České hory AKTUÁLNĚ 2016/2017

České hory AKTUÁLNĚ 2016/2017
Snowtubing Razula.
Autor snímku Valachy
SDÍLEJ:

POSLEDNÍ LYŽOVÁNÍ Hory a doly v Čechách i na Moravě nabízejí pohádkové terény pro milovníky všech zimních dobrodružství. Sníh a led láká nejenom na běžky, sjezdovky a snowboard, ale také na sněžnice nebo ledové lezení.

Jak na to

Průběžně přijímáme informace v diskusi pod tímto článkem nebo emailem redakce@horydoly.cz. Zajímají nás podmínky na horách, novinky v ubytování, dopravě, na sjezdovkách i běžkách.

7. dubna

Kde je ještě lyžuje?

Harrachov - jede Černá hora. Rýžoviště je již vypnuté.
Špindlerův Mlýn - Svatý Petr bude v provozu do 17. dubna. Medvědín, Hromovka i Labská ukončily sezonu.
Pec pod Sněžkou - lyžuje se na Zahrádkách, Klondike a Javoru.
Vrchlabí - stále je v provozu skiareál Kněžický vrch.
Praděd - lyžuje se na posledních dvou sjezdovkách.
Klínovec - lyžaři mohou na sjezdovky Pařezovka a U Zabitého a přilehlé loučky.

1. dubna

Krkonoše

Lyžovačku ve Špindlu si můžete užít až do Velikonoc. Jarní počasí, výborné sněhové podmínky, nulové fronty u lanovek a laciné celodenní skipasy lákají do Špindlerova Mlýna. Na sjezdovkách leží 50 až 90 cm sněhu a lyžovat můžete za jarní cenu 590 korun. V prodeji jsou již tzv. Chytré sezonky. Za předplatné 990 korun můžete brázdit svahy od 1. do 17. dubna za  60 korun na den.

31. března

Zadov

Poslední lyžařský a sbowboardový víkend se chystá na Zadově, 

21. března

Ještěd

Na Ještědu se jezdí za mimosezonní ceny. Končí Pláně a Skalka, v provozu zůstává sedačka Černý vrch a vlek F10.

1. března

Mariánské Lázně

Ve Ski Mariánky je dnes Seniorská středa - senioři od 55 roků lyžují se slevou 50 % při zakoupení celodenní permanentky. Teplota 0°C, oblačno až zataženo, poletují sněhové vločky. V provozu kabinková lanová dráha, lyžařský vlek pravý, dětský park s posuvným kobercem a lanovým vlekemod 9 do16 h. Večerní lyžování se nekoná z důvodu předpovědi deště. Sněhová pokrývka 30-90 cm.

10. února

Beskydy

Skiareálů Razula chystá Valentýnské lyžování za hubičku. Návštěvníci střediska mohou od pondělí 13. do středy 15. února v rámci akce Valentýnské lyžování za hubičku získat k jednomu celodennímu skipasu druhý zdarma pro svou drahou polovičku. "Pokud lyžaři dorazí k pokladně u sjezdovky Razula společně a prokáží zde věrohodně své vzájemné city, dostanou k zakoupenému celodennímu skipasu druhý zdarma. Jestli svou lásku prokáží hubičkou, nebo přesvědčí pokladní o své náklonnosti jiným způsobem, záleží zcela na jejich fantazii. Samozřejmě respektujeme, že zamilované mohou být i děti nebo osoby stejného pohlaví," uvedl šéf Ski areálu Razula Luboš Sušila. Akce se týká celodenních skipasů. Na zakoupený skipas se vztahuje i výhoda hodinového vstupu zdarma do termálních bazénů relaxačního centra Wellness Horal v rámci akce Lyžuj a plav. K druhému skipasu, získanému zdarma, je možné vstupenku do bazénů dokoupit.

Hotel Horal v údolí Léskové v Beskydech.

9. února

Krkonoše 

Špindlerův Mlýn chystá na víkend tři velké zimní atrakce. V sobotu byste si neměli nechat ujít HomeRun - adrenalinový hromadný sjezd lyžařů a snowboardistů po červené sjezdovce ve Svatém Petru. Zúčastnit se může 300 sjezdařů a jen nejrychlejší zvítězí. Pokud se neodvážíte sami závodit, těšte se i tak na super podívanou a následnou divokou after-party přímo v areálu Svatého Petra.

Víkend si můžete zpříjemnit návštěvou špindlerovského Ledária s výstavou ledových soch na téma Vivaldiho Čtvero ročních dob. V sobotu se v jeho atraktivních prostorách navíc uskuteční koncert moderního dívčího smyčcového tria Inflaranti. Hudební zážitek si můžete vychutnat od 17 hodin. Všechny zájemce vyveze nahoru na Pláně i zpět do Svatého Petra vyhřívaná šestimístná lanovka s bublinou proti nepříznivému počasí. Vstupenky na koncert včetně zpáteční jízdenky na lanovku zakoupíte za 390 korun ve všech infocentrech Skiareálu Špindlerův Mlýn od 8 do 16 hodin.

Sobotní samozřejmostí je od 18:00 Snow Show plná tancujících roleb, osvětlených lyžařů, laserových a ohnivých efektů, hudby a aprés-ski.

Ledárium Špindlerův Mlýn.

6. února

Beskydy

Oblíbenou zimní zábavu snowtubing si mohou od začátku tohoto týdne užít návštěvníci Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích. Adrenalinovou atrakci se středisku podařilo zprovoznit přesně k začátku jarních prázdnin, kdy do obce přijíždí na dovolené i jednodenní výlety množství rodin s dětmi. 

Snowtubing na Razule.

5. února

Jizerské hory

Malý lyžařský areál Černá Říčka v Jizerských horách nabízí skvělé sněhové podmínky a při tom skoro prázdné sjezdovky.

2. února

E.ON Bonus nabízí slevy

Energetická společnost E.ON připravila pro své zákazníky program lyžařských výhod. Věrnostní program obsahuje výhodné ceny skipasů ve čtyřech šumavských střediscích, levnější ubytování a wellness. "Pro milovníky lyžování jsme navíc připravili mimořádnou nabídku i v sousedním Rakousku, například akci na skipasy 1+1 zdarma ve Skiareálu Sternstein," říká Roman Kouba ze společnosti E.ON Energie. Na webu E.ON Bonus si zákazníci mohou vybrat z nabídky 40 partnerů.

25. ledna

Lužické hory

Včera byly upraveny běžkařské tratě okolo Polevska: Trojka lesem z Jedličné a navazující Pětka nad vlekem až ke Kapličce a zpět přes Kytlické pastviny. U Kapličky najeté závodní okruhy. Dále je upravena Kočárovka a část Lužické magistrály z Kočárovky k Antoníčkovi a pod Velký buk. Trasa na Prysk je nesjízdná kvůli vyjetým kolejím od traktoru. V okolí Prysku a Kamenického Šenova jsou prošláplé stopy na Břidličný, Ovčácký, Šenovský vrch, Prácheň a do Horního Prysku. Stopy jsou vymrzlé s rychlým sněhem.

16. ledna

Rokytnice nad Jizerou

Na sjezdovkách v Rokytnici nad Jizerou leží více než metr sněhu, navíc čerstvě napadlo 15 cm prašanu. Ve skiareálech Horní Domky a Studenov je upraveno 17 km sjezdových tratí všech obtížností. Do Rokytnice jezdí od středy do neděle speciální linky skibusů, které přepravují lyžaře z Prahy a Mladé Boleslavi přímo pod sjezdovky na Lysé hoře. Celodenní lyžování včetně dopravy tam i zpět vyjde dospělého na 750 Kč. Studenti, mládež a děti jezdí za 650 Kč. Děti do 6 let mají skipas i cestu zdarma. Provozní doba je od 8 do 16 hodin.

13. ledna

Špindlerův Mlýn

Díky intenzivnímu sněžení nabízí Skiareál ve Špindlu perfektní podmínky k lyžování. V provozu jsou všechny lanovky a více než 20 kilometrů sjezdovek. Těšit se můžete na minimální fronty u lanovek a zvýhodněné celodenní skipasy. Od 9. do 19. ledna je přes e-shop gopass.cz seženete za 590 korun. "Do Špindlerova Mlýna přišla pravá zima, neustále chumelí a v nejbližších dnech mají napadnout další desítky centimetrů sněhu," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek. "Po svátcích se navíc tradičně uvolnily sjezdovky a fronty u lanovek jsou minimální."

Skiareál Špindlerův Mlýn.

Skiareál Špindlerův Mlýn - Medvědín.

29. prosince

Rokytnice nad Jizerou

Sjezdovky pokrývá 60 cm sněhu v kombinaci přírodního a technického. V provozu jsou dvě lanové dráhy včetně Lysé hory a pět vleků. Pro rodiny s dětmi je vhodná část Studenov, naopak areál Horní Domky láká zkušenější lyžaře. "Jsme rodinné středisko a jako takové se snažíme rozšířit služby směrem k celým rodinám a zpříjemnit jim pobyt na našich super upravených sjezdovkách. Pokud se vám nechce řídit svoje auto, zarezervujete si online na našich webovkách www.skiroky.cz nebo telefonu 733 733 053 místo včetně skipasu za 750 korun pro dospělého, 500 korun pro děti a děti do 6 let jsou zcela zdarma. Jezdíme od středy do neděle denně z Prahy - Černého Mostu téměř od výstupu z metra. Studenti mají výhodu slevy po předložení ISIC karty. Když dorazíte k nám na parkoviště, dojdete skoro v polobotkách do dolní stanice lanovky Horní Domky a tam je nově otevřená půjčovna lyží a snowboardů. Nabízíme značky Dynastar a Rossignol. A když náhodou máte sebou dítko, které nechce lyžovat, můžete ho nechat v dětském koutku s pedagogickým dozorem," láká do skiareálu Rokytnice nad Jizerou marketingový manažer Tomáš Brunclík.

Denní permanentka ve skiareálu Horní Domky v hlavní sezóně vyjde pro dospělého na 650 Kč (při nákupu online 620 Kč), mládež a senioři zaplatí 520 Kč (online 490 Kč), děti do 14 let 450 Kč (online 430 Kč) a do 6 let mají jízdné zdarma.

Booking.com

20. prosince

Jizerské hory na běžkách

Na klasiku i bruslení byly upraveny následující stopy pro běžky: 1) Bedřichov - Nová Louka – Hřebínek - Bílé Buky – Kristiánov - Rozmezí - Knajpa - Čihadla - Žďárek – Rozmezí - Kristiánov - Nová Louka – Za Černou Nisou - Vládní – Bedřichov – Valešovka – Jablonecká chata – Hrabětice. 2) Jizerka - Promenádní - Smědava – Předěl - Smědava - Kasárenská - Knajpa – Mariánskohorské boudy – Protržená přehrada - Smědava – Soušská - Knížecí - Václavíkova studánka – Jizerka.

19. listopadu

Letní sezona byla na českých horách rekordní

Ačkoliv bylo letošní léto deštivější, a hlavní sezona tím pádem o zhruba 10 dní kratší než předešlá, většina horských středisek se může pochlubit buď vyrovnáním loňské skvělé návštěvnosti, nebo dokonce nárůstem počtu hostů. Ředitel Asociace horských středisek Libor Knot uvádí: "Nárůst se pohyboval ve výši zhruba 10 %, ale na některých místech – například na Dolní Moravě nebo v Rokytnici nad Jizerou – šlo až o desítky procent." Horským střediskům se podle něho vyplatily investice do doprovodných aktivit. Kromě dopravy lanovými drahami mohou turisté v českých horách už zcela běžně využívat sjezdy na kolech, terénní koloběžky i tříkolky, půjčovny kol včetně elektrických, naučné stezky nebo moderní dětská hřiště.

13. listopadu

Šumava

Na Zadově se běžkuje. Projetý rolbou je úsek U Lenců - Pláně a odbočka k rozhledně Můstek. Tam a zpět je čtyři kilometry první letošní lyžařské stopy.

12. listopadu

Jizerské hory

Mezi Bedřichovem a Knajpou v Jizsrských horách napadlo dost něhu, aby se dalo běžkovat klasickým stylem. Bruslit ještě nelze. 

 

27. října

Snowhill na celý rok

Celoroční permanentku do všech svých areálů na zimu i léto začal prodávat Snowhill. Jedná se o Herlíkovice, Šachty, Kamenec a Mariánské Lázně. V zimě lze lyžovat, v létě využít lanovky a vleky na turistiku nebo pro horská kola. Celoroční permanetka stojí 5900 Kč (dospělý), 4800 Kč (senior či junior) a 3700 Kč (dítě). Sezonní skipasy se začnou prodávat až 11. listopadu.

26. října

Monínec začíná lyžovat

Monínec mezi Táborem a Prahou dnes spouští první lyžování. Lyžuje se na umělém sněhu po Hotelové sjezdovce. Celodenní permanentka stojí 440 korun za dospělého. Koupit lze různé časové kombinace, nebo pořídit permanentku se slevou i internetu. V neděli 30. října se konají první sbowboardové závody pro veřejnost.

7. října

Beskydy: První sjezd z Lysé hory

Sníh na Lysé hoře v Beskydech leží nad 800 m n.m. Lze podniknout první lyžařskou túru. 

Horydoly.cz České hory na Horydoly:

20152014 - 2013 - 2012 2011 - 2010 
2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004


Zobrazit místo Skiareály - Skiarea na větší mapě

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Lyžařský slang v USA / Ski Slang in the US

Lyžařský slang v USA / Ski Slang in the US

Talk Like a Skier More than any other winter discipline, skiing has its own lingo.... celý článek

České hory AKTUÁLNĚ 2023/2024

Slovensko AKTUÁLNĚ 2024

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Emerich Rath: olympionik, všestranný sportovec, Evropan

Emerich Rath: olympionik, všestranný sportovec, Evropan

NOVÉ FOTKY Český lyžařský mistr Bohumil Hanč umírá na Velikonoce roku 1913 během prestižního závodu na 50 km v Krkonoších. Ztráta kondice a nečas způsobí, že vysílený padne na sníh a zemře. Jediný, kdo
Obří důl v Krkonoších

Obří důl v Krkonoších

Obří důl je divoké strmé údolí mezi Sněžkou a Studniční horou. Vodopády a nad nimi vysokohorské rašeliniště vytvářejí nejdivočejší kout krkonošské přírody.
TEST Sportique Century Riding Cream proti otlačeninám a puchýřům

TEST Sportique Century Riding Cream proti otlačeninám a puchýřům

Po letech trápení jsem objevila krém na nohy, který mě zbavil otlačenin, odřenin a puchýřů na nohách. Při skialpinismu, horolezectví a náročnější turistice mažu chodidla, prsty, paty i nárty českým výrobkem s cizokrajným jménem
Výbava na hory na dluh? Někdy dává smysl. Jenže kdy?

Výbava na hory na dluh? Někdy dává smysl. Jenže kdy?

Pořídit výbavu na hory, s sebou obnáší značnou vstupní investici. Když přidáme ještě cenu ubytování, skipasů a vůbec cest za lyžováním, jsme na vyšších desítkách tisíc, které se v osobním rozpočtu nemusí podařit
Palán vyhrál stříbro a bronz ve speed skiing

Palán vyhrál stříbro a bronz ve speed skiing

Fantastický úspěch vybojoval rychlostní lyžař Radim Palán. Na mistrovství světa ve Vars získal stříbrnou medaili a na stejném místě potom ještě bronzovou ve světovém poháru. Je to nejlepší výsledek v disciplině speed

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Tourbusiness - veletrh Bělorusko, Minsk 18.-20.4. 18.4.
Nauticampo - veletrh Portugalsko, Lisabon 17.-21.4. Turismus a karavaning 21.4.
Spezi - veletrh Německo, Lauchringen 27.-28.4. Alternativní cyklistika 27.4.
Lodě na Labi Nymburk 29.4.-8.5. 29.4.
Hobby - veletrh České Budějovice, výstaviště 9.-12.5. 9.5.
Cestoslet - festival Běšiny 9.-12.5. 9.5.
Rodina a volný čas - veletrh Louny 17.-19.5. 17.5.
ITE - veletrh Hong Kong 13.-16.6. Cestovní ruch 13.6.
BITE - veletrh Čína, Peking 14.-16.6. 14.6.
Outdoor Retailer - veletrh USA, Salt Lake City 17.-19.6. 17.6.

Diskuse

tarcdbyp canadian pharmacy online store, 19.4.2024 12:17, 117 příspěvků
multitasking Lukas B., 19.4.2024 8:39, 11 příspěvků
Nedej na nějaké rádobychy... Michael Beranek, 18.4.2024 17:34, 11 příspěvků
Prostě nehoda Horydoly, 18.4.2024 11:52, 11 příspěvků
Prostě nehoda EH, 18.4.2024 11:41, 11 příspěvků
Marťan se zastyděl? Lyžař, 18.4.2024 10:27, 11 příspěvků
Marťan se zastyděl? Prkoš, 18.4.2024 10:16, 11 příspěvků
Test test, 16.4.2024 18:32, 1 příspěvek
Jazyk Veronika, 15.4.2024 18:53, 11 příspěvků
milovníku cizích termitů PK, 15.4.2024 18:16, 11 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

ČSK media - změny na PR p... Horydoly , 19.4.2024 12:00
S Winterbergem na Dobešku Horydoly , 11.4.2024 0:02
Re: Praha Horydoly Open, 10.4.2024 10:32
Tipy na dámské běžecké bo... Horydoly Open, 10.4.2024 10:11
Zákolany Horydoly , 8.4.2024 18:24
Lojzovka Horydoly , 8.4.2024 18:23
Re: Praha Kuba Turek, 8.4.2024 18:13
Re: Praha Horydoly Open, 8.4.2024 18:09