Pražské čarodějnice 2018

Pražské čarodějnice 2018
Oheň hoří v Jeskyni Pod Křížem ve Svatém Janu pod Skálou.
Autor snímku Kuba Turek
SDÍLEJ:

Starodávné svátky jarního pálení ohňů se konají poslední den v dubnu. Přinášíme přehled, kde všude budou hořet čarodějnice v Praze. Další akce po celé republice najdete v Kalendáři na tomto portálu.

PROGRAM PRAŽSKÝCH ČARODĚJNIC
ROKU 2019 NAJDETE ZDE!!!

Zvyk pálit na jaře čarodějnice je velmi starý obyčej. Má mnoho společného se starodávnými příběhy. V bájích se říká, že Filipojakubská noc z 30. dubna na 1. května je kouzelná.

Ještě starší tradice je pálení Svatojánských ohňů. Tento zvyk vznikl již v pohanských dobách. Keltové pálením ohňů slavili svátek Beltina. A komunisté ho za socialismu prohlašovali za pálení Vatry míru a přesunuli na 5. květen, kdy bylo výročí Pražského povstání proti německým okupantům.

 

Přehled míst, kde se konají čarodějnické akce 30. dubna v Praze:

Praha 1

Malostranské čarodějnice začínají na Malostranském náměstí v 19 hodin. Poté vyrazí čarodějnický, lampionový a bubnový průvod na Kampu, kde se rozhoří hranice okolo osmé hodiny. Pálení čarodějnic, opékání buřtíčk, nápoje i drobná strava ke koupi na místě. Program pro děti na Kampě proběhne od 15 do 17 hodin (skákací hrad, minikolotoč a střelnice). Večer proběhne žonglování a maorský tanec, zahraje Lovesong Orchestra, Krless a večer zakončí ohňová show. Konec akce je v 24 hodin.

Praha 3

Žižkovské čarodějnice se slaví v kempu Pražačka. Brány Sportovního a rekreačního areálu Pražačka se otevřou v 15 hodin, kde bude pro malé i velké návštěvníky přichystán bohatý program.

15:00 - 19:00 dětské dílny
15:20 - 16:00 Pohádka o čarodějovi Řechtoději
16:30 - 17:30 Pavel Kožíšek – s kouzly kolem světa!
18:00 Zapálení vatry a rituální průvod, špekáčky zdarma
18:30 - 19:30 Pohádkový rock´n´roll s čarodějem
20:30 - 21:30 koncert Olgy Lounové
21:30 ukončení programu

Na Balkáně v zahradě Ulita se slaví Čarodějnice od 16 do 19 hodin. Pro malé i velké budou nachystány výtvarné dílny, soutěže a hry, keltské tance, opékání buřtů a závěrečné keltské veselí. Těšte se na výtvarné dílny, historická řemesla, sportovní atrakce a hlavně pohodu u táboráku po celou dobu akce. Bude pro vás připraveno občerstvení, opékání buřtů, doprovodný hudební program a spousta zábavy. Od 17 hodin vystoupí písničkář Zdeněk Vřešťál ze skupiny Neřež. Vsatupné 50 Kč.

Praha 4

Ve Žlutých lázních začíná soutěžní program pro děti ve 14 hodin. Oheň se zapaluje v 18:00 h.  Těšit se můžete na pouťové atrakce pro dospělé návštěvníky, dětskou čarodějnickou show, divadlo Mazec, malování na obličěj, soutěže pro děti. čarodějnickou dílničku, dětský koutek pro nejmenší, čarodějnický jarmark, opékání buřtíků, dětské zábavné atrakce a den otevřených dveří příměstských táborů.

V Kunratickém lese u restaurace Na tý louce zelený  se především pije pivo a jí maso. Součástí oslavy je politika ČSSD. Od 16 do 19 hodin proběhnou soutěže pro děti se souborem klaun Mireček a Leontýnka. V 18:45 hod. bude vyhlášení soutěže o nejlepší kostým čarodějek a čarodějů. V průběhu akce se budete bavit při táboráku s opékáním špekáčků za doprovodu country hudby. 

Centrálním parku na Pankráci od 15 hodin do pozdní noci se odehraje velká kulturní show. Vstupné dobrovolné. Tradiční venkovní akce pro celou rodinu spojuje osvětu v oblasti duševního zdraví, program pro děti, workshopy, divadlo s bohatým hudebním programem. Na programu je Plush Fish - našláplý ska/punk Moskva, Dirty Artichokes - roztančený folk punk z Itálie, Kolona - hip hop z Jihlavy, De La Negra - přímočarý rap/funky z Krupky, djs Fat & Dread Stereo, Rudeboy Riddim - ska/punk/soul/ragga, Bohnická divadelní společnost, Václav Strasser a bubbleshow, workshopy, prezentace neziskových organizací. 

Šeberáku hoří hranice od čtyř hodin. Nejprve se koná program pro děti, potom pro dospělé. Vstupné 70 Kč.

Praha 5

Ve Slivenci se pálí čarodějnice v areálu AFK. Program začíná v 16 hodin a oheň se zapaluje v 19 hodin.

Praha 6

V Mecce pražského inline bruslení na Ladronce začíná ve 14 hodin program zaměřený na hudbu, tanec, kouzlení a také jídlo. Program je zdarma.

14:00 zahájení akce
14:15 kouzelnická vystoupení Štěpána Gajdoše, Martina Kellmana
15:50 koncert skupiny Beat Sisters
16:30 kouzelnická show Martina Kellmana
18:15 vyhlášení vítězů soutěží
18:30 koncert David Stypka & Bandjeez
19:00 zapálení ohně
19:25 zapálení sochy čarodějnice
19:50 koncert kapely Klokain
21:00 závěr akce

U Břevnovského kláštera pálí čarodějnice Spolek břevnovských živnostníků Pro návštěvníky je nasmlouváno 25 stánků řemeslníků a farmářů (uzeniny, víno, sýry, hračky, koření). Pro labužníky jsou připraveny k občerstvení kvalitní české uzeniny, bramborové spirálky, trdelník, grilované sýry a další pochoutky. Čepovat se bude šest druhů piv z pivovarů Herold a Plzeňský prazdroj, v prodeji budou i točené limonády. Pro všechny, kdo si chtějí opéct něco na ohníčku budou k zakoupení pravé špekáčky z masa. Je připraveno malování na obličej. Nejlepší dětské masky čarodějnic a čarodějů dostanou drobné ceny.

12:00 otevření tržiště a občerstvení
15:00 zapálení ohníčků na opékání
17:00 zapálení hlavní hranice a upálení čarodějnic
18:00 - 22:00 k tanci a poslechu hraje Vitamín  

Řepích proti radnici na louce v Žalanského ulici se koná ohňová show skupiny Pyrrotera, vystoupení skupiny Hrací skříň a vyhlašuje se nejlepší maska. Akce s ekoná od 16 do 20 hodin.

Suchdolské čarodějnice začínají v 17:00 h na hřišti za sokolovnou, kde je připraven zábavný program, muzika, soutěže pro děti, pálení ohně a občerstvení. Masky a košťata s sebou. Program na hřišti: DJ Huba, pěvecký sbor Mikeš, soutěže, tvůrčí dílny, tancování. Opékání buřtů a občerstvení do 22 hodin. 

Praha 8

V areálu Beachclub Ládví se od 15 hodin konají ukázkové tréninky beachvolejbalu pod vedením trenérů, obří trampolína, čarodejnický rej a pochopitelně opékání špekáčků. Vstupné je zdarma. 

V Ďáblickém háji se od 10 hodin konají čarodějnice pro děti od dvou do semi let. 

Praha 9

Na Bobové dráze na Proseku se konají dětské čarodějnice se soutěžemi od 14 hodin. Oheň se zapaluje kolem šesté hodiny. Buřty, zábava, lanový park. Vstupné zdarma. Konec je v plánu ve 22:30 h. Pro děti jsou připraveny kreativní i sportovní hry s tématikou čarodějnic a pro nejmenší čarodějnické omalovánky. Těšit se můžete třeba na let zručnosti čarodějnic na koštěti, budete vyrábět čarodějnické amulety či zkoušet hbitost jazyka čarodějů a čarodějnic. Za splněné úkoly v soutěžích jsou pro všechny soutěžící děti připraveny buřty k opékání na ohni zdarma. Vyhrává každý! Na akci nebudou chybět jídla z grilu, grilované klobásky a další občerstvení, které připraví kuchaři Restaurace-bobovka. Vstup a parkování zdarma.

V parku Václavka na Střížkově se koná Mezinárodní sympózium čarodějnic, čarodějů, šamanů, šarlatánů, zaříkávačů a kouzelníků od 16 hodin. V programu pro děti i dospělé uvidíte a zažijete mezi jiným stavění máje střížkovskými chasníky, po setmění upálení střížkovské čarodějnice a ohňostroj. 

Ve Kbelích se začíná ve 13 hodin v Centrálním parku soutěžemi. Od 19 hodin hoří oheň a po setmění začíná ohňová show. Od osmi hodin hraje country kapela Holokrci a přijde Ivan Pitkin. .

Běchovicích hoří oheň na louce u rybníčku. Akce začíná v půl šesté, kdy se zapaluje oheň. Součástí akce je ukázka hasičské techniky.

U obchodního centra Letňany v parku bude hořet táborák, budou se opékat buřty a proběhne kulturní program. V 17 hodin vychází průvod od letňanské radnice. Celá akce začíná již ve 15 hodin před letňanskou radnicí, odsud se přesune průvod s čarodějnicí směrem k obchodnímu centru. Zábavný program, v němž nebude chybět pohádka pro děti, soutěž o nejkrásnější čarodějnici, žonglérská dílna či ohňová show začne v 15:45 hodin. Hvězdami letošního programu budou skupiny Michal Tučný Revival Plzeň s Rosťou Fišerem a Greenhorns s Janem Vyčítalem.

Ve Vinoři se čarodějnice odehrají v Hoffmanově dvoře. Pro děti je připraveno od 16 hodin mnoho soutěží, masek, hudby. Oheň se zapaluje ve 20:30 h a ohňostroj odpaluje ve 21:30 h. Večer zahrají kapela Mladí a neklidní, Něžný Octopus a hlavním hostem je Jakub Smolík.

V areálu Spartak Hrdlořezy se začíná v 17 hodin - soutěže pro děti, trampolína, opékání buřtů a večer velký oheň. Od 18:00 kapela Blekflek. Čarodějnický outfit vítán, těší se na vás čarodějnice z Břežanky! Občerstvení a buřty zajištěny.

Praha 10

Klasické pálení čarodějnic se koná v Dubči na víceúčelové ploše za Teskem od 16 hodin. Oheň se rozhoří v 17 hodin. Hraje kapela Krkavci.

Proti obecnímu úřadu v Křeslicích ve Štychově ulici se začínají opékat buřty v 19 hodin a velký oheň se rozhoří ve 20 hodin. Stánek s občerstvením a buřty je zajištěn.

Obecní úřad Újezd pořádá stavění májky v 16 hodin na náměstí a pálení čarodějnic nedaleko brodu přes Botič u skály nad potokem v 18 hodin.

Na Hostivařské přehradě se koná pálení čarodějnic od 19 hodin se zopěvákem Pavlem Caltou, kapelami Lety Minmo a Pankix. Program začíná v 15:00 h a oheň se zapaluje v 19:15 h.

Ve Šterboholech se konají čarodějnice od 16 hodin. Čarodějnický oheň se zapaluje v 19 hodin.

Pálení čarodějnic na U-rampě v Kolovratech začíná v 18 hodin. Oheň se rozhočí v 19:30 h. .

Praha 12

Modřanské rokli zaplane čarodějnický oheň ve sportovním areálu národní házené od 17 hodin.

Cholupicích proběhne slet čarodějek a čarodějů na letišti Točná.

17–19 h program pro děti, čarodějnické soutěže, soutěž o nejlepší čarodějnici a čaroděje
17–20 h hasičská technika, letecká technika, skákací atrakce, facepainting
18 h zapálení hranice s čarodějnicí
19 živá kapela

Praha 13

Centrálním parku Lužiny se konají soutěže o nejlepší masku, létání na koštěti, soutěže a táborák. Vše začíná ve čtyři a končí v devět hodin poblíž mateřské školy Bronzová. Zpívá David Deyl, Abba Stars, uvidíte maskotí show, těšit se můžete také na soutěže o nej koště, nos a samozřejmě o nej masku.

Ve Stodůlkách se konají hasičské čarodějnice u spolkového domu v ulici K Vidouli od 17 hodin.

Třebonicích u rybníka začínají hasiči s pálením ohně v sedm hodin večer. Masky jsou vítány.

Praha 14

Čarodějnice na Hutích připravily opékání špekáčků, zpívání u ohně a volnou zábavu. Skákací hrad, dětské atrakce, malování na obličej. Budou připraveny sooutěže pro děti i pro dospělé.

Praha 20

Ve Chvalské tvrzi se od dvou hodin konají dětské soutěže, jarmark, šerm, buřty, volba královny čarodějnic a pálení čarodějnic. V 15 hod. dětem zahraje a zazpívá veselá parta herců z Divadla rozmanitosti z Mostu, kapela s názvem Nedloubej se v nose. Těšit se můžete také na vystoupení nové rockové kapely Good Faith z počernické Základní umělecké školy. Nebudou chybět hry a kouzlení na pódiu s Kamilem Burdou, moderátorem hlavního programu pak bude Václav Žmolík. Přibližně v 17:30 vybereme nejhezčí dětskou čarodějnic! Večerní program od 18:30 hodin otevře vystoupení legendární kapely Děda Mládek Illegal Band. Hvězdou večera bude Ewa Farna. Nebude chybět malý i velký oheň, opékání buřtů a závěrečný ohňostroj. Vstupné 60 Kč.

Praha 22

Jesenici na louce mezi Mladíkovem a Zdiměřicemi začíná dětský zábavný program v 15 hodin. Oheň se rozhoří v 17:30 hodin a začne hudební program. Konec se očekává po 21. hodině.

15:30 registrace čarodějů a čarodějnic s uvítacím žabím mokem
16:00 soutěže Sraz šikovných čarodějek a čarodějů
16:00-18:00 Čarodějnické zkoušky
V průběhu odpoledne až do 21:30 hraje skupina Spektrum dětské pohádkové písničky a country.
18:00 zapálení vatry

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Střední Čechy AKTUÁLNĚ 2024

Střední Čechy AKTUÁLNĚ 2024

KONĚPRUSY Co je nového na Karlštejnsku, Křivoklátsku, Rakovnicku, v Českém krasu a dalších zajímavých místech středních Čech? Přečtěte si krátké zprávy.... celý článek

Bruslení v Praze 2023/2024

Pašijový svatý týden Velikonoční

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Bruslení v Praze 2023/2024

Bruslení v Praze 2023/2024

AKTUALIZACE Praha zprovozňuje zimní bruslařské plochy. Přinášíme přehled možností na bruslení v hlavním městě. 
Velikonoční veselí na zámcích a hradech ve středních Čechách

Velikonoční veselí na zámcích a hradech ve středních Čechách

Oslavit Velikonoce můžete ve středočeských zámcích a hradech Loučeň, Mcely, Okoř, Křivoklát a Týnec nad Sázavou.
Co je nového na hradech a zámcích ve středních Čechách?

Co je nového na hradech a zámcích ve středních Čechách?

Hrady a zámky ve středních Čechách nachystaly pro návštěvníky řadu novinek. Speciální prohlídky, přednášky a bohatý program připravili kasteláni už na Velikonoce. Na své si o velikonočních svátcích přijdou hlavně děti. Hlavní sezona
Tradice a zvyky předků v Přerově nad Labem

Tradice a zvyky předků v Přerově nad Labem

Jaro na vsi můžete zažít ve skanzenu Přerov nad Labem. V celém areálu se budou připomínat od 16. března do 7. dubna staré zvyky a obyčeje, které provázely po celé jarní období
Pašijový svatý týden Velikonoční

Pašijový svatý týden Velikonoční

Nejvýznamnější křesťanské svátky Velikonoce, kdy byl ukřižován a potom vstal z mrtvých Ježíš, jsou úzce spjaté se starými pohanskými rituály. Každý den tak zvaného Svatého týdne přes Velikonocemi (též zvaný Pašijový týden)

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Padání - bouldering Žihle 26.-28.4. 26.4.
Prague Bike Fest Praha, Výstaviště Holešovice 27.-28.4. 27.4.
Malše - splutí Římov   27.4.
Veselský vodácký maraton
Suchdol nad Lužnicí Info: lenka.steffanova@seznam.cz 27.4.
Sázavský maraton Zlenice Turistické kanoe 27.4.
Čarodějnický rej na zámku Benešov nad Ploučnicí 27.-28.4. 27.4.
Hanami - svátek sakur
Praha, Hanspaulka 27.4.
Spezi - veletrh Německo, Lauchringen 27.-28.4. Alternativní cyklistika 27.4.
Mže - odemykání Tachov, Lučina 27.4.
Mittelalterspektakel Německo, Burg Hohnstein 27.-28.4. 27.4.

Diskuse

tioehwiw cheap viagra online canadian pharmacy, 24.4.2024 4:49, 2 přísp...
xwfzlfcq tadalafil prices, 24.4.2024 4:29, 124 příspěvků
qwsubqsi medication synthroid, 24.4.2024 4:17, 124 příspěvků
vfgdvhss prednisone cream, 24.4.2024 4:14, 14 příspěvků
tfwuzrfd metformin 500 mg tablet buy online, 24.4.2024 4:06, 14 příspěvků
txtplvkg prednisone 50 tablet, 24.4.2024 3:36, 14 příspěvků
oohnwvcb metformin online no prescription, 24.4.2024 3:25, 2 příspěvky
mqwpbalj medicine zithromax, 24.4.2024 3:12, 124 příspěvků
ndtskbia tadalafil brand name, 24.4.2024 3:03, 124 příspěvků
goiygvwr reputable canadian pharmacy, 24.4.2024 3:01, 124 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

135 let turistického značení Horydoly , 20.4.2024 19:20
EXPEDÍCIE (jar 2024) Horydoly , 20.4.2024 17:50
ČSK media - změny na PR p... Horydoly , 19.4.2024 12:00
S Winterbergem na Dobešku Horydoly , 11.4.2024 0:02
Re: Praha Horydoly Open, 10.4.2024 10:32
Tipy na dámské běžecké bo... Horydoly Open, 10.4.2024 10:11
Zákolany Horydoly , 8.4.2024 18:24
Lojzovka Horydoly , 8.4.2024 18:23