Neumannová je z toho zatím venku

Neumannová je z toho zatím venku
SDÍLEJ:
Kateřina Neumannová se nedopustila trestných činů podvod, předlužení a zvýhodňování věřitelů. Myslí si to státní zástupci v Liberci. Zainteresovaní podnikatelé i zasvěcená veřejnost však vědí, že právě tyhle tři činy má na svědomí. Vědomě zasekla sekyru sto milionů korun dluhů jako ředitelka Mistrovství světa v klasickém lyžování.

V tunelování Mistrovství světa v klasickém lyžování jela spolu s otcem svého nemanželského dítěte, podnikatelským šíbrem Josefem Jindrou.

Kdo věří, ať tam běží

Reklamní agentura Roxy II ji za to udala na policii. Policisté trestní oznámení odložili. Totéž učinil později i státní zástupce. Teď je to definitivní.

Proč? Důvody jsou obskurní a každý, kdo není padlý na hlavu, je nemůže přijmout. Jediné vysvětlení, proč by je příčetný právník měl vzít v potaz, se nám jeví úplatek. Kdo by ho mohl zaplatit? Kdo jiný než Josef Jindra. Umí v tom chodit a pohybuje se běžně o několik řádů výš, například v kauze Kopřivovy minomety.

Podvod? ANO

Státní zatupitelství tvrdí, že Kateřina Neumannová se zadlužovala stále hlouběji v přesvědčení, že její dluhy zaplatí stát. To prý není podvod.

Přitom socialisté, kteří posvětili myšlenku na pořádání mistrovství v Liberci, a po nich zelení i občanští demokraté, stejně jako ministerští úředníci, vždy tvrdili, že do závodů nenasypou ani korunu ze státního rozpočtu.

Nakonec nasypali přes miliardu, ale jednalo se o peníze především na infrastrukturu a ne na zaplácnutí přímých finančních ztrát. Dostalo je město Liberec a ne organizační výbor pod taktovkou Kateřiny Neumannové a potažmo Josefa Jindry.

O efektivitě výstavby vysokoškolských kolejí, skiareálu, komunikací a inženýrských sítí si můžeme myslet své, ale faktem je, že existují. Neumannové peníze už ale nikdo nikdy neviděl, snad s výjimkou Josefa Jindry.

Předlužení? ANO

Každá firma, která nesplácí dluhy a dluží nad zákonem určenou částku, musí sama sebe poslat do konkurzu. Za to je trestně odpovědné její vedení. V případě libereckého mistrovství tedy Kateřina Neumannová.

Už dávno před mistrovstvím musela vidět, jak se organizační výbor topí v dluzích, výhled na prodej lístků vypadal kvůli špatnému počasí a především katastrofickému Jindovu marketingu nmizerně. Nebyla tedy reálná naděje na příjmy, ze kterých by se mohly dluhy zaplatit.

Každý jednatel malinkaté společnosti s ručením omezením i člen dozorčí rady velké akciovky se takové situace obává, protože ručí v případě předlužení firmy vlastním majetkem a případně i svobodou.

Zvýhodňování věřitelů? ANO

Pokud je firma ve finančních problémech, musí všechny finanční prostředky použít k rovnoměrnému splácení svým věřitelům. Buď platí faktury podle data splatnosti, nebo poměrně podle celkové velikosti dluhů.

To se zjevně v případně libereckého mistrovství nestalo. Kateřina Neumannová posílala peníze, jak uznala za vhodné. Nebo spíše jak jí přikázal Josef Jindra.

Po skončení světového šampionátu poslala na účet organizačního výboru Mezinárodní lyžařská federace přibližně čtyřicet milionů korun jako podíl z prodeje vysílacích práv a reklamy. Z těchto peněz byly však umořeny jen některé vybrané pohledávky.

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Re: Re: Re: jaký důkaz má redakce ?
Myslím, že jsem hned na začátku jasně uvedl, že policie a vyšetřovatelé shledali, že je Kateřina Neumannová neviná podle jednoho konkrétního trestního oznámení (jsou však podány další, takže uvidíme, co bude dál). Ve svém článku však narážím na věčný spor přirozeného a psaného práva, neboli na spravedlnost a zákony, čili legálnost a legalitu. Zřejmě jste právní pozitivista a vidíte celou věc jako zástupitelství. Já se na věc dívám jiným pohledem a to spiše z pozice přirozeného práva.
Reaguj
Re: Re: jaký důkaz má redakce ?
Pokud se nepletu, tak ze stejných zákonů vychází i vyšetřovatelé a ve středu bylo ve večerních zprávách jasně řečeno, že se Neumanová žádného trestného činu nedopustila. Jenže redakce Horydoly má jiné a přesnější informace a rozsudek už byl z vaší strany dávno vynesen. Důkaz sice žádný, ale poprava bude už příští týden. Tak nějak to bylo před rokem 1989. Že by zaběhnutá praxe ???? Podle mého je třeba prvně vinu prokázat a až poté soudit. Zatím se nic takového nestalo a nikdo žádné konkrétní důkazy, které by vinu Neumanové prokázaly veřejně neukázal. Nebo ano ?? Pokud ano, tak sem s nima. Dík.
  • Autor Pozorovatel
  • Datum a čas 24.9.2010 18:47
Reaguj
Re: jaký důkaz má redakce ?
Vycházím z veřejných zdrojů a zákonů této země. V čem se konkrétně mýlím?
Reaguj
jaký důkaz má redakce ?
A jaký důkaz máte Vy pane Turek. O jaké důkazy a dokumenty se opírá váš článek ? To že někdo podá trestní oznámení ještě neznamená, že má pravdu, tudíž je tímto Váš článek pouhým bulvárem typu jedna paní říkala.....
  • Autor Pozorovatel
  • Datum a čas 24.9.2010 15:36
Reaguj
Re: Re: bulvární blábol
No to jste právě narazil na podstatu problému vašeho článku a obnažil se: Nemůžu to vyvrátit ani potvrdit, nejsem znalec příslušných dokumentů a skutečností, přímý účastník ani soudce. Předpokládám, že ani jedno z tohoho výčtu nejste ani vy, proto jsem napsal svůj příspěvek, obsahující opovržení nad takovou "žurnalistikou".
  • Autor lyžař
  • Datum a čas 24.9.2010 13:56
Reaguj
Re: bulvární blábol
naopak mi lidé kteří máme rádi jizerky jsem rádi že ten areál vznikl a doufáme že lidé kteří berou hory jako tělocvičnu budou autem jezdit do Vesce..
  • Autor luděk lbc
  • Datum a čas 23.9.2010 23:55
Reaguj
Myslim že prostor a čas dávají HoryDoly každýmu :) Tak se rozepište...
  • Autor JN
  • Datum a čas 22.9.2010 21:55
Reaguj
Re: bulvární blábol
Díky lyžaři za rozbor. Je téměř jasné, že ta miliarda zahučela hlavně do Liberce, přesně jak píšete. Mohl byste se ale prosím vrátit k tomu, o čem je můj článek? Můžete vyvrátit nebo potvrdit konkrétní argumenty k oněm třem bodům trestního oznámení?
Reaguj
Re: bulvární blábol
Mám takovej osobitej pohled na věc:mistrovství pomalu už v čemkoliv,je vlastně "tyjátr" pro masy,potící se sportovci něco jako gladiátoři a celý podnik je vlastně úplně o něčem jiném.Tak už ten vrcholový sport skoro nesleduji.A co za ty prachy mohlo být?Na to je snad lepší nemyslet,ale zas tak moc se nestalo,naštěsti jsme bohatá země....
  • Autor horal
  • Datum a čas 22.9.2010 21:30
Reaguj
bulvární blábol
Zatím největší bulvární sračka, kterou tady autor vyplodil \'(mezi spoustou jiných, občas tu ovšem je i zajímavý příspěvek, proto se sem semtam kouknu).Všichni regionální znalci problematiky toho MS tuší či vědí, že hlavní tunel a loupeže byly dávno před nástupem Neumanové a Jindry, i když oni si asi také (v částkách řádově nižších) přišli na své.K. Neumanová ovšem, na rozdíl například od autora tohoto blábolu alespoň někdy něco dokázala. Nepište o věcech, o kterých víte houby, respektive jen opepřujete obdobné bláboly jiných bulvárů.Na celém mistrovství nás, kteří lyžujeme v Jizerkách i jinde, nejvíc mrzí vyhozené prachy za nesmyslný areál ve Vesci (to nevymyslela Neumanová s Jindrou, ale regionální banda spekulantů s pozemky dávno před jejich nástupem). Za ty prachy mohl být nádherný Bedřichov nebo Harrachov s veškerou infrastrukturou. Ale celý je to na delší debatu, na to tu není prostor ani čas.
  • Autor lyžař
  • Datum a čas 22.9.2010 20:30
Reaguj
Celkem 10 příspěvků v diskuzi


České hory AKTUÁLNĚ 2023/2024

České hory AKTUÁLNĚ 2023/2024

KRKONOŠE Hory a doly v Čechách i na Moravě nabízejí pohádkové terény pro milovníky všech zimních dobrodružství. Sníh a led láká nejenom na běžky, sjezdovky a snowboard, ale také na sněžnice nebo ledové lezení.... celý článek

Slovensko AKTUÁLNĚ 2024

Alpy AKTUÁLNĚ 2024

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Vysoké Tatry AKTUÁLNĚ 2024

Vysoké Tatry AKTUÁLNĚ 2024

ČERVENÝ ŽLAB Zprávy, novinky, aktuality, fotografie a videa z Vysokých Tater, z nejvyššího pohoří Karpat.
Emerich Rath: olympionik, všestranný sportovec, Evropan

Emerich Rath: olympionik, všestranný sportovec, Evropan

NOVÉ FOTKY Český lyžařský mistr Bohumil Hanč umírá na Velikonoce roku 1913 během prestižního závodu na 50 km v Krkonoších. Ztráta kondice a nečas způsobí, že vysílený padne na sníh a zemře. Jediný, kdo
Obří důl v Krkonoších

Obří důl v Krkonoších

Obří důl je divoké strmé údolí mezi Sněžkou a Studniční horou. Vodopády a nad nimi vysokohorské rašeliniště vytvářejí nejdivočejší kout krkonošské přírody.
Výbava na hory na dluh? Někdy dává smysl. Jenže kdy?

Výbava na hory na dluh? Někdy dává smysl. Jenže kdy?

Pořídit výbavu na hory, s sebou obnáší značnou vstupní investici. Když přidáme ještě cenu ubytování, skipasů a vůbec cest za lyžováním, jsme na vyšších desítkách tisíc, které se v osobním rozpočtu nemusí podařit
Palán vyhrál stříbro a bronz ve speed skiing

Palán vyhrál stříbro a bronz ve speed skiing

Fantastický úspěch vybojoval rychlostní lyžař Radim Palán. Na mistrovství světa ve Vars získal stříbrnou medaili a na stejném místě potom ještě bronzovou ve světovém poháru. Je to nejlepší výsledek v disciplině speed

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Nauticampo - veletrh Portugalsko, Lisabon 17.-21.4. Turismus a karavaning 17.4.
Tourbusiness - veletrh Bělorusko, Minsk 18.-20.4. 18.4.
Spezi - veletrh Německo, Lauchringen 27.-28.4. Alternativní cyklistika 27.4.
Lodě na Labi Nymburk 29.4.-8.5. 29.4.
Hobby - veletrh České Budějovice, výstaviště 9.-12.5. 9.5.
Cestoslet - festival Běšiny 9.-12.5. 9.5.
Rodina a volný čas - veletrh Louny 17.-19.5. 17.5.
ITE - veletrh Hong Kong 13.-16.6. Cestovní ruch 13.6.
BITE - veletrh Čína, Peking 14.-16.6. 14.6.
Outdoor Retailer - veletrh USA, Salt Lake City 17.-19.6. 17.6.

Diskuse

Jazyk Veronika, 15.4.2024 18:53, 5 příspěvků
milovníku cizích termitů PK, 15.4.2024 18:16, 5 příspěvků
INU IP, 15.4.2024 17:11, 5 příspěvků
z prde.. klika PK, 15.4.2024 10:05, 5 příspěvků
INU Honza, 15.4.2024 9:24, 5 příspěvků
není to blbost? Skiák, 12.4.2024 23:31, 1 příspěvek
INU Honza, 11.4.2024 15:09, 1 příspěvek
Jednoduchá matematika . . . Honza, 11.4.2024 15:06, 15 příspěvků
Jednoduchá matematika . . . michael Beranek, 11.4.2024 10:38, 15 příspěvků
INU Honza, 9.4.2024 8:51, 15 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

S Winterbergem na Dobešku Horydoly , 11.4.2024 0:02
Re: Praha Horydoly Open, 10.4.2024 10:32
Tipy na dámské běžecké bo... Horydoly Open, 10.4.2024 10:11
Zákolany Horydoly , 8.4.2024 18:24
Lojzovka Horydoly , 8.4.2024 18:23
Re: Praha Kuba Turek, 8.4.2024 18:13
Re: Praha Horydoly Open, 8.4.2024 18:09
Re: Divoká Šárka Kuba Turek, 6.4.2024 19:21