Praha AKTUÁLNĚ 2013

Praha AKTUÁLNĚ 2013
Karlovy lázně, dříve Staroměstské mlýny si můžeme prohlédnout ze Staroměstské mostecké věže.
Autor snímku Mates
SDÍLEJ:

Malé, ale důležité zprávičky z velkého města.

15. prosince

Vstupte do krytu pod hotelem Jalta

Muzeum studené války vzniklo pod hotelem Jalta na Václavském náměstí. Bývalý protiatomový kryt a podzemní vojenská nemocnice měly sloužit k ochraně komunistických potentátů během případného útoku na Československo a zároveň byly určeny k odposlouchávání hostů ze svobodného Západu. Muzeum je otevřené každý sudý týden v úterý a ve čtvrtek a každý lichý týden v pondělí a ve středu vždy od 17 do 20 hodin. Vstupné je 75 Kč.

24. listopadu

Pump track Praha 4

V Praze - Libuši byla oficiálně otevřena nová veřejná trať pro horská kola Pump Track Praha 4.


Zobrazit místo Běžky a kola na větší mapě

25. října

World Tourism Cities Federation

Hlavní město Praha vstupuje do World Tourism Cities Federation. Organizace sdružuje 67 velkých měst orientovaných na turistiku. Sídlí v čínském Pekingu. Zároveň vstoupí do World Federation of Tourist Guide Association, organizase spojujících národní spolky městských průvodců. 

24. října

Pražské lanovky v zimě

Ani v zimě se nezastaví dvě lanovky v Praze. V Zoologické zahradě bude jezdí sedačková dráha od října do prosince od 9:30 do 16:00 hodin. Kolejová lanovka na Petřín bude v provozu od 26. října v době od 9:00 do 23:20 hodin.

26. září

Infocentrum v Holešovicích je zrušené

Informační centrum Dopravních podniků na nádraží v Praze - Holešovicích bylo bez náhrady zrušeno. Během října bude naopak předáno do provozu nové infocentrum na Hlavním nádraží. Bez přerušení funguje infocentrum na Andělu.

14. září

Pražské parníky se stanou památkami

Historické parníky Vyšehrad a Vltava se v pondělí stanou kulturními památkami. Provozuje je Pražská paroplavební společnost. Oba stále plují po Vltavě z Prahy do Mělníka a na Slapy. Vyšehrad je v provozu od roku 1938 a Vltava od roku 1940.
O plavbě čtěte více: Parníkem z Prahy na Slapy

Parník pluje mezi Bílou skálou a Mařenkou.

29. srpna

Střelecký ostrov

Rekonstrukce Střeleckého ostrova skončí 26. září a veřejnost znovu bude moci využívat tuto zelenou oázu uprostřed Vltavy. Pražský Magistrát vyhlásil přísná pravidla na ostrově: psi pouze na vodítku, zákaz alkoholu, zákaz táboření, zákaz jízdy na kole, skateboardu a kolečkových bruslích.

Praha, Vltava, Staroměstský jez a Karlovy lázně.

20. srpna

Nový hotel The Emblem

Pětihvězdičkový hotel The Emblem v Platnéřské 19 u Staroměstského náměstí v Praze otevřou v říjnu Olga Valtrová a Ivan Propper, kterým patří společnost UHI Bohemia. Pět hvězdiček má v hlavním městě dosud 42 hotelů. Většina hoteliérů si při tom stěžuje na nedostatek klientů a hotelnická branže je v krizi kvůli velkému množství kapacit a tím pádem nižším cenám. Noc v The Emblem vyjde na čtyři až jedenáct tisíc korun. Hotel zvenku designovala architektka Eva Jiřičná a uvnitř designérka Alison Mc Neil.

15. července

Karlův most

Malostranská mostecká věž na Karlově mostě je znovu přístupná pro návštěvníky. Proběhly rekonstrukce vstupních prostor a byly ošetřeny trámy proti houbám a hmyzu. Vstupné je 75 Kč (dospělý), 55 Kč (děti) a 210 Kč (rodina). Vyhlídkový ochoz se nachází ve výšce 26 metrů.

Čtěte více o okolních zajímavostech:
Staroměstská věž na Karlově mostě
Parníkem po Vltavě v Praze
Karlův most je postavený z vajec
Kde čůrají velikáni české historie
Kampa, jediný umělý ostrov v Praze

Karlův most.

14. července

Z Černého Mostu do Satalic už na kole neprojedete

Důležitá propojka mezi Černým Mostem a Satalicemi je neprůchodá a neprůjezdná pro kola. Cesta lesem zpoza Electroworldu nízkým tunelem pro pěší pod železnicí, přes další železniční trať a dál skrze bývalý ovocný sad na cyklostezku pod dálniční Vysočanskou spojku letos zarostla křovím tak, že se už nedá projít. Cesta je tedy pro turisty definitivně ztracená, ačkoliv ještě loni byla normálně průjezdná pro horská kola.

24. června

Pražské fotografické panorama

Nejpodrobnější panorama Prahy nafotografoval  Jeffrey Martin z Petřínské rozhledny. Podívejte se na kruhový rozhled. Je složený z 2600 dokonalých fotografií.

18. června

Kulturní kuponová knížka

Třináct pražských kulturních institucí poskytuje slevy na vstupném prostřednictvím webu Kulturissimo. Funguje tak, že knížka stojí 499 Kč a umožňuje koupit dvě vstupenky za cenu jedné. Slevové kupony do Kulturní kuponové knížky poskytli Divadlo v Dlouhé, Galerie hlavního města Prahy, MeetFactory, Divadla Rokoko a ABC, Museum Kampa, Orchestr BERG, Divadlo Ponec Studio Béla, Švandovo divadlo a Uměleckoprůmyslové museum v Praze.

16. června

Staré tramvaje v Praze

Nostalgická linka historických tramvají jezdí o víkendech od 12 do 17:30 hodin. Trasa vede z vozovny Střešovice, přes Pražský hrad, Malostranskou, Újezd, Národní divadlo, Václavské náměstí, Náměstí Republiky, Strossmayerovo náměstí na Výstaviště Holešovice. Jízdné stojí 35 korun pro dospělé a 20 korun pro děti.

29. května

Pražské triatlony

Série pražských triatlonů pokračuje 30. června v Praze 15, 21. července v Dolních Počernicích a 3. srpna v Jiříkově.

Série pražských triatlonů 2013.

4. dubna

Dostihová sezona začne později

Start dostihové sezony byl odložen. O nadacházejícím víkendu se nepojede sobotní závodní míting ve Slušovicích ani nedělní v Praze-Chuchli. Příčinou je sníh na dráze a chladné počasí.

26. března
Olejomalby v Dototheu
Dvě krajiny Bedřicha Havránka a Jana Kautského vystavuje do zítřka 27. března pražská pobočka vídeňské aukční síně Dorotheum na Ovocném trhu 2. Potom budou vydraženy.

18. března
Největší army obchod
Iternetový obchod Armed provozuje největší kamenný army obchod v Praze na adrese Sokolovská 96. Nabízí tři tisíce položek zboží z oblasti armádního vybavení a outdoorových potřeb. Prodejna slouží také výdejní místo pro osobní odběr.

Praha, Dalejské údolí. Airsoftová bitva probíhá u bývalé vápenky.

17. března
Žižkovské nádraží je kulturní památkou
Nepoužívané Žižkovské nádraží bylo vyhlášeno kulturní památkou. Developeři ho tedy nemohou zbourat. Žižkovské nákladové nádraží je zachovalá industriální stavba s historií od roku 1931. Před 2. světovou válkou šlo o jedno z nejmodernějších překladových nádraží v Evropě s chladírnami a sklady.  Jeho význam klesl až koncem 60. let minulého století, kdy byl vybudovaný velký terminál pro potravinářské zboží ve Strašnicích.  Železniční provoz byl zastaven roku 2002.

Praha, železniční trať pod Vítkovem.

15. března
Vstup za korunu do ZOO
Každé březnové pondělí mají vstup do pražské Zoologické zahrady za korunu všechny těhotné matky.

10. března
Americká reklama na Prahu
Randy Blythe z metalové kapely Lamb of God´s byl souzen za zabití na svém pražském koncertě. Nejprve seděl ve vazbě, poté odjel do USA na kauci a k českému soudu se dobrovolně vrátil. Nakonec byl osvobozen. Velmi hezky mluví o svých zážitcích v Česku, fascinaci Prahou a Kutnou Horou a nevynechá také přátelské chování Čechů k němu. To je reklama jako víno a k tomu zadarmo v prestižním časopise Rolling Stone! 

20. února
Ceny stagnují, obsazenost hotelů stoupá
Ceny hotelů v Praze zůstaly v roce 2012 na stejné úrovni jako o rok před tím. Mírně se zvýšila obsazenost z 67 % na 69 %. 

16. února
Projížďka historickým metrem
Projížďka historickou soupravou metra a prohlídka depa Kačerov se koná každou třetí sobotu v měsíci v 10 a 14 hodin. Jízdné stojí 150 korun a děti do 10 let jedou zdarma. Nejbližší jízda jede dnes 16. února, příští 16. března a 20. dubna.

9. února
Masopusty v Praze
Masopustní víkend zachvátil Prahu. Dnes začíná Žižkovský masopust v paláci Akropolis (14:00). Další probíhají na mnoha jiných místech: Kbely (Centrální náěmstí 10:00), Letňany (Stará náves 10:30), Karlín (Dům dětí a mládeže 13:00), Malá Strana (Loretánské náměstí 13:00), Střížkov (Václavka 13:00), Suchdol (Suchdolské náměstí 15:00) a Zadní Třebaň (náves 10:00). V neděli se konají masopusty v Troji (ZOO 13:00) a ve Vršovicích (Kubánské náměstí 15:00).

5. února
Dětské lezecké tábory v Ruzyně
Lezecká stěna Ruzyně zveřejnila termíny letošních táborů pro děti od jara do léta. Konají se v době obou pražských jarních prízdnin, kladenských jarních prázdnin, dva v červenci a jeden v srpnu. 

26. ledna
Sáňkování na Hanspaulce
Bezpečný sáňskařský svah byl vybudovaný u křižovatky ulic Šárecká a Na Hanspaulce. Sáňkuje se od sokolovny úvozem Kotlářka.

19. ledna
Hotel Praha skončil
Komunistická betonová obluda na Hanspaulce byla uzavřena. Hotel Praha byl otevřen v roce 1981 jako vládní podnik pro zahraniční delegace, po sametové revoluci byl zprivatizován, sloužil pro ubytování velkých bohatých skupin včetně českých fotbalistů, ale stále prodělával. Teď byl přeprodán a nový majitel ho ihned zavřel. Většina zaměstnanců dostala okamžitě výpověď. Je to největší hotel v historii, který v Praze ukončil provoz. Současným majitelkem je zřejmě někdo z okolí Petra Kellnera nebo dokonce on sám.

14. ledna
Třešňovka nad Botičem
Trojmezí, neboli přírodní park Hostivař-Záběhlice, jsou teď neprůjezdné pro cyklisty. Na lesní a polní cesty napadlo mnoho nového sněhu. To se týká také oblíbené třešňovky výše ve svahu nad Botičem.

Třešňovka nad Botičem v Praze.

9. ledna
Zoologická zahrada skoro zadarmo
Každé únorové pondělí budou mít vstup do ZOO Praha za korunu tatínkové s kočárky či dětmi v krosnách, šátcích, apod. 

Horydoly.cz Praha na HORYDOLY: 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2006-2007

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

zdrastvujte, hotim p
zdrastvujte, hotim poehahat s sobkoaj na poezde iz Pragi v Moskvu, s bumagami problem net, a kakie pravila peevoza u RZD?? sobaka srednaja 25 kilo, poetomu perenoska, kontejner i prochee ne podhodit. tolo s soboj v kupe. zaranee spasibo.a vot kstati komu tonado byl ruskij veterinar v prage na nuslichpodpramenem.cz
  • Autor Luan
  • Datum a čas 29.9.2013 19:45
Reaguj
Celkem 1 příspěvek v diskuzi


Bitva u Sudoměře ukázala sílu husitů naplno

Bitva u Sudoměře ukázala sílu husitů naplno

Žižka opustiv dle oné smlouvy Plzeň, byl po dvakrát napaden od věrných a dvakrát uživ lsti, vyvázl jako vítěz, byv skoro poražen. Místo, na němž měla být bitva svedena, bylo nepříhodné,... celý článek

Vysoké Tatry AKTUÁLNĚ 2024

Bruslení v Praze 2023/2024

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

České Švýcarsko AKTUÁLNĚ 2024

České Švýcarsko AKTUÁLNĚ 2024

Malé, ale důležité zprávy z české i německé strany hranice, z kraje pískovcových věží a vysokých skalních masivů, z Českého a Saského Švýcarska.
Balonový festival Kaiserwinkl Alpin Ballooning

Balonový festival Kaiserwinkl Alpin Ballooning

V rakouském Kaiserwinkl proběhl koncem ledna festival alpského balonového létání. Padesát balonářských týmů z pěti zemí soutěžilo o ocenění Alpin Kufstein Trophy a proměnilo modrou oblohu s barevnými balony ve skvělou fotografickou příležitost.
Putování na sněžnicích po tyrolských horách v Kaiserwinkl

Putování na sněžnicích po tyrolských horách v Kaiserwinkl

Bílá nádhera pokrývá hory a údolí a nechává zazářit čtyři obce v Kaiserwinklu - Walchsee, Kössen, Rettenschöss a Schwendt - v zimním hávu. Jiskřivě modrá obloha, hřejivé sluneční paprsky šimrající po tvářích a nedotčená příroda láká k výletům
Alfons Mucha v digitálním věku

Alfons Mucha v digitálním věku

Alfons Mucha vystavuje v Obecním domě v Praze.
Středomoří AKTUÁLNĚ 2024

Středomoří AKTUÁLNĚ 2024

CHORVATSKO Zprávy od modrého moře, bílých pláží a žhavého slunce. Z Chorvatska, Řecka, Itálie a Francie. Z Egypta, Turecka a Izraele.

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Stones, Trees, Clouds - fotovýstava Praha, Tibet Open House 26.3.-17.4. Fotografoval Petr Králík 26.3.
Velikonoce Turnov, Dlaskův statek 30.3.
Island - diashow Domažlice, Čakan Přednáší Martin Loew  3.4. 19:00
Banální situace, fatální následky - přednáška Praha, Městská knihovna Prevence úrazů páteře 3.4. 17:00
Island - diashow Dobřany, Káčko Přednáší Martin Loew 4.4. 19:00
Hannibal - sněhové divadlo Rakousko, Sölden 5.4.
Myslivost a příroda - veletrh Kroměříž, Výstaviště 6.-7.4. 6.4.
Kamarád ze skal - film Turnov, Muzeum Českého ráje 6.4. 20:00
Vars - konec lyžování Francie, Vars 7.4.
Silva Regina - veletrh Brno, Výstaviště 7.-11.4. Myslivost a lesnictví 7.4.

Diskuse

strašná rychlost Skiák, 26.3.2024 17:25, 1 příspěvek
INU Horydoly - Andrea Černá, 25.3.2024 13:57, 2 příspěvky
INU Honza, 25.3.2024 13:26, 2 příspěvky
Nebudeme přece poukazovat... Michael Beranek, 25.3.2024 9:42, 5 příspěvků
INU Pišišvor, 24.3.2024 23:21, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 20:40, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 16:35, 5 příspěvků
re kladivo, 23.3.2024 14:08, 2 příspěvky
O otázku jak se nám všem ... Michael Beranek, 23.3.2024 13:49, 6 příspěvků
Holandsko - země byciklů Michael Beranek, 23.3.2024 13:15, 5 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Cyklistika jako národní s... Horydoly Open, 27.3.2024 0:51
Zdeno Chára se zúčastní z... Horydoly Open, 27.3.2024 0:46
Česko běží modře Horydoly Open, 27.3.2024 0:42
Běžecké závody 2024 Horydoly Open, 27.3.2024 0:40
Poklady Moravskoslezského... Horydoly Open, 15.3.2024 2:17
Vyberte si dovolenou z ve... Horydoly Open, 15.3.2024 2:14
Střední Čechy přivezou na... Horydoly Open, 15.3.2024 2:12
HOLIDAY WORLD & REGION WORLD Horydoly Open, 15.3.2024 2:10