Cyklonovinky 2014

Cyklonovinky 2014
Na kole u rybníka Hejtman v jižních Čechách.
Autor snímku Hana Suchá
SDÍLEJ:

Malé zprávy ze světa velkých kol.

11. října

JIHLAVA: Cyklostezka do Raabsu je neprůjezdná

Pokácené stromy, zákazové cedule a lano od lesní lanovky ve výši krku se objevily na oblíbené cyklostezce Jihlava - Třebíč - Raabs mezi Jihlavou a Lukami nad Jihlavou. Majitel okolního lesa a louky by se tímto způsobem rád zbavil cyklistů. Dálková cyklostezka Jihlava - Raabs an der Thaya měří 110 kilometrů. Po celé délce je vyasfaltovaná, nebo vede po zpevněných lesních či polních komunikacích. 

27. září

TŘEBOŇ: Samoobslužná cykloprodejna

Na cyklostezkách skrz Třeboňsko jsou umístěny samoobslužné prodejní automaty na cyklistické duše. 

Cyklistická samoobsluha u Lutové na Třeboňsku.

19. září

PRAHA: Prodloužená cyklostezka na Zbraslav

Ze Zbraslavi na Jarov vede nová cyklostezka po pravém břehu Vltavy. Měří dva kilometry, stála 14 milionů korun, je široká tři a půl metru a zatím nenavazuje na frekventovanou cyklostezku z Prahy na Zbraslav a také přes Komořanskou lávku na trasu po levém břehu Vltavy. Už teď se na ní těžko vyhýbají cyklisté a bruslaři stejně jako ve starším úseku pod modřanským nádražím. 

1. září

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ: Cyklo aréna Vysočina

Bikerská Cyklo Arena Vysočina v běžkařsko-cyklistickém areálu Nové Město na Moravě bude otevřená pro veřejnost v sobotu 6. září. Hned následující týden 13. září se tam pojede cyklomaraton Nova Cup. Podívejte se, jak se jezdí na nových singltrailech:

29. července

PRAHA: Rozkouskovaný Botič

Dlouhá léta plánovaná a propagovaná cyklostezka podél Botiče je stále v nedohlednu. Praha 10 a Praha 15 nejsou schopny udělat víc, než na pár kousků trasy nalít asfalt, ale zároveň ztrácejí jiné části pro cyklistickou dopravu. Přečtěte si podrobnosti na lokálním webu DESÍTKA.cz

Praha. Cyklostezka podél Hamerského rybníka v Záběhlicích.

12. července

PRAHA: Šéfová cyklistiky má máslo na hlavě

Zastupitelka Prahy a šéfová komise pro cyklistickou dopravu Monika Krobová-Hášová (TOP 09) odmítla podat čestné prohlášení o příjmech a majetku na pražském Magistrátu. Porušuje tak s dalšími dvěma kolegy etická pravidla, která si pražští radní sami odhlasovali. Připomeňme, že kvůli ní vloni odstoupili z komise všichni odborníci na urbanistiku a cyklistiku. Zároveň neustále obhajuje chiméru pražského bikesharingu zdarma.  

Zleva: urbanista Tomáš Cach, předsedkyně komise pro dopravu v Praze Monika Krobová Hášová, místostarosta Prahy 8 Michal Švarc, náměstek ministra dopravy Jiří Žák.

18. června

HORKA NAD MORAVOU: Zničený přístřešek

Nový přístřešek na cyklostezce podél řeky Moravy poblíž jezera Poděbrady u Horky nad Moravou vydržel týden. Poté ho zničil zatím neznámý vandal. Zároveň vyšlo najevo, že jednoduchá stavba stále neskutečnýh 170 000 korun a byla z větší části zaplacena Evropskou unií. Podívejte se na podrobnosti.

Litovelským Pomoravím 32 km.

9. června

BRNO: Drobnosti na cyklostezce za 41 milionů

Na cyklostezce Brno - Vídeň se letos prostaví 41 milionů na 12 drobných úsecích, které dají dohromady 6,5 kilometru délky. Nejdelší je tříkilometrový úsek z brněnských Chrlic přes Rebešovice do Rajhradic.

20. května

České a moravské singltraily

Petr Slavík shrnul letošní novinky z komerčních singletracků.

19. května

ČESKÉ BUDĚJOVICE: Cyklotrasa do Hluboké

Pravobřežní cyklotrasa z Českých Budějovic podél Vltavy do Hluboké byla oficiálně předána do provozu pro cyklisty a pro pěší. Ulevila levobřežní cyklostezce, kterou okupovali in-line bruslaři.

10. května

ŘÍČANY: Mostky přes bahno

Několik nových mostků bylo postaveno v bahnitém úseku cesty podél Rokytky těsně nad Říčany. Cyklisté i pěší turisté se nemusejí brodit přes bahnité potůčky na zelené turistické značce a zároveň cyklotrase číslo 0021 a zároveň naučné stezce Říčansko, které končí na koupališti Jureček v Říčanech. 

2. května

PRAHA: Zdravotnící na elektrokolech

Dva zdravotníci na elektrokolech se pohybují po pražských cyklostezkách jako první pomoc při cyklistických nehodách. Jeden míří na na trasu ze Stromovky přes Troju do Klecan a druhý se pohybuje od náplavky v centru města po cyklostezce na Zbraslav. Impulsem pro zavedení cyklohlídky bylo zvyšující se množství středně těžkých a těžkých úrazů na kole a také dvě smrtelné nehody na cyklostezkách v Praze. Cyklohlídky provozuje a řídí pražská záchranná služba, která jinak disponuje osobními auty a sanitkami. Podobná zdravotnická cyklohlídka funguje už několik let na Znojemsku, kde ji inicioval soukromý Cykloklub Kučera.

14. dubna

PRAHA: Užovka na cyklostezce v Troji 

Informativní cedule na cyklotrase A2 skrz pražskou Troju žádají cyklisty, aby jeli pomalu. ZOO Praha zde zjistila velký výskyt užovky podplamaté.

12. dubna

PRAHA: Komořanská lávka byla otevřena

Cyklistická lávka v Praze - Komořanech podvěšená pod dálničním mostem přes Vltavu byla po mnoha letech tahanic konečně otevřená. Pražský Magistrát ovšem umístil do trasy nebezpečné zábrany prý kvůli bezpečnosti cyklistů. Mají zpomalit jízdu, ale způsobují mezi jedoucími cyklisty zmatky a navíc neumožňují jednoduchý průjezd rodičů s cyklovozíky. Podívejte se na fotografie serveru Prahou na kole. Blonďatá žena s nůžkami v ruce je Monika Krobová Hášová, předsedkyně pražské komise pro cyklodopravu (TOP 09).

Horydoly.czShrnutí historie: Prokletá Komořanská lávka přes Vltavu

11. dubna

PRAHA: Cyklostezku vyšetřuje Evropská unie

Cyklostezka Rokytka v Praze za 79 milionů korun byla zařazena Evropskou unií do seznamu vysoce podezřelých projektů. Úředníci Evropské komise budou zkoumat, zda 75 milionů korun dotace, které Praha za primátora Pavla Béma dostala, byly vynaloženo účelně. My obyčejní občané bychom toto kulantní vyjádření spíš označili za vyšetřování rozkrádačky. Více o tom bude vědět tehdejší pražský cyklokoordinátor Pavel Polák
Horydoly.czProjeďte se s námi Po nejdražší české cyklostezce

Nejdražší cyklostezky v Praze. Metrostav staví dům Eliška.

24. března

KARLOVY VARY: Cyklostezka Svatošské skály nebude

Projekt cyklostezky Svatošské skály - Doubský most v Karlových Varech se nedostal tento rok do obnoveného dotačního programu ROP Severozápad.

11. března

KLADNO: Cyklostezky vyšetřuje policie

Protikorupční policie vyšetřuje výstavbu cyklostezek na Kladensku a postavenou cyklistickou lávku přes Labe u Káraného. Důvodem je podezření z korupce a výrazné předražení zakázek.

24. února

KLADNO: Staví se cyklostezka Praha - Kyšice

Středočeský kraj začal stavět cyklostezku Praha - Hostivice - Kyšice v okolí Kladna. Šest kilometrů cyklostezky má stít 27 milionů korun. Kilometr tedy přijde na pět milionů plánovaných korun a lze oprávněně předpokládat, že závěrečný účet bude o mnoho vyšší.  

Horydoly.cz Po trase se dá jezdit už teď: Do Kladna a Lidic na koloběžce

Rozhledna Kožová hora.

6. února

PRAHA: Sčítače cyklistů

Počet cyklistů v Praze podle automatických sčítačů loni poklesl oproti předchozím letům. Částečně za to mohly povodně.

7. ledna

PRAHA: Cyklostezka podél Rokytky je konečně v provozu

Nejdražší cyklostezka za 140 milionů korun je konečně zase v provozu. Developer Gaudi dostavěl bytový dům Eliška a dovolil jezdit po mostě přes Ocelářskou ulici. Pozůstatek nejasných smluv po bývalém primátorovi Pavlu Bémovi umožnil stavebníkům, aby na dva roky uzavřeli cyklostezku, a kola se musela nosit nebo tlačit do vysokých a dlouhých schodů. Byl to problém především pro rodiče a děti, ale hlavně tím celé speciální cyklistické přemostění ulice a vlastně i celá cyklostezka Rokytka ztratily smysl.

Nejdražší česká cyklostezka v Praze-Vysočanech okolo paneláku Eliška je konečně zprovozněna.
Horydoly.czCo jsme psali o cyklostezce

Pavel Fojtík: Cyklostezka za 140 milionů je stále nesjízdná (2012)
Zdena Kmenová: Cyklisté na libeňské cyklostezce jezdí ohleduplně (2012)
Pavel Fojtík: Po nejdražší české cyklostezce (2010)
Kuba Turek: Primátor ukazuje Prahu na kole (2009)
Pavel Bém: Reakce pana primátora (2009)

Nejdražší cyklostezka v Praze. Metrostav staví dům Eliška.

Horydoly.cz Cyklonovinky na HORYDOLY: 20132012 - 2011 - 2010 - 2009

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Cyklonovinky 2024

Cyklonovinky 2024

BALATON Krátké zprávy ze světa velkých kol, tlustých pneumatik, odrážedel, skládaček, lehokol, koloběžek a cyklostezek.... celý článek

Loni byla ukradena kola za 126 milionů, policie vyřešila jen třetinu krádeží

I cyklisté chodí do online kasin jako Nomini a vsází na cyklistiku

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Cyklomaratony pro každé kolo 2024

Cyklomaratony pro každé kolo 2024

AKTUALIZACE S dlouhými závody na horských kolech se doslova roztrhl pytel. Bikemaratony jsou stále populární nejen mezi profesionálními závodníky, ale přijíždějí na ně i tisíce amatérů. Od března do října si lze
Na kole z Prahy do Vídně

Na kole z Prahy do Vídně

AKTUALIZACE Zhruba 450 kilometrů dlouhá cyklostezka Praha - Vídeň je opravdová lahůdka pro všechny milovníky jízdy na kole. Zároveň to je cesta, kterou zvládne každý, byť by to byl jeho první
Cyklistu srazil vlak na přejezdu v Olomouci

Cyklistu srazil vlak na přejezdu v Olomouci

ČERNÁ VDOVA Cyklista vjel pod vlak v Olomouci. Srážku na železničním přejezdu nepřežil.
Bike maraton Vysočiny letos otevírá kategorii i pro gravelová kola

Bike maraton Vysočiny letos otevírá kategorii i pro gravelová kola

Samostatná kategorie pro gravelové závodníky je zásadní novinkou 19. ročníku cyklistického závodu Předvýběr.CZ Bike Maraton Vysočina 2024, který se letos jede v sobotu 25. května.
Praha AKTUÁLNĚ 2024

Praha AKTUÁLNĚ 2024

PŘÍVOZY Malé zprávy z velkého města přinášíme pro turisty a návštěvníky.

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Tourbusiness - veletrh Bělorusko, Minsk 18.-20.4. 18.4.
Svätojurský cyklomaraton Svätý Jur Horská kola 20.4.
Bajkonur - orientační závod na kolech Pikovice Scorelauf dvojic MTB 20.4.
Nauticampo - veletrh Portugalsko, Lisabon 17.-21.4. Turismus a karavaning 21.4.
Prague Bike Fest Praha, Výstaviště Holešovice 27.-28.4. 27.4.
Beroun bikemaraton Beroun Cyklomaraton MTB 27.4. 19:00
Spezi - veletrh Německo, Lauchringen 27.-28.4. Alternativní cyklistika 27.4.
Porubajk - cyklomaraton Ostrava, Poruba Horská kola 27.4.
Lodě na Labi Nymburk 29.4.-8.5. 29.4.
Špindlerův Mlýn - zahájení letního provozu lanovek Špindlerův Mlýn 1.5.

Diskuse

Timsothyenush SOLanebal, 20.4.2024 6:20, 16 příspěvků
efbumhcs buy azithromycin 500mg india, 20.4.2024 5:52, 119 příspěvků
ohyrfgid synthroid 126, 20.4.2024 5:26, 1 příspěvek
hbfzucsp otc prednisone, 20.4.2024 4:58, 119 příspěvků
kerpbity synthroid 137 mcg tab, 20.4.2024 4:36, 1 příspěvek
rpdkgxfk synthroid 100 mcg cost, 20.4.2024 4:10, 119 příspěvků
SLewiskit JseraldSab, 20.4.2024 3:43, 3 příspěvky
Earnestmar FobertProft, 20.4.2024 3:16, 16 příspěvků
Nedej na nějaké rádobychy... Michael Beranek, 18.4.2024 17:34, 10 příspěvků
Prostě nehoda Horydoly, 18.4.2024 11:52, 10 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

ČSK media - změny na PR p... Horydoly , 19.4.2024 12:00
S Winterbergem na Dobešku Horydoly , 11.4.2024 0:02
Re: Praha Horydoly Open, 10.4.2024 10:32
Tipy na dámské běžecké bo... Horydoly Open, 10.4.2024 10:11
Zákolany Horydoly , 8.4.2024 18:24
Lojzovka Horydoly , 8.4.2024 18:23
Re: Praha Kuba Turek, 8.4.2024 18:13
Re: Praha Horydoly Open, 8.4.2024 18:09