Livigno, Bormio a Valtellina 2019

Livigno, Bormio a Valtellina 2019
Livigno na běžkách začátkem zimní sezony.
Autor snímku Livigno
SDÍLEJ:

FORCOLA Aktuální zprávy z oblíbených lyžařských středisek na severu Itálie.

Booking.com

12. listopadu

Sedlo Forcola

Silniční sedlo Forcola mezi Livignem a Berninou bylo na celou zimu uzavřeno.

25. října

Lyžařská sezona v Livignu 

Lanovky a vleky v Livignu budou spuštěny od 30. listopadu 2019 do 3. května 2020.

19. října

V Livignu se bežkuje

Krátký tréninkový běžkařský okruh otevřelo Livigno na sněhu, který si schovalo z minulé zimní sezony. Postupně ho rozšiřuje. Je přístupný pro trénující závodníky i lyžařskou veřejnost.

Livigno cross country skiing.  

12. září

Silné sněžení v Livignu

Neobvyklé množství sněhu napadlo v severní Itálii a to se projevilo i v Livignu, kde ho leží 30 cm. 

6. září

První sníh v Alta Valtellina

1. září

Free Bike Pass Livigno

Cyklistickou permanentku zdarma na lanovky v bikeareálech Carosello 3000 a Mottolino na týden 14.-29. září dostane zdarma, kdo se ubytuje v partnerských hotelech nebo rezidencích.

9. července

Olympijské hry v Itálii 2026

Mezinárodní olympijský výbor potvrdil Miláno a Cortinu d‘Ampezzo za pořadatele Zimních olympijských her 2026. Do Itálie se olympijské hry vrací po 20 letech. V Livignu se bude závodit v akrobatickém lyžování a snowboardingu. "Náš sen se stal skutečností, a to díky úzké spolupráci všech, kteří se na kandidatuře podíleli, ať už na místní, či národní úrovni. Tvrdě jsme pracovali, abychom tohoto úspěchu dosáhli, a jsme na něj hrdí," řekl bezprostředně po vyhlášení starosta Livigna Damiano Bormolini. Itálie oslovila Mezinárodní olympijský výbor tím, že většina sportovišť stojí a kladou důraz na udržitelnost. Stavět se bude pouze nový hokejový stadion, který potom bude sloužit jako koncertní hala, a olympijská vesnice. Ta bude vybudována v Livignu u Aquagranda.

"Díky popularitě skiareálu a množství akcí je Livigno považováno v italských Alpách za královnu vysokohorských sportů. Mnoho šampionů se tu narodilo a je to i místo, kde se rozvíjel freestyle a kam míří stovky sportovců z celého světa," pokračuje Luca Moretti, prezident turistické centrály.

Ve snowparku Mottolino se pojedou závody na U-rampě, ve slopestylu a Big Air. Na Carosello 3000 se bude závodit v akrobatických skocích a jízdě v boulích. Sjezdovka Tagliede bude hostit soutěž v obřím paralelním slalomu, skikrosu a snowboardkrosu.

Livigno, Carosello 3000, MTB area.

8. června

Cyklistika v Livignu startuje 9. června

Na Mottolinu si můžete vybrat ze 13 sjezdových tras pro horská kola se 3 úrovněmi obtížnosti. Mountain Park Carosello 3000 nabízí 50 km tras pro horská kola, které vedou po úbočích a umožňují vychutnat panoramatické pohledy do údolí i na vrcholky hor.

Livigno, bikepark Mottolino.  

Za vyzkoušení stojí celodenní 45kilometrový výlet po Tutti Frutti Epic MTB tour.

V Livignu nezapomínají ani na silniční cyklistiku. Průsmyky Stelvio, Gavia, Mortirolo Bernina vybízejí k objevování krás Švýcarského národního parku.

Rodinám s dětmi je přizpůsobena cesta dlouhá 15 km, která vede livignským údolím.

 Livigno.

Od června do září je přímo v Livignu otevřeno tzv. Bike skill centrum, místo, kde mohou profesionálové i začátečníci trénovat své dovednosti, pilovat techniku, zlepšovat rovnováhu a zajezdit si na dřevěných lávkách různých obtížností.

Zimní SkiPass se v letních měsících proměňuje na BikePass, s nímž máte přístup na všechny lanovky Mottolino i Carosello 3000. Jednodenní BikePass vyjde na 38 eur, ale lze jej získat  zdarma, pokud si v termínu 9.-22.6. nebo 15.-30. 9.  zarezervujete buď 3 noci ve vybraném hotelu, nebo 7 dní v apartmánu. Využít můžete také 10 až 25% slevy all-inclusive balíčků, které zahrnují půjčení horských kol, vybavení, BikePass a instruktorské vedení. Vybrané hotely a apartmány nabízí speciální služby jako praní prádla či workshopy. Kdo nechce vozit svá kola či na hory jezdí jen příležitostně, určitě se mu finančně vyplatí zapůjčit si je v plně vybavených místních půjčovnách. K dispozici mají i e-biky, které se těší velké oblibě. Biková sezona v Livignu startuje 9. června. 

2. dubna

Nejlepší evropský skiareál Livigno

Livigno se podruhé stalo se nejlepším evropským lyžařským střediskem podle Go4ski.com. Pomohly k tomu i novinky jako skibus zdarma, lekce biatlonu či 3D mapa s panoramatickou webkamerou. S novým rokem se spustily dvě nové lanovky Yepi. Mezi areály Mottolino a Carrosello 3000 jezdí skibus zdarma Easy Link, který vás na druhou stranu údolí převeze za 10 minut. Nadšenci do biatlonu si jistě nenechají ujít příležitost absolvovat lekce v biatlonové aréně. 

Biatlon.

31. března

Skipass zadarmo v Livignu

Skipass zdarma do Livigna lze získat od 6. do 28. dubna při ubytování na 4 noci v hotelu nebo 7 nocí v apartmánu.

Livigno.

17. března

Livigno pod olympijskými kruhy

Itálie se uchází o pořadatelství zimních olympijských her v roce 2026 a Livigno je střediskem, kde by se mohly konat závody ve freestylu a na snowboardu. Do karet mu hrají ideální a stabilní sněhové podmínky, slunečné počasí a prvotřídní sjezdovky.

Livigno.

13. března

Informace na jedno kliknutí

Na vylepšené webové stránce Livigno.eu najdete nově 360° panoramatickou webkameru, která zprostředkuje reálný obázek počasí a sněhových podmínek. Užitečnou novinkou je 3D mapa, díky jejíž grafice si budete připadat, že se nacházíte přímo na sjezdovce. Mapa je skvělým pomocníkem nejen při plánování lyžařského zážitku, ale poskytuje informace pro horolezce a o trasách pro běžecké lyžování či sněžnice a zajímavých místech, která by byla škoda minout.

Aquagranda Livigno.

2. února

Tunel a sedlo jsou uzavřeny

Kvůli silnému sněžení je uzavřeno silniční sedlo Passo Fosgano mezi Bormiem a Livignem. Dočasně je uzařen také tunel Munt Schera, který spojuje italské Livigno se Švýcarskem a Rakouskem. 

3. ledna

Mezinárodní trénink v Mottolino Snowpark Livigno

Freestyle a snowboardové týmy se připravují na zimní sezonu v Mottolino Snowpark v Livignu. Hlavní atrakcí je Big Air Landing, 55 metrů dlouhý nafukovací polštář umístěný ve snowparku, který umožňuje jezdcům zkoušet nové triky. K dispozici jsou dva kickery o délce 12 a 18 metrů. Už je vyzkoušeli například Ian Rocca, Elisa Nakab a Billy Morgan

Livigno.

2. ledna

Livigno je Evropské město sportu

Livigno od Asociace evropských měst sportu obdrželo titul Evropské město sportu pro rok 2019. "Sport je pro nás to nejdůležitější. Jsme velmi hrdí na to, že nám bylo uděleno uznání na evropské úrovni, které je výsledkem našeho každodenního naplňování závazku zpřístupnit tuto destinaci všem bez rozdílu. Jsme rádi za to, že se nám podařilo podchytit, o co mají mladí lidé zájem, a uvědomit si, že sport může fungovat jako skvělý vzdělávací nástroj. Naše obec i nadále bude pokračovat v aktivitách, které povedou k dalšímu zvýšení úrovně sportovní nabídky v Livignu," říká starosta Livigna Damiano Bormolini. Radní pro oblast sportu Samanta Todeschi starostu Bormoliniho doplňuje: "Tento velký úspěch pro Livigno potvrzuje, že sport je pro naši obec důležitý. Nejedná se pouze o zimní sporty, ale i o řadu dalších akvitit. Již nyní je v plánu vybudovat atletickou dráhu, fotbalové hřiště, olympijský plavecký bazén o délce 50 metrů či zastřešený tenisový kurt."

Livigno.

1. ledna

Lyžařská sezona v Livignu

Lanovky a vleky v Livignu se tuto sezonu rozjely 21. prosince 2018 a naposledy pojedou 6. dubna 2019.

INFO: Livigno

Horydoly.czNEWS: Livigno, Bormio, Valtellina 2017/2018

Horydoly.czNEWS: Livigno, Bormio, Valtellina 2016/2017

Horydoly.czNEWS: Livigno, Bormio, Valtellina 2015/2016

Horydoly.czNEWS: Livigno, Bormio, Valtellina 2014/2015 

Zobrazit místo Skiareály - Skiarea na větší mapě

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Pojištění elektrických vozítek už je povinné

Pojištění elektrických vozítek už je povinné

První duben odstartoval novou éru povinného ručení. Jednak zrušil zelené karty (pouze v Česku a nikoliv v zahraničí), jednak rozšířil okruh vozidel, která musejí mít sjednáno pojištění odpovědnosti. Aby toho nebylo málo, povinnost... celý článek

Cyklomaratony pro každé kolo 2024

Siriški: Udržet výkonnost na kole a dělat zajímavý obsah YouTube

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Cyklonovinky 2024

Cyklonovinky 2024

BALATON Krátké zprávy ze světa velkých kol, tlustých pneumatik, odrážedel, skládaček, lehokol, koloběžek a cyklostezek.
Na kole z Prahy do Vídně

Na kole z Prahy do Vídně

AKTUALIZACE Zhruba 450 kilometrů dlouhá cyklostezka Praha - Vídeň je opravdová lahůdka pro všechny milovníky jízdy na kole. Zároveň to je cesta, kterou zvládne každý, byť by to byl jeho první
Loni byla ukradena kola za 126 milionů, policie vyřešila jen třetinu krádeží

Loni byla ukradena kola za 126 milionů, policie vyřešila jen třetinu krádeží

4156 jízdních kol a elektrokol bylo odcizeno během loňského roku. Celková škoda činila 126,2 milionů korun. Do policejních statistik jsou ale započítané pouze řádně nahlášené případy. Reálná hodnota tak může být
I cyklisté chodí do online kasin jako Nomini a vsází na cyklistiku

I cyklisté chodí do online kasin jako Nomini a vsází na cyklistiku

Že tráví cyklisté většinu času venku a na kasina nemají čas? To je omyl. Díky dostupnosti online kasin není problém si otevřít výherní automat i na cestách. Nebo po návratu z vyjížďky, kdy
Bike maraton Vysočiny letos otevírá kategorii i pro gravelová kola

Bike maraton Vysočiny letos otevírá kategorii i pro gravelová kola

Samostatná kategorie pro gravelové závodníky je zásadní novinkou 19. ročníku cyklistického závodu Předvýběr.CZ Bike Maraton Vysočina 2024, který se letos jede v sobotu 25. května.

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Prague Bike Fest Praha, Výstaviště Holešovice 27.-28.4. 27.4.
Beroun bikemaraton Beroun Cyklomaraton MTB 27.4. 19:00
Spezi - veletrh Německo, Lauchringen 27.-28.4. Alternativní cyklistika 27.4.
Porubajk - cyklomaraton Ostrava, Poruba Horská kola 27.4.
Lodě na Labi Nymburk 29.4.-8.5. 29.4.
Špindlerův Mlýn - zahájení letního provozu lanovek Špindlerův Mlýn 1.5.
Májová vyjížďka Znojmo Cykloturistika 1.5.
Rychlebská 30 - cyklomaraton Javorník Horská kola 4.5.
Parníkem na Slapy Praha 4.5.-29.9. 4.5.
ATM - veletrh Spojené arabské emiráty, Dubai 6.-9.5. 6.5.

Diskuse

xzwwwijs 40 mcg prednisone, 26.4.2024 19:24, 1 příspěvek
sxevckvy prednisone 50 mg coupon, 26.4.2024 18:03, 117 příspěvků
problémy s auty JaT, 25.4.2024 21:09, 2 příspěvky
INU Honza, 25.4.2024 20:15, 2 příspěvky
Vrchlice Klekí Petra, 24.4.2024 10:53, 4 příspěvky
V Říčanech nejezděte rych... Michael Beranek, 21.4.2024 18:21, 3 příspěvky
Bernina strašný news, 20.4.2024 11:13, 1 příspěvek
Nedej na nějaké rádobychy... Michael Beranek, 18.4.2024 17:34, 10 příspěvků
Prostě nehoda Horydoly, 18.4.2024 11:52, 10 příspěvků
Prostě nehoda EH, 18.4.2024 11:41, 10 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Pink EXPO Horydoly , 26.4.2024 0:47
O novém poznání, kterému ... milan šupa, 25.4.2024 19:37
135 let turistického značení Horydoly , 20.4.2024 19:20
EXPEDÍCIE (jar 2024) Horydoly , 20.4.2024 17:50
ČSK media - změny na PR p... Horydoly , 19.4.2024 12:00
S Winterbergem na Dobešku Horydoly , 11.4.2024 0:02
Re: Praha Horydoly Open, 10.4.2024 10:32
Tipy na dámské běžecké bo... Horydoly Open, 10.4.2024 10:11