České hory AKTUÁLNĚ 2022/2023

České hory AKTUÁLNĚ 2022/2023
Sjezdovka Horal, Velké Karlovice.
Autor snímku Valachy
SDÍLEJ:

ŠUMAVA Hory a doly v Čechách i na Moravě nabízejí pohádkové terény pro milovníky všech zimních dobrodružství. Sníh a led láká nejenom na běžky, sjezdovky a snowboard, ale také na sněžnice nebo ledové lezení.

Jak na to

Průběžně přijímáme informace v diskusi pod tímto článkem nebo emailem redakce@horydoly.cz

24. dubna

Šumava

Na šumavském Javoru se ještě dají dělat skialpové túry.

12. dubna

Jeseníky

Poslední sjezdovka v provozu je Figura na Pradědu v Jeseníkách.

9. dubna

Krušné hory

Skládaný leták popisuje 16 různě velkých skiareálů v Krušných horách a Lužických horách. K dostání je zdarma.

Lyžařské areál v Ústeckém kraji.

8. dubna

Krušné hory

Klínovec spotřebuje každý rok zhruba 3,5 GWh. Většina energie se používá na umělé zasněžování sjezdovek a provoz lanovek v létě i v zimě.

31. března

Nelegální stavba přehrady na Paprsku pokračuje

Exekutor Dalimil Mika stále staví přehradu u Paprsku v Jeseníkách, ačkoliv mu to úřady zakázaly. Má sloužit umělému zasněžování zdejších sjezdovek. Stavitel ji vydává za ekologickou stavbu. Dalimilu Mikovi patří také Dalimilova rozhledna na nedalekém vrchu Větrov. Původně nesla jméno Kaiser-Wilhelm-Turm.

29. března

Bežky v Karlovarském kraji

Na běžkách západním Krušnohořím doporučuje Karlovarský kraj. Vydal brožuru Tipy na běžecké trasy, ve které popisuje zhruba 200 km upravovaných běžkařských tras v 19 oblastech od Aše, Mariánských Lázní a Březové u Sokolova až po Boží Dar a Krušnorskou Magistrálu. Vytištěny jsou přehledné mapky, parametry tras, zajímavoisti na trasách, občerstvení a doprava.

Běžky Krušné hory.  

24. března

Czech Ski Resorts

Reprezentativní brožuru Czech Ski Resorts vydal na letošní zimní sezonu Sitour jako každý rok. Obsahuje 41 tuzemských skiareálů s fotografiemi, kreslenými panoramatickými mapkami a základními údaji včetně délky sjezdovek, počtu vleků a ceny lyžování. Brožura je zdarma.

Horydoly.cz Czech Ski Resorts: 2021/222020/21 - 2019/202018/192017/18 - 2016/17 - 2012/13 - 2011/12 - 2010/11 - 2007/08 - 2006/07
2004/05 - 2003/04 - 2002/03

Czech Ski Resorts 2022/2023.

10. února

Krkonoše

Na Facebooku vznikla nová skupina zaměřená na terénní lyžování Skialp, freeride a backcountry v Krkonoších. Obsah je uveřejňován bez ohledu, zda jsou některé činnosti v současnosti legální či nelegální, protože to se během let mění oběma směry. 

3. února

Jeseníky

V Jeseníkách byl vyhlášen 3. stupeň lavinového nebezpečí. Největší riziko hrozí ve Velkém kotli pod Pradědem.  

1. února

Krkonoše

Horská služba v Krkonoších vyhlásila 3. stupeň lavinového nebezpečí.

28.ledna

Jeseníky

Běžkařské tratě okolo Paprsku jsou projeté hlavně na klasiku.

26. ledna

Laviny hrozí v Krkonoších

V Krkonoších sice platí všeobecně nízký 2. stupeň lavinového nebezpečí, ale na zafoukaných svazích a terénních zlomech se vytvářejí lokální rizikové lavinové situace. Samovolná lavina sjela v Zinneckerově strouze pod Zadními Rennerovkami. Ze svážnice mezi Weisovkou a Malou Rennerovkou se samovolně utrhla lavina na svahu o strmosti 40 stupňů. Na schematu Horské služby je vidět, že sníh se ještě nepropojil s podkladem a sjel po zmrzlé trávě. Jedná se tedy o základovou lavinu. V místě odtrhu je pomníček upomínající na smrtelnou nehodu mladého lyžaře Josefa Zinneckera roku 1913.

Lavina Krkonoše.  

9. ledna

Jeseníky

Červenohorské sedlo vypnulo celý skiareál.

6. ledna

Šumava

Skiareál Kobyla na Zadově zastavil provoz. Sníh roztál.

5. ledna

Krkonoše

Herlíkovice uzavřely lanovku na Žalý. V provozu zůstávají vleky Max, Herlíkovice 500, Bubákov 800, lanovka Bubákov a Kabinková lanovka.

3. ledna 

Krkonoše

V Harrachově a na Portáškách fungují lanovky jen pro pěší. Ve Velké Úpě se lyžuje pouze na Modřínu. V Malé Úpě jsou otevřené sjezdovky U kostela a Pomezky. V Rokytnici byl skiareál uzavřen. V Benecku se jezdí na mokrých sjezdovkách u lanovky Kejnos a vleků Béďa a Pepek. Skiareál Bret uzavřel úplně. Aldrov zavřel také. Dolní Dvůr je v provozu přes den, ale zrušil večerní lyžování. Paseky, Jablonec a Svoboda jsou také mimo provoz. Lyžuje se na mokrém sněhu ve Špindlerově Mlýně, Vysokém nad Jizerou, Herlíkovicích, na Černé hoře, v Peci pod Sněžkou a Mladých Bukách. 

2. ledna

Mariánské Lázně

Sjezdovka Mariánské Lázně je v provozu.

25. prosince

Jizerské hory

Jizerská magistrála pro běžkaře je jen obtížně sjízdná kvůli vánoční oblevě. Očekávajte ve stiopě kamínky, větvičky a led.

13. prosince

Jeseníky

Rolba v Jeseníkách upravila běžkařskou stopu na trase Paprsek - Petříkov.

12. prosince

Krkonoše

Ledopád v Labském dole  v Krkonoších je třeba na každé lezení předem rezervovat. Správa Krkonošského národního parku začala přijímat bezplatné rezervace.

9. prosince

Kde se lyžuje?

Během nadcházejícího víkendu se bude omezeně lyžovat v těchto skiareálech:

Krkonoše: Černá hora, Malá Úpa, Svatý Petr
Krušné hory: Klínovec, Potůčky
Jeseníky: Karlov, Dolní Morava, Branná, Hrubá Voda
Šumava: Kvilda, Hochficht
Beskydy: Pustevny

9. prosince

Krkonoše

Běžkařské stopy jsou upravené okolo Harrachova a práývě se upravují okolo Štěpánky.

9. prosince

Orlické hory

Okolo Bukové hory jsou po lesních cestách prošlapané stopy na běžky.

1. prosince

Deštné

Skiareál Šerlišský mlýn v Deštném zahájí provoz 2. prosince. Ceny zůstávají na loňské úrovni.

20. listopadu

Vesec

Město Liberec oznámilo, že běžkařský areál Vesec nebude uměle zasněžovat. Upraví trasy pro běžkaře jen v případě, že napadne dostatek přírodního sněhu. Vesec v malé nadmořské výšce byl vytvořen na Mistrovství světa nordického lyžování 2009 s výhledem, že bude sloužit především liberecké lyžařské veřejnosti. Vedle vykradeného mistrovství pod vedením Kateřiny Neumannové se tímto krokem hroutí další nesmyslný slib pořadatelů.

Vesec, Liberec.  

1. listopadu

Špindlerův Mlýn

Špindlerův Mlýn nechystá žádné novinky ve skiareálu ani ve velkých hotelech a restauracích. Minulé dvě kovidové sezony byly ekonomicky devastující a nikdo nemá chuť investovat další peníze do tak nejistého podnikání, jako je lyžování. "Jedinými novinkami je pořádání světového poháru FIS a pak Olympiáda dětí a mládeže," uvádí mediální zástupkyně Martina Voráčková. Světový pohár žen ve slalomu a obřím slalomu se koná ve Špindlerově Mlýně 3.-4. února. Olympiáda dětí a mládeže proběhne 22.-27. ledna ve Špindlerově Mlýně, Vrchlabí, Trutnově a Nové Pace.

20. října

Monínec

Elektronické skipasy na Monínci od letošní zimní sezony nahradí mezinárodní věrnostní program Gopass. Díky němu si mohou lyžaři při nákupu online vybrat nejvýhodnější ceny a využít věrnostního programu, který platí v pěti zemích Evropy. Provozuje ho společnost Tatry Mountain Resorts. Majitelé dosavadních čipových karet si je vymění za gopass kartu, a to buď na pokladně v areálu nebo v nových Ticket Pointech, které budou u pokladen. Držitelé stávajících gopass karet si nakoupí skipasy na e-shopu Gopass a mohou vyrazit rovnou na kopec. Noví zákazníci si po nákupu online z pohodlí domova budou moci vyzvednout skipas na samoobslužném automatu Ticket Point přímo v areálu a bez potřeby vyzvedávání na pokladně.

"Ceny za skipasy zakoupené na www.gopass.travel budou dynamické, návštěvníci si tak budou moci naplánovat lyžování podle svých priorit. Velkou výhodou je možnost najít si pro návštěvu našeho areálu skipasy na konkrétní dny, kdy bude cena nejnižší," vysvětluje spolumajitel moníneckého areálu Jaroslav Krejčí.

12. října

Ještěd

Skiareál Ještěd začal vyrábět umělý sníh do zásoby na letošní zimní sezonu.

Horydoly.cz České hory na Horydoly:

20222021 - 2020 - 2019 - 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 
2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004


Zobrazit místo Skiareály - Skiarea na větší mapě

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Alpy AKTUÁLNĚ 2024

Alpy AKTUÁLNĚ 2024

MERANO Co je v Alpách nového, jaké vládnou na horách podmínky pro horolezectví a turistiku, kde se lyžuje, jak fungují chaty i cokoliv jiného, co zajímá návštěvníky nejvyšších evropských hor.
České hory AKTUÁLNĚ 2023/2024

České hory AKTUÁLNĚ 2023/2024

KRKONOŠE Hory a doly v Čechách i na Moravě nabízejí pohádkové terény pro milovníky všech zimních dobrodružství. Sníh a led láká nejenom na běžky, sjezdovky a snowboard, ale také na sněžnice nebo ledové lezení.
Obří důl v Krkonoších

Obří důl v Krkonoších

Obří důl je divoké strmé údolí mezi Sněžkou a Studniční horou. Vodopády a nad nimi vysokohorské rašeliniště vytvářejí nejdivočejší kout krkonošské přírody.
Slovensko AKTUÁLNĚ 2024

Slovensko AKTUÁLNĚ 2024

ŽITNÝ OSTROV Zajímá vás, kde se dá projet na lyžích, kde se leze po skalách, jaké podmínky vládnou na hřebenech, jak jsou nateklé ledopády, nebo jaká chata je otevřená? Přinášíme
TEST Sportique Century Riding Cream proti otlačeninám a puchýřům

TEST Sportique Century Riding Cream proti otlačeninám a puchýřům

Po letech trápení jsem objevila krém na nohy, který mě zbavil otlačenin, odřenin a puchýřů na nohách. Při skialpinismu, horolezectví a náročnější turistice mažu chodidla, prsty, paty i nárty českým výrobkem s cizokrajným jménem

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Spezi - veletrh Německo, Lauchringen 27.-28.4. Alternativní cyklistika 27.4.
Lodě na Labi Nymburk 29.4.-8.5. 29.4.
ATM - veletrh Spojené arabské emiráty, Dubai 6.-9.5. 6.5.
Wellnesstourism - veletrh Japonsko, Tokio 8.-10.5. 8.5.
Hobby - veletrh České Budějovice, výstaviště 9.-12.5. 9.5.
Cestoslet - festival Běšiny 9.-12.5. 9.5.
IMEX - veletrh Německo, Frankfurt 14.-16.5. Cestovní ruch 14.5.
Rodina a volný čas - veletrh Louny 17.-19.5. 17.5.
Svět knihy - veletrh Praha, Holešovice 23.-26.5. 23.5.
ITE - veletrh Hong Kong 13.-16.6. Cestovní ruch 13.6.

Diskuse

xogdtrdy synthroid lowest price, 26.4.2024 22:01, 3 příspěvky
Earnesthaide IsmaelEvirm, 26.4.2024 21:43, 15 příspěvků
igqeflal purchase prednisone from india, 26.4.2024 21:27, 1 příspěvek
nltacttt prednisone 50 tablet, 26.4.2024 21:01, 119 příspěvků
xzvrfnmt azithromycin 250 mg coupon, 26.4.2024 21:00, 3 příspěvky
ejkcmzsi tadalafil 10 mg online, 26.4.2024 20:14, 119 příspěvků
xzwwwijs 40 mcg prednisone, 26.4.2024 19:24, 3 příspěvky
sxevckvy prednisone 50 mg coupon, 26.4.2024 18:03, 119 příspěvků
problémy s auty JaT, 25.4.2024 21:09, 2 příspěvky
INU Honza, 25.4.2024 20:15, 2 příspěvky

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Pink EXPO Horydoly , 26.4.2024 0:47
O novém poznání, kterému ... milan šupa, 25.4.2024 19:37
135 let turistického značení Horydoly , 20.4.2024 19:20
EXPEDÍCIE (jar 2024) Horydoly , 20.4.2024 17:50
ČSK media - změny na PR p... Horydoly , 19.4.2024 12:00
S Winterbergem na Dobešku Horydoly , 11.4.2024 0:02
Re: Praha Horydoly Open, 10.4.2024 10:32
Tipy na dámské běžecké bo... Horydoly Open, 10.4.2024 10:11