Utajená a zakázaná Želivka

Utajená a zakázaná Želivka
Želivka, Tuklecký jez.
Autor snímku Kuba Turek
SDÍLEJ:

RIVER GUIDE Řeku Želivku zničilo vodní dílo Švihov a další čtyři přehrady Vřesník, Sedlice, Trnávka a Němčice, které s ním souvisejí. Všechny mají za úkol zásobovat Prahu vodou a vyrábět elektřinu. Na všem zlém lze ovšem najít něco dobrého. Mimo největších veder mají vodáci zaručenou vodu z Želiva do Miletína, tedy jedenáct kilometrů řeky. Vypouští ji přehrada Vřesník od devíti hodin dopoledne do čtyř odpoledne po celý rok mimo období extrémního sucha.

Jak na to

Doporučené vybavení

Kajak nebo kanoepádloplovací vesta, přilba, boty do vody, malý lodní pytel na drobnosti, kilometráž, vodovzdorné hodinky, lékárnička, mobil, jídlo a pití na cestu.

noze250x250.jpg

Želivka se obvykle splouvá od přehrady Vřesník. Je to vyrovnávací nádrž pro hydroelektrárnu Sedlice o patro výš.

ŽELIVKA

Doba splutí: 11 km, 2-3 hodiny (Vřesník - Miletín)

Vodácká obtížnost: ZW - WW 1

Charakter: říčka teče v lesnatém údolí, občas skály na břehu, v řečišti přehledné peřejky 

Riziko: jez u Tukleckého mlýna tvoří za velké vody válec

Znalosti: aspoň kormidelník musí ovládat základní záběry

Sjízdnost: celoročně mimo suché období, na vodočtu v Želivi by mělo být aspoň 90 cm

Ubytování: Tábořiště Želivhotel Na Kocandě Želivklášter Želivrekreační středisko Trnávka

Půjčovny: několik půjčoven na Sázavě

Doprava: s nafukovací lodí busem z Humpolce, jinak pouze autem - silnice několikrát přetíná řeku

Někdy lze také vyplout zpod přehrady Trnávka, která přitéká do Želivky pod Želivem. Párkrát do roka se tady na nejtěžším umělém vodáckém kanále pořádají veřejné tréningy a voda pak odtéká i do řeky k radosti vodáků - turistů.

Autem dojedete do obce Želiv na náves k mostu. Pokračujete proti proudu po pravém břehu říčky (orograficky!). Nejprve jedete okolo hospody po hlavní ulici směrem na obec Vřesník, poté v prudké levotočivé zatáčce odbočíte doprava okolo zrcadla do malé uličky a pokračujete okolo kempu na louku se zákazem vjezdu. Pokud nemáte zábrany, stejně jako místní lidé, dojedete po louce až k přehradě pod Paní skálou

První jez v Želivu

První kilometr do Želiva vede příjemnými meandry po louce, občas se objeví kamenná hrázka nebo balvany. Říčka se proběhne tu a tam v malé peřejce.

Krátký rovný úsek protáhne vodáky skrz obec, podjíždějí silniční most a přijíždějí k prvnímu jezu. Není příliš vysoký a lavice je šikmá. Pohodlné sklouznutí vede spíše vpravo.

Pár rychlých zatáček obtáčí skálu se slavný Želivským klášterem, zleva přitéká Trnávka, následuje několik romantických tišin střídaných malými peřejkami a do cesty se staví jez u Tukleckého mlýna.

Tuklecký mlýn - rekonstrukce nebo demolice?

Tuklecký mlýn je dnes téměř opuštěný a zralý na důkladnou renovaci nebo stržení. Mlýnský náhon je zasypaný.

U Tukleckého mlýna by každý vodák měl skončit plavbu. Začíná tu vodárenské pásmo. Z Tuklek se sem dá přijet po lesní cestě sjízdné pro osobní auta, naložit lodě a odjet.

Mnozí však plují dál. Jsou přesvědčeni, že jejich lodě nezpůsobí žádnou škodu na pitné vodě pro Pražáky.

Tuklecký jez velí končit. Co dál?

Šikmý Tuklecký jez se dá za malé a střední vody sjet prakticky kdekoliv, ale bezpečnější je to při levém břehu. Pod jezem se tvoří váleček a je možné, že bude potřeba zachraňovat vodáky či lodě a po levém břehu je dobrý přístup k jezu.

Za vyšší vody je možné využít jazyk těsně u pravého břehu, v napěněné tůňce prudce odbočit doleva a hned zase okolo skály doprava do hlavních vln. Je to docela obtížný manévr.

Pod Tukleky se vplouvá do údolí s hlubokým lesem a tajemnými skalami na březích. Tady sice nemá nikdo co dělat na lodích na hladině ani na břehu, ale vodáci se tu často zdraví s trampy a pěšími turisty.

Želivka.

Jez u Závodí je velmi poškozený

Klidná hladina zvěstuje třetí jez na Želivce u Závodí. Řeka se se tu rozlévá do šířky a uprostřed ční zarostlý ostrov. Přenášet lodě je vhodné po pravém břehu, kde jsou vidět hospodářské budovy. Samotný mlýn v Závodí je ovšem zbořený a náhon zasypaný.

Po prohlídce lze splout pobořený jez v levé části. Teče tam dost vody. Pod ním ovšem číhá nepříjemný váleček a hned za ním hrázka nasypaná z velkých kamenů, kterou je třeba objet zprava.

Pod Závodím si lze vybrat mezi vorovou dráhou a starým korytem Želivky. Několikrát se spojují a zase rozpojují, protože násyp mezi nimi je protržený. Je to nejromantičtější úsek plavby.

Konec v Miletíně. Šlo by plout až k Bělskému dvoru

Na jeho konci je už vidět silniční most mezi Miletínem a Senožaty, kde je nejlepší příležitost přistát. Dalo by se plout ještě o kilometr dál zalesněným údolím až k Bělskému dvoru, kde je poslední jez a zároveň tam začíná vzdutí přehrady Švihov.

S dopravou lodí by to však bylo problematické, protože sem vede jen velmi špatně sjízdná lesní cesta. Pokud se pádluje na nafukovací kanoi, s jejímž transportem nejsou potíže, stojí údolí k Bělskému dvoru za hřích.

Doprava dvěma auty. Nebo na kole a autem

Auto je možné odstavit na malém lesním parkovišťátku těsně za mostem směrem na Miletín. Pokud je k dispozici jen jeden automobil, je nejvýhodnější ponechat bicykl pod mostem, autem odjet do Želivi a splout řeku. Poté nasednout na kolo a vrátit se pro auto. Po silnici je to deset kilometrů a trvá to jen pár desítek minut.

 

Kilometráž sjízdného úseku Želivky

55,2 Vřesník, přehrada

55,0 kemp vpravo

53,9 hospoda vpravo

53,8 Želiv, silniční most

53,5 Želiv jez, šikmý sjízdný

52,7 lávka pro pěší

52,5 Trnávka ústí zleva

52,0 silniční most

50,7 Poříčí, lávka pro pěší

48,5 Tuklecký mlýn, jez šikmý, za velké vody válec!

48,3 začátek vodárenského pásma, zákaz plavby

44,7 Závodí, jez poškozený, sjízdný levým ramenem, přenášení zcela vpravo

44,3 silniční most

43,3 Bělský mlýn, jez, pod ním začíná vzdutí přehrady Švihov

Turistické splutí skončilo rozbitím kanoe na jezu Lhotice:

Velká nádrž na pitnou vodu

Vodní dílo Švihov na řece Želivce (lidově zvané Želivka) je největší vodárenskou nádrží daleko široko. Hráz je vysoká 58 metrů a dlouhá 860 metrů. Přivaděč vede pitnou vodu padesát kilometrů do vodojemů v Jesenici u Prahy. Výstavba začala v roce 1965 a trvala 10 let. Přesídleno bylo 2500 obyvatel ze zatopeného území a vodárenského pásma.


Zobrazit místo World of rivers. Světové řeky. na větší mapě

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Díky za Želivku

Děkujeme za pochvalu, ta vždycky potěší. Už zase pořádně teče - válec se zvětšil! Takže můžete zase vyrazit :-)  

Reaguj
Díky
Tento článek jsem odhalil náhodou a musím říct dvě věci:1) Je velmi přínosný a díky za něj2) K ničemu zakázanému nenabádá, jen popisuje možnosti - rozhodnutí je na každém.Předpisy jsou primárně od toho, aby se dodržovaly - to je zřejmé, ale i s porušováním se počítá, proto jsou za to stanoveny nějaké sankce.Článek jsem četl už asi před pár měsíci a dlouho se těšil, až si najdu čas splout Želivku a dneska se mi to konečně se svým kajakem splnilo. A vzorně jsem skončil pod tukleckým jezem. Tedy pravda, asi 500 m pod ním, ale to jen z důvodu dopravy. Pokud se vracíte k přehradě Vřesník na kole, je totiž mnohem kratší varianta (než přes Tukleky) přistát na pravém břehu a jet na kole přes Vitice. A v tomto nepřístupném místě se navíc o loď nemusíte příliš bát.Tuklecký jez s pěkným malým kompaktním válcem navíc nabízí kajakářům zajímavé zpestření. Pro dobré kajakáře jistě nuda, ale pro amatéry a začátečníky, jako jsem já se jedná o dobrou možnost, kde si vcelku bezpečně pocvičit náklony a chování lodě ve válci.
  • Autor Petr
  • Datum a čas 4.10.2011 22:04
Reaguj
Re: Re: Re: Skvělý
Nenechte se znechutit dotycnou Stastnou a podobnymi figurami - tyhle typci ze statnich ,,neziskovek,, si mysli ze jim prirodicka tak nejak uredne patri a lidi si je budou nadstandardne vydrzovat z dani, dej se co dej. Za mnoho let co chodim republikou, jsem videl v prirode x mist, ktera si hezky pro sebe zprivatizovali a normalni clovek tam ma plot. A cim vic zakazu, tim vetsi aparat a tim vetsi moc. Jednoducha matematika. Drzim palce, ctu Vas rad.
  • Autor Petr
  • Datum a čas 26.5.2011 15:33
Reaguj
Re: Re: Skvělý
Když už jsem si dal takovou práci s vyvětlováním, milá Petro, očekával jsme od Vás odpovědi k bodům 5) a 6). Nedočkal jsem se. Moje chyba - měl jsem lépe odhadnout Vaše úřednické manýry.
Reaguj
Re: Re: Horydoly k zadnemu povoleni niceho zahkazaneho neprispel!
Hanku jsem pozdravoval, ale pořád mi vrtá hlavou, od koho. Kdo jsi, neznámý XXXX? Napadlo mě šest jmen a dvě z nich už odpočívají na věčné časy. Takže kdo?
Reaguj
Re: Skvělý
Ale Petro, tyhle záležitosti jsme si přece vysvětlovali v diskusích přímo u konkrétních článků a teď je zase vytahujete. Takže jenom ve zkratce:

1) Za fatální zmenšení biotopů divokých zvířat může Správa KRNAP, tedy Váš zaměstnavatel. Neuhlídala, jak jí přikazují zákony, výstavbu, pustila do národního parku tvrdou turistickou infrastrukturu, nepotlačila zjevně trestné činy proti přírodě a v některých případech ničila původní bitopy vlastní výsadbou. Skialpinisté v této devastaci přírodního bohatství evidentně nejsou namočeni. Spíš naopak - kdyby nevznikly sjezdovky a běžkařské dálnice a silnice s autobusovou dopravou na hřebeny, nejezdily by do hor skútry a čtyřkolky, nestavělo by se jako o život, a jen by se stoupalo a sjíždělo na turistických lyžích či na sněžnicích, byla by příroda Krkonoš v nejlepším pořádku.

(Zrovna vrabce a holuba si brát za příklad přizpůsobení novým životním podmínkách mi přijde jako hloupost - těchto ptáků ve středoevropských podmínkách velmi ubylo a není jasné, jaké jsou hlavní příčiny.)

2) Jestli mi chcete podstrkovat, že mám malý penis, který se mi houpá mezi nohama, a proto já i moji kolegové píšeme o dočasně nelegálních aktivitách v přírodě, prosím nechte toho. Vy ani Váš zaměstnavatel si nezasloužíte spadnout tak hluboko do morálního bahna. Chápu, že v době sprostých hloupých političek jste si rádobyvtipnou poznámku nechtěla odpustit, ale přece jenom reprezentujete úctyhodnou instituci a zároveň jste moje zaměstnankyně, kterou platím ze svých daní.

3) Spokojených čtenářů máme každý měsíc okolo 85 tisíc. V technické mluvě se jim říká Reální uživatelé. Spolu s naší konkurencí Treking.eu je to nejvíc v outdoorovém oboru (časopisy i weby). Pokud neznáte nikoho z Vašeho okolí, kdy by byl s naší prací spokojen, logicky předpokládám, že zřejmě nejste průměrným vzorkem tuzemské populace a jste hnutá svými názory směrem k nějakému extrému.

(Už to, že píšete bez diakritiky, vás zařazuje do nestandardní části spektra českých občanů, která pohrá ostatními.)

4) Nevím přesně, co myslíte útočnými články, ale úkolem médií je mimo jiné poukazovat na věci a jevy, které nefungují tak, jak by měly. Odpovídá to povaze obyčejné sociální komunikace - co je v pořádku, to bereme jako stav, o kterém není potřeba hovořit, ale co není v pořádku, o tom mluvíme a případně hledáme východisko. Pokud se jedná o spotřebitelskou tematiku na Horydoly, o kterou se otíráte, je přece správné zveřejnit, že jednou firma odmítá reklamaci a jindy České dráhy nesmyslně omezují cyklisty. Neřeším si tím já ani ostatní členové a spolupracovníci redakce nějaký svůj osobní problém, ale píšeme normální články, kde popisujeme jádro sporu jeho řešení. Jen z malé části se týkají nás osobně a nejčastěji se k nim dostaneme tak, že se na nás obrátí některý čtenář či čtenářka.

5) Pokud jsme udělali chybu, vždy jsme se omluvili za autora i redakci. Vždy jsme se ji snažili ihned napravit. Někdy se prostě stane, že média chybu udělají, ale po upozornění od čtenářů nebo dotčených firem či osob, ji okamžitě opravují. Pokud myslíte, že někde naše chyby stále existují, dejte mi prosím vědět a my je opravíme a pokud to bude potřeba, tak se omluvíme.

6) Konkrétní drobnost: Eletrárna na Bílém Labi je už opravena oproti stavu, který jsme dříve popsali a vyfotili? Mohu požádat o sdělení, jak teď vypadá, čemu a komu slouží, kdo ji opravil a kolik to stálo? Kdyby k tomu bylo video nebo nějaká fotka, bylo by to výborné. Ihned bychom to uveřejnili. P.S.: Námi vyfotografovaný stav jistě nebyl záležitostí několikatýdenní opravy, jak píšete. Zrezlé vybavení označené říšskými orlicemi je starší než pár let.

Reaguj
Re: Re: sakra chlape!
Ojedinělou nepřesnost bych přešel, tohle bylo větší než malé množství a proto jsem se neudržel :-)2)cituji z článku:"Řeku Želivku zničilo vodní dílo Švihov a další čtyři přehrady...", jen znalec místních poměrů z toho textu vyvodí, že některé neleží přímo na této řece ;-)3) "Všechny mají za úkol zásobovat Prahu vodou a vyrábět elektřinu", jen znalec místních poměrů z toho textu vyvodí, že některé mají úkol jiný ;-)4) Zvýšený průtok (dostatečný pro splutí) zajišťuje pouze přehrada Sedlice, voda teče trubkama do elektrárny a pak řekou asi kilák do vyrovnávačky Vřesník. Ta dřív opravdu průtoky vyrovnávala, takže splouvat pod ní se nedalo. Ale už řadu roků je na ní výkonnější el.turbína, takže zvýšený průtok skoro nezadržuje a pouští přes MVE dál po proudu6) OK, původní budovu samotného mlýna si už nepamatuju7) z jakého zdroje čerpáš info, že se jedná o umělou vorovou dráhu? Nikdy jsem o tom neslyšel, ani od místních. Rád se však dozvím něco nového o rodném kraji
Reaguj
Pane Turek, ze skialpinismu je povoleno jen to, co bylo povoleno vzdycky + asi 6 drobnych propojek mimo cesty, aby se jednalo o okruh (vse je dost podroben vypsane na strankach www.krnap.cz). To znamena, ze 95% skialpovych tras vede po stavajicich znacenych turistickych cestach, ktere nebyly nikdy nikym uzavirany. Ze se v nekterych mapach vyskytuje info, ze se je cesta v zime uzavrena, za to zodpovida vydavatel mapy. To ze se ale "muze" (a vzdycky se mohlo) do Labskeho, Obriho dolu apod., ale neznamena, ze je od tedka volny pohyb kdekoli v Labskem, Obrim dole a jinde. Stale plati navstevni rad, kde v 1. zone vyplyvá omezeni pohybu ze zak. 114/1992 Sb. a zak. o lesich (viz internet). Omezeni pohybu plyne take ze skutecnosti, ze karove oblasti jsou zimovisti tetrivka obecneho, ktery se pri opakovanem plaseni vysili natolik, ze ho nasledne snadno sezere liska, kuna raz dva a nebo chcipne jen tak. Na rozdil od nas nechodi do hospody a nenosi goretex. Krkonose jsou jednou z mala oblasti, kde preziva jedna z poslednich (snad jeste) zivotaschopnych populaci, ale populacni stav stale klesa. Ze stejny problem resi i jinde, staci si Googlu zadat Tetrao tetrix a vypadne nejmin 10 zahranicnich clanku (v anglictine), kde se doctete, ze pohyb turistu tetrivka omezuje. Dal tam hnizdi sokol stehovavy. Ze jsou oba druhy hlavnim predmetem ochrany pro Krkonose uz snad ani nemusim psat a ze tam napr. trvale nezije rys je dusledek toho, ze pres turisticke cesty, hospody, smajdajici turisty, kde se da atd. uz nema zadnou klidovou zonu. Na horach vzdycky zili lidi, ale omezeni svym materialnim vybavenim a volnym casem se v horach pohybovali jinak - chodili, jen kdyz museli, nicmene kolem 5 milionu za rok, jako dnes, jich tam urcite nikdy nechodilo, ctyrkolky ani auta kupodivu taky nevlastnili. Je na nas, jestli si svym bezohlednym chovanim oba druhy zlikvidujume a detem budeme ukazovat sice hory, ale jako jednu velkou sjezdovku a telocvicnu s kulisami stromu. Na rozdil od nas totiz tyhle druhy nemaji kam expandovat. A bohuzel zivotni strategie ruznych druhu je ruzna a ne vsechny se prizpusobi jako vrabec, postolka nebo holub. Prirozeny rozvolneny les (biotop tetrivka) je TRVALY pouze u horni hranice lesa (tedy napr. karove oblasti), takze na docela male plose v CR. Pisu tedy pro ty, co se tvari, ze to nechapou (ve skutecnosti nechteji prijmout argumenty a touzi videt svet pouze jednoduse "podle Klause"), ze skilapinisti by se meli drzet na trase a nikam neodbovybocovat. A take by meli uz konecne prezentovat ty hloupe a vychloubacske clanky, byl jsem tam, kde to bylo zakazane (asi se tim da zvedat sebevedomi, nebo u panu i prodluzovat neco tam mezi nohama, nevim, zadnou potrebu lezt nekam, kde nemam co delat jsem nikdy nemela). Z tech propojek ve volnem terenu se jedna pouze o nekolik lesnich pruseku, trasu pod lanovkou, lesni pesiny a jeden zlab. Trasy nejsou idealem, jaky by si predstavovali skialpiniste, ale vuci vyse uvedenym skutecnostem a lesnim hospodarum byly reseny jako kompromis ochrany prirody a turistu. A jinak se nezlobte, ale se neznam v okoli kohokoli z horolezeckeho, vodackeho a jinak sportovniho prostredi (a to se tam pomerne pohybuju), kdo by s Vasi novinarskou praci byl spokojen (napisu-li to dost umirnene a slusne). Ve vasem mediu zaznivaji velmi casto dost zkreslene a zjednodusene informace s cernobilymi nazory. Ono napsat vystizny a pravdivy text na male plose je dost obtizne a ne kazdy to umi:-). Navic ty utocne clanky na kohokoli, aha, Turek si zase koupil spatne boty, pohadal se ve vlaku a ted toho bude plny "outdoor" horydoly - reseni osobnich problemu. Nezlobte se, na vasem serveru nezaznela nikdy zadna omluva (az na nejake technicke detaily), ze pan "redaktor" udelal nekde chybu, nekde prestrelil, neziskal dostatek info, udelal si spatny nazor apod. Navic uverejnovani nekolik let starych informaci typu, otevrene elektrany u Bíleho Labe, kam se da vlezt a olej vylit...situace, ktera tam panovala asi tyden, kdy se elektrarna opravovala (a zrovna se tam vyskytl p. Turek) a preznetoval to jako trvaly stav, kdyz dnes je vse jinak mi prijde jako opravdu dost divne a neseriozni.
  • Autor Petra Stastna
  • Datum a čas 18.5.2011 08:48
Reaguj
Skvělý
Já taky rád čůrám Pražákům do vody :-))
  • Autor skoro místní
  • Datum a čas 18.5.2011 07:49
Reaguj
Re: Horydoly k zadnemu povoleni niceho zahkazaneho neprispel!
TO Petra Stastna: Když jste u té sociální inteligence. Pokuste se nad sebou zamyslet - je známo že nad médii se nedá dlouhodobě vyhrát a tak je lepší s nimi spolupracovat než proti nim bojovat a štvát je proti sobě. I když se mi to nezdá pravděpodobné, může se stát že to vaše pošťuchování vezme zdejší šéfredaktor osobně a pak byste asi opravdu viděla, co to znamená, když chybí pokora. Já jsem viděl, jak postupoval se svojí budoucí ženou a s jedním kolegou, když bylo něco opravdu potřeba prosadit v ČSOP Český kras a jak si nebral rukavičky, i když to je jinak velmi slušný chlap s morálními zásadami. - Ahoj Jakube :-) Taky mě to tam přestalo bavit. A pozdravuj Hanku!
  • Autor xxxxx
  • Datum a čas 17.5.2011 11:18
Reaguj
Celkem 24 příspěvků v diskuzi


Polský voják se zřítil z Malých Rysů

Polský voják se zřítil z Malých Rysů

ČERNÁ VDOVA Zpod tatranského štítu Malé Rysy / Niżnie Rysy (2430 m) se zřítil voják polských speciálních sil. Velmi dlouhý pád vedl k okamžité smrti.... celý článek

Co je nového na hradech a zámcích ve středních Čechách?

Kdo otrávil orly mořské pod Brdy?

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Přírodní atrakce zadarmo v Nassfeldu

Přírodní atrakce zadarmo v Nassfeldu

Jestli znáte lyžařské středisko Nassfeld-Hermagor v zimě, vězte, že si ho můžete v létě užít zadarmo. Všichni ubytovaní hosté dostávají k dispozici kartu na vstupné do lanovek, na bobovou dráhu, do lanového parku
Jak se obléct na ryby?

Jak se obléct na ryby?

RADY DO OBCHODU Letošní teplé počasí již vylákalo ortodoxní rybáře k vodě. Na pstruhové potoky a řeky vyrazí v polovině dubna. Je proto nejvyšší čas na kontrolu rybářského vybavení, oblečení a obutí. Co chybí, je
Milovníci sportu, je sázení na sporty v Nomini casino a dalších kasinech náročné?

Milovníci sportu, je sázení na sporty v Nomini casino a dalších kasinech náročné?

Jste sportovní nadšenci? Sport rádi praktikujete i sledujete? Pokud jste do nějakého sportu opravdu zbláznění a vyznáte se v něm, dost možná vás už napadlo vyzkoušet sportovní sázení. Sázet na výsledky zápasů je
Raspberry Pi jako monitorovací a bezpečnostní nástroj

Raspberry Pi jako monitorovací a bezpečnostní nástroj

Raspberry Pi, malé a levné zařízení, způsobilo revoluci v mnoha aspektech DIY technologií, včetně monitorování a zabezpečení. Díky své všestrannosti a snadnému programování se Raspberry Pi stal oblíbenou volbou pro amatérské uživatele i profesionály, kteří
Jarní sjezd ze Zbojnické chaty do Tatranské Lesné

Jarní sjezd ze Zbojnické chaty do Tatranské Lesné

SKI GUIDE Do Vysokých Tater přišlo jaro velmi brzy. Ze Zbojnické chaty tedy sjíždíme na lyžích jarní trasou. Nahoře projíždíme Generál Šús, ve středu kličkujeme Húpačky a dole jdeme pěšky podél

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Stones, Trees, Clouds - fotovýstava Praha, Tibet Open House 26.3.-17.4. Fotografoval Petr Králík 26.3.
Rychlebské stezky - začátek sezony Černá voda Horská kola 29.3.
Šemberské stezky - otevření Tuchoraz 29.3.
Velikonoce Turnov, Dlaskův statek 30.3.
Lužnice - odemykání
Suchdol 30.3. 10:00
Chrudimka - splutí Seč 30.3.
Pool Party Špindlerův Mlýn, Svatý Petr 8.-9.12. 31.3.
Mastník - splutí Sedlčany, kasárna 31.3.
Island - diashow Domažlice, Čakan Přednáší Martin Loew  3.4. 19:00
Banální situace, fatální následky - přednáška Praha, Městská knihovna Prevence úrazů páteře 3.4. 17:00

Diskuse

čd-ariva Pišišvor, 29.3.2024 11:12, 1 příspěvek
strašná rychlost Skiák, 26.3.2024 17:25, 1 příspěvek
INU Horydoly - Andrea Černá, 25.3.2024 13:57, 2 příspěvky
INU Honza, 25.3.2024 13:26, 2 příspěvky
Nebudeme přece poukazovat... Michael Beranek, 25.3.2024 9:42, 5 příspěvků
INU Pišišvor, 24.3.2024 23:21, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 20:40, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 16:35, 5 příspěvků
re kladivo, 23.3.2024 14:08, 2 příspěvky
O otázku jak se nám všem ... Michael Beranek, 23.3.2024 13:49, 6 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Re: Karel IV. Horydoly , 28.3.2024 15:06
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:46
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:45
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:42
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:40
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:37
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:36
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:35