Cyklo Jizerská 50 očekává tisíc účastníků

Cyklo Jizerská 50 očekává tisíc účastníků
SDÍLEJ:
Bikerská obdoba zimní Jizerské padesátky se pojede již tento víkend. Kromě specialistů-cyklistů, kteří se porvou o vítězství, budou ve hře také obojživelníci. Výsledky běžkařského a cyklistického závodu se sčítají a nejlepší závodník bude vyhlášen za krále. Královnou Jizerských hor se vloni stala Zuzana Kocumová a králem byl Viktor Novotný.
Jak na to Horydoly jsou mediálním partnerem cyklistického a lyžařského závodu Jizerská 50.

Co říkají známé osobnosti před startem?

Martin Koukal, běžec na lyžích
Musel jsem v posledních dnes trochu pauzírovat, protože jsem byl podřený z pádu na kole. Spadl jsem v rychlosti okolo 50 km/h, naštěstí se mi nic vážného nestalo. Co se tréninku na horském kole týče, nejsem na tom tak dobře loni, kdy už jsme za sebou měli i reprezentační soustředění. Na to právě odjíždíme hned po závodě do Itálie. Po sezoně jsem si docela dobře odpočinul. Měl jsem letos smůlu se zdravím, tak jsem nechtěl do přípravy naskočit zostra hned na začátku.

Radim Kořínek, několikanásobný mistr ČR v MTB závodech
Na závod se samozřejmě těším, jenže teď na kole nejezdím tolik jako dřív a pojedu už spíš jako amatér. Coby závodník jsem míval touhle dobou najeto deset, možná dvanáct tisíc kilometrů, zatímco teď mám sotva šest stovek. Cyklo Jizerská 50 má krásný profil, jede se v úžasném prostředí a bude těžké se nestrhnout k tomu, abych se spíš jen kochal přírodou. Na Jizerskou 50 mám krásné vzpomínky – vždyť jsem před lety vyhrál její stokilometrovou variantu!

Stanislav Řezáč, dálkový běžec na lyžích
Letos jsem zatím na kole našlapal 350 kilometrů, ale do závodu chci ještě pořádně potrénovat. Těším se, protože mám kolo rád. Ani mě nemrzí, že už se nejezdí sto kilometrů, protože to bylo hodně tvrdé. Spíše se letos jedu zúčastnit a doufám, že mi nedojdou síly v kopcích. Cyklozávod beru jako přípravu na sezonu – dostavěl jsem dům, tak bude letošní trénink určitě lepší.

Lukáš Konečný, profesionální boxer
Jsem připravený na to, abych skončil v první polovině startovní listiny. Za poslední tři roky jsem seděl na kole tak pětkrát, a když už se připravuju na zápasy, tak spíše běhám. Minulý víkend jsem si cvičně zajel jiný závod, abych zjistil, jak si vlastně stojím. Nebylo to špatné, v kopcích jsem byl ale stejně úplně zabitý. Profil trati je na mě víc než dost.

Zuzana Kocumová, běžkyně na lyžích
Nedá se říct, že bych trénovala moc. Letos v zimě jsem si hodně mákla, a tak jsem si taky dopřála pořádný odpočinek a zatím jsem se na kole spíš vozila. Když už ale sedím na kole, mám příjemný pocit a právě o tom tohle závodění je. Jizerské hory mám ráda v létě i zimě, obojí má svoje kouzlo. Možná je mi trochu blíž zima, protože je kratší a prkýnka mám k nohám přirostlá víc než šlapátka.

Závod je vypsán na dvou tratích. Delší měří šedesát kilometrů, kratší šestadvacet kilometrů.

Přihlášky už jenom osobně

O nadcházejícím víkendu se Jizerských horách postaví na start Jizerské padesátky více než tisíc bikerů. Online registrace přihlášek je sice uzavřená, ale přihlásit se je možné ještě v místě konání závodu.

Zájemci se mohou přihlásit zítra v pátek 5. června v liberecké prodejně Intersport v obchodním centru Nisa a také na stadionu v Bedřichově. V sobotu je registrace otevřená

Startovné pro hlavní závod činí 600 Kč, pro kratší trasu 500 Kč. Držitelé studentských karet ISIC a ITIC mají slevu 100 Kč.

Páteční cyklistická zábava v Liberci

K Cyklo Jizerské 50 patří páteční prolog, do jehož čela se postaví legendární Josef Zimovčák se svým kostitřasem. Na historickém kole nepojede sám. Doprovodí ho kamarádi na podobných strojích, které už bývají k vidění jen v muzeu.

Prolog je určen všem, kteří se chtějí v předvečer závodu odreagovat na zajímavé akci. Na konci trasy, která vede z libereckého náměstí Dr. Edvarda Beneše do Bedřichova, čeká na každého účastníka pivo zdarma a také něco masitého k zakousnutí.

Peloton vyráží od liberecké radnice přesně v 18:00. Doprovodný program začíná o hodinu a půl dříve.  

Servisní informace

Na závodě Cyklo Jizerská 50 se nikdo nemusí bát, že bude na něco sám. Před startem je možné nechat zdarma seřídit kolo ve stanu společnosti Intersport. Na trati jsou k dispozici servisní stanice v sedle Maliníku a na Hřebínku.

Hlad v kopci, to je skoro smrt. Na trati bude možné energii doplnit v obou servisních stanicích, kde budou müsli tyčinky, ovoce, banány, rozinky a samozřejmě také voda a iontové nápoje. V cíli bude na každého čekat láhev vody Rajec, nealkoholické pivo Birell a guláš.

Závodníkům jsou k dispozici všechna parkoviště v Bedřichově do naplnění jejich kapacit. Parkovat je možné zdarma od pátku od 12:00 do soboty večer na hlavním parkovišti u Horské služby, na sedle Maliníku a na parkovišti U Nisy. V době závodu je Bedřichov přechodně uzavřen pouze během startu od 9 do 10 hodin s možností objízdných tras.

I letos čeká na všechny účastníky závodu startovní balíček plný věcí, které se budou hodit přímo v závodě nebo jednoduše udělají radost. Nač se mohou závodníci těšit? volné jízdné na bobovou dráhu v Janově nad Nisou, značková čepice Odlo s logem Jizerská 50, ampule Speed 8 a Magnesium, nealkoholické pivo Birell a cereální sušenky Albert.  

Pátek 5. června

9.00-21.00 Registrace a výdej startovních čísel – Intersport, OC Nisa Liberec

14.00-22.00 Registrace a výdej startovních čísel – stadion Bedřichov

18.00 Prolog – nám. Dr. Edvarda Beneše Liberec

Sobota 6. června

7.00- 8.30 Registrace a výdej startovních čísel – stadion Bedřichov

8.30- 9.30 Registrace a výdej startovních čísel – dětský závod

9.30 Start Cyklo Patria Direct Jizerské 50 – 60 km, 26 km - Bedřichov

10.30 Start dětského závodu - Bedřichov

13.00 Vyhlášení vítězů, tombola a doprovodný program - Bedřichov 

Stáhněte:

PODROBNÁ MAPA (3 MB)

PROFIL 25 km (50 kB)

Délka cyklistické trati je oproti běžkařské prodloužená o deset kilometrů. Hlavní závod tedy měří šedesát kilometrů.

Nevidomí sportovci opět na startu

Jizerská 50 i letos podporuje zrakově postižené sportovce z Nadace Leontinka a na startovní čáru se postaví šest závodníků ve věku od 17 do 42 let. Na tandemových kolech, spolu se svými piloty, pojedou v reflexních žlutých vestách.

"Jízda v terénu na speciálním tandemovém kole vyžaduje nejen dobrou fyzickou kondici a zkušenosti, ale především také odvahu samotných závodníků i pilotů," řekla výkonná ředitelka nadace Barbara Hucková.

Závodit se dá i bez pedálů

Jizerská 50 není určena jen pro cyklisty, ale vyrazí na ni rovněž koloběžkáři. Jablonecký oddíl KIDOKAI Jablonec totiž ve spolupráci s Českým svazem koloběhů a Ski klubem Jizerská 50 pořádá nultý ročník Kidokai Scooter Cross Tour 2009, jehož prvním závodem je šestadvacetikilometrová trať Jizerské 50. Do závodu se mohou koloběžkáři přihlásit stejně jako ostatní účastníci.

Stodvacetihlavý tým

Na přípravě Cyklo Jizerské 50 se podílí 120hlavý tým. Na regulérnost dohlíží 30 kontrol na trati a také 20 rozhodčích. Závodníkům se na trati věnuje 50 občerstvovačů. Registraci a výdej startovních čísel provádí 12 lidí a v prostoru startu a cíle najdete také 2 členy ochranky.

Kdo je potřeba dál? Provoz úschovny kol mají na starosti 4 lidé, 20 členů horské služby je přímo na trati. Tým předjezdců a také těch, kteří jedou až za posledním závodníkem, je čtyřčlenný. O úklid, stavby na stadionu a dopravní navigaci se stará 20 organizátorů.

Kdo se stane Králem a Královnou Jizerských hor?

Největšími favority na zisk absolutního titulu Král a Královna Jizerských hor jsou běžci na lyžích Zuzana Kocumová (na Horydoly jste četli její seriál rad pro začátečníky) a Stanislav Řezáč. Oba letošním zimním běžkažském závodě skončili na třetím místě. Oba jsou také na startovní listině.

Cyklo Jizerská 50 na Horydoly

Nepokazit poslední trénink!

Měsíc do prvního cyklomaratonu

Co a jak jíst na kole

Oblékáme se na kolo

První jarní tréningové kilometry

Kolo osedláme místo běžek

Stovka bikerů se již registrovala

Byl to sprint na kole (2008)

Radost se rodí z bolesti (2008)


Zobrazit místo Jizerské hory - běžky a kola na větší mapě
SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


V Teplicích za sportem na kole

V Teplicích za sportem na kole

"Krušné hory jsou cyklistickým rájem, díky mírnému profilu jsou ideální pro rodinné výlety," doporučuje Pavla Lehnerová, ředitelka turistické organizece VisitTeplice. Z vrcholů Bouřňák nebo Komáří vížka mohou cyklisté obdivovat výhled na... celý článek

Havel-Radweg týden po rovině na kole

Cyklistu Křivku zabil řidič, který nedal přednost

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Prague Bike Fest: to nejlepší ze světa cyklistiky, adrenalinové zážitky a zábava pro děti i dospělé

Prague Bike Fest: to nejlepší ze světa cyklistiky, adrenalinové zážitky a zábava pro děti i dospělé

Druhý ročník Prague Bike Fest otevře brány na Výstavišti v Praze Holešovicích o víkendu 27. až 28. dubna. Areál uvítá cyklo nadšence. Během dvou dnů si návštěvníci užijí pořádnou porci adrenalinových show,
Mikešova cyklostezka

Mikešova cyklostezka

BIKE GUIDE Jednoho dne pekla Ševcovic babička lívance a poslala Mikeše pro smetanu do sklepa. Kocourek vzal plný krajáč do paciček, a jak tak šel po lávce, ztratil rovnováhu a spadl do strouhy.
Cyklomaratony pro každé kolo 2024

Cyklomaratony pro každé kolo 2024

AKTUALIZACE S dlouhými závody na horských kolech se doslova roztrhl pytel. Bikemaratony jsou stále populární nejen mezi profesionálními závodníky, ale přijíždějí na ně i tisíce amatérů. Od března do října si lze
Vencl: Že se věnuji kolu, je splněný sen

Vencl: Že se věnuji kolu, je splněný sen

ROZHOVOR Mountainbiking, neboli závody na horských kolech, jsou disciplína, která vyžaduje odvahu, sílu a precizní technické dovednosti. Svého mistra našla Česká republika v profesionálním bikerovi Jakubu Venclovi. Na největších závodech ve slopestylu
Siriški: Udržet výkonnost na kole a dělat zajímavý obsah YouTube

Siriški: Udržet výkonnost na kole a dělat zajímavý obsah YouTube

ROZHOVOR Damjan Siriški a Ondra Šenk tvoří bikerské duo, které je známé díky videím na YouTube kanálu Bike O’Clock. Fanoušky získali také díky talentové show Česko Slovensko má Talent, kde to

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Rodina a volný čas - veletrh Louny 17.-19.5. 17.5.
Silesia - cyklomaraton Opava Horská kola 18.5.
Pražské služby - den otevřených dveří Praha 18.5. 11:00
Autobusový den Praha, Letná 18.5.
Svět knihy - veletrh Praha, Holešovice 23.-26.5. 23.5.
Setkání časopisu Cykloturistika Jinolice 24.-26.5. 24.5.
Bike Maraton Vysočina Kněžice Cyklomaraton MTB a gravel 25.5.
Král Šumavy - cyklomaraton Klatovy Horská kola 25.5.
Petrbokův memoriál Praha, Nad Hliníkem Historická cyklistika 25.5. 10:00
Pálava - silniční Milovice Silniční kola 25.5.

Diskuse

iubwiesi azithromycin 250 mg tabs, 18.5.2024 7:15, 8 příspěvků
ijmfrnje pharmacy, 18.5.2024 7:07, 146 příspěvků
купить аттестат образование Thomasrhymn, 18.5.2024 6:39, 18 příspěvků
dzdrruma drug, 18.5.2024 5:58, 8 příspěvků
fqbjyfzl purchase, 18.5.2024 5:46, 146 příspěvků
vraxggph tablets, 18.5.2024 5:37, 8 příspěvků
waebbyms price, 18.5.2024 5:26, 19 příspěvků
ydahnswu cheap, 18.5.2024 5:12, 146 příspěvků
luwjhyrd pill, 18.5.2024 5:06, 146 příspěvků
gbgceivfj price, 18.5.2024 4:37, 146 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Re: Bikesraz na Vysočině Horydoly , 17.5.2024 12:22
Přepis hlasu na text Horydoly , 11.5.2024 14:54
How to battle gym anxiety... Horydoly , 2.5.2024 9:51
Čarodějnický běh Horydoly , 1.5.2024 23:09
SALZKAMMERGUT TROPHY Horydoly , 1.5.2024 23:06
Pink EXPO Horydoly , 26.4.2024 0:47
O novém poznání, kterému ... milan šupa, 25.4.2024 19:37
135 let turistického značení Horydoly , 20.4.2024 19:20