec lyžování? Horydoly Open, 8.3.2024 15:52