Ischgl: Relaxuj. Jestli můžeš...

Ischgl: Relaxuj. Jestli můžeš...
Ischgl.
Autor snímku TVB Paznaun-Ischgl
SDÍLEJ:

Ischgl je nevšední lyžařské městečko. Zdejší lyžařský areál Silvretta je propojen se skicentrem Samnaun, který leží za kopcem ve Švýcarsku. Můžete tedy lyžovat hned ve dvou státech najednou. Na sjezdovkách se občas pohybují i celníci, takže se nedoporučuje vozit s sebou na lyžování třeba karton cigaret.

Jak na to

Doprava

Ischgl je od Prahy vzdálený necelých 650 km. Nejlepší je jet přes Mnichov a Landeck.

Ubytování

Hotely v Ischglu jsou poměrně drahé. Ušetřit se dá tím, že se ubytujete v sousedních vesničkách Galtür nebo Kappl, které jsou s Ischglem propojeny lanovkami a skibusem. Jezdí ve špičkách v desetiminutových intervalech a pasažéry vozí zdarma. Auto tedy můžete klidně nechat zaparkované u hotelu a po lyžování to bez obav pořádně rozjet v některém z barů. V noci platí zákaz chodit po městě s lyžemi, snowboardy, lyžařskými holem a v lyžařských botech.

INFO: Ischgl

Ischgl leží v nadmořské výšce 1377 metrů. Najdete jej v západní části Tyrolska, v údolí Paznaun, sto kilometrů od Innsbrucku. 

Sníh se zárukou

Skiareál nabízí více než 230 km dokonale upravených sjezdovek (cca 50 km černých, 140 km červených a 40 km modrých) a čtyři desítky moderních vleků, kabinek, gondol a polstrovaných sedaček, samozřejmě vybavených krytem proti větru.

Pohodlné posezení cestou vzhůru vaše nohy zajisté ocení, neboť je čeká opravdu náročný program. Středisko je tak rozlehlé, že je za jeden den rozhodně neprojedete celé, a možná to nezvládnete ani za celý týden. 

Díky tomu se v něm lyžaři se dokonale rozprostřou, takže ani o víkendech, kdy je hlavní lanovka vedoucí z Ischglu do centra lyžařského střediska Idalp v obležení, už nahoře nikde nestojíte žádnou frontu.

Booking.com

Na vzdálenějších trasách, jako je třeba Vesil, můžete být dokonce na svahu úplně sami a užít si pocit, že celá upravená sjezdovka i s lanovkou patří jenom vám.

A ještě něco: 90 % sjezdovek je v nadmořské výšce od 2000 do 2782 m, takže se tu dá lyžovat od poloviny listopadu do začátku května, a to i tehdy, kdy je zima na sněhovou nadílku skoupá.

V takovém případě přijdou ke slovu sněhová děla. Těch je v Ischglu v pohotovosti hotová armáda, čítající 580 hlavní.

Pro milovníky adrenalinu

Ischgl je vyhlášenou mekkou snowboardistů, jednak díky tomu, že je tak free, cool a in (i v místní agentuře pro cestovní ruch pracují samí mladí a nekonvenční lidé – šéf například nosí rozpuštěné blond vlasy, které mu sahají do půli zad), jednak díky tomu, že jsou zde pro ně připraveny snowparky s desítkami atrakcí, jména v oblasti Idjoch.

Na své si ale přijdou i vyznavači klasických prkýnek. Pro ty nejlepší je výzvou svah Pardatschgrad, který na délce pouhých 1,6 km překonává převýšení 1200 m.

Ischgl.

Jinou lahůdkou je famózní jedenáctikilometrový sjezd Eleven z hraniční hory Greitspitz (2872 m n. m.) až do Ischglu v údolí. Až na jeden černý úsek vede cesta dolů po červené. Na své si přijdou jak náročnější lyžaři, tak i ti méně zkušení, protože na žádné záludnosti tu nenarazíte. 

Nechybějí ani speciální trasy pro milovníky freeridingu (sjet si Höllenkar je prý zážitek, na který se nezapomíná), stejně jako tratě pro běžkaře. Příjemně dlouhá je i sáňkařská dráha.

Ischgl.  

Megakoncerty na sněhu

Pořídit si lyžařský skipas se ale vyplatí i milovníkům umění. Na vrcholu hory Idalp, kde je centrum celého lyžařského střediska, se ve výšce 2300 m několikrát ročně pořádají Top of the Mountains Concerts, na které přijíždějí prvoligové hvězdy. Už tu zpívali třeba The Scissor Sisters, Anastacia, Bob Dylan, Tina Turner, Elton John, Pink nebo Bon Jovi.

Ischgl. 

S permanentkou máte vstup na koncert zdarma a věřte, že je tu opravdu narváno.

Ischgl.   

Mezi kulturní zážitky patří i každoroční výstava soch ze sněhu, které tvoří uznávaní umělci pokaždé na jiné téma.

Lyžováním nic nekončí

Největším adrenalinem je ale místní aprés ski. Po lyžování je v místních barech takový hukot, že neslyšíte vlastního slova, a taková tlačenice, že nenajdete své kamarády, pokud si s nimi dáte neuváženě sraz v tom pekle uvnitř.

A což teprve bouřlivý noční život v Ischglu! Je skoro s podivem, že druhý den se už kolem deváté opět vyrojí u hlavní lanovky davy nedočkavých lyžařů a snowboarďáků. Ostatně ne náhodou zní místní turistický slogan: "Relax. If you can…"


Zobrazit místo Evropa - skiareály na větší mapě

Horydoly.cz Skiareály v Čechách, na Moravě a ve Slezsku

Annaberg Bedřichov Bílá Bouřňák Boží Dar Bublava Čenkovice Černá Říčka Čertovo břemeno Červená voda Červenohorské sedlo Čeřínek Dolní Morava Harrachov Herlíkovice Horní Mísečky Horní Podluží Chotouň Janské Lázně Javorový Jedlová Ještěd Karlov Klínovec Kouty nad Desnou Kralický Sněžník Křemešník Lipno Luž (zrušeno) Malá Úpa Mariánské Lázně Mladé Buky Monínec Nové Město na Moravě Paprsek Paseky nad Jizerou Pec pod Sněžkou Petříkovice Plešivec Praděd Přemyslov Příčná Přimda Pustevny Ramzová Razula Rejdice Rokytnice nad Jizerou Říčky Severák Stříbrná Špičák Špindlerův Mlýn Tanvaldský Špičák Velká Chuchle Vítkovice Vysoké nad Jizerou Žacléř Železná Ruda

 

Horydoly.cz Evropská zimní střediska na HORYDOLY

Adelboden (Švýcarsko) Alpe d´Huez (Francie) Bansko (Bulharsko) Courchevel (Francie) Courmayeur (Itálie) Czorsztyn (Polsko) Fanningberg (Rakousko) Garmisch-Partenkirchen (Německo) Heiligenblut (Rakousko) Hochkönig (Rakousko) Chamonix (Francie) Chamrousse (Francie) Chopok - Jasná (Slovensko) Ischgl (Rakousko) Kaprun - freeride (Rakousko) Kaprun - sjezdovky (Rakousko) Kleinkirchheim (Rakousko) Kleinwalsertal (Německo) Kronplatz (Itálie) La Grave (Francie) Lachtal (Rakousko) Lackenhof Ötscher (Rakousko) Lautaret (Francie) Les 2 Alpes (Francie) Les Arcs / La Plagne (Francie) Livigno - freeride (Itálie) Livigno - sjezdovky (Itálie) Madonna di Campiglio (Itálie) Maurienne (Francie) Menuires (Francie) Meribel (Francie) Mitterdorf (Německo) Mölltal (Rakousko) Mürren (Švýcarsko) Nassfeld (Rakousko) Obertauern (Rakousko) Paganella (Itálie) Plose (Itálie) Ramsau/Schladming (Rakousko) San Bernardo (Itálie) San Pellegrino (Itálie) Seefeld (Rakousko) Seiser Alm (Itálie) Sella Nevea (Itálie) Sella Ronda (Itálie) Skirama (Itálie) Speikboden (Itálie) Stubai (Rakousko) Štrbské Pleso (Slovensko) Radstadt (Rakousko) Raxalpe (Rakousko) Sölden (Rakousko) Sulden (Itálie) Tarvisio (Itálie) Tignes (Francie) Titlis (Švýcarsko) Tux (Rakousko) Uludag a Sarikamis (Turecko) Val d´Isére (Francie) Val Senales (Itálie) v létě Val Senales (Itálie) v zimě Val Thorens (Francie) Vars (Francie) Vysoké Tatry (Slovensko) Wildschönau (Rakousko) Zell am See (Rakousko) Zoncolan - Ravascletto (Itálie) Zugspitze

Lyžařské manuály na HORYDOLY

Passo Tonale (Itálie) 3 díly La Norma (Francie) 5 dílů Chamonix a Courmayeur (Francie a Itálie) 9 dílů Bormio (Itálie) (8 dílů)

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Re: Ischgl zije!
A lyzuje aji s tim psem? kazdopadne, pokud shanite nejake info o teto oblasti, juknete na www.zimni-alpy.cz
  • Autor Jarda
  • Datum a čas 8.3.2008 02:09
Reaguj
Ischgl rules
V devet se rozhodne davy lyzaru v Ischglu neroji...vsichni vyjedou nahoru az kolem pul jedenacte, takze ty, kteri si odpusti apres ski cekaji nadherne dve hodinky jezdeni...a to nemluvim o tom, ze ve dvanact se opet vetsina lidi odklidi na delsi dobu do hospody...Ischgl muzu jedine doporucit...i na skialp..
Reaguj
Ischgl zije!
Ischgl je tak free, cool a in, ze zde loni dokonce slavila narozeniny i bozska Paris Hilton! O dobrou spolecnost po narocnem lyzarskem dni tedy neni nouze :-)
  • Autor Syk
  • Datum a čas 16.1.2008 09:16
Reaguj
Celkem 3 příspěvky v diskuzi


Poznejte nejkrásnější řecké ostrovy

Poznejte nejkrásnější řecké ostrovy

Je jich asi 2,5 tisíce, jen 200 z nich je obydlených. Některé jsou kosmopolitními hvězdami na mapě světových letovisek, zatímco charakter a atmosféra jiných se po staletí příliš nemění.... celý článek

Němci prohlásili pískovcové lezení za své kulturní dědictví

Exstarosta Pece vrací peníze z lanovky na Sněžku

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Paříž: ulice bez aut, zakázané elektrokoloběžky, drahá SUV

Paříž: ulice bez aut, zakázané elektrokoloběžky, drahá SUV

Starostka Paříže Anne Hidalgo tvrdě šlape do příjemné dopravy v hlavním městě Francie. Zakázala sdílené elektrokoloběžky, vyhradila ulice pro pěší a cyklisty a zdražila parkování autům SUV.
Keramické trhy v Kostelci nad Černými lesy

Keramické trhy v Kostelci nad Černými lesy

FOTOGALERIE Ve středočeském městečku Kostelec nad Černými lesy se každoročně konají vyhlášené Keramické trhy.
Reflexní trička - bezpečné oblečení pro cyklistiku a běhání

Reflexní trička - bezpečné oblečení pro cyklistiku a běhání

Chcete-li si běhání a cyklistiku užívat plnými doušky, bude dobré, když se na tyto sporty i vhodně oblečete. Na následujících řádcích pro vás máme zajímavé tipy na to, jak by takové oblečení
Rozhledna Šibenice Stěbořice připomíná vojenskou historii

Rozhledna Šibenice Stěbořice připomíná vojenskou historii

Betonová stavba s výškou 13 m je architektonicky atypickou rozhlednou připomínající vojenský bunkr. Nachází se na stejnojmenném návrší u obce Stěbořice. Zázemí slezské rozhledny doplňuje vojenské cvičiště pro děti a vnitřní stálá expozice o předválečném
Cestovní pojištění se na horách hodí více, než si myslíte. Proč neriskovat a sjednat si ho?

Cestovní pojištění se na horách hodí více, než si myslíte. Proč neriskovat a sjednat si ho?

Letošní zima je na českých horách spíše nic než moc, ale to neznamená, že nemůžete vyrazit za sněhovou nadílkou za hranice. Kromě sportovního vybavení si však nezapomeňte přibalit i cestovní pojištění.

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
MITT - veletrh Rusko, Moskva 19.-21.3. 19.3.
Caravan, Bike, Travel - veletrh Nitra, Agrokomplex 22.-24.3. 22.3.
For Bikes and Sport - veletrh Praha, Letňany 22.-24.3. 22.3.
Boot und Camping - veletrh Německo, Rostock 22.-24.3. 22.3.
Bahno Sokolov, Michal Horská kola, běh, canicross 23.3.
Bílina - odemykání Lbín   23.3.
Kovový muž Choceň Vodácký trojboj 23.3.
Primavera Bike - cyklomaraton Hrušovany nad Jevišovkou Horská kola 23.3.
Tatarkov memoriál Tatranská Lomnica Závod horských záchranářů 23.3.
Kamenice - úklid řeky Česká Kamenice 23.3. 09:00

Diskuse

Bivaky Sasko XY, 19.3.2024 10:22, 3 příspěvky
Bivaky Sasko Michael Beranek, 18.3.2024 21:18, 3 příspěvky
INU Honza, 18.3.2024 10:48, 3 příspěvky
Bivaky Sasko XY, 18.3.2024 10:03, 3 příspěvky
INU Horydoly, 17.3.2024 23:02, 3 příspěvky
INU Honza, 17.3.2024 21:03, 3 příspěvky
INU Honza, 17.3.2024 20:56, 2 příspěvky
Chrupavka Lipo, 17.3.2024 0:16, 2 příspěvky
Richard Šlojíř, 16.3.2024 11:10, 1 příspěvek
Krásná Oblast Radim Pokorný, 15.3.2024 12:49, 1 příspěvek

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Poklady Moravskoslezského... Horydoly Open, 15.3.2024 2:17
Vyberte si dovolenou z ve... Horydoly Open, 15.3.2024 2:14
Střední Čechy přivezou na... Horydoly Open, 15.3.2024 2:12
HOLIDAY WORLD & REGION WORLD Horydoly Open, 15.3.2024 2:10
Forum cestovního ruchu Horydoly Open, 15.3.2024 2:04
Holiday World 2024 Horydoly Open, 15.3.2024 1:55
Slzy bolesti nad masami, ... milan šupa, 14.3.2024 19:31
Konec lyžování? Horydoly Open, 8.3.2024 15:52